Connect with us

Érdekességek

Favre unatkozott a futójátékoknál, inkább kitalálta az RPO-t

Brett Favre az éjszaka folyamán bejelentette, hogy visszatér az NFL-be – aztán kiderült, hogy meghackelték a fiókját. Mindenesetre ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy megmutassuk az alábbi videót, amiben Favre Jon Grudennek mondja el, hogyan találta ki magától az RPO-kat.

Gruden mutat egy játékot Favre-nak, hogy ez egy futójáték, és előre jelezve van, hogy a túloldali elkapó fusson egy route-ot. Erre Favre nevetve elmondja, hogy ezt nem volt előre kitalálva és nem volt benne a playbookban eredetileg. És akkor innen jött az, hogy Favre hogyan találta ki az RPO-kat edzésen.

A legendás irányító elmondta, hogy nagyon unatkozott edzésen, amikor futójátékok voltak, hiszen semmin sem kellett gondolkodnia, csak át kellett nyújtania a labdát a futónak. És akkor elkezdett azon gondolkodni, hogy az elkapó adott esetben tök üresen van, de ha megváltoztatná a teljes playt, akkor lehet, hogy felmozogna a cornerback, vagy nem működne a dolog.

Úgyhogy kitalálta, hogy edzésen szólt az elkapónak, hogy ha nem az ő oldalára megy a futás, akkor fusson egy egylépéses slant útvonalat, bármi is történik.

Az is zseniális a videóban, ahogy Favre elmondja, hogy csak egy gyors pillantást vetett az elkapóra és tudta, hogy oda fogja dobni, de ha tudta, hogy nem fog passzolni, akkor nagyon erősen nézné őt, hátha a védelem passzra számít.

Ezután jött a másik kedvenc részem, amiben arról beszél Favre, hogy ezzel nem álhatott elő az edzésen, nem mondhatta az edzőnek, Mike Shermannek, hogy ez milyen jó lenne, mert az idős edző egyből lehurrogná, hogy ezt nem így szokás csinálni, így elvetné az ötletet. Úgyhogy meccsen kellett megmutatnia, hogy ez működik, és ezt is tette.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!