Connect with us

Magyar foci

Nincs címvédés a HFL-ben, meglepetésre a Kijev kiütötte a Wolvest!

Nem lesz címvédés a HFL-ben, ugyanis nagy meglepetésre a Kijev Capitals 35-27-re megverte a tavalyi bajnok és első kiemelt Budapest Wolves gárdáját az elődöntőben, így készülhet a két hét múlva rendezett döntőre. 

A Wolves számára kezdődött jobban a mérkőzés, Elek Ádám elkapott TD-jével 6-0-ra vezettek a farkasok, utána azonban Troy Rice egyenlített, a sikeres extrával pedig a Capitals át is vette a vezetést. A félidő előtt még Danku Dávid idei első elkapott-, összességében hatodik TD-jével ismét magához ragadta a vezetést a Wolves, és 13-7-es eredménnyel vonulhattak nagyszünetre a felek. A második félidőben pedig igazán beindult a mérkőzés.

A második játékból Marcus Brown interceptiont szerzett, a Wolves pedig mindössze két centiméterre volt előnye növelésétől, azonban Danku Dávid benyújtott labdája még épp a gólvonal előtt Isaiah Wheeler sisakjának köszönhetően kiesett a kezéből, a célterületen pedig a Capitals tudott rávetődni a labdára, így visszakapta a támadás jogát. Itt pedig talán meg is fordult a momentum, ugyanis ahelyett, hogy a Wolves két labdabirtoklással vezetett volna, támadhatott a vezetésért a kijevi együttes.

Ez pedig össze is jött, nem is akármilyen játék után. Negyedik és 12 volt a szituáció, Makszim Cserepivszkij (18/30, 195 yard, 5 TD, 2 INT) egy már-már Ben Roethlisbergerhez hasonlítható menekülést hajtott végre, majd megdobta a hosszút Rice felé, aki le is szedte azt a célterületen, így az ukránoknál volt az előny (13-14).

Egyből ezt követően Hrehul kiütötte Bencsics Márk kezéből a labdát, Sergii Budilov összeszedte azt a Wolves vörös zónájában, majd Troy Rice (4 elkapás, 56 yard, 3 TD) harmadik elkapott touchdownjával már 8 pont volt a Capitals előnye. A negyedik negyed legelején ismét eladta a labdát Cserepivszkij (Mezei Márk halászta le), a Wolves pedig Elek nagy elkapása után Bencsics futott TD-jével visszajött, a 2 pontossal egyenlíthetett is volna, ám ez nem jött össze, így maradt a Capitalsnél az előny (19-21).

A Wolves meghúzott egy onside kicket, össze is szedték a farkasok, azonban szabálytalanul tették mindezt (előbb blokkoltak egy kijevit, mint hogy a labda 10 yardot haladt volna), így jöhetett a Capitals, ráadásul az ukránok ki is használták a lehetőséget, Ihor Liszenko nagy ütés közben elkapott TD-jével már két labdabirtoklásnyi volt a különbség a felek közt (19-28).

A Wolvesnak itt már muszáj volt touchdownt szereznie, azonban a kijevi védelem állta a sarat, és sokadjára is sackelte Bencsicset, negyedik és hosszúra pedig nem oldotta meg a magyar válogatott irányító a helyzetet. Ebből pedig újabb Capitals TD született, Makszim Gon elkapott hatpontosával már majdnem eldőlt a találkozó, 16 pont volt a két csapat között nagyjából két perccel a vége előtt (19-35).

Innen már csoda kellett volna, aminek egy részét meg is oldotta a Wolves, előbb Elek (6 elkapás, 141 yard, TD) mutatott be egy gyönyörű elkapást az oldalvonalnál, majd Bencsics (24/33, 344 yard, 3 TD) passzolt egy hatalmas ütés közben tűpontosan a szorosan őrzött Bartos Ferencnek TD-re, ráadásul a 2 pontos is sikerült, így 27-35-nél körülbelül 50 másodperccel a vége előtt jöhetett egy onside kick.

Ez azonban nem sikerült, a Capitals pedig kitérdelte a meccset és bejutott a HFL döntőjébe! Ráadásul teljesen megérdemelten tette ezt, a védelem óriásit nyújtott, folyamatosan nyomás alatt tartották és többször sackelték is Bencsicset, turnovereket is kiharcoltak, a támadósor pedig a második félidőben nagyon jól muzsikált. Ki kell emelni Ruslan Chebanenko edzőt is, aki nagyon jól felkészítette fiait erre a meccsre taktikailag is. A Capitals így hat nap alatt két győzelmet gyűjtött be a HFL rájátszásában úgy, hogy közben megtették a Nyúl-Kijev-Budapest távolságot.

A Wolves veretlen alapszakasz után, címvédőként esik ki az elődöntőben, így holnap a Fehérvár Enthroners és a Budapest Cowbells lemeccselheti, hogy ki lesz a magyar bajnok – két hét múlva pedig kiderül, ki lesz a HFL idei nyertese (igen, ez így van hivatalosan).

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!