About the author

15 Comments

 1. 1

  acsdav2

  A Cowbellst éreztem a jobb csapatnak, de a fontos pillanatokban nem voltak a topon. Csak néhány játék ami eszembe jutott:
  1. Elejtett TD passz a 2.félidő elején még 6-3-nál
  2. Czirók megoldott egy 3rd és 15-öt, majd a következő játékban Canter a biztos 1-2 yard helyett, visszafele rohant és összehozott egy -8 yardot.
  3. A 3.negyed végén dobott interception. Egyáltalán minek indították el a játékot?
  4. A győztes TD előtt 3rd és 19-re engedték a 64 yardos elkapás

 2. 2

  Mong Balázs

  Boros László TD-je módosította az eredményt 6-3-ra….

 3. 3

  Zoltán Kövecses

  Ami kicsit engem is meglepett, hogy Czirók Marcit viszonylag keveset “játszatta” a QB. Vagy csak nekem tűnt így? Amikor felé szállt, vagy már nala volt a labda, mindig érződött, hogy “az ott jó helyen van”. Nem tudom, miert nem támaszkodtak a jatekara nagyobb mértekben? Mégiscsak az egyik legjobb magyar támadóról, egy rendkívül ponterős jatekosról beszélünk. De megegyszer mondom, ez lehet, csak a lelátóról tűnt így… :-/

 4. 4

  Zoltán Kövecses

  A fehérvári QB ha “agyrázkodást szenved” akkor nem megy vissza három play után a pályára… ;) A gyanú megvolt, a protokollt vegigcsinaltak, addig a csere iranyító helyettesítette. Utánna pedig visszatért a játékba Gombos.
  Véleményem szerint ez (is) egy erősen döntetlen-szagú meccs volt. Hol itt, hol ott volt “a monentum”. De valahogyan a csapatok nem tudtak ezzel élni. Persze győzni azért valakinek csak kellett. A győzelem kulcsa pedig az volt (illetve lett volna) ha valamelyik csapatnak sikerül kiharcolni a két labdabirtoklásnyi pontkülönbséget. Ez azonban nem jott össze. Elsősorban a Cowbellsnek, pedig sokat tettek érte, viszont a kulcs szituaciókba bele-bele hibáztak. Az Enthronerst pedig vitte-hajtotta előre a lelkesedés és a szurkolótábor. Picit azért úgy éreztük a lelátóról, hogy a játékvezetés keze cseppet a fővárosiak felé hajlott (pl. a rengeteg olyan eset visszanezése, ami a lelátóról meglehetősen egyértelműnek tűnt), de alapjában azért nem nyúltak bele a meccsbe és korrektul vezettek.
  A csapatoknak minden elismerésem, hiszen a változó körülmények és a nagy tét (nameg a kevés pont) ellenére helyenként igazán szórakoztató, látványos talalkozót produkáltak. Nem beszélve a viszonylag kevés komolyabb sérülésről és az alapjában sportszerű játékről. (Azért a Cowbells játékosokat arról szívesen megkérdezném, mit kellett a pálya közepén annyit táncolni egy visszanézés során -a fehérvári lelátó felé ki-kiintve-, főleg amikor a labdát végül nem nekik ítélték … hát az a jelenet elég mókásra sikerdett végül. :/ )
  Megegyszer gratulálok mindkét csapatnak – de elsősorban a feherváriaknak! Rengeteg embernek, sok-sok szurkolónak szereztek hatalmas örömet és büszkeséget! Sok sikert a HFL döntőhöz !!!

 5. 5

  balentin

  A Troy Baker által futtatott rendszere jellegéből fakad, hogy Czirókhoz nem megy elég labda, ez megfigyelhető volt az alapszakaszban is, hogy a séma más erősségekre épít, más pozícióból induló elkapókat “favorizál”. Ezen sokat módosítottak erre a meccsre, Czirók sokkal többet volt szélső, olykor egyedüli elkapó az oldalán, mint egyes alapszakasz meccseken, amikor rendre slotot játszott. Ez hozott változást a targetek számában, de ne felejtsük el, hogy a Fehérvár jó tudta, hogy Czirók mennyire jó és mely zónákat kell lezárni, hogy ő ne legyen annyira eredményes.

 6. 6

  katonadani

  my bad, javítva

 7. 7

  katonadani

  beszéltem Bencével a meccs után, nem véletlen írtam, amit írtam :)

 8. 8

  Zoltán Kövecses

  Okay. De ha tleg agyrázkódás volt, akkor elvileg nem mehetett volna vissza. Vagy erre itthon nincs olyan szabály, mint az NFL -ben???

 9. 9

  katonadani

  szerintem nincs erre szabály, nem is tesztelik központilag

 10. 10

  buda

  Mészáros és Canter is nagyon jók, eredményesek voltak idén, náluk is abszolút “jó helyen” van a labda. Remélem Czirók nem vonul még vissza, azért nagyon hiányozna ebből az offenseből.

 11. 11

  Zoltán Kövecses

  Ennek ellenére jónéhányszor bántóan üresen volt (ami kicsit az E védelmét is minősítheti ezen a téren, hiszen a képességekkel nyilván ők is tisztában voltak – bár a #D -re túl sok szava igazából egyik csapatnak sem lehettett azért) vagy olyan védő volt rajta, akit nagy eséllyel könnyedén tudott volna “abszolválni”. Sajnos ennyire nem követtem a C’bells eddigi meccseit, hogy lássam az alakalmazott sémákat. Annyi azert meg volt, hogy most valóban gyakrabban tűnt fel a széleken. Ezt beszéltük is a lelátón.

 12. 12

  balentin

  Fogjuk meg máshonnan az egész dolgot. Ezek a srácok mind-mind hús-vér hétköznapi emberek, akik munka és/vagy tanulás mellett űzik ezt a sportot igen magas szinten. Persze, ez nem az NFL, nem is college foci, de nem zárhatjuk ki a tényt, hogy nekik nem ez a munkájuk, nem profi sportolók.
  El kell engedni, hogy az USA-ban milyen viszonyok vannak, és szerintem érdemes minél több itthoni meccsre elmenni és minél közelebbről nézni a pályán lezajló eseményeket, mert akkor döbben rá igazán az ember, hogy milyen gyors és dinamikus az egész (ez a TV-ben valóban nem jön át annyira).
  De hidd el, hogy az itthoni foci nem egy ócska paródia, hanem egy nagyon jó dolog, ami évről évre fejlődik a játék minden elemében.

 13. 13

  Vicgeordie

  én esküszöm igyekeztem megszeretni a HFL-t, de ugyan az az érzésem van vele kapcsolatban, mint a női gurulós vb-t látva: mintha valami rossz paródiát néznék (és igen, tudom, lehetőségek stb., de egyszerűen elrontja az élményt az, hogy tudod, hogyan is kellene ennek valójában kinéznie)

 14. 14

  Zoltán Kövecses

  Oh. Ertem igy mar. Koszi a kiigazítást!

 15. 15

  Zoltán Kövecses

  Még annyit tennék hozzá, hogy ha már az NFL -hez hasonlítjuk, ott a körítés is ANNYIRA profi, hogy észre sem veszed, mennyire “felturbózza” az egészet. Ilyen-olyan kameraállások (amiket ha a HFL -ben is bevetnének, te is láthatnad, mennyire tudatosak, felrajzoltak gyakran a play -ek), live statok mindenkiről folyamatosan, stb. Ezek (is) adják a körítést, hogy elhidd, az mennyire profi. Ezzel eszem ágában sincs leszólni az NFL -t, de ahhoz képest, amekkora profizmus ott van (és emelkett játéktudás), hát ott is akad “paródia” bőséggel. A pályán és azon kívül is, nem egyszer…. ;)
  És ha a hazai viszonyokat nézzük, akkor ez a kontrasztosság nagyon igaz szinte minden sportra. Ne a magyar bajnoki Rally futamokat hasonlitsuk a WRC -hez, az NB I. -et a La Liga -hoz, vagy a magyar jégkorongot az NHL -hez (csak pár példa). Szeressük olyannak, amilyen. 1. Mert a miénk. 2. Mert totálisan nyilvánvaló és köztudott: itthon a sportból (csak a sportból) megélni nagyon nehéz. Így akik csinalják, szinte csak tiszta lelkesedésből, szeretetből csinálják, gyakran nem kis anyagi áldazatot (is) vállalva.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team