Connect with us

Magyar foci

Óriási dráma után döntős a Fehérvár Enthroners!

Hihetetlen végjátékot hozott a HFL második elődöntője (is), ami után a Fehérvár Enthroners jutott döntőbe, hiszen 16-13 arányban legyőzte a Budapest Cowbells gárdáját.

A Cowbells egyből egy interceptionnel kezdte el a mérkőzést, Váry Tamás dobta fel egy offside gyanús eset után a labdát, amit Tóth Dávid szedett le. Ezután az eső kicsit megtördelte a játékot, nem tudtak a támadók haladni, ami persze a kiváló védőjátéknak is volt köszönhető. Az első pontokat Zách György tette fel a táblára egy mezőnygóllal, azonban a félidőre a Cowbells mehetett előnnyel (3-6), miután Boros László elkapott touchdownjával átvette a vezetést.

Az első félidőben ráadásul Gombos Bence agyrázkódást szenvedett, így Nardai Ádám jött ki a pályára a nagyszünet után irányítani. Mindkét oldalon aztán turnover on downs következett, miután határeset field goal távolságban negyedikre is nekimentek a támadósorok, de mindkét oldalon sackkel végződött a kísérlet.

Fotó: Facebook / Fehérvár Enthroners

Gombos egyébként visszatért a pályára a harmadik negyedben, ebben a játékrészben még a legutolsó másodpercet kell kiemelni, amikor Váry eladta a labdát, Péter Csaba „Fütyesz” pedig egészen a 4 yardosig hordta vissza a labdát, azonban kapott egy unsportsmanlike büntetést túlzott ünneplésért, így kicsit nehezebb helyzetből jöhetett az utolsó negyed elején az Enthroners.

Így is sikerült átvenni a vezetést azonban, Tóth Csaba elkapott touchdownjával (és a Baksa Ferenc által kihagyott extra pont után) már 9-6 állt az eredményjelzőn. Nem kellett sokat várni a Cowbells válaszára, ugyanis Matias Canter egy 86 yardos elkapott TD-vel a kickoffot követő első játékból válaszolt is (9-13).

Az Enthronersnek így TD kellett a vezetéshez, a drive viszont nem indult valami jól. Harmadik és 19 szituációra kényszerültek Gombosék, azonban a sérülés miatt csak pár playen játszó Bakonyvári Patrik jött egy 64 yardos elkapással, amivel a 2 yardosig vitte a labdát – és ismét belesérült az esetbe.

Innen kellett tehát megoldania a fehérváriaknak a touchdownt, ez pedig igazán nehézre sikerült. Ryan Tuiasoa harmadik kísérletre bevetődött, azonban körülbelül 2 centi hiányzott a célterületig, így negyedikre is neki kellett menni – ha ez nem sikerül, kvázi vége a meccsnek és a Cowbells a döntős.

És itt jött a dráma egy false start és egy offside büntetés után. Negyedikre három yardról ugyanis az Enthroners bejátszotta a trükkös end around játékát – amiből már két TD-t szerzett a csapat idén -, Tóth Csaba pedig befutott a célterületre többek közt egy hatalmas Tim McGee blokknak köszönhetően. A hangulat a tetőfokára hágott a First Fielden, az extra pont is sikerült, így három pont volt az Enthroners előnye a vége előtt.

Jöhetett a Cowbells még egy drive-ra, ráadásul volt még hátra elég idő egy drive-ot vezetni. A budapestiek is előhúztak egy trükkös játékot a tarsolyból harmadik és hosszúra, azonban két játékkal később Zsila Dániel kezéből Jebrai Regan kitépte a labdát, az Enthroners összeszedte, így pedig már csak egy first down kellett a győzelemhez, ami össze is jött, így a végén Gombos kitérdelte az utolsó egy percet.

Ezzel a Fehérvár Enthroners második HFL-szezonjában bejutott a döntőbe, ráadásul magyar bajnoknak – vagy a legjobb magyar csapatnak, ha úgy jobban tetszik – is mondhatja magát ezzel az eredménnyel (hiszen a másik ágon a Capitals jutott fináléba). Így két hét múlva, július 6-án jöhet az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a HFL döntője a Fehérvár Enthroners és a Kijev Capitals részvételével.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!