Connect with us

Magyar foci

A Fehérvár Enthroners nyerte a HFL-t!

A Fehérvár Enthroners ült fel a HFL trónjára, miután 14-12 arányban felülmúlta a Kijev Capitals együttesét a szombati Hungarian Bowlon az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. 

Fotó: Facebook / Fehérvár Enthroners

Tapogatózó játékkal indult a találkozó, majd az első nagy felhördülést Gombos Bence passzolt interceptionje jelentette, azonban szabálytalanság miatt nem kapta meg a Capitals a labdát. További sikertelen akciók után az első negyed legvégén az Enthroners szerzett vezetést, miután Poprádi Márk nagyon megverte a rajta védekező Samvel Ovsepiant, Gombos tökéletesen találta meg elkapóját, az extra ponttal pedig 7-0-ra módosította az állást a fehérvári csapat.

A második negyedben Maxim Cherepivskiy dobott egy interceptiont Mike Wallace-nak, így rövid pályát kellett csak megtennie az Enthronersnek. Novakov Dávid futása még centikkel rövid lett, utána viszont a később a mérkőzés MVP-jének is megválasztott Ryan Tuiasoa már beért a célterületre, így félidőben 14-0 állt az eredményjelzőn. Eddig a pillanatig a Capitals kvázi semmire sem ment támadóoldalon.

A második félidőben 180 fokos fordulatot vett a játék és a Capitals tudott irányítani. Isaiah Wheeler szerzett egy interceptiont, amivel a red zone-ba juttatta csapatát, Ihor Lisenko elkapott TD-jével pedig egy labdabirtokláson belülre került a kijevi együttes, habár az extrát blokkolta az Enthroners (14-6).

A Capitals védelme levegővételhez sem juttatta igazán Gombosékat, Tuiasoa futásai még olykor-olykor működtek, de nem tudott rendesen haladni a fehérvári csapat. A kijevieknek azonban újra összejött a pontszerzés a negyedik negyed legelején, Troy Rice mutatott be egy egészen hihetetlen koncentrációról tanúbizonyságot mutató TD-t. A kétpontos azonban nem sikerült, így továbbra is hátrányban volt a Kijev (14-12).

Szinte egy teljes negyed hátravolt még, a Capitals pedig újabb lehetőséghez jutott, mikor Tóth Nándor kezéből ütötték ki a labdát és rá is tudtak feküdni az ukránok az ellenfél térfelén. Ezt azonban nem sikerült kihasználnia a támadósornak, az Enthroners pedig egy sok futással operáló drive-val eléggé lefuttatta az órát. A már sokak által ismert trükkös játékukat azonban negyedikre kivédekezte a Capitals, így a Kijevnek maradt még bő két és fél perce egy győztes drive-ot vezetni. Ez azonban hamar elhalt, az Enthroners defense nem engedte előrehaladni az ellenfél támadósorát, a turnover on downs pedig azt eredményezte, hogy a Fehérvár Enthroners története során először megnyerte a HFL-t. 

A fehérvári védelmet mindenképp ki kell emelni, egész szezonban is talán a liga legjobbja volt, és most is nagyot játszott, de a Capitals sem szégyenkezhet összességében a szezon miatt, bár most nyilván csalódottak, hiszen meg lehetett volna a bajnoki cím, a második félidőben jobban játszottak az ukránok.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!