Connect with us

Minden ami NFL

A liga öt legrosszabb secondaryje

A liga legjobb és legrosszabb egységeit bemutató sorozatunk utolsó állomásához érkeztünk – a secondaryhez –, íme az az 5+1 csapat, ahol a legrosszabb defensive backek (három CB, két safety) vannak (a legjobbaktól itt olvashattok). A legjobb és legrosszabb védőfalakról itt és itt, a legjobb és legrosszabb elkapószekciókról itt és itt írtunk, a legjobb és legrosszabb támadófalakról pedig itt és itt

 

 

 

 5. Carolina Panthers
 CB: Donte Jackson, James Bradberry, Ross Cockrell
 S: Rashaan Gaulden, Eric Reid

 

A Panthers secondaryje meglehetősen fiatal, sok benne a tehetség (Jackson, Bradberry és Gaulden 2-3. körös játékosok voltak 2016-ban és 2018-ban), még bőven van idejük fejlődni, de addig is bőven nem a Panthersé a liga legfélelmetesebb egysége. Gauldennek 143 snapje van eddig, neki még bele kell rázódni, jó, hogy ott van mellette Reid, aki bár nem elit, de egy erős közepest tud hozni. Bradberry összességében nem lenne rossz, de inkonzisztens és könnyű megégetni, tavaly egymaga hat TD-t engedett. Hasonló a helyzet Jacksonnal, második szezonjában bőven jobb lehet, már tavaly is voltak jobb megmozdulásai. Cockrell 2018-ban nem játszott, előtte pedig leginkább gyengén ment neki a pályán, nem egy nagy erősítés.

 

 

 4. Kansas City Chiefs
 CB: Bashaud Breeland, Kendall Fuller, Charvarious Ward
 S: Jordan Lucas, Tyrann Mathieu

 

Nem dúskál az elit játékosokban a Chiefs, egyedül Tyrann Mathieu-t lehet a legfelső polcra tenni. Így nem meglepő, hogy a második körben DB-t választott a csapat – Juan Thornhill remélhetőleg minél hamarabb felveszi a ritmust, hogy még véletlenül se Lucasnak kelljen kezdeni. Fuller rendben van, egy megbízható slot corner, és Breeland is tud egy átlagos szintet, már amikor pályán van. Leginkább a tavaly draftolatlan Ward miatt lehet aggódni, aki bár mutatott biztató jeleket, 245 snap alapján nem lennék nyugodt vele a kezdőben.

 

 3. San Francisco 49ers
 CB: Richard Sherman, K’Wuan Williams, Jason Verrett 
 S: Jaquiski Tartt, Antone Exum Jr.

 

A 49ersnél úgy gondolhatják, hogy majd a sokadik futó megoldja a secondary problémáit, más magyarázat ugyanis nincs arra, hogy miért Tevin Colemanre (Matt Breidával és Jerick McKinnonnal a csapatban) költöttük a pénzüket egy valamirevaló DB helyett (ráadásul a draftról sem érkezett senki). A csapatnak tavaly 10 defensive backje volt, aki legalább 100-as ratinget engedett, közülük heten 120-nál is nagyobbat. Még Richard Sherman sem tudta hozni a szintet, a nagyjából 50-es karrierátlagát fejelte meg egy 100-as engedett ratinggel. Sok segítsége idén sem lesz, a túloldalán ugyanis a felé szálló labdák 73 százalékából elkapást engedő Williams, és az elmúlt három évben összesen öt mérkőzést játszó Verrett fogja segíteni.

 

A safetyk sem jobbak, Antone Exum és Jaquiski Tartt alig látott pályát eddigi karrierje során, és ha igen, abban sem volt köszönet. Csak azért nincs előrébb az egység, mert Sherman még így is a jobb cornerek közé tartozik, és ha valami isteni csodának köszönhetően Verrett pályára tud lépni, akkor egy elég vállalható párosa lenne a csapatnak.

 

 2. Seattle Seahawks
 CB: Shaquill Griffin, Tre Flowers, Jamar Taylor 
 S: Tedric Thompson, Bradley McDougald

 

Semmi nem maradt a Legion of Boomból, ami meg is látszik az egység minőségén. McDougald erős közepes, a felé szálló labdák 83 százalékából lett elkapás, 107,5-ös passer ratinget engedett tavaly, Tedric Thompsont pedig akár már az első héttől kezdve kiszoríthatja az idei 2. körös Marquise Blair – nem egy Earl Thomas – Kam Chancellor duó. A CB-sor sem az igazi: Griffin és Flowers tavaly nyolc TD-t, közel 1500 yardot, illetve 100-as és 111-es passer ratinget engedtek, ami egészen csapnivaló (bár mivel még fiatalok, ennél lehet jobb is). Ezen Jamar Taylor sem segít, akinek igazából nem sok keresni valója van még a ligában (hiába volt anno 2. körös), nem véletlenül igazolta le a Seahawks Deshawn Sheadet, aki ha egészséges tud maradni, akkor legalább egy közepes játékra képes.

 

 1. Tampa Bay Buccaneers
 CB: Carlton Davis, Vernon Hargreaves III, Sean Murphy-Bunting 
 S: Jordan Whitehead, Mike Edwards

 

Nincs még egy olyan gyenge secondary a ligában, mint a  Bucsé. A csapatnak tavaly kilenc olyan DB-je volt, aki legalább 100-as passer ratinget engedett az ellenfél irányítójának, közülük ketten – Davis, Whitehead – jelenleg is kezdőnek számítanak, további két kezdő rookie (Edwards, Murphy-Bunting), illetve ott van Hargreaves, aki hiába lenne jó, az elmúlt két évben összesen 10 meccset játszott. Az egység mellett szól, hogy a legtapasztaltabb Hargreaves is csak most lesz negyedéves, Davist és Whiteheadet ugyanis 2017-ben draftolta a csapat, tehát még bármi lehet ebből az egységből – de ameddig ebből nem látunk semmit, addig nehéz az egységet előrébb rangsorolni.

 

 +1 Oakland Raiders
 CB: Gareon Conley, Daryl Worley, Lamarcus Joyner
 S: Johnathan Abram, Karl Joseph

 

Papíron egy borzasztóan tehetséges egysége van a Raidersnek: Joseph, Conley és Abram első körösök voltak (2016, 2017 és 2019), Worley harmadik körös, Joyner pedig egy bizonyítottan jó CB/S hibrid, akit anno a második körben vitt el a Rams. A Raiders secondaryjében tehát óriási a potenciál, kár, hogy eddig nem láttunk ebből semmit. Worley 246 coverage snapen engedett öt TD-t, Joseph és Conley pedig egyelőre csak a fejlődés jeleit mutatják, idén már nagyon kellene az a bizonyos breakout. Joyner és Abram idei szerzemény, velük kiegészülve azért kifejezetten jó lehet az egység, már ha a gyenge védőfal is be tud segíteni.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!