Connect with us

Hír

Az NFL-tulajok 18 meccses alapszakaszt akarnak, egy különleges kitétellel

A pénteki nap legnagyobb híre az volt, hogy az NFL tulajdonosai erősen fontolgatják egy 18 meccses alapszakasz bevezetését, ahol minden játékos maximum 16 mérkőzésen léphetne pályára. Szóba került egy potenciális 17 meccses alapszakasz is, illetve ezt elősegítendő az előszezon megkurtítása, de alapvetően a 18 mérkőzést preferálnák a tulajdonosok. A játékosok szakszervezete természetesen azonnal reagált, és nem nagyon szeretne ilyet.

 

 

A 18 meccses alapszakasz ötlete nem új keletű dolog, akár az előszezonmeccsek számának csökkentésével, akár 16 mérkőzéses limit bevezetésével, de a játékosok nem támogatták soha. A jelenlegi körülmények között nem is valószínű, hogy ebből lesz valami, de okos szervezéssel mindenki jól járhat.

 

Maradjunk elsőre a 18/16 meccses verziónál: ehhez természetesen nagyobb keretek kellenének, amihez nagyobb fizetési sapka, illetve különböző megkötések (például a konferenciaközi és kiemelt, főműsoridős meccseken ne lehessen egészséges játékost pihentetni). Ha jól van szabályozva, akkor kifejezetten érdekes taktikai elem lenne, arról nem is beszélve, hogy plusz két tétmeccset látnának a nézők.

 

A másik opció a 17 meccses alapszakasz, ahol mindegyik csapatnak lenne nyolc tisztán hazai és nyolc tisztán idegenbeli mérkőzése (Amerikán belül), illetve plusz egy mérkőzés külföldön. Ez is egy érdekes lehetőség, ami 16 nemzetközi – londoni, mexikói, kanadai, esetleg más európai városban megrendezett – mérkőzést jelentene, amivel nyilván jobban lehetne népszerűsíteni az NFL-t, illetve plusz egy játékhetet jelent. Cserébe az előszezonból csípnének le.

 

Az új kollektív szerződés egyik legfontosabb eleme lesz ez.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!