Connect with us

Érdekességek

Ezért nem lehet csak úgy lelépni az edzőtáborból, és ezért van több holdout

A napokban felvetődött itt a kommentek közt, hogy miért nem csinálják azt a játékosok, hogy megjelennek az edzőtáborban, de nem játszanak, vagy esetleg közben lelépnek, ha nem úgy alakulnak a tárgyalások az új szerződés kapcsán. Nos, ennek elég egyszerű oka van. A kollektív szerződés alapján ha megjelentél az edzőtáborban, akkor nem marad sok alkupozíciód.

A CBA lehetőséget ad arra, hogy egy játékos kihagyja az edzőtábort, azonban ezért a csapat pénzügyi büntetést szabhat ki (amit legtöbb esetben egyébként elengednek, miután megegyeznek). Ennél többet azonban a franchise ebben a szituációban nem tehet. Az erőfölény azonban egyből a csapat oldalára ugrik, amint a játékos megjelent az edzőtáborban. Itt minden megváltozik.

Ha egy játékos megjelenik a táborban, és utána lelép, akkor kaphat egy “5 napos figyelmeztetést”, ami azt jelenti, hogy ha 5 napon belül nem tér vissza, akkor a csapat “reserve / left squad” listára teheti. Ez pedig azzal jár, hogy a játékos szezonjának vége, nem játszhat sehol máshol sem abban az idényben (tehát a trade-nek sincs sok értelme), a szerződése – amivel amúgy is elégedetlen – pedig tolódik egy évvel.

Nos, ezért nem fordul elő sosem, hogy valaki megjelenik a táborban, majd lelép, és ezért van több holdout a ligában.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!