About the author

37 Comments

 1. 1

  katonadani

  Az első kettővel egyetértek, bár nálam fordított sorrendben, mert én a Lionsben valahogy nagyon nem hiszek Patriciával… Ebből a 8asból az idei évre én viszont a Bengalsban és a Giantsben látom a legkevesebb potenciált egy PO-ra. Nem mondom, hogy ők lesznek a legrosszabbak ebből a 8-ból, de bennük látom legkevésbé a pozitív mérlegű szezont.

  A Cardinals nagy lutri persze, de potenciál szempontból ők előrébb vannak szvsz, mert ha bejön, amit akarnak, akkor nagyot robbanthatnak. A Bucsból is ki tudok nézni egy 8-8 közelit, bár a csoport nehéz, de ha Arians megjavítja Winstont valahogy – amire egyáltalán nincs garancia -, akkor az offense elég jó lehet. A Jets még egy elég érdekes wild card csapat lehetne, őket nem tudom hová tenni eléggé.

 2. 2

  AwesomeOne

  Azta…. a Giants-be…. ki hitte volna Dani :O xD

 3. 3

  ThySoul

  Nem sokaknak tetszik ez, de én már rohadtul várom, hogy a Brady-BB páros pattanjon az NFL-ből és akkor mind az AFC, mind a saját csoportjuk izgalmasabb lehetne pöppet. (Tudom tudom, hát mekkora hülyeség már ez, meg mindig ott a lehetőség a maradék 3/15/31 csapatnak blablabla)

 4. 4

  makosteszta

  8. Raiders: túl erős a csoport, védelem meg továbbra sincs.
  7. Jets: no way, hogy a Pats-t előzzék, meg amúgy sem hiszek bennük, lyukacsos a keret, Gase pedig már kavarja a szart.
  6. Giants: egy tűrhető támadó fal és elit futó még kevés az üdvösséghez, minden más csapat rész gyenge. Ja és a Redskins minimum egy szinten van velük.
  5. Tampa: az offense összeállhat és a védelemben is tehetség alapján benne volna egy közepes teljesítmény, de azt nehezen hiszem hogy MINDENKIT lenyomjanak a csoportból, valamelyik riválisuknak csak ki jön a lépés, és pechjükre egyelőre mindegyik erősebb.
  4. Bengals: eléggé fekete ló a csapat meg a csoport is, talán összejöhet a zavarosban halászás, de szerintem a támadó falon megint elmegy a szezon.
  3. Jax: A nyolcasból tőlük a Cardinalstól meg a Tampától várok legtöbb fejlődést, a wild cardra esélyesek is lehetnek, de a Coltsot nagyon nehéz lesz befogni.
  2. Cardinals: tavaly behúzott kézifékkel ment végig a csapat, annál jóval több tehetség van a keretben, mint amit mutattak. Most új irányító, új edző, új szisztéma, rövid távon simán robbanthatnak (mint tette anno Chip Kelly). A csoport meg nálam nem olyan egyértelműen erős. A 49-ers évek óta stagnál, a Seahawks kiszámíthatatlan, a Rams pedig szerintem erősen visszaesik tavalyhoz képest.
  1. Lions: Nincs nagyon mit hozzátennem, nagyon kiegyenlített a csoport, miért is ne. Én mindenestre drukkolok nekik. ;)

 5. 5

  bjeela

  Értemén a hurráoptimizmust, meg a miértnelehetnecsodaeccerazéletben elvárást, de azért ha ebből a csoportból a Lions továbbjutna, akkor rendesen eltátanám a számat, hogy még két szilvás gombóc is beférne. ;) Nálam a Jags a legnagyobb esélyes, mert télleg csak egy QB hiányzott már nekik. Más kérdés, hogy mire lesz képes Foles egy az Eaglesnél fényévekkel silányabb O-val.

 6. 6

  Fetyke

  1. Lions: Lásd amit az 5. helyen lévő Tampa-hoz írtál. Itt még inkább igaz mindez! :)

 7. 7

  Fetyke

  Tavaly pontosan ugyanezeket mondtuk ugyanerre a csoportra. :) Aztán erre mi történt? Jobb nem is beszélni róla. :)
  Egyébként teljesen egyetértek veled, az NFC északi csoportját idén simán viszi a Vikings szerintem is. :D

 8. 8

  renningan

  Ha nincs Dani tippje, meg ugye az, hogy tavaly a Bears nem húzza be hasonló körülmények között, akkor én sem lettem volna ilyen optimista :D – bár ez nem is optimizmus, inkább csak annyi, hogy a legvalószínűtlenebb esetek közül talán erre van a legnagyobb esély, még ha az amúgy így is nagyon kevés :D

 9. 9

  renningan

  Szerintem az NFC South erősebb, vagy inkább stabilabb, mint a North. Legalábbis én több esélyt látok, hogy ők két-három csapatot adjanak a PO-ba, mint mi.

 10. 10

  Kolskegg Thorleikrson

  Legyen így!Nagyon szimpatikus franchise a Lions,nagyon megérdemelnének már egy sikert.
  Stafford az egyik nagy kedvencem,tragédia lenne,ha úgy vonulna vissza,hogy nincs playoff meccse,egy jobban menedzselt együttesnél már gyűrűje is lenne,nem is egy.
  Talán a Detroit a legegységesebb tulajdonos-város-franchise tekintetben,a Fordok,a szebb napokat látott Detroit is megérdemelnének már egy komolyabb sikert.

 11. 11

  Fetyke

  Van már PO meccse Staffordnak! WC helyet már sikerült megcsípniük pár éve.

 12. 12

  makosteszta

  Valóban lehet párhuzamot vonni, de a South azért erősebb. Most lehet nálad meg bjeelánál is kihúzom a gyufát, de se a Vikesban sem a Bearsben nem érzem azt az ellenállhatatlan potenciált, mint a Falcons-Saints párosban, és egyik csapatban sem hiszek igazán. A Packers meg amolyan 50%-50% hogy összeállnak és Rodgers oktat, vagy ott folytatják mint tavaly.

 13. 13

  makosteszta

  Ja, és nálam a Lions előrébb is van, mint a Tampa, mert nekik legalább van bizonyított franchise QB-juk, meg valami ami hasonlít egy védelemre.

 14. 14

  Fetyke

  Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a Lions sokkal jobb csapat (már eleve van nálatok Stafford), mint a Bucs. Sok csoportban simán mehetnétek a győzelemért. De azért itt nálunk bitang kemény védelmek lesznek (Packs is komolyat erősített) és elég jó támadó sorok vannak mindenkinél. Én igazából a coachingot nem érzem elég erősnek egy ilyen szintű előrelépéshez.

 15. 15

  Fetyke

  Ez stimmt. A Lions szerintem is sokkal de sokkal jobb csapat.

 16. 16

  Fetyke

  Nem húzol ki semmiféle gyufát, csak nem feltétlenül értünk egyet. :)
  Azért a Bears és a Vikes védelme nem csak szerintem, hanem a legtöbb szakértő szerint is top 5 a ligában. A Packers is komolyan erősítette ezt a csapatrészét, nálam ők is ostromolják e téren a top 10-et. Ezzel szemben a Lions támadójátéka még mindig elég egyoldalasnak tűnik, a futójáték nem megoldott, ráadásul a támadó oldali coaching elmarad mindhárom csoportellenfél védelemért felelős részlegétől. És akkor ne felejtsük el, hogy azért a Packs-Vikes kettősnél támadó oldalon is bőven van potenciál (még ha más-más okból is). Bears pedig Howard nélkül nekem kicsit lutri lesz.
  Ezzel szemben a Falcons támadó oldalán hiába van komoly potenciál, valahogy nem tudnak az elvesztett SB döntő óta igazán összeállni (bár a tavalyi szezon végére a passz már jól ment). A szenteknél pedig a center kiválásával szerintem elég sokat gyengült a támadófal, amit Brees nagyon is meg fog érezni. Úgy számolok, hogy neki ez lesz az utolsó szezonja. Szóval én meg pont itt nem érzem azt az ellenállhatatlan potenciált, amiről te beszéltél.
  Már renningannek is célozgattam rá, hogy egy Bucs-Lions csere esetén a Lionst esélyesnek tartanám a csoportgyőzelemre az NFC déli csoportban. Valahogy nálunk nehezebben tudom elképzelni, hogy mind a három csapat összeomoljon és senkinek se jöjjön ki a lépés a többiek kárára.

 17. 17

  makosteszta

  Jó, én se gondoltam komolyan, hogy kihúznám :D

  Az elit védelmekkel az az általános gond, hogy ritkán szokták tartani a szintet, és egy kiemelkedő év után visszaesnek (LoB, NFZ, Sacksonville, csak hogy a legutóbbiakat említsem). És az olyan csapatoknál, ahol az elit védelmet a egy gyenge offense egészít ki, az az eredményességen erősen meg szokott látszani (NFZ, Sacksonville). Szerintem a Bears-szel is ez fog történni, kicsit gyengültek emberanyagra is, koordinátor is elment.

  A Vikings-nál inkább támadó oldalon érzem a bibit, konkrétan a támadófalon. Nem hiszem, hogy eleget erősítettek rajta, ami nem volna akkora tragédia, csak az a baj, hogy Cousins híresen pocsék nyomás alatt. Erre ugyanúgy rámehet az idei szezon, mint a tavalyi is.

  A Packers tényleg szépen erősített, ha kellene, most rájuk fogadnék, de max kis összegben, amíg Rodgers újra fel nem nő sajátmagához. :P

  Na persze azt hozzáteszem, hogy továbbra is a Lions tűnik a leggyengébbnek a csoportban, de sokkal nincsenek lemaradva, és a sok körbeverés közepette talán jól is kijöhetnek a dologból. Szerintem leginkább azért kételkedünk bennük, mert évtizedek óta folyamatosan lúzerkednek, és valahogy sose tudják átlépni saját árnyékukat. (helló Bengals!) :D

  Ami a South-t illeti:
  A Falcons-t tavaly a sérülések súlyosan hátráltatták, sokkal több van abban a csapatban, meg ahogy te is mondtad, az offense kezdett összeállni, a védelem meg amúgy is ül egy ideje. A Saints a centert pótolta piacról és draftról is, nem lesz ott komolyabb visszaesés. Egyedül Brees formája a kérdéses nálam, de őszintén szólva, egy tólószékes Brees-zel is jobb ez az offense, mint a Tampáé, és akkor a védelmeket még össze sem hasonlítottuk. A Panthers-t inkább hagyjuk, őket akár előzheti is a Tampa.

 18. 18

  Krisztian Fekete

  Én azért bízom benne, hogy az ebben az off seasonban olyan sokszor leszólt, és vizonyos statisztikák szerint gyenge Rodgers, és a Green Bay ehhez nem fog asszisztálni. Szóval én is trónfosztásban reménykedem északon, de nem oroszlán, vagy viking hegemóniával! :)

 19. 19

  makosteszta

  Bevallom, nem nagyon van időm más szakértők cikkeit/véleményeit is elolvasni, szóval álljon itt Dani értékelése McCoy-ról:

  “A visszavonuló Max Unger helyére érkezik McCoy, aki az Aggiesben az utóbbi három évben 39 mérkőzésen volt kezdő. Egy nagyon okos, tapasztalt, jó munkamorállal rendelkező játékos, aki minden bizonnyal nagyon hosszú időre megoldja a center posztot majd New Orleansban. Jó atléta – ő futotta a legjobb 40 yardos időt a támadófalemberek közt a combine-on -, de emellé erős is. Jó a technikája, az egyensúlya, az oldalirányú mozgása, erős az alsóteste és jól lép fel a második szintre is, tehát igazából kevés kivetnivaló van a játékában. Kicsit alacsonyabb a kelleténél és ideális esetben a karjai is hosszabbak lennének, de biztos vagyok benne, hogy stabil pontja lesz az amúgy is nagyon erős támadófalnak.”

  Nekem nem hangzik project játékosnak, de persze lehet mások más véleményen vannak. Lehet, hogy nem egy Max Unger, de súlyos visszaesést én nem vizionálok.

  Amit még a Saints kapcsán amúgy meg kellene említeni, de nem tettük, hogy Cook személyében újra/végre lesz Brees-nek egy valid szintet megütő TE-je, és ő nem is rest kihasználni őket, ami megint csak hatalmas lökést jelent majd a támadósornak.

 20. 20

  Fetyke

  Ne tévesszen meg a sok jó amit Dani írt róla! :)
  Azonnal bevethető első napos kezdőnek center poszton mindenhol csak Bradbury neve került szóba. Ez nem volt és nincs máshogy az FK-n sem. Jó helyre került a srác, és a Saints falban még Easton is mutathat jobbat, mint amit eddig, de egyik sincs és idén várhatóan a közelében sem lesznek Ungernek. Azért ne felejtsük el, nem egy szimpla kezdő center vonult vissza, hanem az egyik, ha nem a legjobb a maga posztján.

 21. 21

  pritek

  Szerintem Tampa, Jets, Cards kizárt. Arians rendszere nagyon nehéz, még Palmernek is 5-6 meccs kellett mire belejött és rákláb úr a táskáját nem viheti az öregnek. De leginkább abban nem hiszek, hogy mindenkit lenyomhatnak. A másik két csoportban inkább az edzők és a rendszer viszik a csapatot és ők nem hiszem, hogy kiesnének szezon közben.
  Raiders, Lions, hmm-hmm. Röfögő disznóhadakkal talán. De akkor a csoport másik három csapata borzasztó évet fog zárni.
  Giants, Bengals, Jax. Szerintem ők azok ahol bármi megeshet. Az east évek óta nagyon egyben van. Senki nem csodálkozna ha a Giant behúzná. A Bengals az igazi sötét ló és Daltont is láttuk már megbokrosodni. A Jax meg egyszerűen lehet azzal húzza be a csoportot, hogy kevesebb erős ellenféllel kerül majd szembe mint a Colts. Illetve Luck egy fél vállra van egy nagyon szomorú szezontól és akkor nyitva a kapu.

  Mindemellett szerintem a Cards sokkal jobb lesz mint amit a többség vár és a Vegas oddsnak simán odabaszunk majd. Aki KK-t leírja az egyetemi rekordja miatt és azért, mert nincs NFL tapasztalata az nagyot hibázik. Nagyon jó stábot raktak köré és neki mindössze arra kell figyelnie, hogy Murray fejlődjön és a támadósor működjön. Ehhez pedig ért. Kelly is nagyot ment az első évében és ne feledkezzünk meg arról, hogy ő nem kapta meg Mariotát. Ha rá tudta volna tenni a kis mancsát valahogy, szerintem teljesen máshogy alakult volna a története. KK pedig már a nulladik pillanatban megkapta Murrayt. Josephet sokan utálják, mert ő volt a fék Denverben, de a védelme azért nem szar. A Cards védelemben pedig vannak nagyon jó játékosok akikre lehet építeni. Az más kérdés, hogy Wilks szétbuzerálta a top 10-es 3-4es védelmet és csinált szinte ugyanabból az emberállományból egy névleg 4-3at ami leginkább 4-2 volt 5 DBvel. Csodák csodájára nem működött és a középrészen úgy futott át mindenki mint fos a libán. Joseph visszaállt 3-4re amihez szerintem bőven átlag feletti emberanyagunk van. Ha KK rendszere kicsit is működni fog, akkor nem vagyok benne biztos, hogy a liga több mint fele tudni fogja ez ellen a védelem ellen tartani a lépést.

  Na de bárhogy is lesz, ha megint csak 3-13 lesz akkor szeretném ha az két Frisco és egy Hawks idegenbeli lenne…csak a miheztartás végett :)

 22. 22

  sgtGiggsy

  Szerintem lehet idén nem lesz utolsóból első csapat. Esetleg a Jax, de senki más.
  Szerintem a Giants iszonyat magasra lett téve. Tükörsimán utolsó helyet várok tőlük, esetleg a Redskinst megfoghatják. Eli vállalhatatlanul pocsék volt szinte egész életében, és bár a karrierje alkonyát OBJ megmentette, azért meg lehet nézni, hogy mire volt jó ez a csapat az elmúlt hat évben Beckham nélkül. Igazi ellenérték nem jött helyette, a csapatnak van egy pocsék irányítója, közepes fala, klasszis futója, WR1 nuku, a védelem épp elfogadható, de semmi több… Igazából sehogy sem látom azt, hogy mind az Eagles, mind a Cowboys akkorát betlizzen, hogy a Giants eléjük kerüljön. Az Eaglesnél ehhez egy Wentz sérülés is kevés lenne, a Cowboysnál is Ellioton kívül bárki kidőlése esetén a Giants előtt maradnának. De megkockáztatom, hogy ha a Redskins egy kicsit is irányítóra hajazó játékost össze tud kukázni, akkor ők is előttük lesznek. Ha nem, egál.

 23. 23

  Fetyke

  Csak a Saints-re reagálnék most már. :) Szerintem az LT után a támadófalban a C a legfontosabb poszt. Unger az 5 legjobb volt ezen a poszton a ligában. A tőlünk igazolt Easton biztosan nincs ezen a szinten, egy közepes szinten talán lehet, de az általunk első körben draftolt Bradbury-t eleve erősítésnek érzem hozzá képest. Mindehhez tegyük hozzá, hogy egy nyaksérülés miatt Easton a teljes tavalyi szezont kihagyta, szerintem erősen kérdéses, hogy végig bír e egy teljes szezont. A második körben draftolt McCoy pedig projekt játékos, nem tartották azonnal kezdő szintűnek a szakértők. Ettől még persze csinálhat csodát, de nem ez a valószínű forgatókönyv. Meglátásom szerint a center poszton mindenképpen gyengültek a szentek, persze előfordulhat, hogy mindez a fal teljesítményén nem fog meglátszani. De én nem erre számítok, szerintem ez a poszt az idei szezonra nem megoldott megnyugtatóan, és lehetnek/lesznek problémák a jobb pass rush-al rendelkező védelmek ellen.

 24. 24

  HF

  A Giants meglepi lesz szerintem… Megérzés…

 25. 25

  bjeela

  Mi van, Krisztián, még mindig benned maradt az ARod elleni roham Tomitól? Nem is gondoltam, hogy ilyen sértődős vagy… :D

  Amúgy meg bízni és reménykedni lehet, de attól még a medve az úr ezen a környéken… ;)

 26. 26

  bjeela

  Ejnye, renningan, hát milyen dolog másokra mutogatni? “Ő csinálta, én ott se voltam.” Vállald fel szépen, ahogy azt illik és viseld a következményeit, mármint hogy elcsodálkoznak a merészségeden. :D
  Amúgy isten tudj, miért, de én még Patriciaban láttam a legkisebb esélyét a Pats edzőket sújtó átoknak, de úgy tűnik ő sem bír megbirkózni vele. A legőszintébb megértésem és együttérzésem ellenére sincs sansz rá, hogy a Lions csoportelső legyen itt északon.

 27. 27

  katonadani

  “Azonnal bevethető első napos kezdőnek center poszton mindenhol csak Bradbury neve került szóba.”

  Azért ez nem igaz, főleg h belső támadófalban nem olyan nehéz újoncként kezdeni középső körös játékosként sem, szal sztem McCoy és akár Elgton Jenkins is simán lehet kezdő egyből (PFFnél rémlik, hogy Jenkins pl előrébb volt jegyezve, mint Bradbury, ami nyilván semmit sem jelent, csak a mindenholra egy ellenpélda)
  A project tényleg nem jó szó McCoyra, makosteszta jól idézett, én is pont akartam írni az előző kommentedre a 39 kezdő meccset, ami elég fontos dolog, ha “projectségről”, vagy készen állásról beszélünk.

 28. 28

  Fetyke

  Jól van!
  Meggyőztetek!

 29. 29

  bjeela

  Előszöris de, nagyon is jó beszélni róla! :D Másocccor meg reggel van, kedves Fetyke, ideje lenne már felébredni. ;)

  Amúgy stimmel, télleg ugyanezeket mondtuk, bár én emléxem Dani írásaira, ahol erősen figyelmeztet mindenkit, hogy a Bearsnek rohadt jó védelme van és azzal akármit is csinálhat, meg a Nagynak jó stratégiái vannak(nagyjából a szakma is ezzel érvelgetett) és még én tamáskodtam, hogy peeerszeee, hóóógyne, kéz a biliben, aztán kiderült, hogy a Dani(és a szakma) jól látta. Szal annyira nem volt húdenagy meglepetés, szemben azzal, amit most a Lionstól remél szegény jobb sorsra érdemes renningan.

 30. 30

  Krisztian Fekete

  Dehogy vagyok sértett. :) Mindenkinek más a véleménye, és ezt tiszteletben is tartom. Csak arra utaltam, hogy annak ellenére bízom csapatomban, és Rodgersben, hogy finoman szólva sem egységes a megítélése.
  Szezon közben pedig ki fog derülni, hogy a medvék vadásznak sajtfejűekre, vikingekre, és oroszlánokra, vagy adott esetben fordított a helyzet.

 31. 31

  ClayMatthews52

  Nálam a Cardsnak van a legnagyobb esélye erre, de reálisan egyiknek sem.

 32. 32

  Tibor Cseh

  Mindig jó érzés hozzáértőktől olvasni véleményeket.

 33. 33

  bjeela

  Jobb, ha előre tisztázzuk: a medve védett faj. ;)

 34. 34

  Krisztian Fekete

  Ezt szerintem szerencsére a zebrák nem így gondolják.

 35. 35

  bjeela

  Kit érdekelnek azok a bárgyú növényevők? Ha emberkednek, majd széttépjük őket…

 36. 36

  AwesomeOne

  Ezt a szöveget…
  – “Eli vállalhatatlanul pocsék volt szinte egész életében” – aha, kérdezd meg a Pats drukkereket… bár lehet az vagy.
  – “ha a Redskins egy kicsit is irányítóra hajazó játékost össze tud kukázni, akkor ők is előttük lesznek” – tehát a kukázott irányító is jobb mint Eli… vicc kategória.
  – “azért meg lehet nézni, hogy mire volt jó ez a csapat az elmúlt hat évben Beckham nélkül” – azt hogy lehet megnézni? És amúgy mi értelme is lenne? Akkor kit húztak volna helyette? Ennek semmi értelme…
  – “WR1 nuku” – eddig volt, és mégsem ért vele sokat a csapat. Most van 5-6 jó elkapó a csapatban, primadonna nélkül, aki állandóan hisztizett a pályán ha nem ő kapta a lasztit, ami miatt Manning sokszor olyan passzokat is megdobott felé, aminek semmi értelme nem volt. Hiányozni fog Odell, de csak egy elkapó nem csinál nyarat, ez eddig is látszott….

 37. 37

  sgtGiggsy

  “SZINTE” egész életében. Volt egy jó szezonja, meg két jó PO-ja. Marha nagy szám 15 év alatt.
  “tehát a kukázott irányító is jobb mint Eli” Bocs, mondj már még egy olyan kezdő irányítót az elmúlt évekből, aki legjobb irányító korban kétszer is 20 interception fölött dobott. Amúgy a karrierje idejében nézve a legalább 80 meccsen kezdők közt Eli konkrétan a sor végén kullog pontosságban, int%-ban, passer ratingben… és a mezőny első fele sincs nagyon meg neki semmiben.
  “ami miatt Manning sokszor olyan passzokat is megdobott felé, aminek semmi értelme nem volt” Ja, mert a Beckham érkezése előtti szezonban is, 32 évesen Eli azért dobott 27 interceptiont, mert már akkor is az éppen fősulis Beckhamet kereste folyton a labdával. Mert az értelmetlen össze-vissza dobálást csak Beckham hozta ki Eliból, amúgy sosem PONTOSAN ez volt egyik legnagyobb gond a játékával.
  ” azt hogy lehet megnézni? És amúgy mi értelme is lenne?” Mondjuk az, hogy az elmúlt hat évet nézve Beckhammel 90-es Manning passer ratingje, nélküle 75 körül van, Backhammel 1,5 yarddal nagyobb a passzkísérletenkénti átlaga, mint nélküle, 40 yarddal többet passzol meccsenként vele, mint nélküle, és 5%-kal nagyobb a passzpontossága, mint nélküle. Már bocs, de ezek brutális számok ám. Beckhammel egy évet leszámítva mindig megvolt a Giantsnek a liga középmezőnye támadásban, nélküle konkrétan az utolsó 5 közt vannak. Szóval ja, egy elkapó nem csinál nyarat, de az azért elég látványos, hogy a Giants offense totál inkompetens évek óta, ha Beckham nem játszik.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team