Connect with us

Hír

A Chiefs már régóta dolgozik Mahomes mega-szerződésén

A tavalyi éve alapján Patrick Mahomes volt a liga egyik legelitebb játékosa, nem véletlenül kapta meg az MVP címet. Ha idén is hasonló szinten teljesít, akkor mindez a bankszámláján is meglátszik, a Chiefs pedig már tavaly óta arra készül, hogy megadja Mahomesnak, ami jár neki.

 

 

Már akkor is Mahomes-jövőbeli szerződésén dolgozunk, amikor még csak újonc és csere volt – ennyire hittünk benne. Sammy Watkins leigazolásánál is az volt a szempont, hogy úgy alakítsuk a szerződését, hogy az ne okozzon gondot Mahomes hosszabbításánál

 

– mondta a Chiefs General Manager Brett Veach (egyébként nem véletlenül volt megemlítve Watkins, jövőre 14 millió dollárt spórolva lehet elküldeni).

 

Mahomes – aki legkorábban a harmadik idénye, vagyis a 2019-es szezon után kaphat új szerződést – idén 4,5 millió dollárt foglal el a sapkából, jövőre 5,2 milliót, 2021-re pedig a Chiefs lehívhatja az ötödik éves opcióját. Papíron tehát még három évig relatíve olcsón játszhat, de nyilván nem így fog történni.

 

Hacsak nem történik valami drasztikus idén, akkor jövő ilyenkor már Mahomes lesz az NFL történetének legtöbbet kereső játékosa. A legfontosabb poszton játszik, rá épül az egész csapat, a Chiefsnek esélytelen pótolni egy holdout esetén, a szezon pedig akár azon is elmehet, ha csak pár mérkőzést kiül (négy is elég, nem kell 10, ráadásul minimális mennyiségű pénzt veszítene ezzel). De a csapatnak már csak a negatív médiavisszhang és szurkolói reakciók miatt sem éri meg ezzel szórakozni, és Veach szavaiból kiindulva nem is fog.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!