About the author

26 Comments

 1. 1

  bjeela

  Szegénykémet jól átverték, de azért nem hinném, hogy siránkozna, mert az a koszos 61,6 millió dollár azért szűken nekem is elég lenne hó végéig, hát még neki…

 2. 2

  Tamer Link

  Ezért nem lesz soha sikeres az én csapatom (Pats) mert nem tud ilyen szerződéseket kötni! :-)

 3. 3

  Lolka

  Nem mondanám, hogy őt verték volna át: hiszen még ha butább fajtából is van a menedzsere úgy is ért a dologhoz és elmagyarázta neki. Itt inkább az történt, hogy a mendzser clickbaitelt minket, hogy egy kis felhajtást keltsen a kliense körül.

 4. 4

  renningan

  Az csak sérülés esetén 61,6. Három évre 45 millát kap, ami 15 millás átlag, aztán simán kivághatják. Ha a játékosszakszervezet tagja lennék, ettől a szerződéstől falnak mennék :D

 5. 5

  renningan

  A menedzser kb hazudott, és egy olyan szerződést hozott össze, ami két éve sem lett volna igazán jó :D Éhen halni nyilván nem fog egyik sem, de az elmúlt két évben ennél csak sokkal jobb szerződéseket kötöttek a top elkapók.

 6. 6

  Krisztian Fekete

  Hja, Mr Kraft, akinek csapata van, az ne is panaszkodjon! :)

 7. 7

  ahanem

  Szerintem helyén van ez, csak fel lett fújva a médiában. 36 yardos NFC döntővel még talán kicsit sokallom is.

 8. 8

  acsdav2

  Thomas részéről ez egy nagyon, de nagyon elrontott szerződés. Az NFL-ben egy elkapó nem nagyon tervezhet előre 5-6 évre, pláne Thomas aki tudja, hogy rengeteg minden megváltozhat Brees visszavonulásával. Ezt a szerződést úgy kellett volna megkötni, hogy 4 év alatt 70M-t kézhez kapjon, mert Evans és Beckham szerződései 67 ill. 68M-t jelentenek 4 év alatt, de ugye azok tavalyi szerződések. Ehhez képest 61M lesz Thomasnak 4 év alatt. Ez iszonyúan kevés. Persze, ha képes lehozni 6 szezont ezen a szinten, akkor nem üt vissza a dolog, de ez elég nagy kockázat a részéről. Az utolsó 2 éve gyakorlatilag tálcán kínálja kivágás a lehetőségét 4 év után.

 9. 9

  acsdav2

  Ha neki tényleg a jó fejség volt a cél, akkor szerintem nem így kommunikálták volna le a dolgot, hogy “mekkora szerződés”. Ez az ügynökének is érdeke lett volna, mert így most szakmai berkeken belül, mindenki nagy hibának tartja ezt a szerződést. Szerintem az ügynök simán benézte a dolgot, Thomas pedig megbízott benne.

 10. 10

  acsdav2

  Nem nagyon lehet összehasonlítani a kettőt. Thielen 6 év alatt 76,8-at, míg Thomas 97,3( jó esetben 100) kaphat meg. Ugye a 3 év kor különbség is soknak mondható szerintem, ami szintén befolyásolja az összehasonlítást. Ha a GM-ek szempontjából nézem a dolgot, akkor talán a Vikings végzett jobb munkát, mert 30+ felett már kivágható Thielen, ha romlik a teljesítménye. Igaz ez Thomas esetében is elmondható.

 11. 11

  Sestertius

  Szerintem teljesen korrekt ez a szerződés, a beharangozott 100 millióhoz képest nyilván csalódás, de ha azt nézzük, hogy összességében kb a top elkapók hasonló szerződést kaptak (igaz Thomas 1 évvel később)
  Viszont Brees mindenkiből elit elkapót csinál.. és nem is gondolom, hogy Thomas mondjuk Hopkinsnál vagy OBJ-nél jobb lenne
  Ha elit lesz végig akkor kinéz neki még egy nagyobb összeg, de gyakorlatilag ~50-60 milliót ebből a szerződésből ki is húz (és ha szerencséje van akár SB is összejöhet, mert a csapat contender)

 12. 12

  Tizenkettes

  “A Patriots pont ugyanúgy megfizeti az igazán fontos sztárjait, mint bárki. A különbség annyi, hogy BB tudja, kit kell megfizetni.”
  Ez egy nagyon jól sikerült két mondat lett!

 13. 13

  Debreceni József

  Atyaég, ez nagyon gyenge, mégis mit gondolt az a szerencsétlen menedzser?!

 14. 14

  Fetyke

  Szerintem érdemes lenne mondjuk egy Thielennel történő összehasonlítást csinálnod. Úgy is szereted az ilyeneket. :)
  Ugye ő most kapott tőlünk évi 16,2 milliós szerződést, míg Thomasé papíron 20-nak fog számolódni. Érdekes lenne mélyebben belemenni abba, hogy végül is melyik játékosé a jobb szerződés.

 15. 15

  Szilárd Süveges

  Azt nem tudom mennyi lenne ha az OTP tenyleg rám szakadna de 17,3 milliárd nekem már olyasmi lenne. Azt meg fel sem fogom hogy ezek a számok tényleg mit is jelentenek.
  Bár itt egy példa: egy XC90 Inscription 20 M jattal együtt. 869 darabot lehetne venni ebből a pénzből és még maradna 5 M szendvicsre.

 16. 16

  Zoltán Debreczeni

  Most komolyan. Akár azt is feltételezhetnénk, hogy a srác elfogadta, hogy nem szakad rá az OTP. Elérte, hogy egy nagy szerződést kapjon. De nem várta el, hogy a valós gariban ő legyen a csúcs. Esetleg elgondolkodtak a teamjével az NLTBE irrealitásán és elfogadták. Megbeszélte magával, hogy ennyivel már boldog lesz. Miközben a csapata addig contender marad amíg jó a Brie’s sajt. Esetleg van benne ilyesféle nagyság amiért dicsérni szokás pár embert. Legutóbb pl Gilmore ment bele fizucsökkentésbe. A “nem fosztom ki a kasszát” kis hunyorítással nézhető így is. Ha ez így lenne, akkor talán, esetleg lehetne azt mondani, hogy a srác nem balfasz, csak megkérte azt ami járt neki. De hagyott az asztalon a többieknek. A szájíze pedig neki, a csapatnak és a csapattársaknak is jobb így.

  A hír meg önálló életre kelt. Scheissegal. Pár nap múlva kimúlik. De Thomas évekig fog egy öltözőbe járni a csapattársakkal. És évente többszázor megy a darálóba a sikerért.

 17. 17

  acsdav2

  Thomas részéről ez egy nagyon, de nagyon elrontott szerződés. Az NFL-ben egy elkapó nem nagyon tervezhet előre 5-6 évre, pláne Thomas aki tudja, hogy rengeteg minden megváltozhat Brees visszavonulásával. Ezt a szerződést úgy kellett volna megkötni, hogy 4 év alatt 70M-t kézhez kapjon, mert Evans és Beckham szerződései 67 ill. 68M-t jelentenek 4 év alatt, de ugye azok tavalyi szerződések. Ehhez képest 61M lesz Thomasnak 4 év alatt. Ez iszonyúan kevés. Persze, ha képes lehozni 6 szezont ezen a szinten, akkor nem üt vissza a dolog, de ez elég nagy kockázat a részéről. Az utolsó 2 éve gyakorlatilag tálcán kínálja kivágás a lehetőségét 4 év után.

 18. 18

  renningan

  Gilmore semmilyen fizetéscsökkentésbe nem ment bele. Még mindig top10-es fizetése van, amikor pedig aláírt, akkor top5 környékén volt. A Patriots pont ugyanúgy megfizeti az igazán fontos sztárjait, mint bárki. A különbség annyi, hogy BB tudja, kit kell megfizetni.

  Thomas szerződésével pedig olyan szinten nincs semmi gond, hogy túl kicsi lenne, vagy hogy éhen fog halni. Ettől függetlenül hagyományosan minden új szerződéssel minden top játékos maximalizálni szeretne. Persze lehet Thomas kivétel, adhatott kedvezményt, de ha a játékos szakszervezet lennék, akkor ez eléggé kiakasztana :) már csak azért is, mert az NFL fizetési sapkáját kifejezetten könnyű manipulálni, effektíve semmibe nem kerül, hogy Thomas most 1-2 millióval többet keres vagy nagyobb garantáltat kap.

  De végül is lényegtelen: ha úgy fogjuk fel, hogy Thomas jó fej volt, akkor azért, ha úgy fogjuk fel, hogy a csapat erősebb volt, akkor azért, de mindkét esetben a Saints járt nagyon jól.

 19. 19

  renningan

  +1. Annyi kiegészítés, hogy nem az ötödik, de már a negyedik év után adja magát a cut, ha Thomas nem lesz über All-Pro szinten.

 20. 20

  acsdav2

  Nekem az a 4M halott pénz, azért fájna GM-ként :D De teljesen jogos, akkor már az a pénz tényleg elenyésző lesz :)

 21. 21

  atis123Juve

  Pontosan erre gondoltam. Ez így egy tételmondat. Mondhatni mottó.

 22. 22

  renningan

  Más liga, nem így kell nézni szvsz. Ez olyan, mintha valaki itt úgy írna alá hat évre egy céghez évi mondjuk 6 millió forintért (havi 500 ezerért), hogy az első három évben csak 350 ezret keres havonta (4,2 millió évente, vagyis három év alatt 5,4 milliót veszít, majdnem egy teljes évi fizut), majd mielőtt igazán sokat kereshetne, egyszerűen a cég egyoldalúan felbonthatja a szerződését.

  Ha teheti, ilyet az ember nem szívesen ír alá.

 23. 23

  Szilárd Süveges

  De ez csupán a számokkal való játék. Egy normális ember mikor bért alkudozik megnézi mi a matek. Nyilván ha valaki azért ír alá mert elhiszi hogy 💯 misit kaphat de nem nézi meg a szerződést hogy amúgy ez csak abban az esetben teljesülhet ha mondjuk naponta 15 óra túlórát vállal anélkül ez 2 millió akkor arra nehéz mit mondani.
  Viszont lehet hogy jobban el kellene olvasnom a cikkedet de nekem az jött le hogy 61M garantált amiből 35 teljesen. Ez a te peldadra vetítve 30×0.61 (30×0.35). És azt se felejtsük el hogy Thomas szerződése néhány nagyságrenddel nagyobb a peldadnal. És én persze értem hogy nem akarja bukni szeme előtt lebegő 💯 Misi 50%at de azért pár évet sportolni 35 millió dollárért azért abszolut értékben nem sajnalatra való inkább irigylésre. Persze tudom nem szép dolog irigykedni megyek is inkább gazolni a kertbe. :D

 24. 24

  renningan

  Többször is mondtam, hogy Thomas nem fog éhen halni :D ez csak maga az elv, hogy ha a lehető legtöbbet szeretnél keresni és előnyös, jó szerződést kapni, akkor Thomas ügynöke még véletlenül sem úgy csinálta.

  Ha eltekintünk a nagyságrendektől, akkor Thomas a legfontosabb időszakban, pályája csúcsán lesz alulfizetett, nincsenek garanciái és ki van szolgáltatva a munkaadó jóindulatának, ráadásul azt az igazán sok pénzt is szinte lehetetlen célok elérésével érheti el. Az ügynöki munka mindenképp gyalázatos.

 25. 25

  Szilárd Süveges

  Igen tudom hogy mondtad és nem is vitatkozom azzal sem hogy az ügynök béna (vagy valaki lefizette :) ).

 26. Pingback: A Falcons felkészült arra, hogy Julio Jones legyen a legjobban fizetett elkapó | Fűzővel kifelé!

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team