Connect with us

Hír

AB visszavonulással fenyeget, ha nem hordhatja régi, nem biztonságos sisakját

A valaha volt egyik legbizarrabb dolog történik épp Antonio Brownnal, ráadásul nem is a rossz lábbeliben használt krioterápiás szerkezetben megfagyott lábáról beszélünk, pedig az is elég bizarr. A Raiders kiváló elkapója jelenleg azzal fenyeget, hogy visszavonul, amennyiben nem hordhatja azt a 10 éves sisakot, amit egész karrierjében viselt, és amit már nem engedélyez az NFL a biztonsági előírások miatt.

A liga a játékosszakszervezettel (NFLPA) együttműködve betiltott néhány korábbi sisakot, amit nem találtak elég biztonságosnak – ezért kell váltani például Tom Bradynek vagy Aaron Rodgersnek is. Érdekes módon Brown sisakja nem ebbe a kategóriába tartozik, azonban minden fejvédőt be kell vizsgálnia a ligának, és Browné nem kaphat új engedélyt, mert már 10 évnél öregebb. Ez az egyébként engedélyezett modell sokat változott az évek alatt, ezért nem felel meg Brown régi sisakja az előírásoknak, és épp ezért nem felel meg az új verzió AB számára. Ráadásul a csapatot is büntetik, ha a játékosuk nem megfelelő sisakban edz vagy lép pályára, így nyilvánvalóan a Raiders sem engedélyezheti az elkapónak, hogy a régit viselje.

Brown viszont nagyon kivan az új sisakra, ugyanis úgy véli, hogy zavarja a látásban elkapás közben. A Raiders több sisakot is küldött az elkapónak, hogy próbálja ki azokat, de egyik sem felelt meg AB-nek (34 engedélyezett sisak van egyébként az NFL-ben). Olyannyira, hogy befújta a régi sisakját a Raidersre hasonlító festékkel, és megpróbált így beugrani az edzésre, ám kiszúrták a nem tökéletesre festett fejvédőt a szertárosok.

Brown tegnap két órán át beszélt egy független arbitrátorral az ügyben, ebbe pedig becsatlakoztak emberek a ligától és a játékosok szakszervezetétől is, hogy megpróbálják megoldani a problémát. Brown természetesen azt akarja, hogy engedélyezzék a sisak viseletét, azonban nehéz dolga van, mert ez olyan ritka esetek egyike, ahol az NFLPA sem fog mellette állni, ugyanis a játékos egészségéről van szó.

A sisakbalhé kapcsán Brown nem volt ott az utóbbi pár napban a csapattal – pedig egyébként ez az egész mizéria még az OTA-k alatt kezdődött, akkor akadt ki erre először az elkapó -, és a Raidersnek fogalma sem volt arról, hogy merre is járhat AB, teljesen elérhetetlen volt. Ezen kívül egyébként is több ízben magára haragította már Brown a Raiders edzőit és vezetőit (Mike Silver információi szerint), amiért sokszor nem figyel rájuk. Általában a tabletje vagy a telefonja képernyőjét bámulja, a bankszámláját kezeli, vagy Intagram posztokat lájkol. Ez kevésbé zavarja az edzőket, a lábmizéria, a sisakprobléma és az eltűnés viszont annál inkább.

Őszintén, ez a legőrültebb dolog, amit valaha hallottam. Fogalmam sincs, miért ilyen fontos ez neki. Semmi értelme

– mondta az egyik csapattárs/edző.

Brown hozzá van szokva, hogy neki mindent lehet, a Steelersnél is elég játékosbarát volt a felfogás, ez azonban olyan dolog, amiben minden bizonnyal nem fog engedni neki az NFL. Ha így lesz, vajon tényleg beváltja ígéretét és szögre akasztja cipőjével együtt a régi sisakját is?

Tegye fel a kezét, aki elsétálna garantált 31 millió dollártól, csak mert nem viselheti a kedvenc sisakját. 

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások