Connect with us

Érdekességek

Amikor egy statisztika hazudik

Vannak statisztikák, amik jól mutatják, hogy mennyire eredményes egy-egy csapat, ahogy vannak mutatók, amik a lehető legmesszebb járnak az igazságtól. Itt van például ez, ami óriásit ment nemrég a Twitteren.

 

 

A lényeg az, hogy ha van egy 100 yardos futód, akkor átlagban a mérkőzéseid háromnegyedét megnyered, míg egy 100 yardos elkapó vagy irányító 300 yardos irányító csak 56-53 százalékban ér győzelmet. Ebből következne, hogy futni kell, mint a zerge, ami óriási mellélövés.

 

Félre értés ne essék, egy jó futójáték rengeteg előnnyel bír, de a 100 yardos futók a legtöbbször nem direkt okai a győzelmeknek, hanem a következményei, amit rengeteg elemzés alátámasztott már. De ha nem akarunk grafikonokat nézegetni, elég csak belegondolni: a futójáték csak addig él, ameddig az adott csapat vezet vagy csak minimális a hátránya. Ebből egyenesen következik, hogy egy hamar nagyobb hátrányba kerülő csapat nem fogja futtatni a labdát, de mivel eleve hátrányban van, így kisebb lesz az esélye a győzelemre is, míg egy eleve nyerő helyzetben lévő csapat többet fut, így nagyobb eséllyel lesz 100+ yardos futója.

Ezt pedig tökéletesen támasztja alá az alábbi statisztika.

  • Az utóbbi 3 évben, ha egy futó 75+ yardot szerzett az első negyedben, akkor 10-11 a csapat mérlege (0.476).
  • Az utóbbi 3 évben, ha egy futó 75+ yardot szerzett a negyedik negyedben, akkor 51-8 a csapat mérlege (0.864)

 


Ha szeretnél a Fűzővel Kifelé! közösségéhez tartozni, kedvezményesen fogyasztani a Kandallóban vasárnaponként, akciósan hozzájutni minőségi NFL-es ereklyékhez, vagy csak szeretnéd a munkánkat támogatni, itt a tökéletes alkalom – Legyél te is FK! Klubtag!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!