About the author

44 Comments

 1. 1

  fullánk

  Carson Wentz … – ezt Philadelphián kívül mindenki vicc kategóriába sorolná

 2. 2

  Tizenkettes

  Teljesen egyértelmű, hogy Josh Gordon kapja. Ugyebár összespanolt Goodellel, és még az sem akadályozhatja meg ebben Josht, hogy a 12. meccs után eltiltja a liga.

 3. 3

  katonadani

  Brees szerintem visszaesik, ezt sok helyen mondtam már – aztán lehet rámcáfol, ez is benne van a pakliban :)
  Az ötödik helyre nehéz volt egyébként már választanom, az első 4et tartom igazán esélyesnek, utána lenne egy vonal. De én hiszem, hogy Rodgersnek nagyon jó éve lesz, amivel visszaugrik. A Chargers szerintem visszább esik kicsit, így Rivers kiesett, a Falcons előre lép nálam, de nem hiszem, hogy Ryan köré szerveződne egy ilyen MVP-sztori. Rodgersnél inkább el tudom képzelni.
  Brady meg akkor kapja meg, ha senki nem csinál semmi kiemelkedőt. Neki túl magasan van a léc szerintem.

 4. 4

  katonadani

  az egészsége körüli kételyeket meg tudom érteni, de nem tudom melyik komolyan vehető szakértő sorolja vicc kategóriába :D
  Kvázi minden MVP oddsnál top5-ben van és elég sok szakértő is a legesélyesebbek közt tartja számon, Philadelphián kívül.
  De azt hittem, ha nem szabad a “hozzánemértő amcsi ujságírók “elemzését”” olvasni, mert mi jobbat tudunk összerakni, akkor íme :)

 5. 5

  conspiracy theory

  Csak merő kíváncsiságból: Akkor miért nem “A 4 legesélyesebb MVP-jelölt” lett a cím? :)

 6. 6

  András Riska Kiss

  Wilson?

 7. 7

  bjeela

  Azért az eléggé tanulságos, hogy Brees a szezon végi belassulás ellenére sokáig sanszos volt az MVP címre és még mindig nem tudunk semmit arról, mi okozta nála azt a visszaesést, ergo az is lehet,hogy kutyabaja és altatják a ligát. Ezen felül Ryanban is bármikor benne van egy MVP szezon, mindehhez pedig idén egy jó csapatot is kapott. Szóval Zoli felvetésében van igazság.

 8. 8

  katonadani

  hogy kerek legyen :D
  meg a 4 olyan egyértelmű volt nekem, kellett valami érdekes is

 9. 9

  katonadani

  Brees rám cáfolhat, ez lehet a legnagyobb mellélövésem ebben a szezonban – aki hallgat Triple Coverage-et, az tudja, hogy mondtam már párszor :D
  Ennek ellenére nem fogom őt beírni, ha szerintem vissza fog esni :)

 10. 10

  katonadani

  nincs előtérben, a futójáték dominál, és szerintem nem lesz PO-csapat a Seahawks

 11. 11

  Fetyke

  Én például nem! A csapat nagyon jó körülötte és könnyű sorsolásuk lesz, így pedig lehet villogni.

 12. 13

  Bélabá a csótány

  Matty Ice egy kibaszott sötét ló
  Nem is értem miért van ennyire lesajnálva mostanában.

 13. 14

  fullánk

  OK , sorry…
  Én messze nem értek hozzá.
  Valójában mindenkinek, így neki is lehet esélye az MVP címre.
  Csak nem gondolom, hogy az ő játéka tesz hozzá annyit a csapatéhoz, mint sok olyan irányítóé akik nincsenek a felsoroltak között. Wilson, Rivers …
  De elolvasva a fentebb komentelőket, úgy tűnik csak nekem meglepetés őt az esélyesek között látni.
  Nem akartalak amúgy megbántani, és alapvetően nem olvasok cikkeket Wentzről. Sőt… McNabb elküldése óta csak az Eagles rangadókat nézem. Ezeken én nem láttam azt, amivel több lenne másik 15-20 NFL irányítónál.

 14. 15

  katonadani

  nem bántottál meg egyáltalán :)

 15. 16

  apollo

  1) kétszer egymás utan tuti nem
  2) örülnének a playoffnak is
  3) ha nem sérül meg akkor ő jó helyen van
  4) én nem látom benne, de legyen
  5) a tavalyi játéka alapján nem értem mit keres itt, de persze Rodgers

  Nálam Brady, Mahomes, Brees, Wentz, Wilson.

 16. 17

  bjeela

  Még csak nem is sötét ló, hiszen kis túlzással mindig top tizes-ötös helyen teljesít. Az utóbbi három évben meg pláne rohadt jól muzsikál, bár 2017-ben kissé visszavett a tempóból. Talán az lehet az indok, hogy a kibaszott jó és a jó teljesítmény között kissé hektikusan produkál, mondhatni egy rohadt jóra mindig jön nála egy szimplán jó szezon. Ezért idén logikusan egy szimplán jó jön.

 17. 18

  Zoltán Debreczeni

  Egy átgondolt self managementnyire van attól, hogy generational talent legyen. Pár rosszkor bevállalt futás cascading effektje rágta szét az elmúlt 2 évét. A csapat mocskosul loaded. A GM egy kibaszott dinasztiakovácsnak néz ki eddig. Edzőbá jó. Ez bizony egy konszenzus contender csapat. Hosszú távon.

 18. 19

  Zoltán Debreczeni

  Futók közül McGofri vagy Barkley közel lehet, ha a RZ-ben föltekeri edzőbá a számaikat.

  Rodgers? Most komolyan. Valld be, hogy csak azért tetted ide, mert nem akartál 4 embert az AFC-ből. Na jó. Még komolyabban: Mitől inkább ő mint Brees? Vagy Ryan? Vagy Rivers? Vagy ó jaj. Majdnem kimondtam, hogy Tibi.

  A többi csapat mérföldekkel előttük jár az edző-Qb összecsiszolásban.

 19. 20

  Fetyke

  Akkor néhány észrevétel, ahogyan azt már megszokhattad! :)
  5.) Rodgers. Tulajdonképpen elvileg rendben van. Sok múlik azon, hogy mit találnak ki támadó oldalon, mert amit eddig játszottak, hogy majd “csak” Rodgers megoldja önmagában már nem fog működni. LaFleur nagy talány, elsülhet valóban jól is. Itt viszont komoly veszély, hogy ha egy-két kulcsember megsérül (Adams, Allison, Jones vagy páran a falból) akkor ugyanúgy földbe áll ez a támadósor, mint tavaly.
  4.) Benne van a pakliban.
  3.) Nálam ő az első számú esélyes. Nem fog megsérülni, e felől biztosítalak. :D Nagyon meglepődnék, ha nem tiétek lenne az NFC első kiemelése.
  2.) Valahogy még mindig nem hiszek benne. Nálam eleve a vasasok nyerik a csoportot, így pedig nehéz.
  1.) Valóban.

  Most meglepődtél, mi? :D

 20. 21

  Zoltán Debreczeni

  No most leszek a legkomolyabb.
  1 Rodgers: Lucknál és Wentznél is említetted az injury historyt. Ebből neki is könyvtára van. A downyear utáni bounce backot én is valószínűsítem. De kurvanagyot kellene emelkedni. A 2016-os sérülés előtti forma kevés lesz ha a csapat nem nyer mondjuk 12-t. Erre az esély? Khm. Csekély.
  LeFleur? Coin flip. Azt mondod lehetőség. Azt mondom rookie. Persze. Egy kedveszegett társaság valószínűleg javulni fog. De year 1-ben vajon óriásit? Persze láttunk már ilyet. Safe bet: nem tőlük jön a következő csoda.

  2 Brees. Az MVP nem életműdíj. De emberek döntenek róla. Breest nem elég csak picivel megverni.

  3 Ryan, benne is megvan az x faktor. Tudom. Tudod. Tudjuk.

  4 Rivers. Mindig ott dörömböl az üvegfal túloldalán. Sose pattant el az a láthatatlan akadály. De az a csapat loaded. Ha átszakad a gát… És erre nagyobb az esély mint GB-ben.

  5 Tibi. Ha úgy méred, mint egy olyan Qb-t akit már láttál, akkor rosszul csinálod. Egy kibaszott unikornis. Vagy egy alakváltó. Nem tudható, hogy csöves lesz vagy 20. szintű nekromancer. Downyear után simán benne van egy bounce back. Saját jogon. Erre alátoltak egy gamechanger receivert aki talán nem bassza elaz életét n+1 – edik alkalommal. Talán. És egy ígéretes újoncot. Böbire számíthatsz, hogy tanult a tavalyi fiaskókból. És a win rate. Ez a NE előbb nyer 13 meccset mint a GB 12-t. Nicht War? Plusz tavaly összebalfaszkodta a térdét ő is. A run game tavaly hangsúlyos volt a redzoneban. Nem szabad ebből extrapolálni. Nála vastagabbak a fölfelé mutató nyilak és kisebbek a Red flagek. FEAR THE TIBI!

 21. 22

  bjeela

  TB12 esélye az MVP címre azért erős idén, mert ritka könnyű a pecc sorsolása, vagyis ez olyan szezon lehet a számára, mint PManningnek volt a 2013-as. Mondhatni jutalomjáték. Még akár egy újabb nullás alapszakasz is összejöhet nekik, bár annyira nincsenek topon, de BB-nél sose tudhatod.

  Breesről senki sem tud semmit, addig meg tök mindegy, mit pofázunk, mert ha rendben van, akkor a fickó alapból top 3-as esélyes a címre, úgy meg pláne, hogy SB winre hajtanak.

  Rivers és Ryan ügyes fiúk, de ezek a kölkök most nagyon jók és rohadt éhesek is mellé. A Mahomes Mayfield duó simán jobb náluk és olyan kacsókba hajigálhatnak, amik ragadnak, mint a mézescsuporba öntött poliszacharidos gekkótalp. Nem mellesleg Ryannek épp hullámvölgyes szezonja jön. Wentzet meg Foles híján az önigazolás kényszere hajtja, nem mellesleg könnyű a sorsolásuk és kegyetlen erős a csapatuk, szal ha nincs sérülés, akkor ő is simán hoz olyan szezont, ami jobb a véneknél.

  Szal ez az ötös lista nagyon bizonytalan alapokon áll jelenleg, mert Brees nélkül nincs lista, róla meg nincs infó. És igen, TB12-nek több a sansza, mint ARodnak. De szvsz ha Brees nem jön idén, akkor kölkök nyerik a címet.

 22. 23

  Sestertius

  Mahomesnak is megvolt a komplett szezon playoffal együtt az MVP cím előtt ugye? ;)
  És nem másodéves volt mint Mayfield? ;)

 23. 24

  sgtGiggsy

  Nem, mert elsőéves :D Mármint igen, a KC-nél volt már egy éve, de egyetlen, semmit sem jelentő meccsen lépett pályára, szóval lényegében a tavalyi volt az újonc éve.

 24. 25

  sgtGiggsy

  15-20? Már bocs, legrosszabb esetben is egészségesen top-10. Talán nincs még valaki, aki annyira érzi a zsebet mint ő, rendszerint jó döntéseket hoz (kihangsúlyozva, hogy amikor benne van a játékban, tavaly az egy év kihagyás után az első három-négy meccsén akadtak buta húzásai), bátran vállal, de hülye passzokba ritkán megy bele. A pályán igazi vezér, ha kell, vállára veszi a csapatot akkor is, ha amúgy a dolgok nem mennek. Ami kritika érheti, az a sérülékenység, illetve, hogy valamiért időnként a könnyű passzokkal baja van. Ebből az utóbbi kinőhető, az előbbi meg lehetett csak szerencsétlen véletlen, hisz két totálisan különböző sérülése volt.
  A 30 alatti korosztályból egyedül Mahomes jár előtte, mindenki más legfeljebb a szintjén van.
  Az, hogy azt gondolod, az ő játéka nem tett annyit hozzá a csapathoz, csak azért van, mert a cseréje egy bizonyos Nick Foles volt, aki bőven csereirányító szint fölötti tehetség. Azért ne felejtsük, hozott Foles olyan teljesítményt kicsit több, mint fél szezonban, amit ha egy éven keresztül nyújt, vegytisztán MVP címet kap érte. Igaz, volt két bukta szezonja utána, de olyan edzők kezei alatt, akik azóta kikoptak az NFL-ből, annyira bebizonyosodott, hogy nem odavalók.

 25. 26

  katonadani

  hú már most elfelejtettem :D
  mi is volt?

 26. 27

  wolandrule

  Ki nyeri a csoportot, én a Steelersre tettem, te a Brownsra.

 27. 28

  ahanem

  Adott OC-val első év mindig gyenge, második mindig sokkal jobb, majd adott OC HC (és HC-ként megbukik) lesz, s kezdődik megint az egész. Koetternek szimplán azért lehet örülni, mert ő nem új ember.

 28. 29

  ahanem

  Pedig de, ha nézed a játékát, akkor szerintem hamar egyértelmű lesz, hogy nagyon sokat ad hozzá a Philly támadásaihoz, bár azért azt hozzátenném hogy szívesen megnéznék egy Wentz-Watson cserét. Melyik ér többet, a legjobb elkapó, vagy a legjobb támadófal?

 29. 30

  ahanem

  Legesélyesebb nem QB? CMC? Börkli?

 30. 31

  bjeela

  Igazad van, ez talán megtörheti a trendet, de a trend nem ezt mutatja. Én örülnék egy csúcson pörgő Ryannek, aki harcol a csúcson pörgő Brees-zel. Az lenne egy bitang nagy csoda.

 31. 32

  ahanem

  Mint tudjuk, Brees úgy is vissza fog esni (én látok benne még 2 jó évet amúgy).

 32. 33

  bjeela

  Mint tudjuk ezt nem tudjuk.

 33. 34

  Everlast77

  A Tibi érvelésen szakadok :DDD
  Egyébként szerintem leszálló ágba került már az öreg, legnagyobb sajnálatomra, és csak az lesz a kérdés, hogy ugyan úgy beszakad mint PM, vagy a sok hókusz-pókusz miatt ki tudja-e futni azért azt a 2-3 évet még?

  Aztán ha lehoz egy MVP közeli szezont, akkor talán végre mindenki elhiszi, hogy nem ember :D

 34. 35

  Everlast77

  Érdekes ez a Browns hypevonat. Azért ne feledjük egy percig se, hogy a “szegény kicsi Cleveland Browns”-ról van még mindig szó :) Elképesztően tehetséges a társaság, én arra leszek kíváncsi, hogy Kitchensre mekkora lesz a kabát? Azért tavaly fél? szezonra ugrott be, kb minden tét/felelősség/nyomás nélkül, mondhatnám úgy könnyű. Az idei év már más kávéház, de ha jó kormányos lesz, akkor a Browns tényleg messzire juthat.

 35. 36

  wolandrule

  A legnagyobb mellélövésed a Browns (ne feledd a tálca sört). :)

 36. 37

  Kopi3.14

  Csatlakozom: Luckot MVP-re annyira tartom reálisnak, mint Big Bent. Semennyire. Wentzet megint bandwagon hypevonatnak látom. Lehet érvelni, hogy de milyen számai voltak amíg meg nem sérült stb. Csak jött egy Big Dick és leradírozta mindkét szezonban a teljesítményét. én LA másik feléből várnék esélyest a címre, illetve a nyugati part északi részéről. Ha a világ kifordul sarkaiból, akkor el tudom képzelni AB-tól az MVP runt.

 37. 38

  Nem robot

  Kajak mér nics itt Bardy

  Amúgy meg ha Wentz lesérül, akkor McCown lesz az alapszakasz és a super bowl mvp is. Közel 100% rá az esély.

 38. 39

  Zoltán Debreczeni

  Azé Dani lazán hülyének néz minket. Aszongya “, teljes gőzzel robogok a Browns bandwagonon.”

  Teljes gőzzel. Robog. Aha. A bandwagonon.
  Mutatom a bandwagont. Ami robog: https://uploads.disquscdn.com/images/990b2d10f53e252e687e335c6a24522b59160e4607efbe3b7c7244eec60cd4d2.jpg

 39. 40

  ahanem

  GŐZLOVAK!!!!4

 40. 41

  ahanem

  Az 5

  Márminthogy 4 legesélyesebb MVP-jelölt

 41. 42

  AwesomeOne

  Russel Wilson is comming

 42. 43

  katonadani

  miért gondoljátok Wilsont ilyen nagy esélyesnek? Mármint többen is felhozták, de szerintem ilyen offense-szel, ahol őt nem engedik kibontakozni, nincs nagy esélye.
  (plusz szerintem a Seahawks nem lesz topcsapat)

 43. 44

  Zoltán Debreczeni

  Akkora játékos, hogy még a labdát is róla nevezték el.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team