Connect with us

Hír

Az edzőknek több piros zászlót kellene dobniuk a pass interference-ekre

Nem vitték túlzásba az edzők a pass interference szabálytalanságok challenge-elését: 16 meccsen mindössze 16 esetet néztek vissza a bírók, abból ráadásul kettőt saját megfontolásból a Bengals-Chiefs mérkőzés utolsó két percében, amikor hivatalból vissza kell nézni a gyanús eseteket.

 

 

Az egyetlen edző, aki megnyerte a visszanézést Adam Gase volt, ami egy 33 yardos büntetést eredményezett a Jetsnek. Ezen kívül csak 13-szor próbálkoztak az edzők a dologgal, minden alkalommal sikertelenül. Ez egyrészt jó, mert hiába rettegtek sokan attól, hogy repülni fognak a piros zászlók, az edzők még az előszezonban sem erőltették túlságosan a dolgot (nem mintha amúgy jogosak lettek volna a félelmek, 2+1-nél több challenge-lehetősége úgy sem lett volna a csapatonak). Ugyanakkor nem ártana, ha ez a következő három hét erejéig megváltozna.

 

A pass interference-ek visszanézhetősége egy elég drasztikus változtatás, így a későbbi viták elkerülése miatt jó lenne, ha alaposan letesztelnék a dolgot a csapatok az előszezonban. Így kialakulhatna egy kipróbált, mindenki által értelmezhető irányvonal arról, hogy mi számít pass interference-nek, vagyis milyen szituációban érdemes bedobni egy zászlót.

 

Némileg meglepő, hogy az NFL nem kérte meg külön az edzőket, hogy dobálják a piros zászlókat – ha valamire, akkor pont erre lenne jó a tét nélküli előszezon.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!