Connect with us

Hír

Az NFL 20 év után újra engedélyezi a világos visorok viseletét

Az NFL 1998-ban egészségügyi szempontokra hivatkozva betiltotta az akkor népszerű sötét visorokat – mert például ha kiütnek egy játékost a pályán, nem lehet látni a szemét, és kockázatos lenne levenni a sisakját. Ugyan ezek továbbra is csak orvosi indokra hivatkozva viselhetők, mostantól engedélyezett lesz a világos színű visorok viselete. Pontosabban egy modellé.

Az NFL ugyanis hatalmas, négy évre szóló szponzori szerződést kötött az Oakley-vel, így a márka Prizm Clear nevű, rózsaszínes visorja mostantól viselhető a mérkőzések során. Ezeknek a visoroknak köszönhetően állítólag élesebben látnak a játékosok a pályán, és a térérzékelésük is jobb. Már a Pro Bowlon és az előszezonban is sokan tesztelték ezt a modellt, és pozitívak voltak a visszajelzések.

A Prizm Cleart arra a célra hozták létre, hogy a pályán lévő színek jobban kikristályosodjanak. Állítólag a labda és a vonalak is jobban elütnek a pályától a viselete közben. A fényt képesek megszűrni úgy, hogy a természetes éleslátás javuljon. Bizonyos dolgokban erősíti az érzékenységet, több kontrasztot és mélységérzetet ad.

A partnerszerződés értelmében mostantól a sisakokon látni fogunk egy Oakley logót is – a Nike pipa és az NFL logó mellett nem is szerepel más a felszereléseken, így elég nagy dolog ez az Oakley számára – és minden bizonnyal elég sok pénz a ligának.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!