Connect with us

Minden ami NFL

Blockbuster cserék a szezon előtt

Az elmúlt pár napban történt pár kisebb csere, a csapatok mindent megtesznek, hogy próbálják befoltozni a rosteren keletkezett lyukakat. Bár óriási tűzijáték ritkán szokott ilyenkor történni, összeszedtünk féltucat cserét, amelyek nemcsak nagyot szólnának, de még meg is valósulhatnak.

 

 

 AJ Green, WR, Bengals
 Ellenérték: 2020-as 2. kör

 

A Jaguarsé az egyik leggyengébb elkapósor a ligában: Dede Westbrook még csak-csak elmegy, de Keelan Cole, Chris Conley, Marqise Lee és D.J. Chark legjobb esetben is csak átlagos. Ha már nem sikerült Nick Foles elé egy normális támadófalat felhúzni, akkor legalább a kisegítő személyzeten lehetne javítani, Green pedig ideális erre a célra: nagydarab, domináns, biztoskezű veterán WR1.

 

A Bengalsnál új rezsim van, az utóbbi időben sérülésekkel küzdő Green pedig közel sem annyira nélkülözhetetlen, legyen bármekkora helyi ikon is. Ugyan hamarosan új szerződést kell adni, és két-három nagyon jó évnél nincs több benne, de a Jaguars vezetőségének idén mutatnia kellene valamit, adná magát egy ehhez hasonló erősítés.

 

 Yannick Ngakoue, Edge, Jaguars
 Ellenérték: 2020-as 2. körös pick + Shaq Lawson

 

Amennyiben a Jaguarsnak esetleg tőkére lenne szüksége egy elkapóhoz, akkor Yannick Ngakoue elboltolásával szerezhetne a legkönnyebben – de ha mégsem, akkor is célszerű lenne most értékesíteni a pass rushert.

Ngakoue idén lép újonc szerződése utolsó évébe, de már holdoutolt egy új kontraktusért, az első körös Josh Allen miatt pedig úgy tűnik, hogy nem ő a jövő. Ez persze nem jelenti azt, hogy idén nem akarja a csapat, hogy legyen egy top játékosa potom pénzért egy prémium posztra, de a hiánya nem is nagyon vetné vissza a védelmet, pláne, ha a Bills Shaw Lawsont is bevetné az üzletbe.

A Bills egyik legnagyobb hiányposztja a pass rusher, korábban már Jadeveon Clowney-nál is felmerült a csapat neve. Lawsonért nem lenne kár, Ngakoue lazán megér egy második kört, illetve a Billsnek bőven van költőpénze, azonnal megfizethetné a fiatal védőt.

 Jadeveon Clowney, Edge, Texans
 Leonard Williams, iDL, Jets + 2020-as 4. kör 
 

Ez az egyik kedvenc forgatókönyvem. Clowney egy nagyon jó játékos, főleg futás ellen félelmetes, de soha nem sikerült olyan jó pass rusherré válnia, amilyet egy 1/1-estől elvárnánk. Hozzá hasonlóan Williams is remek játékos, anno ő is top 10-es pick volt, még ha utána is maradhat némi hiányérzet. Továbbá mindkét védőnek egy évig van szerződése jelenleg – Clowney a franchise taggel 16 milliót, Williams az ötödik éves opciójával 14 milliót keres – vagyis jövőre mindkét játékosnak szerződést kell adni – egyszerűen tökéletes cserealapok.

 

A Jetsnek nagyon kell egy top pass rusher, akár beválik Jachai Polite, akár nem, a Texansnak pedig a védőfal belsejébe kellene egy futás és passz ellen is jó játékos. A pótlás is adott mindkét oldalon, hisz Clowney-t Whitney Mercilus pótolhatná a szélen, a Jetsnél pedig Steve McLendon, Henry Anderson és az idei első körös Quinnen Williams miatt amúgy is luxus megtartani Leonard Williamst. Mindkét védőfal erősödne, és mivel Clowney azért egyértelműen jobb játékos, vélhetően még egy draftpick-kel is erősödne a csapat.

 

 Jimmy Graham, TE, Packers
 Ellenérték: 2020-as 3. kör

A Patriots megállás nélkül keresi Rob Gronkowski utódját, de a rengeteg no-name játékos helyett ideje virítani és megszerezni azt, aki fénykorában meg tudta közelíteni Gronk szintjét.

 

Graham a saintses virágzása óta játszott a Seahawksban és a Packersben is, mindkét csapatban szenvedett. A futásorientált Seahawksba egyszerűen nem illett, Green Baybe pedig nettó fölösleges bármilyen TE, a hiperóvatos Aaron Rodgers úgy sem fogja a pálya közepén lévő sűrűbe erőltetni a labdát. A harmadik körös Jace Sternberger miatt ráadásul gyakorlatilag fölöslegessé vált Graham, az óriási fizetéséről nem is beszélve. A cserével 9 milliót szabadíthatna fel a csapat az idei évre, egy harmadik kör pedig már bőven nagyobb értéket jelentene a jövőben, mint amennyit idén hozzátenne a csapat sikerességéhez.

 

 Trent Williams, LT, Redskins
 Ellenérték: 2020-as 2. körös pick

 

A Browns idén megmutatta már az Odell Beckham- és Olivier Vernon-cserékkel, hogy nem viccel, a csapatba pedig már csak egy klasszis tackle kellene, hogy kvázi hibátlan legyen. Williams nem fog a Redskinsben játszani, és hacsak nem ment teljesen tropára a teste, még 4-5 nagyon jó év benne lehet. Egy második körért szinte ajándék, de ha magabiztos a Browns és hisz egy nagyon erős szezonban, akkor akár egy első kör sem lenne túlzás.

 

 Patrick Peterson, CB, Cardinals
 Ellenérték: 2020-as 2. körös pick

 

Patrick Peterson a liga legjobb cornere még mindig, de már nem tűnik úgy, hogy a Cardinals minden áron ragaszkodna hozzá, amin az sem segít, hogy idén kapott egy hatmeccses eltiltást, ráadásul hamarosan új szerződést kellene neki adni a 29 éves játékosnak. Egy első kört már nem biztos, hogy ér, de elnézve a Chiefs secondaryjét még úgy is megérné érte odaadni akár a Dee Fordért a 49erstől kapott második körös picket is, ha csak a rájátszásban lenne bevethető.

 

Ha szeretnél a Fűzővel Kifelé! közösségéhez tartozni, kedvezményesen fogyasztani a Kandallóban vasárnaponként, vagy akciósan hozzájutni minőségi NFL-es ereklyékhez, vagy csak szeretnéd a munkánkat támogatni itt a tökéletes alkalom – Legyél te is FK! Klubtag!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!