About the author

90 Comments

 1. 1

  bjeela

  Na, végre! Itt volt az ideje, hogy valaki végre a pecccesek képébe vágja, hogy TB12 egy kibaszott lúzer lenne más csapatokban! :D

 2. 2

  Zoltán Debreczeni

  Érdekes még, hogy 2007 óta hogy alakult az Offense. (előtte visszafogott volt)
  11évben 8 top 3. 2 negyedik és 1 hatodik hely.
  Ugyanezen időszak alatt NO 12 év 6 top 3. 2 alkalommal top 10-en kívül.

 3. 3

  renningan

  Lúzer nem lenne, de hogy nem nyert volna ennyit, az biztos :D bár az, hogy a Patriots mindig is fasza volt Bradyn kívül is, aligha érhet meglepetésként bárkit is, amikor még Cassellel is simán 11 győzelmet hoztak, de Brisett és Garoppolo is nyerni tudott. De nem is értem, ezen miért kell egyáltalán fennakadni. Brady is milliószor lenyilatkozta, hogy irtózatos nagy szerencséje volt a Patriotsszal, Krafttal és Belichickkel, ami teljesen igaz. Korszakos zseni, aki saját erőből nyert volna 1-2 bajnoki címet, de amikor három nagy koponya is találkozott, egy dinasztia lett belőle.

 4. 4

  Zoltán Debreczeni

  A Cassel 11 győzelem az nem ért csoportgyőzelmet…

 5. 5

  renningan

  Ez volt a szerencse, mert ha Cassellel is SB-t nyer, az már mindennek a teteje lett volna :D

 6. 6

  Zoltán Debreczeni

  Qb controversy!

 7. 7

  renningan

  Én nem gondolom, hogy a speciális egységre vagy a védelemre bármilyen hatást is gyakorolna nemcsak Brady, de akármelyik korszakos irányító. Egy jó offense persze segítheti a többi egység munkáját, de összességében semmi köze nincs a többi egységhez, és pláne nem javítja fel olyan drasztikusan. Vagy ha mégis, akkor azt is mondhatjuk, hogy Manningéknek olyan béna ST-jük és Defjük volt szinte mindig, hogy még egy top5-ös offense sem tudott rajtuk segíteni.

  (erre amúgy jó példa a Lions, vagy a 2000-es évek közepén hasító Chargers is, ahol hiába volt mindig jó irányító vagy offense, valahol valami, QB-tól független dolog mindig megfúrta a csapatot).

 8. 8

  Rácz Gábor

  Ez inkább azt mutatja, hogy Belichick milyen hihetetlenül zseniális edző

 9. 9

  Zoltán Debreczeni

  Lássuk be az NFC Northban komoly QB aszály van amióta Favre megőszült. Érthető, ha lejjebb kellett adni a szintet. Ha Rodgers nem javul vissza, még Culpepperről is lesz cikk.

 10. 10

  Sestertius

  Brady max annyiban segített a védelemnek és a spec egységnek, hogy kevesebb fizuért focizott, így volt pénz +1 top játékosra

 11. 11

  demonsss

  Egy olyan Statot megnéznék , hogy ezeknek az irányítóknak a csapatainak a Offense és Defense meccsenként átlagosan mennyit voltak a pályán , nem lepődnék meg ha a Patriots a támadások során sokkal több időt töltene fent , mint a többi offense , lehet hülyeséget mondok , de szerintem minél több időt tölt fent egy csapat defense annál több pontot fog kapni

  Sok szempontot figyelembe kellene venni , hogy tökéletes képet kapjunk , ki miért is nyert annyit amennyit , de azért azt mondani , hogy Brady egy másik csapatban 1 max 2 super bowlt nyert volna az egy kicsit erős ! Olyan ez mint amikor azt mondja valaki , hogy a Seahawks elleni SB-t Butler nyerte meg , illetve a Seahawks vesztette el és az offense nem pakolt fel 28 pontot egy korszakos zseni védelemnek

  az irányítóknál meg nem nyekeregni kéne a nagy pénzekért , mint pl AROD , aki már megszedte magát elég szépen , hanem lemondani és akkor talán lesz egy jó védelmük nekik is

 12. 12

  Zoltán Debreczeni

  Jó. Ez a time of possession remek ötlet. Mondaná Andy Reid, de ő nincs most itt. Nekem tetszik.

 13. 13

  renningan

  Fun fact, de Brady pl éves szinten kb 2 millióval keresett kevesebbet karrierje során, mint Manning, de úgy, hogy míg ő 3 évre 800 ezerért írt alá újoncként, addig Manning 6 évre 48 millióért :D szal ha az újonc szerződést nem nézzük, nagyjából egálban vannak. Rodgers persze túl lett fizetve, de alapvetően nem ettől függ egy csapat sikeressége, manapság a cap nagyon könnyen kijátszható.

 14. 14

  renningan

  Stafford – csak ennyit mondok. Mindenki azt gondol bele, amit akar :D

 15. 15

  katonadani

  “minél több időt tölt fent egy csapat defense annál több pontot fog kapni”

  ez overall valószínűleg igaz, azonban per drive statisztikák vannak fent, amik ezt azért nagyban kiküszöbölik.
  (lehet amellett érvelni, hogy fárad a védelem, ha több drive-ot van fent, de ezzel kapcsolatban vannak cáfoló tanulmányok)

 16. 16

  Zoltán Debreczeni

  Köszi Dani!

  Most miattad idegyűlnek majd a köcsög Rodgers haterek habzó szájjal. Itt fognak mutogatni, hogyaszongya: A Rod akkor vitte SB-be a csapatot amikor #1 voltak. Bezzeg Brees 16. csapattal kirándult ott. Brady pedig a 21.et vitt odáig. Manning meg 28.-at vitt be.

  Ezt akartad? Egy brancs vagy a **@@## Peccesekkel. Ne is tagadd!

 17. 17

  Vicgeordie

  Nana, van ám neki kettő punt-ja is, átlag 34 yardért :)

 18. 18

  katonadani

  haha jön ma még cikkem, aminek a Rodgers haterek nem fognak örülni :D

 19. 19

  bjeela

  Tudhatnád, hogy ütömvágomőketaholérem. Azmegkitérdekel hol jáccott a Tibi, ha csak egy kacskakezű esekkelek tornábólfelmentett olvasószemüveges okostojás? Örüjjön, hogy attak neki pár gyűrűt a kollégák.

 20. 20

  bjeela

  Az egy természetes visszaesés volt egy elvesztett SB után, bár így is nüanszon múlt, hogy nem jutottak ismét PO-ba és nyertek gyűrűt. Mellesleg a következő évben a visszatért Tibivel is csak 10-6 jött össze, majd egy szimpla vereség a PO-ban.

 21. 21

  bjeela

  Dani, eddig volt bennem kétely, mert csapkodtad rendesen a Bearst, de most mintha kezdenél egyre szimpatikusabb lenni.

 22. 22

  crain

  A gyakran népszerű “kevesebbért játszik Brady a csapat miatt” elmélet mellett én sokkal inkább abban látom a kulcsát a Brady-vel való spórolásnak, hogy segítségével (és persze a rendszer segítségével!) amúgy “noname”, ezáltal alacsony bérű elkapók egész sora nyújtott kiemelkedő teljesítményt, így ritkán kellett giga WR szerződéseket kötni (ebből következően remek elkapószámok miatt kevésbé kellett topfutó, így ott is volt spórolás), így több maradt a DEF és ST csapatrészre.

 23. 24

  Bélabá a csótány

  Csak behízelgi magát.

 24. 25

  bjeela

  Kitűnő érvelés. És ebben az O-ban minden poszton Tibi jáccott, ezért is nyertek.

 25. 26

  bjeela

  Egye penész, nekem úgy is jó.

 26. 27

  katonadani

  ezt magyarázd már el légyszi, h pontosan mit jelent :D

 27. 28

  Bélabá a csótány

  Sokan csak városi legendának tartják a “TB12 háttérkifizetést”.

 28. 29

  Bélabá a csótány

  Nem lehet minden nap májámi mirikül…

 29. 30

  bjeela

  Az abszurd egyik formája: vegán macska.

 30. 32

  Zoltán Debreczeni

  Köszönöm! Egy Pats szurkolótól nem vártam ilyen elismerést.

 31. 33

  Zoltán Debreczeni

  “így kezdődik egy gangbang” is. Szimpátiával.

 32. 34

  bjeela

  Óóóóh, jössz te is? Ez egyre jobban hangzik!

 33. 35

  bjeela

  Mert az is. TB12 hátterét nem fizették, őt magát annál inkább.

 34. 36

  bjeela

  Volt egy egészen tűrhető hét éves korszaka… ;)

 35. 37

  katonadani

  továbbra sem segít :D

 36. 38

  fullánk

  Dirrekt nem írtam Brady nevét, hiába róla szól a cikk. És hogy mennyire számit van-e a csapatodban egy mentális óriás, arra a Reavens és Ray Lewis a legjobb példa. A LIONS és a Chargers éppen az ilyen mentális óriasok hiánya miatt lett sikertelen, és persze Caldwel vagy Norv Turner se az az edző aki az öltözőt dominálja.

 37. 39

  bjeela

  És Brian Hoyer smafu?

 38. 40

  bjeela

  És ha még tunnnád, hogy titokban Bears szurker vagyok…

 39. 41

  Fetyke

  Ez az! Ossz ki mindenkit! :D

 40. 42

  Tamer Link

  Háááát! Meg kell állapítani, hogy Tom Brady a király! A kedvező körülmények ellenére is! :-)

 41. 43

  fullánk

  Ez hihetetlenül semmitmondó lett…
  Emellett tipikus esete a statisztikák deformitásának.
  Sehol nem vizsgálja, hogy milyen hatással volt maga a vizsgált személy a körűlotte játszókra, ázok teljesítményére…
  Még hozzátenném… Értelmetlen átvenni a sok, amugy hozzánemértő amcsi ujságíró “elemzését”. Ennél ti magatok sokkal jobbat tudtok összerakni…

 42. 44

  wolandrule

  Nekem is feltűnt, főleg a SB LII-n volt hasznos az évközben kevés pontot kapó védelem hatékonysága.

 43. 45

  Zoltán Debreczeni

  Ne kíméld a köcsög Pecc szurkolókat. Nem érdemlik meg. Bár a képet picit árnyalja, hogy Tibi az Offense-ben játszott túlnyomórészt. Persze kicsit a special teamben de az ritka volt.

 44. 46

  katonadani

  1) szerintem érdekes volt :)
  2) amit renningan írt
  3) Köszönjük a bókot, de sokan, sokkal jobban értenek hozzá, mint én/mi. Akiről úgy gondolom, hogy nem ért hozzá, azt nem követem, nem veszem át a mondandóját, elemzéseit stb. Akiről meg úgy gondolom, hogy ért hozzá, azt szívesen olvasom, és ha érdekeset találok benne, amit érdemes továbbadni, azt megírom, mert úgy gondolom, hogy másoknak is érdekes lehet :)

 45. 47

  Fetyke

  Azért az kivágta nálam a biztosítékot, hogy Rodgers hogyan kerülhetett be ebbe a társaságba? :D Mióta számít ő korszakos irányítónak? :D

 46. 48

  cshemiv8

  Senkinek nem tünt még fel hogy a super bowl nyertes években többször volt szar a speciel team meg a védelem ezen számok alapján, mint azon kivűl? :D Hát igy aztán ki lehet jelenteni bármit…..

 47. 49

  Zzzzzzz

  Azért az igencsak meglepő, hogy egy ilyen témájú cikkben nem hangzik el Belichick neve egyetlen egyszer sem.

 48. 50

  Arnold Patsenegger

  Váháháháháá 😀😀😀😀

 49. 51

  Arnold Patsenegger

  Ezt nem lehet megunni 😆

 50. 52

  LG

  Tudtommal nem a gyűrűket kell számolgatni (hiába érvelt velük Dani), így szerintem nem releváns az észrevételed. Mindazonáltal igazat írsz, csak szerintem nem ehhez a cikkhez fűződik szorosan.

 51. 53

  Arnold Patsenegger

  KONTEOOOOOOO!!!!!

 52. 54

  LG

  Szar volt a védelem és a special team?? Ugyanazt a táblázatot nézzük? :D

 53. 55

  LG

  Egyetértek! Nézzük meg, hogy hány olyan játékos volt, aki szuperül játszott a Pats én, aztán elment máshova (pénzt keresni) és eltűnt a süllyesztőben… Persze, a penzosztasnak is van relevanciaja, én már régóta tervezem ezt megnézni a csapatoknál (ha valahol összpontosul egy sleppre, az meglatszik-e az eredményekben). Majd egyszer hátha odaérek… (vagy aztán jól kijön a nagy semmi :S ;D)

 54. 56

  LG

  Milyen hatással van a körülötte játszókra? Lássuk csak…
  Nézzük a Pats-nyél a 3 kulcsfigurát:
  Brady +20 (friss gyűrűvel a kézen +22) életerőt ad minden elkapónak, a futóknak meg +15 gyorsaságot…
  Belichick egy varázsló, tehát csak ő miatta minden meccsen kap a csapat egy plusz TD-t…
  Kraft meg… Ő +100 ezer dollárt ad minden játékosnak (aki az aktív keret tagja)…
  A lista másik végén találjuk pl. Kaepernicket, aki a térdelese miatt 5 egységgel lelassít mindenkit :D

 55. 57

  OldUser

  Ez a cikk ott bukik, hogy én láttam minden pats meccset 16ban és ha azt a D-t vki is topnak nevezi az tuti nem látott egy pats meccset se

 56. 58

  cshemiv8

  Nem valószinü,előtted a periodusos tablazat lehet ha nem látod….

 57. 59

  renningan

  Brady többször is volt a liga legjobban fizetett játékosa. Egyébként életem talán legjobban sikerült megállapítása, ami az általad leírtakhoz kapcsolódik: “A Patriots pont úgy megfizeti a klasszisokat, mint bárki a ligában. A különbség annyi, hogy Belichick tudja, kit kell megfizetni.”

 58. 60

  renningan

  Arra célzol, hogy Cassel>Brady? :O

 59. 61

  Tibor Fotó

  Jaja. A védelem adta el a labdát a Saints ellen meg a Bears ellen is, nem Manning. Világos.

 60. 62

  katonadani

  pontosan ez volt a következtetése a cikknek :D

 61. 63

  katonadani

  úgy gondoltam egyértelmű az utalás arra, hogy mennyire fontos ő a dologban

 62. 64

  katonadani

  bezzeg mikor erről írtunk cikket anno, akkor nagy volt az ellenszél, hogy nem is szar, kevés pontot enged stb :)

 63. 65

  Zzzzzzz

  Jogos, persze.
  De én már csak annak hiszek amit látok…hosszu evek tapasztalasa :)

 64. 66

  LG

  Én úgy értettem, hogy mit tekintesz szarnak? Ne haragudj, de 6 évből csak 3x sárga special team (akkor is mind 16.), a többi év zöld a táblázatban. Ez lenne olyan rossz? Szerintem ez alapján te a napszemüveget vetted fel és nem az olvasószemüveget 😎

 65. 67

  sgtGiggsy

  Már bocs, de a Rams védelme konkrétan megsemmisítette Bradyéket. Az már más kérdés, hogy a Rams támadósora konkrétan pályán sem volt, annyira megverte Belichick McVayt. A Rams védelem óriásit ment, ha ehhez a támadók a felét hozzáteszik a szokásosnak, a Rams a bajnok.

 66. 68

  Zoltán Debreczeni

  Ventillátorba szarás után elégedett, sunyi vigyorral várja a triggerelt kommentelőktől áradó hozzászólásfolyamot.

 67. 69

  OldUser

  Mondjuk sz@rnak se nevezném azt a D-t, inkább erős közepesnek. Akárcsak az elmúlt 5 év összes pecc védelmét.
  Pontos osztályzatot nem tudnék adni rá, mert csak pats meccseket nézek, a többi meccsekről csak rövid highlightsokat max.

 68. 70

  sgtGiggsy

  Értem. Szóval azt mondod, hogy Brady, ellentétben az ilyen szarokkal, mint Brees, Manning és Rodgers a védelmet és speciális egységet IS jobbá tette, nem csak a támadókat. Mert az már nem elég, hogy Brady – nyilvánvalóan, hisz az alap – az abszolút giga-mega GOAT, mert az ő GOATsága annyira kiterjedt, hogy a sajátjától eltérő csapatrészeket is befolyásolni tudja vele, méghozzá egyedüliként az amerikai foci offensere és defensre osztott történelme során.

 69. 71

  bjeela

  Szerinted ez vitatható felvetés? ;)

 70. 72

  crain

  Ez jó! Ennél szebben magam sem tudtam volna megfogalmazni! :)

 71. 73

  Wide open

  Ebből a táblázatból látszik mit ad be a közösbe BB. Nyilván más csapatban nem segítette volna ki őt a védelem ennyire, de az is igaz hogy Bradynek mindig meg kellett elégednie a “fehér Walmart árufeltöltő” elkapókkal és sosem tudott non-stop Harrison-Wayne-Clark trióknak passzolgatni. Tudott volna e annyival több pontot termelni mint amennyivel rosszabb a védelem? Valszeg sosem derül ki. Mindenesetre az biztos hogy lehetsz akármennyire kecske, védelem nélkül nincs SB.

 72. 74

  László

  Azt diszkréten elhallgattad, hogy talán minden idők egyik legjobb TE-je azért ott volt Bradynek

 73. 75

  Zotya

  Azért durva, hogy már egy ilyen mondattal kell kezdeni egy Brady-vel kapcsolatos cikket, nehogy “támadjanak” a Pats-drukkerek :D

 74. 76

  ahanem

  örülök a disclaimerért, ez azt jelenti, hogy valamit mi is jól csinálunk.

 75. 77

  Wide open

  Nem hallgattam el, csak én személy szerint jóval többre tartom az általam említett triót (akik ráadásul nem kevés szezont húztak le együtt) mint a közelmúlt Edelman-Amendola-Gronk trióját.

 76. 78

  katonadani

  úgy voltam vele, hogy inkább megelőzöm a szaráradatot :D

 77. 81

  László

  Bölcs dolog volt részedről.

 78. 82

  cshemiv8

  Akkor kicsit rul durván fogalmaztam, mondjuk ugy hogy rosszabb,es nem csak a speciel team😉Kisebb nagyobb számokat latom napszemcsiben is a parton,szinskálák a gyengébbek kedvéért vannak😜

 79. 83

  Everlast77

  Most nem azért, de megint mi a kérdés???

  Itt a statisztika feketén-fehéren:

  Brady – 9.1
  Peyton – 17.2
  Rodgers – 18.4
  Brees – 20.9

  Brady? Első!

  És itt:

  Brady – 8.0
  Brees – 20.3
  Rodgers – 20.4
  Peyton – 22.0

  Brady? Itt is ELSŐ!!!

  Van még kérdés?

 80. 84

  Kopi3.14

  Ha mellé tennénk egy HC/OC/DC értékelést is, akkor maximum Brees lehetne pariban valamennyire, de a Pats ott konstans első lenne. A második, harmadik helyet lehet nem illene kiadni.

 81. 85

  Zoltán Debreczeni

  Mivel edzésen egy éven keresztül megverte barrell shootingban Tibit, természetesen Cassel a jobb. Aki máshogy gondolja az csak egy köcsög Bradyszopó.

 82. 86

  Kopi3.14

  Valamint pár évig volt ott egy másik korszakos tehetség TE is.

 83. 87

  Kopi3.14

  Lehet nem ártott volna megnézni pár Saints meccset, egyből örültél volna egy Pats védelemnek.

 84. 88

  Peter Kiss

  Arról kéne statisztikát mutatni, hogy a jobb csapatkialakítás érdekében mennyiről mondtak le az irányítók, hogy ne foglaljanak annyit a sapkában. Talán ez is jellemző …

 85. 89

  katonadani

  idézem renningant alábbról:
  “Brady pl éves szinten kb 2 millióval keresett kevesebbet karrierje során, mint Manning, de úgy, hogy míg ő 3 évre 800 ezerért írt alá újoncként, addig Manning 6 évre 48 millióért”

 86. 90

  MolnarErik

  A többi csapat úgy gondolja, h a sztárirányítót sztárelkapókkal kell segíteni, BB pedig úgy, h védelemmel ill speciális egységgel. (mondjuk azt is be lehetett venni a stat-ba, h a támadófal mennyi időt biztosít az irányítónak ill, h a futójáték hány átlag yarddal támogatja az irányítót)

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team