Connect with us

Érdekességek

Ennyivel volt jobb csapata karrierje alatt Bradynek, mint Rodgersnek, Breesnek vagy Manningnek

Mielőtt belefogok az alábbi cikkbe, szeretném nagyon gyorsan leszögezni a kommenteket megelőzve – nehogy valaki félreértse és rossz néven vegye -, hogy két dolog egymás mellett is igaz lehet: Tom Brady lehet a valaha volt egyik, ha nem a legjobb irányító az NFL-ben, és emellett kaphatott óriási segítséget a csapatától, védőoldalról és speciális egységtől egyaránt.

Most hogy ezt tisztáztam, bemutathatom a Scott Kacsmar által gyűjtött adatokat arról, hogy mennyivel jobb csapata is volt Tom Bradynek az évek alatt, mint Drew Breesnek, Peyton Manningnak vagy Aaron Rodgersnek, három korszakos irányítónak. Ez önmagában persze nem meglepőek az alábbi adatok, hiszen nem véletlen nyert a Patriots több Super Bowlt, mint ez a három irányító együttvéve.

A Patriots védelme átlagosan a 9. legjobb volt a ligában engedett pontokat figyelmbe véve Brady regnálása alatt, míg Peyton Manning mögött kerekítve a 17., Aaron Rodgers mögött a 18., Drew Brees mögött a 21. legjobb védelem állt átlagosan egy-egy évben.

 

A speciális egységet Kacsmar a Football Outsiders DVOA mutatója alapján rakta össze, itt is látszik, mennyivel jobb a Patriots az említett rivális irányítók csapatainál. Brady mögött a 8. legjobb speciális egység volt a ligában, Brees, Rodgers és Manning csapatainak special teamje pedig a top20-ba sem fért be átlagosan.

Emellett Bradynek kedvezett az átlagos mezőnypozíció és a visszahordott TD-k száma is.

Eszem ágában sincs ezzel elvenni semmit Brady érdemeiből, egyszerűen csak érdemes kontextusba helyezni, hogy miért is tudott ennyire sikeres lenni a Patriots ilyen hosszú időn át. Mert nem csak korszakos irányítóval rendelkezett – amely önmagában sikerre ítéli a támadósort -, hanem kiváló védelemmel és speciális egységgel egyaránt.


Ha szeretnél a Fűzővel Kifelé! közösségéhez tartozni, kedvezményesen fogyasztani a Kandallóban vasárnaponként, vagy akciósan hozzájutni minőségi NFL-es ereklyékhez, vagy csak szeretnéd a munkánkat támogatni, itt a tökéletes alkalom – Legyél te is FK! Klubtag!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!