About the author

38 Comments

 1. 1

  Tamasi Antal

  Két kérdésem van: Egyenlő pontszámnál mi dönt? Az I. részt hogy lehet megtalálni?

 2. 2

  katonadani

  belinkeltem utólag az eddigi részeket.
  Egyenlő pontszámnál először az dönt, hogy hány listán szerepelt, majd ha az is egyező, akkor a legmagasabb helyezése

 3. 3

  makosteszta

  Aki 3.-nak rakta Armstead-et kifejtené kérem szépen? :D

 4. 4

  Tamasi Antal

  Akkor a 38-39-et meg kéne cserélni: 3-3 listán szerepelnek, a legjobb helyezés: 28.-21.

 5. 5

  balentin

  Már vártuk a kérdést. Igen, én arra alapoztam ezt, hogy a tackle poszt (most mindegy, hogy jobb vagy bal) egy prémium poszt, és nem a legegyszerűbb olyan játékosokat találni, akik akár egy 1-1,5 évtizedig elit szinten dolgoznak. Lehet vitatkozni a harmadik hellyel, azzal is, hogy Armstead nem is a legjobb tackle, de én úgy gondolom, hogy a tackle játék legfontosabb elemében, a passzblokkolásban legjobb (kiegyensúlyozottság, stabilitás, letisztultság, fegyelmezettség, stb.) a ligában, és arra számítok, hogy teljesítménye még dominánsabb lesz 2019-ben, itt persze a futásblokkolást is gondolok.
  És igen, vannak elit irányítók, edge rusherek, elkapók, akik akár elé is férhetnek a listán, de egy elit tackle stabilitása óriási hozzáadott érték az NFL-ben jelenleg.

 6. 6

  Dongatto

  Derwin James a legjobb S a listàn. Ezzel egyet is lehet èrteni. Viszont Eddie Jackson nemakart befèrni a top 50be? :)

 7. 7

  makosteszta

  Köszönöm a választ. :) Sok mindenben egyet is értek, de összeségében nem. A csapat talán legfontosabb egysége a támadófal (igen, megkockáztatom hogy fontosabb a QB-nél) és azon belül is a tackle a legfontosabb. DE! Talán ennél a csapatrésznél a legfontosabb, hogy egységként és ne csak egyénenként legyenek jók. Meglátásom szerint pl védő oldalon egyetlen domináns játékos is képes szinteket emelni a saját egységén (Watt, Donald, E. Thomas, …), míg egy elit tackle megfelelő társak nélkül kb semmire sem jó. Ezért én top 3-ba/5-be biztos nem raknék OT, max top 10-be.

 8. 8

  makosteszta

  A vakoldali védő is tackle ;) De amúgy ja, én is ezt fejtegetem, hogy lófalloszt nem ér az elit tackle egyedül. Védelemnél azért nem ennyire egyszerű a képlet nekem. Watt zsenijével is nagyon sokra ment a csapat, a Texans védelem sose volt átlag alatti amíg Watt egészséges volt, de jobb napjain elit is egyenesen. Nyilván ez még mindig kevés ha Osweiler az irányítód (vagy a BoB a “QB guru”), de az impakt akkor is szignifikánsabb.

 9. 9

  bjeela

  Egy elit játékos, legyen nagyjából bárhol a pályán képes jelentősen befolyásolni a csapat teljesítményét, húzza magával a többit(lásd PManning a Coltsban, Favre megjelenése a Packersben, Lawrence Taylor a Giantsban, etc, etc), de ettől még akkor is az a valószínűbb, hogy a csapat annyit ér, amennyit a leggyengébb tagja. És nem Brokira gondoltam, hanem védő oldalon is voltak gyengébb posztok – mondjuk Watthoz képest ki nem gyenge -, amit egy okos támadó kihasznál. Rúgósfociban nekem erről mindig a Makelele sztori jut eszembe a Real Madriddal. Hiába érzed úgy, hogy az a poszt nem annyira fontos, de a végén mindig kiderül, hogy dehogynem.

 10. 10

  makosteszta

  Egyetértünk szerintem itt sok mindenben. Én csupán annyit fűzök hozzá, hogy az o-falban a legfeltűnőbb, ha nincsenek társai egy elit játékosnak, de persze a többi posztra is igaz ez, max a mértékén lehet vitázni. Pl a CB poszt is ilyen a szememben, hiába veszel ki bárkit a játékból, ha közben a társaid a fikájukat eszik a homokozóban. :D

 11. 11

  Krisztian Fekete

  Green Bayből csak Rodgers és Bakhtiari fért fel?

 12. 12

  Fanyul23

  Aki szerint Watt 50+-os megtenné hogy röviden indokolja ha van kedve? Nálam még a mostaninál is előrébb lenne és érdekel hogy mit nem látok?

 13. 13

  Gáspár Bollók

  Nagyon valószínű. Még Davante Adams szokott felkerülni ilyen listákra, de top20-ba biztosan nem fér be.

 14. 14

  Leonidasz007

  Bennük ilyen biztos vagy hogy top20? 😜

 15. 15

  Krisztian Fekete

  Abban, hogy top 50, igen. De 21-50 között nem voltak, szóval biztos előbbre tettétek őket. ;)

 16. 16

  Krisztian Fekete

  Igen, az eddigi játékosok alapján én is így gondolom. Elkapó volt eddig Hill, Brown, és Beckham, és közülük kettőt is jobbnak érzek.

 17. 17

  bjeela

  A tackle a legfontosabb? Ne mááá! És a center? És a vakoldali védő? És a… Maradjunk annyiban, hogy egyik sem tud fontosabb lenni a másiknál, mert a fal annyit ér, amennyit a leggyengébb tagja(kis túlzással ez áll a csapat egészére is). És bármennyire is jól hangzik, hogy egy sztárvédő csodákra képes, de az ő esetében is igaz mindez, lásd Watt esetét. Zseniális volt, de a csapata semmire sem ment vele.

 18. 18

  redbull76

  Megelőztél. Valami hasonlót szerettem volna kérdezni én is. Érthetetlen.

 19. 19

  Tizenkettes

  Vélhetően marad Brady, Brees, Rodgers, Donald, Cox, Mack, Julio Jones, Mahomes, Luck, Martin, Wilson, Von Miller, Wagner, Kuechly, Gilmore, Michael Thomas, Hopkins, Gurley, Barkley és Kelce.

 20. 20

  Tizenkettes

  Azt tudom esetleg elképzelni, hogy Watt lassan benne van a korban(?), és a következő szezonra valamiféle visszaesést prognosztizál a szerkesztő. Mert egyébként ilyen számokkal nevetséges még az is, hogy 20-on kívülre került. Kissé ellentmondásosnak érzem én is, hogy Watt “méltatásában” soroljátok, hogy miket ért el, vagyis, hogy az egyik legjobb védő volt a szezonban (sackekben, fumble-okban, nyomásgyakorlásban második, negatív yardos szerelésben ötödik), ehhez képest csak a hetedik legjobb edge rusher?! Bocs, de ez így elég vicces. Annak idején nem hiszem, hogy sokkal rosszabb számokkal lett volna háromszor is az év védője…
  Egyébként az eddigi említett 30 játékosból 11(!) nem került fel leonidasz007 listájára. Remélhetőleg majd közölni fogják ezeket is, hogy kikre tippeltek az egyes szerkesztők.

 21. 21

  Fanyul23

  Az tuti hogy nincs 6 jobb edge a ligaban.

 22. 22

  ahanem

  Hát, azért a 6-ból 4 fel van sorolva, és vannak olyan jók azért ők is, Mack és Miller meg nem kérdés. Persze ha nem látod egyiket sem játszani, csak a híreket hallod, hogy Watt így meg úgy, akkor ő fog az eszedbe jutni, nem pedig Cam Jordan (aki nálam pl simán top3 edge lenne), vagy Campbell, vagy D-Law.

 23. 23

  ahanem

  Szerintem a cenya fontosabb, de lényegtelen. Egy tackle max egy guardot tud segíteni, míg a center kettőt. Aaron Donald ligájában ez talán lassan fontosabb is.

 24. 24

  Nem robot

  Szerintem Watt azért érdemelhetne jobb helyet is, mert a tudomásom szerint belső védőfalember, 3-4 DE, azoknak meg nem a pass rush a fő feladatuk, de ő abban is jó.
  Aztán ha most csak edge-nek használták akkor meg azért, több helyen is megállja a helyét.

 25. 25

  bjeela

  Most mé? Van 100 Wattos is… pedig az aztán nagyon égő!

 26. 26

  ahanem

  IDL-ként top 3, nem látom a problémát.

 27. 27

  Zoltán Debreczeni

  Látszik, hogy nem dolgoztál elég nagy multinál elég sokat.
  Akkor tudnád, hogy a legfontosabb a bevétel és semmi nem lehet fontosabb a Compliance-nél és az ügyfél az első.

 28. 28

  bjeela

  Már elnézést, de a gazdasági oldal és a sportérték két teljesen eltérő fogalom, értékrend, elvárás, tehát ne keverjük a szezont a… És ez még akkor is igaz, ha a két terület óhatatlanul összefolyik a sportban, ami egyben üzlet is. És ugyebár az üzlet az első, ez nem is kérdés, de a fentiekben nem ezt a szempontot boncolgattuk.

  A klasszikus ide vonatkozó párhuzam Párizs, mecénáshoz rohan az impresszárió és hadarva mondja:

  “Méltóságos uram, ilyen korszakalkotó művészt még nem szült a világra anya, ezredévenként ha egyet látunk…”

  Mecénás leinti:

  “Nyugalom, fiam, meg kell értse, hogy momentán több korszakalkotó művészt nem tudok felfedezni. Talán majd jövőre.”

 29. 29

  Wyatt

  hú, ramatynak érzem magam, hogy egy szubjektív listára beszólok, de ezt a mostani cikket onnantól kezdve nem tudtam tovább olvasni, hogy Watt valakinél nem volt az 50-ben.

 30. 30

  Zoltán Debreczeni

  Rodgers? A tavalyi teljesítménnyel?
  Az olyan volna, mintha valaki 50+ ra vagy 5.-re tenné Kelcet. Oh wait…

  De szerencsére nem a tavalyi szezonra kell reflektálni, hanem ez itt az ideire szóló bizalmi szavazás.

 31. 31

  Zoltán Debreczeni

  Watt és Kelce ülnek a kocsmában. Hey Trav! Neked se sikerült? Miér?
  Hola Justin! Leonidasz. Hát te?
  Renningan.
  Szopó. Tüske vagy fröccs?
  Sör te majom. Ez a két szék?
  Szerintem jön Chris és Tibi is.
  Akkor majd ultizunk forintos alapon.

 32. 32

  Krisztian Fekete

  Rivers?

 33. Pingback: FK! Top 50 ’19 – IV. rész | Fűzővel kifelé!

 34. 33

  Tizenkettes

  A IV. rész után marad Brady, Rodgers, Donald, Cox, Mack, Mahomes, Miller, Wagner, Hopkins, Gurley. Az a helyzet, hogy nem tudom, kit hagynék ki úgy, hogy Rivers bekerüljön, de az meg 100%, hogy Riversnek helye van az 50-es listán.
  Ugyebár az, aki ebből a 11 játékosból most kimarad, az az 50-be sem került be. Így pedig valami itt nagyon nem stimmel, mert az ugyan vitás lehet, hogy ebből a 11-ből ki legyen benne a legjobb 10-ben, de ha bármelyikük magára a listára sem kerül fel, az – már elnézést – dilettantizmus. A QB-ek esetében az értékmérő az lenne, hogy Mayfieldnél jobb-e az illető. Ez alapján nem lehet kérdés, hogy Brady, Rodgers, Mahomes és Rivers is jobb. Donald a liga legjobbja, Cox meg nagyon közel van hozzá. Mack egy vadállat, a liga egyik legveszélyesebb fegyvere, amit Millerről is el lehet mondani. Wagner a posztján évek óta az egyik – ha nem a – legjobb, Hopkins meg úgy szállít űrszámokat, hogy nem egy top QB dobál neki. Gurleyt egy ilyen szezon után kihagyni vicc lenne… Kíváncsi leszek a végeredményre.

 35. 34

  Krisztian Fekete

  És akkor még Bakhtiari szóba sem került. Nálam sincs helye a legjobb 10-ben, de az ötvenből meg (szerintem) hiányzik.

 36. 35

  Krisztian Fekete

  Lehet, hogy idén nem fért fel green bay-i? :D

 37. 36

  Krisztian Fekete

  Majdnem eltaláltad. Gurley kimaradt (a sérülés miatt?), helyette Bakhtiari. Aki pedig tényleg elit.

 38. 37

  Krisztian Fekete

  Más (szűkebben vett) elit játékosunk (jelenleg) nincs is.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team