About the author

42 Comments

 1. 1

  Tamasi Antal

  A 11.és a 12. helyen nem jó a pontszám. (A 38. és a 39. helyezettet fel kéne cserélni!)

 2. 2

  katonadani

  jogos, javítva mindkettő

 3. 3

  AwesomeOne

  https://www.instagram.com/p/B011qk2g3JC/?fbclid=IwAR3HFLNZomZJlHRARlt4-1QxWK-9_-EDqgK9PE_CaxmCDUY2ExZMBE8kIGU

  Idén már irányítani is ő fog… (a no look pass még nem az igazi, de lehet az is direkt volt, és utálja az edzőjét :D )

 4. 4

  pritek

  Tokre kivancsi lennek Chandler Jones hogy tudott lemaradni a listarol. Premium pozin hoz elit teljesitmenyt evek ota. Meg az elozo gyengebb eve is a szitaszeru, LB sor nelkuli Cads vedelemben is csak onmagahoz kepest gyenge. Kb ugyanott van mit az agyon ajnarozott Demarcus Lawrence aki kozel sem olyan szar csapatban jatszott.

 5. 5

  Brain Schottenheimer

  Wilson > Luck
  Mondjuk az is érdekes, hogy valakik képesek voltak a top10-en kívülre rakni Wilsont.. A 7-es meccsek helyett Cobra 11-et néztetek az RTL-en, vagy mi a bré?

 6. 6

  Krisztian Fekete

  Miért vagy biztos benne, hogy nem tették be 10.-nek? :)

 7. 7

  pritek

  Pokoszton :)

 8. 8

  Brain Schottenheimer

  A lényeget érted..
  AD, Wagner, Cox, Mahomes, Kuechly, Brees, Mack, Wilson, Hopkins, Julio, Von, Thomas, Campbell, Brady J. Kelce, Gilmore, Cam Jordan, Bakhtiari, Odell, ET

 9. 9

  Krisztian Fekete

  Hm. Nem tudom. Rísz, hogy Wilson a top 10-en kívül van, de pl. Rodgerst, és Riverst a top 20-ba (50-be?)sem képzeled. :) Azzal együtt, hogy én is előrébb gondolnám Wilsont, mert kb ő a szíhóksz támadósora évek óta, de ez egy szubjektív lista a négy szerzőtől. Ez van, ez így alakult. Legalább van miről olvasnunk, és vitáznunk, amíg nem jönnek a meccsek! ;)

 10. 10

  Brain Schottenheimer

  Idén ARod szerintem nem volt top 20. Vagyis ha szerinted ő top 20, akkor Matt Ryannek is ott kéne lennie, statisztikailag jobb éve volt és nem csak idén.. Illetve a W is QB stat, abban pedig ARod egy ideje elég kaka. Rivers meg nem top 20, de a top 50-ben simán benne van.
  Értem én azt is, hogy szubjektív a lista, semmi probléma, nekem szimplán más a véleményem és úgy érzem, hogy ezt alá is tudom támasztani. De ahogy te is írtad erre jók ezek a rangsorok.

 11. 11

  Nagir

  Meg lesz idén a passzolt TD is, erre fogadni mernék… Köré sokkal jobban lehet majd csapatot építeni, mint OBJ köré!!! (…éééss kövezés indul! :D)

 12. 12

  Matyika29

  Kíváncsi leszek a teljes listákra… azt gondolnám, hogy a top20 3/4-ét mindenkinél ugyanazok a játékosok alkotják. De azért van pár érdekes “tipp”… pl. Michael Thomas: 9, 9, 13 majd 43??? Az hogy?
  De volt egy fordítva is… Armstead: 29, 31, 44 majd 3?? :D Meg ha jól emlékszem Kelce-nél volt egy top5 a 40-es tippek mellett.

 13. 13

  Kenny79

  Hogy Luck jobb, mint Brees? NE máááárrrrr…. :)

 14. 14

  katonadani

  Wilson csak 3 meccset játszott a 7es sávban tavaly :D

  Te hogy raknád sorrendbe mondjuk a top20at?

 15. 15

  Nem robot

  Top 3: Donald, Mahomes, Hopkins :D

  Barkley haverom ilyen hátra került “Look how they massacred my boy” //szomorúkeresztapafej
  Mindig is imádtam az ilyen egyszemélyes hadsereg játékosokat

  A többivel nem tudok vitatkozni, örülök hogy Hopkins nálatok is top 10 :)
  Meg ugye nem láttam őket eddig, szóval Big Ben, JuJu, Conner is top10 ahogy elképzelem. Legyen akkor még Heyward, Tuitt, meg Watt is. Aztán a maradék 1 ember Brady :P

 16. 16

  Zoltán Debreczeni

  :) én a holnapot várom. Akkor megszámolom hány falembert tettek be Schwartz elé végül.

  :). :)

 17. 17

  ahanem

  Lehet azért, mert október után már senki nem nézte a Cards meccseit (ne vedd sértésnek).

 18. 18

  Krisztian Fekete

  De ha nem volt top 20, akkor top 50 sem. Annyira meg nem voltak rossz számai. Rivers pedig jó évet zárt (kicsit sok interceptionnal).Másrészt a foci nem csak stat, és azért az említett játékosok (Wilsonnal együtt) igenis el tudnak dönteni meccseket. De holnap meglátjuk, lehet, igazad van, és a szerzők sem teszik be őket a legjobb 20-ba.

 19. 19

  ahanem

  jövőre jobb lesz *

 20. 20

  Sestertius

  Most már kitehetem..
  https://www.pff.com/nfl/players/marshal-yanda/3702/stats
  https://www.pff.com/nfl/players/david-decastro/7640/stats

  Szóval ezt hogy sikerült összehozni?..
  Mindenben jobb volt Yanda… mindenben.. (boccs..hits allowed 3 vs 2 de pressure 14 v 21…)
  Pass blocking grade magasabb még kettővel, ellenben a futás grade Yandának 11-el…
  No mind1.. csak érdeklődöm..

  De ahogy nézem Zach Martin statjait, őt is linkelhettem volna……. :D :D a grade-ek egy kicsivel jobbak (overall és futás +3 passz gyakorlatilag ugyanaz, , de a statok szarabbak.. és ráadásul 300 snappel kevesebbet játszott.. és ő a 15…..

  Nelson-ról már említést sem teszek…
  A helyzet az, hogy még mindig Yanda az egyik legjobb Guard a ligában.. és jogosan kéne minimum a TOP30-ban szerepelnie..

  Azt, hogy Pierce nem TOP50 még megértem.. nyilván DT nem a legszexibb poszt, és ahogy nézem – nyilván – a látványosabb játékokra képes 3-tech DT-k kerültek be, de szerintem a liga egyik legjobb NT-je (mondjuk TOP3)

 21. 21

  bjeela

  Én nagyon kajolom Luckot, de ez télleg mókás.

 22. 22

  Steve Young

  Se Staley, se Buckner a top50-ben miközben a posztjukon hasonlóan vagy gyengébben teljesítők a listán. Jójó.

 23. 23

  bjeela

  Bearsesként abszolút megértelek(a tavalyi csodát leszámítva).

 24. 24

  bjeela

  Beszarok, ET mit keres a listán? Tudtommal már rég hazament és a világító ujján kívül más csodára nem volt képes.

 25. 25

  renningan

  Van olyan amcsi vagy bármilyen lista, ahol top50 ben vannak? És kik gyengébbek náluk a listan?

 26. 26

  pfefe8

  És Wilsonnál is jobb:)

 27. 27

  Steve Young

  Elmúlt 4 év alapján Schwartznál jobb Staley + az egyik RT a másik meg LT. Buckner meg kiba vicc hogy még az NFL top100 listájából is kimaradt. Pl simán Chris Jones szintjén van. Amíg a Kansasnél nem Jones volt az első számú siettető addig Bucknert majdnem állandóan duplázták, sőt volt amikor 3 ember is volt ellene, aztán csak 13 sack lett a vége. Ráadásul ha most ehhez jön Bosa + Ford akkor még több helye lehet. Ha sackekben nem is, total pressuresben simán 70 körül érhet el. Ráadásul futásnál Buckner > Jones.

 28. 28

  Steve Young

  Szóval ha az elmúlt évek, ha a tavalyi év alapján, ha a potenciál alapján lett szavazva, sehogy se jön ki a dolog.

 29. 29

  pritek

  En a Cards teljes tavalyi szezonjat vettem komoly sertesnek. Ettol fuggetlenul CJ odatette a csontot.

 30. 30

  Everlast77

  Azért azt vegyük már észre, mennyire szubjektív ez a lista. Placeholder a szezonkezdetig, meg lehet rajta jókat vitatkozni :)
  Azzal együtt, hogy a szerkesztők ezzel is dolgoznak, nem keveset.
  Szerintem a Brédy nem lesz benne a Top 10-ben, sem :)

 31. 31

  renningan

  Egyrészt az, hogy az elmúlt négy év alapján ki mennyire jó, az pont nem releváns, ha azt nézném, akkor Bradyt tettem volna az első helyre. Ahogy gondolom mindenki. A 2019-es szezon számít inkább, és Staley szerintem nem volt jobb tavaly Schwartznál, és nem gondolom, hogy 35 évesen sokat fog javulni a játéka, míg a KC falembere felfelé ível és tavaly is elit szinten játszott (speciel jobban, mint Staley, akinél kevesebb sacket és kevesebb nyomást engedett (még ha nem is sokkal), illetve a futáshoz is jobban blokkolt). Staley évekig egy nagyon jó tackle volt, de bőven nem tartom olyan dominánsnak, hogy top50-be kerüljön.

  Ami Bucknert illeti, pedig nem lehet véletlen, hogy kimaradt a mi, a PFF, az NFL és még millió másik listáról. Egy jó védő, de semmilyen téren nem kiemelkedő. Chris Jones például futás ellen is jobb volt, illetve másfélszer annyi nyomást szerzett, mint Bucner, illetve a PFF is osztálynyival jobb osztályzatot adott neki. Azon kívül, hogy abban a csapatban játszik, amit éppen szeretsz, semmi sem indokolja különösebben, hogy bárhol a top50-es listán szerepeljen.

  Viszont lassan kezdődik a szezon, majd rácáfolhat mindenkire.

 32. 32

  renningan

  DeCastronak tavaly karrierje legszarabb éve volt, és az is elsősorban futásblokkolásban, ennél valszeg csak jobb lehet (és még így top volt a posztján). Yanda csak a futásblokkolás miatt kapott overall jobb gradet, és bár vitathatatlan, hogy 2016-ig gyakorlatilag ő volt A guard, már tavaly sem nyújtotta a tőle megszokott szintet, és valszeg idén sem fogja. Mindenki öregszik, ő is, DeCastro pedig még fiatal és a tavalyit leszámítva kiemelkedett a mezőnyből. Yandát egyébként kifejezetten kevés helyen láttam top50-ben, gondolom nem véletlen.

  Pierce talán a top100-ba beférne, de a top50 erős túlzás. Engem Damon Harrison hiánya lepett meg, még én is megfeledkeztem róla, pedig toronymagasan a liga legjobb NT-je :D persze védhető, hogy egy pass rushban nem elit DT ne legyen top50, de ha már NT, akkor ő a non plus ultra.

 33. 33

  renningan

  Más nevében nem nyilatkozhatok, nálam Lawrence az 50. helyre fért be, nagyjából itt van Chandler Jones is. Jó játékos ő, de időközben lettek új arcok a top50-ben, így nyilván kiszorult pár régi.

 34. 34

  Sestertius

  Yanda jobb volt mint DeCastro és jobb volt mint Nelson… mindenben… (DeCastronál 2 értékben maradt el minimálissal.. de pl 25%al kevesebb nyomást engedett!!)
  ráadásul ~25% al többet is volt a pályán..
  Ne haragudj, de erről nem fogsz meggyőzni, hogy melyik univerzumban jobb Nelson (MOST!) és DeCastro mint Yanda..
  persze, hogy 16-ig ő volt a Guard.. mert 17 ben sérült volt..tavaly tért vissza.. és idén is Martin után a legjobb Guard volt a ligában..
  nyilván szubjektív a lista, nincs is ezzel semmi probléma.. mindenkinek a szeme előtt lebeg egy kis Nelson köd, csak a számok mást mutatnak..
  Volt már olyan cikk, hogy a következő 5 év legjobbjai.. ott nem szólnék egy rohadt szót se, mert valszeg Yanda idén v jövőre visszavonul, Nelson meg fejlődni fog..
  DE.. jelenleg, előző szezon alapján Yanda volt a 2. legjobb guard a ligában.. és ezt elég sok adat is alátámasztja szerintem.. az hogy miért feledkeztetek meg róla más kérdés.. szerintem ahogy a Nelson hype vonat robog, úgy a Yanda már öreg/nem ugyan mint 3 éve vélekedés is kicsit torzít az értékelésen..

  Pierce-ről írtam is, hogy értem, és azt is írtam, hogy TOP3.. nem azt, hogy a legjobb ;)

 35. 35

  katonadani

  Nelsonnál nem igazán jó egész éves teljesítményt nézni ilyen szempontból, mert első pár meccsen még bele kellett szoknia az NFL-be és ott voltak gyengébb meccsei. Konkrétan az első 5 meccsén több nyomást engedett, mint utána 11-en. (13 vs 11)

 36. 36

  Sestertius

  Yanda egész évben 14-et…
  írtam is.. a lista szubjektív, csak fura :)
  Ezzel az erővel (nyilván költői túlzás) LJ is befért volna, hisz korszakos számokat produkált QB-ként futásban :D

 37. 37

  Steve Young

  “Chris Jones például futás ellen is jobb volt…” mondjuk ezt minimum 3 érvvel meg tudnám cáfolni és a total pressuresre is leírtam az indokaim, na mindegy :)

 38. 38

  renningan

  A sack egy dolog, de nem csak az számít. Ráadásul úgy volt másfélszer kevesebb nyomása, hogy vagy 100 snappel többet volt a pályán. Minden pass rush mutatóval jócskán Jones mögött végzett, aki még csak nem is volt annyit pályán. Jones ráadásul már tavaly is hozott 6,5 sacket, aligha érte meglepetésként az NFL többi csapatát, hogy jó. Az pedig, hogy milyen társak vannak mellette: Donald sem hozott több nyomást Suh-val, mint nélküle, pedig aligha kapott kevesebb duplázást. Jonesnak sem Ford miatt volt jó szezonja.

  De végül is tök mindegy, mert én még egyetlen olyan listát sem láttam, ahol Buckner neve felmerülne a top50-ben. A legtöbb helyen talán még a top100-ba sem fér be :D Jó játékos, de ahogy mondtam, talán nem véletlenül marad le a listákról még egy 12 sackes szezon után is, amire a legkönnyebb rágerjedni.

 39. 39

  renningan

  Btw a PFF szerint Nelson jobb overall grade-t kapott, mint Yanda tavaly, illetve DeCastro és Nelson is jobb pass blocking gradet kapott nála. DeCastrót a futásblokkolás nyomja le némileg, Yandát pedig az húzza fel.

  DeCastro két éve nem engedett sacket, tavaly 21, előtte pedig 16 nyomást engedett. Egyáltalán nem érzem túlzónak azt, hogy a fiatalabb és többnyire elit formában játszó guardtól többet várunk vagy jobb játékosnak tartjuk, mint a 35 éves egykori extraklasszist.

 40. 40

  Steve Young

  Csak nem sackről írtam :D. Hogy ne számítana ki játszik mellette? :D Plusz Danolddal példálózni, aki korszakos tehetség, ehh. Ráadásul tavaly Buckner még több nyomást helyezett az ellenfél irányítóira (ugye nem csak a sack számít). Mindezt úgy hogy Jones mellett mindig volt egy Houston vagy Ford, akiket dupláztak. Buckner mellett ki volt? Marsh, Dumervil. Le is írtam hogy Buckner a duplázások ellenére hozta ezt. De gondolom ezek ellenére nálatok se lenne a top100-ban, pedig alig marad el Jonestól, ha egyáltalán elmarad :)

 41. 41

  renningan

  Ha a számokat nézem, akkor Donald nem volt jobb Suhval, mint nélküle. Hogy mikor kit dupláztak, azt nem tudom.

  Azt továbbra sem értem, hogy mit jelent az, hogy “alig marad el Jonestól, ha egyáltalán elmarad” dolog, amikor egyértelműen minden téren elmarad :D de tényleg, minden téren, akárhogy nézzük :D A duplázást sem tudom hová tenni, legalábbis nekem nincs adatom arról, hogy hány százalékban duplázták Bucknert és hány százalékban Jonest. Ha találsz ilyet, akkor ne habozz, de ameddig ez nincs, addig nem túl erős érv :D

  Ezzel kapcsolatban max annyit tudok mondani, hogy a PFF minden játékot kielemez, és Jonesnak 91,5-es pass rush grade-et adtam, Bucknernek pedig 73-ast, overall pedig előbbi 91-es, utóbbi 81-es értékelést kapott (5. vs 23.). Ebből arra következtetek, hogy nem csak a double teamek ellen nem volt jó.

 42. 42

  Sestertius

  Szerintem elnézel valamit..
  Nelson 74.4
  Yanda 77.5
  Overall

  Pass blockot nem látom, mert lusta vagyok visszakeresni a jelszót, de úgy rémlik az is magasabb Yandának

  DeCastro 21 nyomást engedett.. de Yanda csak 14 et (vagy 15 öt.. ezt is meg kéne néznem..)
  Kár vitatkozni.. a számok szerintem elég egyértelműek.. 2 egységgel jobb a passblockja DeCastronak és 2 hitet engedett (Yanda 3), minden másba jobb volt Yanda, és ráadásul 300 al több snapet is játszott..

  Ahogy Dani írta Donalddal kapcsolatban, ha ezt nem látod/akarod látni, akkor hagyjuk.. szerintem szimplán megfeledkeztetek Yandáról, és nem néztétek át a statokat..

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team