Connect with us

Minden ami NFL

FK! Top 50 ’19 – V. rész

Idén is összeállítottunk egy konszenzus listát az 50 általunk legjobbnak gondolt játékosról. Az utolsó részben a liga legjobb tíz játékosát mutatjuk be: itt már tényleg valódi szupersztárok vannak, kiderül, hogy szerintünk ki a legjobb irányító a ligában, valóban magasan vannak-e a legjobb passzsiettetők és az is, hogy ki az abszolút első.

 

 

A listát négy szerkesztő (renningan, balentin, leonidasz007, katonadani) az alapján állította össze, hogy szerinte ki jelen pillanatban az 50 legjobb játékos a ligában, kicsit inkább a következő szezonra, mintsem az előzőre reflektálva. A pontozási szabályzaton kicsit változtattunk a tavalyi évhez képest, ugyanis mivel csak négyen állítottunk listát, így nem lett volna célszerű figyelmen kívül hagyni a legalacsonyabb és legmagasabb pontszámokat – így a négy lista alapján a legmagasabb pontszámot kapó játékosok fértek be a top 50-be.

 

A lista korábbi játékosai:

Top 41-50

50. Baker Mayfield, QB, Cleveland Browns

49. Deion Jones, LB, Atlanta Falcons

48. Travis Frederick, C, Dallas Cowboys

47. Marshon Lattimore, CB, New Orleans Saints

46. Chris Harris, CB, Denver Broncos

45. David DeCastro, G, Pittsburgh Steelers

44. Quenton Nelson, G, Indianapolis Colts

43. Tyreek Hill, WR, Kansas City Chiefs

42. Ezekiel Elliott, RB, Dallas Cowboys

41. Mitchell Schwartz, OT, Kansas City Chiefs

Top 31-40:

40. Lane Johnson, OT, Philadelphia Eagles

39. George Kittle, TE, San Francisco 49ers

38. Tyron Smith, OT, Dallas Cowboys

37. Earl Thomas, S, Baltimore Ravens

36. Antonio Brown, WR, Oakland Raiders

35. Jalen Ramsey, CB, Jacksonville Jaguars

34. Jamal Adams, S, New York Jets

33. Myles Garrett, Edge, Cleveland Browns

32. Travis Kelce, TE, Kansas City Chiefs

31. Chris Jones, DL, Kansas City Chiefs

Top 21-30:

30. Joey Bosa, Edge, Los Angelers Chargers, 70 pont

29. JJ Watt, Edge/DL, Houston Texans, 74 pont

28. DeMarcus Lawrence, Edge, Dallas Cowboys, 74 pont

27. Alvin Kamara, RB, New Orleans Saints, 81 pont

26. Calais Campbell, Edge, Jackonville Jaguars, 84 pont

25.  Cameron Jordan, Edge, New Orleans Saints, 91 pont

24. Terron Armstead, OT, New Orleans Saints, 97 pont

23. Derwin James, S, Los Angeles Chargers, 105 pont

22. Patrick Peterson, CB, Arizona Cardinals, 107 pont

21. Odell Beckham Jr., WR, Cleveland Browns, 112 pont

Top 11-20:

20. Russell Wilson, QB, Seattle Seahawks, 122 pont

19. Drew Brees, QB, New Orleans Saints 124 pont

18. Jason Kelce, C, Philadelphia Eagles 125 pont

17. Saquon Barkley, RB, New York Giants, 125 pont

16. Michael Thomas, WR, New Orleans Saints, 130 pont

15. Zack Martin, G, Dallas Cowboys, 134 pont

14. Stephon Gilmore, CB, New England Patriots, 135 pont

13. Luke Kuechly, LB, Carolina Panthers, 143 pont

12. Andrew Luck, QB, Indianapolis Colts, 145 pont

11. Julio Jones, WR, Atlanta Falcons 144 pont

 

10. Fletcher Cox, DT, Philadelphia Eagles, 145 pont

Tavalyi helyezés: 27.

Idei helyezések: 7., 12., 16., 24

 

Egy belső védőfalember ritkán kapja meg azt a megbecsülést, amit megérdemel, de Cox az elmúlt években olyan formában játszik, hogy nem lehet nem észrevenni klasszis teljesítményét. Minden létező mutatóban a liga elejéhez tartozik és legtöbb statisztikában csak és egyedül Donald van előtte. Egyedül nem lehet felvenni vele a versenyt, de a duplázás is ritkán segít ellene.

 

9. David Bakhtiari, OT, Green Bay Packers, 146 pont

Tavalyi helyezés: 23.

Idei helyezések: 9., 9., 21., 23.

 

Bakhtiari évek óta folyamatos fejlődésben van, pedig már tavaly is csúcsközelben játszott. Ezen a teljesítményen emelt még egy fokozatot és mi már ki merjük jelenteni, hogy ő a liga legjobb támadófalembere. Az elmúlt három évben a snapjainek mindössze 3.4%-ában engedett nyomást, de ezeknek is elenyésző része végződik sackben.

 

8. Aaron Rodgers, QB, Green Bay Packers, 154 pont

Tavalyi helyezés: 1.

Idei helyezések: 5., 14., 14., 17.

 

A tavalyi győztesünknek idén be kell érnie a nyolcadik hellyel, amit főleg tavalyi szenvedésének köszönhet. Főleg hozzáállásbeli problémákat láthattunk nála, ami abból a frusztrációból adódott, hogy csapatának nem igazán ment a játék. Ettől függetlenül legtöbb fontos irányítómutatóban a legjobbak között maradt, valamint továbbra is ő dobja a legkevesebb olyan labdát, amit turnoverrel veszélyeztet a védők részéről.

 

7. Tom Brady, QB, New England Patriots, 168 pont

Tavalyi helyezés: 2.

Idei helyezések: 1., 2., 13., 20.

 

A tavalyi második helyezettünk is csúszásban van, de egy 42 éves játékostól ez is figyelemre méltó eredmény. Brady továbbra is az a hidegvérű profi, aki öt éve is volt, de bizonyos fizikai korlátok azért már megjelentek nála. Ettől függetlenül nem lehet elmenni azon tények mellett, hogy üres zsebből még mindig alig akad nála jobb irányító és amikor kell, akkor meg tudja rázni magát és csak passzjátékkal szétszedni az ellenfél védelmét.

 

6. DeAndre Hopkins WR, Houston Texans, 175 pont

Tavalyi helyezés: 33.

Idei helyezések: 2., 5., 8., 14.

 

Hopkins viszonylag nagy különbséggel szerezte meg az első helyet az elkapók között, mégpedig azért, mert minden olyan tulajdonság mellett, amit az elit elkapók tudnak, ő hatalmas extrákra is képes. Tehát nem csak elszakadni tud, leszedni minden 50/50 labdát és szökőévente ejt el passzt, de ő szedi le a legtöbb olyan labdát is, amit az irányítója inkább a védője kezébe dob, de ő megmenti a játékot. Nehéz szavakba önteni, hogy miért is jelenti ő a különbséget, de ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg az egyik meccsét és utána nem lesz kétsége.

 

5. Bobby Wagner, LB, Seattle Seahawks, 176 pont

Tavalyi helyezés: 14.

Idei helyezések: 3., 5., 8., 12.

 

A linebacker poszt sokat értéktelenedett az évek folyamán és ennél nagyobb megbecsülés nem is kell Wagnernek, aki mindezek ellenére az 5. legjobb játékos a listánkon. Tudom elcsépelt mondás, de ő a modern linebacker prototípusa, aki futás és passz ellen is elit játékra képes, de az ellenfél irányítójára is veszélyes. Tavaly mindössze egyetlen szerelést rontott, miközben bejátszotta a teljes pályát. Igazából nincsenek rá szavak és valószínűleg csak azért ötödik, mert a passzsiettető és az irányító egyszerűen ennyivel értékesebb poszt. Erről viszont már nem ő tehet.

 

4. Patrick Mahomes, QB, Kansas City Chiefs, 180 pont

Tavalyi helyezés: –

Idei helyezések: 2., 3., 9., 10.

 

Nem igazán emlékszem olyan berobbanó szezonra, mint Mahomesé. Voltak ugrásszerű teljesítmények mindig is, de hogy valaki a liga legfontosabb posztján szinte a semmiből ilyen teljesítményt nyújtson, olyan talán még nem volt. Mahomes nem csak az összes létező statisztikai mutatóban az élen vagy a top3-ban végzett, de olyan varázslatos megmozdulásokkal kápráztatott el minket, amilyeneket régen vagy soha nem láttunk. Lehet félni tőle, hogy nem tudja ezt fenntartani, de botorság lenne jelenleg nem a liga legjobb top5 játékosa között számon tartani. Ezen a közös listánkon egyenesen ő a liga legjobb irányítója, ami azonban nem volt elég a dobogóra.

 

3. Von Miller, Edge, Denver Broncos, 182 pont

Tavalyi helyezés: 5.

Idei helyezések: 4., 4., 4., 10.

 

Nem volt elég a legjobb QB teljesítmény a dobogóra, mert ezt a területet kisajátították a liga legjobb passzsiettetői. A virtuális bronzérem Von Milleré, aki évek óta olyan magas szinten játszik, amire nagyon kevés példa van az NFL-ben (talán nincs is). Az elmúlt öt év alatt ő szerezte a legtöbb sacket, övé a legtöbb nyomásgyakorlás és futás ellen is gyilkos. Nem tudom meddig lehet fenntartani ezt a brutális dominanciát, de egyelőre nem látszanak a hanyatlás jelei.

 

2. Khalil Mack, Edge, Chicago Bears, 185 pont

Tavalyi helyezés: 16.

Idei helyezések: 3., 4., 6., 6.

 

Mack és Miller évek óta tartó párbaját nálunk most Mack nyerte, mert első chicagói szezonjában még egy fokozattal feljebb kapcsolt a fergeteges teljesítményére. Zsinórban negyedik szezonja, hogy legalább 70 nyomást generált és Donald után ő nyeri meg legtöbbször a párbajait is. Idén ezt megspékelte 10 labdaszerzéssel, ami egy edge játékostól külön kiemelkedő.

 

1. Aaron Donald, DT, Los Angeles Rams, 199 pont

Tavalyi helyezés: 3.

Idei helyezések: 1., 1., 1., 2.

Mit lehet elmondani még erről az emberről? Passzsiettetőket megszégyenítő nyomásgyakorlás-számot hoz évek óta, nincs az a double team, ami megállítja és lassan nagyobb hatása van a játékra, mint egy irányítónak. Defensive tackle létére nem lehet nem észrevenni, így nálunk is megszerezte az abszolút első helyet, sőt egy kivétellel mindenki listáján az első is lett. Valószínűleg nincs magasabb szint ezen a poszton, mint amire ő képes.

 

Végül pedig megtekinthetitek mind a 4, szavazatot leadó szerkesztő listáját:

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!