About the author

89 Comments

 1. 1

  Zoltán Debreczeni

  Most jól megkavartatok mindenkit azzal, hogy a polgári neveteket írtátok le.
  Renningan=Józsi. Ez egyértelmű. De melyik a Katonadani?

 2. 2

  bjeela

  A Kázmér, de erősen titkolja. Mondjuk megértem…

 3. 3

  Krisztian Fekete

  Sőt, az első 3 játékos védő!

 4. 4

  bjeela

  Neked is feltűnt? :D Amúgy ezt már egy cseppet túlzásnak érzem.

 5. 5

  Krisztian Fekete

  Az a fal azért egyben durva lenne, azzal tényleg majdnem meg lehetne nyerni a bajnokságot! :D

 6. 6

  bjeela

  Azért a fickándozók csodateljesítményéhez kellenek az erőemelők is. ;) De igen, egy ilyen társasággal egy közepes QB és támadóteljesítmény tökéletesen elég lenne, lásd PManning második gyűrűjét.

 7. 7

  Krisztian Fekete

  Pedig már tényleg kezdtem aggódni, hogy szégyenszemre green bay-i nélkül marad a lista! :D Tényleg, van olyan csapat, ahonnan senki nem került be?

 8. 8

  katonadani

  Titans, Dolphins, Redskins, Bills, Vikings, Lions, Buccaneers, Bengals ha jól számolom

 9. 9

  Brain Schottenheimer

  Értem én, hogy ARod a “valaha volt legtehetségesebb irányító” de könyörgöm, ha nem úgy játszik évek óta akkor mi az istent keres a Top10-ben? Most arról ne nyissunk vitát, hogy a legkevesebb “turnover worthy pass” az övé, mert azért nem nehéz úgy elérni ezt, hogy a passzjátékok felében kidobálta a labdákat..

 10. 10

  Krisztian Fekete

  Köszönöm!

 11. 11

  Antal Kovacs

  Hopkins: “Nehéz szavakba önteni, hogy miért is jelenti ő a különbséget, de ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg az egyik meccsét és utána nem lesz kétsége”
  https://uploads.disquscdn.com/images/ba0b31fa7061f19af8888d960985870e4615e4cf7b26859154472d6aa87eac57.jpg

 12. 12

  Antal Kovacs

  Már megijedtem, hogy a Redskins maradt egyedül le, de látom van társaság… bár sokat elmond a csapat helyzetéről, hogy egyetlen szerkesztőnél egyetlen holdout-oló játékos került csak fel egyátalán listára…

 13. 13

  bjeela

  Más kérdés, hogy mi lenne a sapkával, illetve milyen játékelemben kellene lemenni kutyába miattuk.

 14. 14

  Antal Kovacs

  Igen, egy jó ideje megy a foci a támadó jelleg irányába, több passz, több DPI, több late hit, stb. Ezért egyre értékesebbek azok akik így is bele tudnak rondítani az offense-ek terveibe :)

 15. 15

  chester

  Miert ne jatszana ugy evek ota? :D

 16. 16

  bjeela

  Hááát, Józsi úr, azt még csak-csak beveszi a gyomrom, hogy Wilsont előrébb helyezted Mahomesnál(bár nem), de hogy Luckot is… Pedig Luck nálam a legtehetségesebb QB-k egyike volt mindig is, öröm nézni, amit művel, de most Mahomes egy szinttel feljebb rakta az elvárásokat, és ahhoz még Luck kevéske. Lehet,hogy idén ő is szintet ugrik és lehet, hogy Mahomes meg szint alá megy – pláne, hogy számos fegyverét elvették tőle -, de ennek ellenére még mindig ő a top. Elképesztően lazán mozog a zsebben, mint egy vén tapasztalt róka, nem szarja össze magát, kiválóan lát a pályán, kölyök létére döbbenetesen olvassa a játékot, és amiket megdob és amilyen természetességgel… Szóval mivel indoklod ezt a QB sorrendet?

 17. 17

  B Tamas

  XDXDXD

 18. 18

  renningan

  Wilsont eredetileg a 2. helyre tettem, szerintem az új generáció legjobb irányítója, aki már most olyan hatással van a játékra, mint a liga történetének legjobbjai. Végül ezen módosítottam, mert a 2. hely talán MÉG most túlzó, de idővel nem kétlem, hogy oda fog kerülni. Ami Mahomest illeti: Newtonnak is volt kiugró szezonja, azt leszámítva egyszer sem fért be a top50-es listákba, nemcsak nálunk, de máshol sem, így még mielőtt Luck, vagy ne adj Isten Wilson elé tenném, még várnék vele egy évet. Luckot meg szerintem nem kell magyarázni, ha nem teszik tönkre a sérülések, akkor Hall of Famer lehet belőle.

 19. 19

  renningan

  Nálam nem is fért be :D

 20. 20

  renningan

  :DDDDD

 21. 21

  renningan

  Ha esetleg érdekel valakit a QB sorrendem: szerintem idén már végbe fog menni egy régóta esedékes generációváltás a poszton. A fiataloktól/fiatalabbaktól nagyon jó és domináns évet várok, az öregektől – Brees és Brady – pedig visszaesést önmagukhoz képest. Persze ettől még mindig félelmetesen jók lesznek, de nem annyira, hogy a lista legelejébe tegyem őket. Illetve Rodgerstől végre valami hozzá méltó játékot és eredményességet, mert az elmúlt két évben nem ment a Packersnek, és ebben nem csak a sérült, de az egészséges Rodgers is jócskán benne volt. Alábecsülni nem merem, de ha így folytatja, akkor sokáig nem fog ilyen elől maradni.

 22. 22

  Krisztian Fekete

  Mert magasak vele szemben az elvárások. Ami más esetében átlagos lenne, az tőle csalódás.

 23. 23

  Kenny79

  Aaron Donald az első, mert sok a siettetése, de azok akik ellen egy sack sem jött össze Neki (Saints támadófal), azok jóval hátrébb vannak. Hogy is van ez? Szerintem egy túlontúl fényezett ez az Aaron fiú.

 24. 24

  Brain Schottenheimer

  “Per NFL Next Gen Stats Completion +/- model, Aaron Rodgers was sandwiched between Andy Dalton and Ryan Tannehill in 2018, and worse than Trubisky, Carr, and Mariota.
  Completion +/- takes into account target depth, receiver separation, etc. This can’t be attributed to McCarthy.” – Ben Baldwin

 25. 25

  katonadani

  talán egy mutató alapján ne vonjunk le messzemenő következtetéseket.
  példának okáért PFF grade alapján az ötödik legjobb QB volt tavaly, és mindkét irányba találni ilyen-olyan mutatókat.
  Ráadásul azt is hozzátehetnénk, hogy sérülten játszott tavaly.

  Az oké, hogy Rodgers nem játszott úgy, mint a valaha volt legtehetségesebb irányító, ezért sem volt négyből hármunknál a top13-ban, de ahogy Józsi írta az előző rész alá, nem szimplán az számított a lista összerakásában, hogy az utóbbi 1-2-3 évben, vagy karrierje során ki milyen teljesítményt nyújtott, mert akkor teljesen más jött volna ki, akkor Brady lenne az 1. vagy a 2., utána Brees.
  Inkább számított, hogy mit várunk 2019-től, és hogy milyen jó játékosnak gondoljuk a ligában játszókat.

 26. 26

  katonadani

  nem szeretek ilyet mondani, de ha valaki nem látja Donald zsenialitását, akkor valamit nagyon rosszul néz.

  Azon lehet vitázni, hogy mekkora hatása van egy meccsre és mennyiben befolyásolja a játékot, de azon, hogy zseniális játékos és a posztján a valaha volt egyik legjobb, vagy hogy a liga jelenlegi egyik, ha nem a legjobb játékosa, azon elég nehéz.

 27. 27

  Krisztian Fekete

  Rugó poszton, ha jól látom, egyikőtöknél sem fért be senki. A legjobb rugó (Kicker, Punter) poszton játszó játékosnak kb hányas listán jutna hely?

 28. 28

  Krisztian Fekete

  Bradynél minden corner jobb corner. :D

 29. 29

  Ádám Váradi

  300🤣

 30. 30

  Gáspár Bollók

  Aggodalomra nincs ok, a Patriots is csak két játékossal szerepel, azt mégis mindig első számú SB esélyes.

 31. 31

  Fanyul23

  némileg jogosnak érzem a kérdést. ha bizonyos posztokon megemlítették a szerkesztők hogy a poszt értéktelenedése miatt nem tud előrébb kerülni a listán, de közben annyira kiemelkedő hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni, akkor ez igaz a kickerekre is. (punterek azért már erős lenne)
  egy kimagasló kicker aranyat ér, ugye bears? :D

 32. 32

  Krisztian Fekete

  És azért egy jó (vagy rossz) kicker mégis csak meccseket dönthet el. Pláne, ha a csapatnak ezért kevesebbet is elég lehet előrehaladni, mert 50+ yardokról is simán berúgja.Vagy harmincról sem biztos.

 33. 33

  Sestertius

  pedig azt hittem, hogy Brady mindenben IS a legjobb…. most csalódnom kellett… :(

 34. 34

  chester

  Ezzel csak azt bizonyitod, hogy 18-ban gyenge, nem evek ota. Teny, a hajpjahoz kepest tenyleg visszaesett, de ettol meg szerintem sima top 10-es jatekos.

 35. 35

  chester

  Ezt a fiut nem lehet eleget fenyezni

 36. 36

  Kenny79

  Igen, azon a meccsen a corner jobban végezte a munkáját, mint Brady, hisz Ő leszedte a labdát, Brady meg nem oda dobta ahova kellett.

 37. 37

  Dongatto

  Macket jol lepontoztàtok(ketten) aztàn mègis megkapta a 2ik helyet. Èrdekes.

 38. 38

  bjeela

  Végre valami újdonság, hogy nem a QB a legértékesebb játékos. Szívemnek oly kedves kép, mert annyiszor kellett végighallgatnom, hogy de a QB annyival fontosabb, hogy teljesen érthető, ha róla szól a foci.(Sosem értettem, miért csak egyszer lett védő az alapszakasz MVP) Mindössze csak az zavar, hogy még mindig egyfajta divathullám generálja ezeket az akut váltásokat és nem az adott pozícióban leadott teljesítmény. Ami sok esetben nehezen mérhető. Ugyanis akkor még az is elképzelhető lenne, hogy ecccer egy rúgó lesz a toplisták élén. Mint 1982-ben Mark Moseley, aki alapszakasz MVP lett.

 39. 39

  Tamasi Antal

  Nem kötözködésképpen, de a 12.-nek több a pontja mint a 11.-nek (ebben a cikkben felsorolva).

 40. 40

  Sestertius

  Tehát a Saints támadófala AZON A MECCSEN jobban végezte a munkáját mint Donald….
  És ennek mi köze van ahhoz, hogy Donald overall a legjobb játékos a ligában, meg hogy Sains falemberek jóval mögötte vannak?
  Pont annyira semmi, mint ha Bradynek volt egy szar meccse.. attól még ő az egyik legjobb irányító, és a CB nem lesz nála jobb játékos…

 41. 41

  wolandrule

  Brady 20. Az igen. Bosszúból földbe döngölték a Lionst a fiúk. :)

 42. 42

  Debreceni József

  Ha kicsit inkább a következő szezonra nézve lett a lista összeállítva, el nem tudom képzelni hogy nem fért be Deshaun Watson mondjuk egy Drew Brees de akár egy Wilson helyett. Megjegyzem nálam a most kezdődő szezonban Mayfield is előttük van, ami a potenciált illeti: Seattle-ben az offense siralmas, New Orleans-ben meg a tavalyi szezon végén Brees volt siralmas,mintegy előrevetítve mit hoz nekik az idei szezon…

 43. 43

  Gáspár Bollók

  :)

 44. 44

  cshemiv8

  És majd szezon végén megkapja hogy csak a futonak adja oda a lasztit mert a defense lehuzza majd rolot✌️Volt már ő eleget mindenféle biszembaszom lista elején😀

 45. 45

  renningan

  Brees visszaesett, de azért nem volt ő rossz, legalábbis nem ennyire :D. Wilson körül meg lehet, hogy siralmas az offense, de ő maga így is extraklasszis.

 46. 46

  renningan

  Az összpontszám számít :D sok negyedik többet ér, mint két második és kér 20.

 47. 47

  Debreceni József

  Ezt nem is vitatom, mindketten kiváló irányítók (nem Dak Prescottról beszélünk – sorry Boyz fans🙂), de ha már előre nézünk és nem hátra, szerintem egyikük sem fog a top10-ben végezni a qb-k között. Imádom Breest, amíg nem volt Watson a Texansnál addig kedvenc qb volt, többre tartom mint Rodgerst vagy Bradyt, de az a szezon végi teljesítmény erősen azt mutatta hogy neki most kellene abbahagynia. Az utóbbi két szezonban ott voltak a superbowl küszöbén, nem jött össze, idén szerintem a csoport sem lesz meg nekik. Wilson meg a mobilis qb-k etalonja, nála senki nem érzi jobban a nyomást a futó qb-k között, nem véletlen hogy ő az egyetlen aki még talpon van és nem szenvedett el nagyobb sérülést (mondjuk a bariton hangon való “gó hóksz”-ozásról leszokhatna) abból a classból, de idén aztán tényleg nemlétező az a Seahawks offense, ráadásul a defense is mélyponton van, még el se kezdődött a szezon de már a fél D-line kiesett. Akármilyen zseniális, idén senki nem fogja segíteni, még a védelem sem.

 48. 48

  Gáspár Bollók

  Úgy látszik kikerült a fókuszomból a Texans, de miért helyezed Watsont ilyen magas polcra? Bár a fal előtte nem elit, de azért van nkei egy Hopkins…
  https://www.pff.com/news/pro-final-list-of-pffs-highest-graded-quarterbacks-in-the-nfl-in-2018

 49. 49

  Kenny79

  Egy szóval sem mondtam, hogy nem jó, vagy nem a legjobb a posztján…de a felvetésed második részével nem értek egyet…szerintem nincs akkora hatása, hogy Ő legyen a legjobb.

 50. 50

  Kenny79

  Igen. Azon a meccsen a fal jobb volt mint Aaron! Szerintem nem Aaron a legjobb a ligában, ennyi…

 51. 51

  Sestertius

  tehát ha Brady labdáját egy Corner egy meccsen leszedi 2x, akkor az a Corner jobb játékos mint Brady………….. értem…

 52. 52

  Pedro44

  AJ Green és Geno Atkins szerintem simán felfért volna. Atkins kb egy szinten van szerintem Coxal, csak a Bengals vergődése miatt elmennek mellette. Green meg tudja azt amit Julio csak Dalton langyos fos.

 53. 53

  Krisztian Fekete

  Rodgerst talán már többen utálják, mint Bradyt. :D

 54. 54

  chester

  Nincs olyan kicker vagy punter a ligaban aki annyira kiemelkedne, hogy beferjen a top 50-be sztem

 55. 55

  Fanyul23

  Mondjuk speciel kockereknel azt se tudom mi alapjan elit mondjuk egy rugo. Hany szazalek sikeressegtol, annyira nincsenek fokuazban. A ravens rugoja az eleg meno liga szinten is nem?

 56. 56

  Krisztian Fekete

  Annyira komolyan azért nem aggódtam, ez mégis csak egyfajta játék. Nem itt kell elöl lenni. :)

 57. 57

  renningan

  Fun fact: Donald úgy volt klasszisokkal jobb mindenkinél tavaly, hogy 70-80 százalékban kettőzték, míg a többi top védőfalembert 20-40 százalékban. Donald egyszerűen leírhatatlanul jó.

 58. 58

  Leonidasz007

  Jogos felvetés, de sajnos nem mindenki férhet fel a listára. Kíváncsi lennék ha 8-10 ember csinalna meg ezt a listat kik férnének fel. Jones egyébként a kora miatt maradhatott le, gondolom már nem várunk annyit tőle stabilan mint eddig

 59. 59

  Pedro44

  És Wiiliam Jacksont sem adnám oda Lattimorert, valamint a nálam örök Bengal Whitworth is elférne az 50-ben. Vagy nagyon elfogult vagyok?

 60. 60

  Leonidasz007

  Nálam Atkins ott a listán viszonylag magasan szal vele egyetértek. Whithworton pedig nagyon gondolkoztam de ő már vastagon benne van a korban, így már picit a jövőre is tekintve nem fért be. Green nálam kb csak a 6. Legjobb elkapó a ligábam,ő se sokkal maradt le.

 61. 61

  Krisztian Fekete

  Green képességei alapján biztos rajta lenne, de az elmúlt szezonban is sokat volt sérült, és épp most sem lehet tudni, mikor jön vissza. Így nehéz abban bízni, hogy jó éve lesz. Szerintem.

 62. 62

  Krisztian Fekete

  Engem érdekel. Akkor ki?

 63. 63

  renningan

  Én erre válaszoltam a másik cikkben.

 64. 64

  Krisztian Fekete

  Hanem?

 65. 65

  cshemiv8

  Kár hogy playoffba kivették a játékból,superbowlba szintén.Amúgy tisztelendő a hozzáállása meg amit nyújt a pályán,de Mahomes nagyobb tényező sokak szerint. :)

 66. 66

  chester

  Mit hanem?

 67. 67

  chester

  Meno, de kit vennel ki helyette ebbol az 50-bol?

 68. 68

  Krisztian Fekete

  Hanem a legjobb…. -ba? Az eredeti kérdés az volt, mekkora lista kellene, hogy rugónak is jusson hely?

 69. 69

  chester

  Jaaa sorry :D en egy 100-asra siman ratennem Tuckert, puntert mar nem valoszinu

 70. 70

  Krisztian Fekete

  Köszi a véleményt. :)

 71. 71

  Fanyul23

  Odell Beckham Jr. 😁

 72. 72

  Debreceni József

  Nem egy az egyben kicserélni, szigorúan ha csak a qb-ket nézem akkor nálam az idei szezonban biztos előbb vam Watson de még Mayfield is mint Brees vagy Wilson. A miérteket fentebb írtam. Márpedig ha ők felfértek a listára akkor Watsonnak is ott lenne a helye. Hangsúlyozom, szerintem.

 73. 73

  Fanyul23

  Szerintem az a kunszt. Irany a cirkusz😀

 74. 74

  pritek

  Szerintem Chandler Jonesnak a listan lenne a helye. Az elmult harom ev legtobb negativ yardos szerelese es a folyamatos veszely amit a jelenlete okoz edge rusherkent fontosabb es jobb jatekossa teszi mint jopar jatekost a listarol.

 75. 75

  bjeela

  Felesleges, amit ezek művelnek, attól már a Soldier Field is egy cirkusz lett.

 76. 76

  bjeela

  Abban igazad van, hogy ez még csak az első szezonja volt, és valóban volt temérdek QB, akinek az első éveiben volt kiugró teljesítménye(lásd Foles), aztán csend, de ez elvileg a tavalyi produktum utáni akut állapot értékelése és nem egy életpálya minősítése. Márpedig ha így nézzük, akkor Mahomesnál tavaly nem volt jobb játékos és én – aki elvileg nem rajongok a túlzott QB imádat okozta torz értékelésekért – sem tudok jobbat, még Donaldot sem. A kölyök felháborítóan jó. Leveri Luck antréját és Wilson bemutatkozását is, a tavalyi teljesítményüket nézve meg pláne. Amikor először megláttam Luckot azt mondtam, hogy ez a srác elfeledteti velünk majd PManninget, de ugyebár a sérülés. De fasorba sem volt Mahomestől azonos korban, igaz senki sem. Abban viszont igazad van, hogy most jön el igazán Luck ideje, mert lesz 2-3 éve, hogy gyűrűt, gyűrűket szerezzen. Minden összeállt hozzá a csapatnál, ahogy Mahomesnál is tavaly. Wilson viszont nyakig van a…

 77. 77

  Ewzy

  Teljesen off, tudnátok nfl-s podcast-t ajanlani?

 78. 78

  bjeela

  Annyira, hogy nekünk van a rosteren hat és mint képes százból 76-szor telibavágni a kapufát.

 79. 79

  ahanem

  Pat McAfee dislikes this.

 80. 80

  katonadani

  Triple Coverage :D

  angolok közül például StickToFootball, Around the NFL, PFF Podcast, MoveTheSticks, The Lefkoe Show (mindegyik más stlus meg rundown), de rengeteg van még

 81. 81

  Gáspár Bollók

  Értem, hogy visszaesést vársz Breestől és Wilsontól, csak azt kérdeztem, hogy Watson mi alapján lenne top 5 körüli a top10 körül helyett a QB-k közt? Illetve ha Brees visszaesik is top10-en belül lesz bőven, míg a Seahawks visszaesésétől függetlenül is Wilson top5 körül marad szerintem, mert annyira tehetséges.

 82. 82

  Ewzy

  Koszi!
  Titeket pedig alap h hallgatlak :D

 83. 83

  Krisztian Fekete

  Hacsak nem találtak valaki szenzációs draftolatlant. Volt már erre is példa a liga életében. (Esetleg Metcalf lesz jó)

 84. 84

  Debreceni József

  Akár az is lehet, megjegyzem DK szerintem egy SPARQ híróu, nem több. Én sokkal inkább azért vizionálom a Hawks idei gyengélkedését mert soha ilyen gyenge védelem nem volt amióta Wilson ül a kormánynál. A LoB-ből semmi nem maradt, a fal fele már most lesérült, a legjobbjuk már nincs köztük, így hirtelen Wagner és Kendricks jut eszembe aztán ennyi. Ha semmi hátszelet nem kap a defense-től, Wilson zsenialitása is kevés lesz.

 85. 85

  Debreceni József

  Nem egy az egybe kicserélni hanem inkább őt mint egy Breest vagy Wilsont a listára, de csak akkor ha a következő szezonra koncentrálunk. Wilsonnal meg sz a bajom hogy idén konkrétan egy normálisabb elkapója lesz Lockett személyében aztán kifújt. Így nehéz lesz villogni.

 86. 86

  Wyatt

  Egy off-ball linebacker, mint az otodik legfontosabb jatekos az egesz ligaban 2019-ben? Az nojsz

 87. 87

  katonadani

  fontosságról nem volt szó, akkor az első kb 15 QB lenne :)

 88. 88

  Wyatt

  otodik legjobbnak is eros. btw, ha csak az szamit, hogy a posztjan marha jo legyen, akkor Tuckert az 50-be :d

 89. Pingback: DeAndre Hopkins még a legyet is elkapja röptében – szó szerint | Fűzővel kifelé!

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team