About the author

13 Comments

 1. 1

  Zoltán Debreczeni

  Kicsit szomcsi vagyok. Tényleg azt a trollságot vártam volna, hogy vet minimumot ír alá.

 2. 2

  Gáspár Bollók

  Sokkal többet adtak volna neki, de a feléről lemondott.

 3. 3

  Fetyke

  Szerintem Brady-vel kapcsolatban inkább az a nagy kérdés, hogy mennyire lesz általános, hogy ennyire kitolódik az irányítók “várható élettartama”, vagy TB egy csodagyerek. Az előbbi mellett szól, hogy ma már sokkal jobban védik a szabályok az irányítót, mint akár egy évtizeddel ezelőtt, valamint az is, hogy az orvostudomány is rohamosan fejlődik napjainkban.
  Ez viszont magával hozza azt, hogy egy-egy csapat akár 20-25 évre is megtalálhatja a franchise irányítóját szerencsés esetben (Eagles, Rams, Chiefs). Csakhogy ez érdekes felálláshoz vezethet majd, ugyanis így közép és hosszú távon egyre kevesebb csapatnak lesz szüksége iránytóra, ami oda vezethet, hogy a drafton leértékelődik a szerepük és már nem választanak ki annyit az első körben. Érdekes lesz nézni, hogy merre fejlődik tovább a liga e téren.

 4. 4

  Zoltán Debreczeni

  Van mégegy faktor. Látták, hogy lehetséges. Persze. Moon is volt Pro Bowler 41 évesen. Meg Favre is vasember volt. De most azt látni, hogy 39 éves ember MVP képes. (Brees, Brady). Innentől sokakban ez elérendő cél. Márpedig, ha egy fanatikusnak célja van akkor megy, darál. Ezek meg nem azért csinálják, mert olyan jó dolog hideg téli estéken a zúzódást borogatni. Ezek elmebeteg adrenalin junkie állatok.

 5. 5

  Arnold Patsenegger

  “fog foglalni a sapkából Wilson a következő két évben” – Nem tudom,hogy a legény búcsú ütött -e be ennyire vagy ez még az esküvő utáni lábadozás de valaki fürdesse fel Danit :D :P :)

 6. 6

  bjeela

  meregyhös és acsapatértmindent

 7. 7

  Zoltán Debreczeni

  Érdekes az utolsó gondolaton elnyünnyögni. Ha lassabban kopnak az öregek, kevesebb fiatalt vesz föl a liga. Nagyon megnő a küszöb. Alig pár diszfunkcionális csapat lesz ahol nem pörög ki egy franchise irányító konzisztens 65% pontossággal. Ezek is évente kettesével égetik a rookiekat, hogy mielőbb megtalálják az igazit. A coachok lesznek újra a megasztárok. A QB fizu ha értékben nem is, arányaiban süllyedni fog a sapkán belül.

 8. 8

  Bélabá a csótány

  Nem lesz ez tendencia,mert mindíg lesz 4-5 csapat akik miatt a többinek jobban megkell hajtania a QB-jét.
  Konkrétan 9 kezdő irányító van jelenleg,aki a 10+adik szezonját kezdi idén.
  Ezek közül Eli,Brees,Flacco és Brady az a kategória,hogy lehet jövőre már nem játszik.
  Szóval simán bennevan a pakliban,hogy jövőre 6-7 10+ szezonos kezdő QB marad a ligában.

 9. 9

  bjeela

  No meg anyagilag sem mellékes az a plusz 6-8 év, amit csúcsformában csúcsfizetésért teljesíthetnek. A mai fizuk mellett ez simán 200 milla körüli vagyon

  Ja, és a csapatoknak is megéri egy tuti QB egy bizonytalan újonccal szemben, akármennyivel olcsóbb is az.

 10. 10

  Fetyke

  Ez is igaz. Egyre nagyobbak az elvárások az irányítók felé, és aki nem felel meg, az nagyon hamar a körön kívül találhatja magát.

 11. 11

  Wide open

  Elég sok fiatal QB él java részt vagy szinte teljes egészében (lásd Jackson) a sebességéből és a mobilitásából. Ha ez elveszik (márpedig 30 felett erre elég komoly esély van) akkor kétséges mi marad utána ami az elitek között tartja. Én a mostani új generációs QBk közül csak 1-2-ben látom a közel 20 éves megoldás lehetőségét.

 12. 12

  atis123Juve

  No igen. BB nem hülye a szerződések terén, meg úgy másban sem, de szerződések terén különösen nem. :)

 13. 13

  László Varga

  Tisztelt FK szerkesztőség!
  TB azt nyilatkozta a minap, hogy 2020-ra szabad ügynök akar! lenni és ez a szerződésében is benne van:
  “…A szerződés olyan módon épül fel, hogy Brady a szezon utáni szabad ügynök lehessen, és nemcsak a két meghosszabbítási év válik érvénytelenné a 2019-es bajnokság utolsó napja után, hanem a szerződés olyan kikötést is tartalmaz, amely nem engedélyezi a Patriotsnak, hogy használják a franchise-tag-et…” (Patspulpit.com)

  Ez a “fiókba lapuló” szerződés ígéret/gesztus (akár minden csapatnál lehet ilyen!) csak azért került nyilvánosságra, hogy a win-win akciót létrehozhassák, azaz a 2év/70M, ha TB majd akarja létezik, ha nem akarja nem létezik (fikció).

  Tehát az egész TB szerződés ügyből, csak a win-win az igaz, és az, hogy 2019-ben a cap hit-je a 4. a ligában Cousins, Stafford és Luck után. Ami 8 hónap múlva lesz – az még nincs! :)

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team