Connect with us

Hír

Meglepő lenne, ha Clowney a Texansnál kezdené meg a szezont

A Houston Chronicle régi motoros újságírója, John McClain arról számolt be, hogy számára meglepő lenne, ha Jadeveon Clowney-t nem cserélné el a Texans. Erre pedig Mike Garofolo (NFL Network) is ráerősített, aki kiemelte, hogy jelen pillanatban még nincs közel a megegyezéshez senkivel a Texans, de ez gyorsan változhat, amennyiben a csapat megkapja a megfelelő ellenértéket. Michael Lombardi pedig arról számolt be, hogy a csapat aktívan árulja pass rusherét.

Már a draft napján is volt szó arról, hogy a Texans egy első körös felmozgásért cserébe eladhatná Clowney-t valakinek, azonban ez nem jött össze, és minden bizonnyal nem is fog kapni érte első kört a Texans, csak második napos picket. Már csak azért is, mert nagy kockázatot vállal új csapata Clowney-val, és nem csak azért, mert az utóbbi 5 évben 5 műtétje volt.

Hanem azért, mert nem köthet vele hosszú távú szerződést új csapata, ugyanis július 15-ig lehetett volna ilyet kötni a franchise tagelt játékosokkal, ez a dátum pedig már egy hónapja volt. Így idén mindenképp $16 milliót (vagy ha elfogadják jogos kérelmét a posztjával kapcsolatban, akkor $17,1 milliót) fog keresni a franchise tag alatt (ezen emelhet új csapata, de hosszú távú szerződést nem köthet vele), és jövőre meglesz az alkupozíciója, hogy a 20%-kal megemelt összegről induljanak a tárgyalások (ennyi lenne ugyanis az új franchise tag értéke).

Így az új csapatának ezzel a tudattal kell belemennie egy esetleges cserébe, az pedig jó kérdés, kinek mennyit ér meg ez az óriási rizikó, hiszen lehet, hogy csak egy évre (ráadásul nem is olcsón) tudja megszerezni Clowney jogait.

A Texans láthatóan nem szeretné hosszú távon megtartani Clowney-t, így minden bizonnyal jövőre elengedné – vagy újra tagelné és úgy cserélné el. A rövid táv viszont akár nagyon rövid táv is lehet, amennyiben megfelelő ellenértéket kapnak Bill O’Brienék, amibe feltehetőleg bele kellene vonni valamilyen tackle-t – a feláldozható, minőségi tackle-ök viszont nem igazán teremnek a fán…

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások