About the author

22 Comments

 1. 1

  Kopi3.14

  Vannak már pletykák, ki lehet a Steelers WR edzője a szomorú eset után?

 2. 2

  kitalaltnev

  Jó volt olvasni, pláne úgy, h. már visszaköszönt számos saját benyomás, illetve jelenet is az összefoglalókból.
  Köszi szépen Leonidasz!

 3. 4

  renningan

  Olvastam Patses oldalakon, hogy a Lions nem akarta megmutatni, mit tud. Remélem így van, mert amúgy borzalmas volt minden :D

 4. 5

  merlin

  Az összes csapat közül a Vikingsé volt a legtöbb futott yard. A tavalyi produkció fényében szerintem ez mindenképp érdekes fejlemény. Persze Cousins ekézése is nagyon fontos, nem tagadom. :-)

 5. 6

  Kiss Botond

  Vikings drukkerként olvasva sem értem, hogy mi volt a probléma azzal az összegzéssel, nem tagadom. :-)

 6. 7

  csak ezt ne

  Sokat persze nem lehet levonni, de igenis van értelme ezeket a meccseket kivesézni. A Pats komoly formában érkezhet a kezdésre, amire idén szükség is lesz. Egyértelmű lett a számomra, hogy 3 irányítót fogunk megtartani, a futók közül 5 is megvan a kezdő keretbe, mivel pályára sem léptek (White, Michel Burkehead, Harris, Develin), az elkapók miatti aggódásom csökkent, itt még kicsit túl sok is a jó. Szerintem Berrios kiköpött Pats slot prototípus, ahogy vártuk is, a nagy darab szélső elkapók is biztatóan mozogtak. A védelem mélységéről is kaptunk képet egyelőre nincs ok aggodalomra és még vissza is fogtam magam. A csoport ellenfeleink esetében nem láttam semmi különöset, ezt a csoportot simán kellene idén is behúznunk.

  A Browns hype jogosságáról is meggyőződtem, Mayfield egy drive-ja – a kezdő sztár elkapói nélkül is nagyon meggyőző volt, akárcsak a védelmük. Komoly csapat lesz végre a Browns aligha kérdéses. Szerintem a Ravens és a Steelers inkább a 2. helyért csatázhat majd.

  A Colts egyelőre inkább kérdőjeles lett nálam, a Texans annak a csoportnak a favoritja számomra, de valójában ott teljesen nyílt küzdelemre számítok. A Denver futójátéka és védelme is szintet léphet 3 csapatos lehet a küzdelem a nyugati csoportban, bár a Chiefs O ki fog emelkedni az egész ligából idén is.

  Az új bírók nem jöttek be annyira. Reméljük ők is javulnak majd.

 7. 8

  Fetyke

  Reméljük ezt a szokását az alapszakaszra is megtartja a csapat! :D

 8. 9

  Kiss Botond

  Sajnos én csak összefoglalókat láttam, de a Thielen elkapás az az én meglátásom szerint, akár int is lehetett volna. Csak annyira akartam utalni, számomra Leonidász írása nem volt nagyon rossz hangvételű, bár lehet csak preseason miatt még nem veszem komolyan a dolgokat :D

 9. 10

  merlin

  Bocsánat a cinizmusért, elötört belölem a szurkolói önérzet.

 10. 11

  Fetyke

  Van abba sajnos igazság, amit merlin megemlít. Először is Kirk 4/4-el zárt. Ebből kétszer középre adta a labdát Rudolphnak, aki olyan üresen állt, mint nyáron a söröskorsóm szokott. Aztán volt ugye az 1 yardos sima TD passz. Ezek közül nem tudom, hogy Leonidasz melyik passzra gondolt, amikor azt írta, hogy az elkapó mentette meg a játékot, de az biztosan tévedés volt. A 34 yardos Thielen passzhoz valóban kellett az elkapó bravúrja, de tegyük hozzá, hogy ekkora passzokat azért ritkán kapnak el az elkapók szabadon. Ráadásul Adam esetében lehet arra számítani, hogy az ilyen labdákat is behúzza. És ezen kívül volt egy Cousins passz több, mint 10 yardésr Diggs-nek is, amit visszafújtak támadó holding miatt. Szóval Leonidasz megállapításait nem annyira osztanám.
  Most megyek a strandra, este majd megírom a rövid meglátásaimat a mérkőzésről! :D

 11. 12

  Fetyke

  Én nem láttam INT veszélyt abban a játékban. Azért a corner egy lépéssel le volt maradva, és ha megnézed esélye sem volt a labda elérésére sem (nyújtózkodott rendesen :D), nemhogy arra, hogy elkapja és INT-et szerezzen belőle. A közvetítésben használt good coverage ne tévesszen meg, a meccset a szentek házi stábja közvetítette, és kicsit elfogultak voltak, ahogy az egyébként el is várható. :)
  Az viszont való igaz, hogy ez egy közepes elkapónál sima sikertelen passzkísérlet, mert a WR sem tud hozzászagolni az átadáshoz. Ezért ez a játék valóban Adam varázslata volt, ez tény. De! Egyrészt ez csak 1 és nem kettő játék a 4 sikeres passzból. Másrészt a játékot 1 és 10-re, már mezőnygól távolságban indítottuk el. Azt gondolom, hogy ez ebbe belefér. Sőt ilyen elkapó párossal egyenesen erőltetni kell ezt a szezon elején, hogy a futóknak később több helyük legyen a pálya ezen részén is.

 12. 13

  Fetyke

  Ahogy ígértem, Vikings at Saints tömören :D
  A meccs legnagyobb pozitívuma a szenteké. Murray-t nagyon jól tudták használni, ismerve a képességeit, szerintem Kamara vele gyilkosabb kettőst fog alkotni, mint tette azt Ingrammal. Ha a Saints előnnyel fordul a mérkőzés utolsó szakaszára nagyon nehéz lesz ellenük a fordítás. Bridgewater játéka számomra is kellemes meglepetés volt, én sokkal kevesebbet vártam tőle. Szépen haladtak vele az RZ-ig akkor is, amikor nagyjából a kezdő védelem állt föl ellenük. Meglátjuk, hogy ezt majd élesben is tudja e hozni. A legnagyobb negatívum is a szentekhez kötődik, mégpedig a secondary teljesítményükhöz, illetve pontosabban annak hiányához. Egyszerűen hozták a tőlük megszokott szezon elejei formájukat, az elkapókat legtöbbször csak messziről követték, olyan mintha megint nulláról kellene őket összerakni. Számomra érthetetlen, hogy ezt minden évben eljátsszák a szezon kezdetén.
  A Vikings szemszögből a legnagyobb pozitívum az, amit Leonidasz a Falcons kapcsán is elmondott. Öröm volt nézni, hogy működnek a sémák, változatos a playbook, a PA játékok nagyon ültek (egyszer még a kamerás embert is beültették a hintába), és futásoknál úgy néztem, hogy elég sokat alkalmaztuk a Pats-nél tavaly bevált FB-es felállást. Nekem tetszett, hogy látszott, hogy a játékok megtervezettek és pontosan végrehajtottak. Kubiak fentről szerintem nagyon jól olvasta az ellenfél védelmét, ezt is várom tőle az alapszakaszban is. Viszont a beszedett 13 büntetés rengeteg, nagyon sok volt a fegyelmezetlenség, erre jobban kell majd figyelni. A New Orleans-i visszahordásoknál az ST nagyon gyengén muzsikált, sok yardot nyeltek be. És nekem Bailey is bizonytalan volt az összes extra pont kísérletnél, igaz, mezőnygólt nem rúghatott. Ja! Mattison. Én azért nem ájultam el tőle.

  Mondtam, hogy tömör lesz! :D

 13. 14

  acsdav2

  Az elkapó olyan üresen áll, mint a söröskorsóm a nyári melegben saját ötlet vagy hallottad valahol? :D Akárhogy is, szerintem zseniális :D

 14. 15

  Kiss Botond

  Ez az objektív része, szerintem egy picit rafkósabb corner össze is szedhette volna. :D Nem a kommentátor mondanivalójában bíztam, nekem is feltűnt hogy ilyenkor mindenki király a saját házában. Szimplán az én véleményem volt. De a többivel amit írtál maximálisan egyet értek.

 15. 16

  Fetyke

  Saját ötlet! :D

 16. 17

  Gáspár Bollók

  Érdekesen árnyalhatja a képet, hogy a csapatok kiket küldtek a pályára. Ez az írásokból sem derül ki, de látszik, hogy vannak csapatok, akik első számú játékosokat is felküldenek a pályára, de nem tudom hogy azok pl. csak másod, vagy hármad soros játékos ellen villogtak-e. Mivel a Packerst ismerem, ott tudom, hogy az első, de bizonyos posztokon a második számú játékosokat sem küldtek a pályára.

 17. 18

  kitalaltnev

  Leonidasz, a 2. hétről szóló összefoglalót nem terveztetek? Avagy csupán figyelmetlenségből nem találom az oldalon. 🤔

 18. 19

  katonadani

  nyaralás miatt elmaradt :)

 19. 20

  kitalaltnev

  Egészségetekre, érthető elfoglaltság! 🤚
  Halkan kérdezem 😁 esetleg majd a 3. hétről…?

 20. 21

  katonadani

  nekem személy szerint valószínűleg nem fér bele, de meglátjuk, mit tehetünk :)

 21. 22

  kitalaltnev

  Ok, köszi! 🙏 Szvsz összehasonlíthatanul hasznosabb olvasmány, mint egy hülye statisztikai “elemzés” (lefordítása) pl. TB sikerességéről. 😂

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team