Connect with us

Összefoglaló

Mit tanultunk az előszezon első hetéből?

Az előszezonból általában sok következtetést nem lehet levonni, a csapatok nem fedik fel a kártyáikat, a kezdők nagy része pedig még pihen. Ellenben a fiatalok és a rotációs játékosok ekkor mutathatják meg, hogy helyük van a rosteren, így nem fullad érdektelenségbe egyetlen találkozó sem. Nézzük mik voltak a fontosabb történések az első héten.

 

Atlanta Falcons @ Miami Dolphins

 

– Még mindig Fitzpatrick tűnik befutónak a Dolphins kezdő irányító posztjáért. Rosen nem tűnt reménytelennek a meccsen, sőt talán ígéretesebb is volt most, mint veterán társa, de valószínűleg még nem szerezte meg a kezdő helyet. Mindenesetre a támadófal miatt egyikük dolga sem lesz egyszerű.

– A kezdő futó posztjáért kiélezett harc folyik Kenyan Drake és Kalen Ballage között. Drake a kezdő, de az előnye fokozatosan csökken.


– A Falcons már második meccsét játszotta, de egyelőre nagyon keveset láttunk a kezdőkből. Leginkább azt lehet látni, hogy támadó-oldalon működnek a sémák másod- és harmadvonalas játékosokkal is.

 

Carolina Panthers @ Chicago Bears

 

– David Montgomery gyorsan a kezdőben találhatja magát. Ígéretesen mozgott, gyorsan megszerezte az első touchdownját és elkapásból is veszélyes volt.

– A támadók közül még Ian Bunting tight endet és Javon Wims elkapót érdemes kiemelni, akik csináltak szép dolgokat, hozzátéve, hogy volt pár hibájuk is.


– A Panthers oldaláról inkább a védelmet lehet megemlíteni, ahol egyelőre jól mutat a sémaváltás. Különösen az elsőkörös Burns élt, aki két sacket is szerzett, de a pályán lévők többsége jól játszott a védőfalban.

 

Houston Texans @ Green Bay Packers

 

– A Texans offense sok hibával játszott, Joe Webb egész meccsre megkapta a lehetőséget, de nem igazán élt vele. Keke Coutee megint megsérült, leginkább a rövid útvonalak működtek a csapatnál.


– A Packers offense-ből Dexter Williams érdemel említést, a futásain kívül időnként jól vette fel a blokkokat is, második számú futó helyéért küzdhet.

 

New York Jets @ New York Giants

 

– Daniel Jones több mint biztató volt. Nem csak pontosan játszott, de jól mozgott a zsebben és tökösebb dobásokat is bevállalt.

– Jones mellett érdemes kiemelni a lesajnált elkapószekciót is, akik szintén odatették magukat. Russell Shepard, Cody Latimer és Bennie Fowler is jól játszott, rengeteg elkapás utáni yardot szereztek.


– A Jets offense pofásan néz ki Darnolddal és Darnold nélkül is. A másodéves irányító gyorsan megtalálta az összhangot új elkapójával Jamison Crowderrel, de Chris Herdon is az egyik kedvence lehet.

– A futók Bell távollétében nem tudták kihasználni a lehetőséget, pár szép megmozduláson kívül 2.9 yardos átlagot hoztak össze.

 

Washington Redskins @ Cleveland Browns

 

– A Browns támadósor Mayfielddel pont olyan félelmetes mint elsőre gondoltuk. Könnyedén vezettek TD drive-ot, főleg Rashard Higgins és a Dontrell Hilliard játszott ellenállhatatlanul.


– A Redskins irányítók ellenben úgy akarják eldönteni, hogy ki lesz a kezdő, hogy alulmúlják egymást. Haskins bemutatkozása nem volt problémamentes, két eladott labda fűződött a nevéhez, de hosszú távon lehet fantázia a játékában, mert középtávoli passzoknál sokkal jobb, mint Keenum.

 

Los Angeles Chargers @ Arizona Cardinals

 

– Gordon távollétében Ekeler bizonyíthatott, aki többségében jól is játszott, de egy goal line fumble-el félig tönkretette az estéjét. Érdemeit tovább csökkenti, hogy a harmadik számú futó Justin Jackson is jó estét zárt, aki fumble helyett TD-t szerzett a drive végén.

– Tyrod Taylor újfent bebizonyította, hogy csereirányítónak tökéletes. Igazából hiba nélkül játszott, több szép menekülése is volt, de tudjuk róla, hogy megvannak a korlátai.


– A Cardinals oldaláról minden szem Kyler Murray-n volt, de a showt ellopta a másodéves Trent Sherfield és Wes Hills. A Cardinals offense összességében jól mutatott, de volt pár figyelmeztető jel a támadófal gyengélkedését illetően.

– Murray egyébként hozta, amit vártunk tőle. Otthonosan mozgott a zsebben és zseben kivül is, gyorsan hozott döntéseket és pontos is volt. Sejteni lehetett, hogy nem jön zavarba az első bevetésén sem, de veteránokat megszégyenítő higgadsággal vezette le élete első profi drive-ját.

 

Denver Broncos @ Seattle Seahawks

 

– Flaccóból ezúttal sem láttunk sokat, leginkább az derült ki, amit várni is lehetett. Ez egy futásorietnált támadósor lesz, ahol a veterán irányító epizódszerepeket vállal. Ennek megfelelően Royce Freeman és Phillip Lindsay is beköszönt, várhatóan közösen osztoznak a snapek nagy részén.


– A Seahawksnál két megbukott irányítót láthattunk, akik közül Paxton Lynch extrán motiváltan játszott volt csapata ellen, passzolt és futott touchdownt is szerzett. Az elkapók közül ezúttal Jazz Ferguson dolgozott sokat, de nagyon szét lesznek szórva a labdák az alapszakaszban is. Már ezen az első meccsen látszott, hogy a Seattle követi a saját maga által taposott utat és 34 futásból 151 yardot szerzett.

 

Jacksonville Jaguars @ Baltimore Ravens

 

– A Jaguars cseresora reménytelenül játszott. Nick Foles helye nincs veszélyben, mert Gardner Minshew rosszabb volt, mint Bortles valaha. Én elfogadom, hogy kezdők nagy része nem játszott és ha arra gondolunk, hogy a kezdők sem világverő alakulat, akkor érthető, hogy nem volt könnyű dolga a csereirányítónak, de ez még próbálkozásnak is kevés volt.


– A Ravens már sokkal biztatóbb volt, Lamar Jackson a kevés lehetőségből kihozta a maximumot, főleg Chris Moore és Miles Boykin játszott jól, de a TD passznál látszott, hogy Willie Snead is hasznos lesz ebben az offense-ben.

 

New England Patriots @ Detroit Lions

 

– Patriots oldalról Hoyerrel és Stidhammel is a szokásos Patriots játékot láthattuk, ami tökéletesen működött. Amelyik elkapó pályára került az jól játszott (surprise), de külön ki kell emelni Jakobi Meyerst, aki 69 yard mellé 2 touchdownt is szerzett.

– Nagyobb meglepetés volt a védőoldal, a lesajnált pass rush 9 sacket szerzett, ami még egy sörmeccsen is sok. Chase Winovich eddig is stealnek tűnt, de most élesben is bizonyított.


– A Detroitból ellenben sokat nem láttunk. 102 passzolt yardra nem nagyon lehet mit mondani, szerencsétleneknek még egy jó edzéslehetőséget sem adtak.

 

Tennessee Titans @ Philadelphia Eagles

 

– A Titans passzjátéka Mariotával első ránézésre nem fejlődött az új rezsim alatt. Egyelőre csak azt látjuk, hogy új játékostársával Adam Humphriesszel nagy spanok lesznek, akit a középtávoli útvonalak nagy részében keresett. Egyelőre Tannehill is veszélyesebbnek tűnt a kezdő irányítónál, nem lesz könnyű bebizonyítania, hogy érdemel egy esetleges új szerződést.


– Az Eagles offense játékából sok újat nem lehetett kiolvasni. A futók nagyon megosztottan kapták a snapeket, továbbra sem lehet látni, ki a kristálytiszta lead back (ha egyáltalán van olyan). A második számú irányító, Nate Sudfeld ellenben magabiztosan játszott, különösen Dallas Goederttel volt jó az összhang. Többek között ezért is fájó, hogy sérülést szenvedett mindkét játékos, ez nem túl jó jel az elmúlt szezonok után.

 

Indianapolis Colts @ Buffalo Bills

 

– Josh Allen továbbra is elég hektikusan játszik. Az előszezon első meccsén volt pár nem NFL szintű passza, hogy aztán mutasson pár elképesztő dolgot is. Az látszik, hogy lábon továbbra is elég veszélyes és ideiglenesen a passzjátékát is össze tudja tenni. Az új célpontjai közül Cole Beasley mutatott a legtöbbet.

– A Bills újonc futója, Devin Singletery vegyes képet mutatott. Mindössze 3 yardos átlaggal futott, de több elrontott szerelést is kikényszerített, valamint a passzjátékból is kivette a részét.


– A Colts támadósorában a cserék kaptak szinte csak szerepet, ami meg is látszott a produkciójukon. Az egyetlen említésre méltó teljesítményt Daurice Fountain könyvelhette el, pedig játékperceinek nagy részét a D sorral játszotta.

– A védelemben a defensive line-nak volt nagy napja, Grover Stewart villogott, aki rotációs szerepkörbe kerülhet.

 

Tampa Bay Buccaneers @ Pittsburgh Steelers

 

– Antonio Brown helye még ki sem hűlt, de volt csapattársai tesznek róla, hogy ne hiányozzon a pályáról se. JuJu feltehetően átveszi az elsőszámú elkapó szerepét, az első előszezon meccsen pedig James Washington bizonyította, hogy kész berobbanni a ligába.

– A védelemben is egy fiatal tündökölt a Steelers oldaláról, az elsőkörös újonc, Devin Bush volt a főszereplő. Már az első negyedben hat szerelést mutatott be, végül pedig tíz tackle-lel végzett. Szó szerint ott volt mindenhol a pályán.


– A kezdő Tampa offense Arians mesterrel a fedélzeten jobban csillogott, mint valaha. Winston összeszedettnek tűnt, Godwinnal jó a kémia, de a lesajnált futók is jól teljesítettek. Egyelőre biztatóak a jelek, de én már nem tudok hinni mindössze egy meccs után ennek a támadósornak.

 

Minnesota Vikings @ New Orleans Saints

 

– Brees után minden bizonnyal nagy űr lesz a Szenteknél, de Bridgewater első előszezonbeli meccse bizakodásra adhat okot. A fiatal irányító pontos volt, szépen haladt vele az offense, de hozzá kell tenni, hogy sok kezdő játékos ott volt a pályán, akik segítették a helyzetét.


– Kirk Cousinsnak is jó napja volt, tökéletes mutatókkal zárt, de ez részben megtévesztő. Négy labdájából kettő is az elkapók mentettek meg. Thielen mindenesetre már az előszezonban megkezdte a varázslatot, nem tiszavirág életű az ő jó teljesítménye.

– Dalvin Cook kezdő helye egyelőre biztosnak tűnik, de Alexander Mattison jól mozgott az offense-ben és ezt nem csak a touchdownja és a labdacipelései miatt lehet elmondani. Latavius Murray távozása után újabb vetélytársat kapott Cook.

 

 

Cincinnati Bengals @ Kansas City Chiefs

 

– Első ránézésre a Chiefs offense semmit nem lassult tavaly óta. Az eddigi főszereplőkőn kívül Mecole Hardman, Josh Caldwell és Darwin Thompson is jól játszott, továbbra is nagyon dinamikus a támadósor.


– A Bengals támadósor szintén hatékony volt, úgy tűnik Dalton és az újonc Ryan Finley is jól érzi magát az új arculatú offense-ben.


– A védelmek ellenben egyik csapatnál sem csillogtak, több elrontott szerelést és rossz coverage-et láthattunk.

 

Los Angeles Rams @ Oakland Raiders

 

– Se Goffnak, se Gurley-nek nincs oka aggódni egyelőre. Blake Bortles a Ramsben is Blake Bortles és úgy tűnik akárkin nem segít a McVay offense. Ami meglepőbb, hogy az újonc, ígéretesnek tűnő futó Darrell Henderson is szenvedett. 2.2 yardos átlaga legalábbis nem túl biztató.


– A showt Nathan Peterman lopta el a meccsen. A többszörösen bukott irányító lehetőséget kapott. Elsősorban futásaival volt veszélyes, 3 próbálkozásból 56 yard és 1 touchdown gyűlt össze, de magához képest a passzai is ültek. Hatalmas következtetéseket ebből természetesen nem lehet levonni, ha mindenkinek szerencséje van, akkor nem kap lehetőséget élesben.

– A védelem legnagyobb gondja, a pass rush továbbra is akadozik. Az előszezon első meccsén mindössze egy sack jött össze, az elsőkörös Ferrel például észrevehetetlen volt.

 

Dallas Cowboys @ San Francisco 49ers

 

– A hazaiaknál a csereirányítók kaptak csak szerepet, de egy-egy buta hibán kívül tökéletesen végezték a dolgukat. Azt már tavaly is láttuk, hogy képességeik limitáltak, de a rendszer kiválóan működik velük is. A fiatal elkapók és futók közül Deebo Samuel, Jalen Hurd és Austin Walter villogott.


– A dallasi támadósorból még ennél is kevesebbet láttunk, Prescott minimális snapszámra jött fel, ahol semmi kockázatot nem vállalt. A legnagyobb problémát a (csere)támadófal jelentette, amelyik sem passzblokkolásban, sem futásblokkolásban nem jeleskedett. Egyedül Cameron Flemminget lehet dicsérni, aki biztató volt. Végre el lehet hinni, hogy nem omlik össze az egész fal egy sérülés után.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!