About the author

19 Comments

 1. 1

  Fetyke

  Ugyanez volt velem is a múltkor (franchise QB vagy sem). Ne hagyd magad! Hajrá! :)

 2. 2

  Sestertius

  Az előzőhöz írtam, csak ott eltűnt a hsz-ed :(
  szóval:

  Nem.. nagyon félreérted..
  a bajom azzal van, ha valaki szemellenzősen ismételget olyan dolgokat amik kontextusból kiragadottak (ilyen kicsit a fenti, általam linkelt cikk is, csak a pozitív irányba) és ezzel abszolut fals és torz véleményt kommunikál..
  A tény, hogy a tavalyi rookie QB-k közül – Mayfieldet kivételével (ő magasabb szinten játszott) gyakorlatilag ugyanúgy játszott az összes… Allen is, Darnold is, LJ is és Rosen is.. 1-2% különbség van passzpontosságban, ratingben stb.. mégis él ez a tévképzet, hogy LJ nem tud passzolni… ok, nem tud.. de akkor a statisztikák szerint Rosen se, Darnold se és Allen se..
  sőőt.. tovább megyek .. Wenzt 4,2%-al passzolt pontosabb rookie-ként (58,2% vs 62,4%)… DE átlag 1 yarddal kevesebbért.. (7,1 v 6,2)
  Goff 54,6% át már meg se említem.. 5,3 yard átlag mellett…. tudom Fisher.. de még Rosen is képes volt 55,2% ra és 5,8-ra… hamár Rosennél nyilván a pocsék falat fogod emlegetni, akkor LJ mellett szóljon, hogy liga bottom5 a kisegítő személyzete, nincs egy Fitz akinek dobálhat..
  Azt hiszem tárgyi tévedés is van a podcastben, mert nem “futóguru” volt az OC, hanem az inkompetens, Flacco miatt jött és ki nem rúgott Marty Mornhinweg.. Greg Roman csak helyettes OC volt (vagy tanácsadó vagy mi a tököm volt a címe, meg TE edző), idéntől lesz ő az OC és idéntől hívja a játékokat…
  Szóval a cikket nem perdöntő bizonyítéknak szántam, mindenbe bele lehet kötni ;)
  és nyilván baromság, hogy LJ jobb mint Manning.. DE az is baromság, hogy nem tud passzolni… amit azt hiszem pont te mondtál..
  Párszor már kifejtettem… nem akarom ismételgetni önmagam – csak rohadt unalmas úton útfélen ezzel találkozni, hogy LJ egy buta futó…. nem jó irányító szerintem se, vannak hibái, a dobómechanizmusa, lábmunkája is szar (remélem volt).. de ha belelapoztál a cikkbe akkor láthatod, hogy pl pont a mechanizmusáról van egy jó videó.. szerintem jó coachinggal, jó gameplannel simán valid Qb lehet, ez valószínűleg idén derül majd ki… ha 16 meccs után is 60% alatti lesz a pontossága, nem javul a döntéshozatala akkor ki lehet mondani, hogy bukott a projekt.. DE jelenleg, egy fél szezon után semmivel sem reménytelenebb a projekt mint Darnold, Rosen, Allen vagy Goff volt..

  És nem azért értek egyet Danival, mert ő “érvelt a Ravens mellett”.. hanem mert úgy gondolom, hogy reálisan elmondta, hogy mik a pro és kontra érvek.. ha visszahallgatod ő se azt mondta, hogy LJ egy future HOF.. sőőt.. azt mondta, hogy nem jó irányító.. csak azt, hogy amivel dobálóztok az nem igaz..

 3. 3

  chester

  Miert kene visszahallgatni 10. heten? Ugyanazt varod mint mi ahogy latom

 4. 4

  chester

  Legalabbis a ravenstol :D

 5. 5

  katonadani

  (Darnoldot mondjuk azért kivenném az egyenletből, mert ő az egyik legjobb QB volt a ligában decemberben)

 6. 6

  renningan

  A probléma az, hogy a passer rating vagy a passzpontossag, vagy a passzonkenti yard nem jó mutató. Olyan mint a tackle, attól h vki többet csinál Wagnernel, még nem jobb, sőt. De még mondjuk a TDk száma sem feltétlen mutat valós képet.

  Ezért szeretem jobban a playenkenti elemzéseket, az olyan gradeket, amik túlmutatnak a sima statokon.

  LJ szemre és bántóan pocsék volt tavaly, amit minden kicsit is komolyabb elemzés vagy grading alátámaszt. Vagy mindenki szemellenzos, vagy ez a tény. Fallal, személyzettel, minden ellenére és támogatásával, önerőből,v kvalitásai ok adódóan volt gyenge.

  A Ravens oldala nem fog olyat írni, H szar minden, ahogy a Bearse sem. Pedig az. Persze nem kizart, hogy ez változik, de ettől még ez van, semmire nem való Szátok ide vagy oda.

  Dani meg, ha jól emlékszem, nem azt mondta, hogy nem igaz amit mondunk, mert igaz. Annyival volt pozitívabb, H szerinte a rendszer jobban palastolharja ljt, és H talán lehet képezni. Ez nem sok és nem cáfolja meg azt, amit mi mondtunk.

 7. 7

  Sestertius

  Lehet, de 2012-es PO-ban Flacco is isten volt.. aztán meg..
  (csak azt akarom mondani, hogy egy hónap semmi, még kevesebb mint 1 év – nem vitatom egy percig se, hogy valószínűleg jobb Qb -lesz – a hagyományos értelemben – mint LJ, ez a valósíznűbb.. inkább csak vitatnám az elfogult / elvakult / szemellenzős megnyilatkozások létjogosultságát)
  Szerintem ugyanakkora butaság azt mondani, hogy LJ nem tud passzolni, mint azt állítani, hogy Baker SB MVP lesz idén

 8. 8

  Sestertius

  Ezt majd visszahallgatjuk a 10. héten is ;)
  Azért szakértőktől több komolyságot várna az ember, nem pedig a közhelyek csattogtatását.. lehet nem ártana 1-2 statisztikát megnézni egy ilyen podcast előtt…

  Egyedül Dani tudott értelmesen nyilatkozni LJ-ről.. abszolut egyetértek, a védelemmel kapcsolatban is.. meg is lepődtem kicsit :) Ha valaki fel tud lépni EDGE poszton akkor nem lesz rossz.. de én is félek a siettetés hiányától.

  https://www.baltimoreravens.com/news/late-for-work-8-21-why-you-re-wrong-to-doubt-lamar-jackson

  a tipp 8-8 vagy 9-7, de nincs PO

  A Steelers szerintem úgy fog földbe állni az OL coach nélkül (és AB nélkül), hogy öröm lesz nézni.. :)
  under, 8-8, 7-9

  Browns over, 10-6

  Bengals szerintem ez is sima under 4-12, 5-11, nekem gyanús, hogy Dolphins-al versenyeznek az 1/1 ért. Amit a végén felvetettetek, új edző megnézi mire megy Daltonnal, plussz lehet nem is tetszett nekik idén senki… majd Trevor Lawrencere megy minden alsóházi csapat :)

 9. 9

  katonadani

  olvastam ezt a Sharp cikket, amit idéz a linkelt cikk, és el is gondolkodtam rajta, de azért sok minden fals volt benne (pedig nagyon szeretem Sharpot)
  Például a szintén cikkben linkelt Sam Monson tweet thread (amiből az egyetlen viszonylag pozitívat vette ki a cikk írója :D), pedig pont arról szólt, hogy a pass offense jól működött (ebből jön pl a passer rating), de maga Lamar nem passzolt jól, pontosan.

  Ez lehet a Ravens sikerének receptje továbbra is egyébként, sok open throw, ahol nem kell tűpontosnak lennie Lamarnak, ezt rendszerszinten jól lehet segíteni, lehetnek egész jó számai passzjátékban is Lamarnak, amivel jó lehet a Ravens offense – és én ezt is várom -, de a tavalyi pontosságát és passzolását azért jónak nem lehet nevezni, egyszerűen nem igaz, hogy jobb volt minden 21 éves QBnál. És valószínűleg ebben óriási fejlődés nem várható, ami nem jelenti, hogy nem lehetne vele egy fasza támadósort összerakni, mert szerintem lehet és fog is a Ravens.

  Szóval counterpointnak a Sharp cikkhez ajánlom a teljes Sam Monson threadet, ami itt kezdődik:
  https://twitter.com/PFF_Sam/status/1163827012806631425?s=20

  Vagy akár Scott Barnett tweetjét, hogy era-adjusted már sokkal rosszabbul néz ki a dolog:
  https://twitter.com/ScottBarrettDFB/status/1163978316161921027?s=20

 10. 10

  renningan

  Ja most látom a statisztikat. Ezzel csak az a baj, hogy kb fun factnek Jo csak, annyira komolyan vehető, mintha azt mondanám hogy a győzelem kulcsa az hogy a futó 40x fusson a labdával egy meccsen, mert akkor 90 valahány százalékos a győzelmi mutató.

  Jacksonnak egy végtelenül passz orientált ligában jobbak a nyers statisztikái a többi 21 éves irányítónál. De ez is csak a kortasokhiz kepest, hisz már 10 éve is más volt az irányítók átlagteljesítménye. Ha az adott 21 éves irányítót az adott kor elvárhato átlagteljesítményéhez viszonyított, akkor LJ messze nem kiemelkedő, sott.

 11. 11

  Sestertius

  “Passzolni nem tud, szóval vagy futni fog vagy odaadja a labdát a futónak”
  “Had passzoljon, mert passzolni úgyse tud”
  “Ő az az irányító aki érti de nem tudja”

  Ilyen hangvételű vélemények után nem gondolom, hogy túlzó lett volna az én hangvételem, ezek szerintem nem “szakmai” hozzászólások, csak arra jó, hogy az egyszeri FK olvasó (akinek nyilván mérce vagytok, hisz a munkásságotok megkerülhetetlen MO-on, amiért respect!) utána ezen felbuzdulva hülyeségeket irogasson facebookon és itt a fórumon..

  Nyilván nem hiszed el, ha azt mondom, hogy nem vagyok elfogult.. pedig rohadtul nem vagyok LJ-vel kapcsolatban (a védelemmel kapcsolatban persze elfogult vagyok :) ).. már többször kifejtettem, hogy nem szeretem.. nagyon nem örülök neki, hogy ő van a center mögött, nem is különösebben hiszek a projekt sikerében… DE egyszerűen nem gondolom azt, hogy az aki azt állítja, hogy nem tud passzolni igazat állítana.. ez se objektív se szubjektív vélemény szerint sem igaz (szerintem).. Nem gondolom, hogy reménytelenebb lenne az első éves Qb-k 90% nál.. a következő 1-2 év lesz az ami megmutatja, hogy kap e új szerződést a Ravensnél (mint írtam, én nem hiszem)
  DE amit látni kell, látni kéne.. pont írtatok is róla korábban, hogy az új ötletek, radikális gondolkodás, ha valamit máshogy csinálsz és abban te vagy a legjobb a ligában az eredményes lehet.

  Ha LJ mechanikája javul annyit, hogy stabilan 60% fölött passzoljon (ez szerintem nem reménytelen), e miatt képes megdobni a tisztára játszott elkapókat, akkor ez a támadósor működni fog, és nagyon működni fog, mert lábon bármikor képes megoldani (aka Bortles tavalyelőtt (és szerintem LJ jobb passer lesz mint Bortles).
  Az, hogy minden hater 1 meccsre hivatkozik (Chargers PO) nekem olyan, mintha Brady játszana egy retekszar meccset és utána azt mondanánk, hogy megvan az ellenszere, és vége a patsnek..

  Mondom, a problémám az / az volt hogy nem gondolom, hogy objektíven nyilatkoztatok róla.
  Azzal se értek egyet, hogy azt mondtad, hogy a védelem top5-10 lesz, de ezt nem említettem, mert ez a véleményed, védhető, miután a két kezdő rusher valamint Mosley is dobbantott. Szerintem ha képes lesz az egyik edge előlépni és 10+ zsákolásos szezont lehozni akkor ez a deff a legjobb lesz a ligában, ha nem lesz ilyen, akkor is top5.
  Majd írok a Zimmer-Patricia cikkhez is, mert ott is van pár gondolatom (a lényeg, hogy ha a futást kicsit megnyomod, akkor a védelem többet pihenhet – szerintem a Chiefs vereségének is ez volt az egyik oka.. szóval szerintem ez nem annyira egyértelmű mint ahogy írtátok)

 12. 12

  csak ezt ne

  Én optimistább vagyok a Ravens várható teljesítményével kapcsolatban, mint az év végén. Látszik, hogy Lamart igenis elkezdték NFL irányítóvá képezni, mert nem volt az, most vannak jelek, hogy az lesz. Tehetséges gyerek, vigyázni kell rá, és még meglephet 1-2 év múlva sokakat, ha lesz hozzá türelem és össze nem töreti magát addig. A sima meccseket a Ravens szokta hozni, még a tavalyi Lamarral is, ez most sem lesz másként, igaz a védelem talán picit azért gyengébb lesz. Ez alapvetően egy átmeneti év lesz nekik. Közel lehetnek ettől függetlenül a PO-hoz, de nem ez lesz a fő kérdés szerintem a számukra, hanem Lamar fejlődése.

  Steelers, messze nem lesz olyan gyenge ahogy várják, PO-ért mindenképpen menni fog a csapat, Juju nagyjából tudja majd pótolni AB hiányát. Itt döntő, hogy kiegyensúlyozottabb teljesítményt tudnak-e nyújtani. Egy hajszálnyival esélyesebbek a PO helyre, mint a Ravens, de nagy meccset várok erre akár tavaly is. Idén ilyen Raiders elleni zakó nem fér bele.

  Browns – megvettem a hype-ot. Nagy kérdés, hogy a várható kezdeti lendület és csapategység meddig marad meg. Lehet nagy eső, lehet nagy sár. Nem lepődnék meg egy nagy menetelésen, de egy teljes összeomlás is simán benne lehet Egyelőre az optimista vonalon mozgok, 12-4 sima csoport győzelem.

  Cincin, szintén sok a bizonytalanság, akár előre is törhetnének, de ezt nem látom jelenleg, de ettől még nagyon is bekövetkezhet. Jelenleg az AFC végére várom őket, 4-12 körül.

 13. 13

  Sestertius

  Egyetértek a véleményeddel!
  Én is hasonlóképp látom (a cikk amit linkeltem pont a másik véglet, túl hurráoptimista).
  Azt gondolom, hogy ha az open targeteket megtalálja (amivel volt problémája) – ennyire viszont összerakták a lábmunkáját, hisz az inkonzisztencia főleg ebből fakad – akkor tud haladni a támadósor. Nyilván félnek a futásaitól, ezért egy picivel talán több a hely, már ha 1 emberrel több van a boxban már akkor több hely lehet a zónák között.
  Andrews breakout tipp szerintem nagyon ül, én is látom ezt a forgatókönyvet, bár az én tippem Tim Williams :)

 14. 14

  Sestertius

  “Azért ez nem igaz… teljesen.. nagyon inkonzisztens volt tavaly is…. újonc Joe Flacconál jobb volt” – Dani

  Trubiból már láttunk 2 évet, épp ezt írtam, hogy ha idén nem javulnak a számai, akkor valószínűleg felül kell vizsgálni a projektet

  Statok: szerintem a passzpontosság és a Y/A elég jól példázza, hogy TUD E PASSZOLNI. Azt, hogy jó Qb e természetesen nem…
  Nézzük a PFF-et

  Hát… bármilyen meglepő Darnold a pass ratingben 2,9-el több CSAK!!
  Nyilván lehet találni olyanokat amiben LJ volt a jobb, olyat amiben a többiek….
  DE!!!!! a lényeg, hogy semmivel sem volt jobb vagy rosszabb mint az alábbi 3 srác.. kb forma forma..
  Egyébként ahogy nézem a meccsenkénti elemzéseket Darnold tényleg jobban néz ki azért
  Tavalyi QB class:
  Baker
  x
  x
  x
  x
  x
  Darnold
  JL – Allen – Rosen

  LJ
  2018 PLAYER GRADES
  OVERALL
  58.5
  PASSING
  60.0
  RUSHING
  57.0

  Josh Rosen
  2018 PLAYER GRADES
  OVERALL
  49.1
  PASSING
  48.2
  RUSHING
  60.6

  Josh Allen
  2018 PLAYER GRADES
  OVERALL
  65.3
  PASSING
  58.0
  RUSHING
  81.4

  Sam Darnold
  2018 PLAYER GRADES
  OVERALL
  64.7
  PASSING
  62.9
  RUSHING
  62.7

 15. 15

  renningan

  A nem teljesen igaz azért na, nem egy olyan releváns dolog szvsz, Dani egyszerűen ennyivel óvatosabban fogalmaz :D

  BTW nem mondtam, hogy Rosenék jobbak voltak, Allentől és Rosentől én egyáltalán nem voltam elájulva, sőt, még csak a potenciált sem láttam. Darnold ő más, neki a szezon vége jól sikerült, de még vele is várnék, bár őt más polcra tenném már.

  A passzpontosság és Y/A nem jó mércék. Sam Bradford is volt egy darabig valaha volt legpontosabban passzoló QB, amikor 5 yardnál messzebbre nem dobott. Így könnyű. Egy vertikálisabb játékot játszó, vagy gunsliger mentalitású irányítónak nyilván rosszabb passzpontossága lesz, mikor eredményességben bőven jobb lehet. A Y/A-ben pedig benne van az, amit az elkapó tesz hozzá. Egy jó kisegítő személyzettel egy 5 yardra passzoló, pontos irányítónak is lehetnek olyan számai, mint annak, aki a no name-eknek dobálja a 30 yardosakat a lehetetlen ablakba.

  Ezek mind kontextusfüggő statisztikák. Vannak ennél kevésbé népszerűbb és nehezebben mérhető dolgok, például hogy milyen hatékonysággal dob az irányító olyan elkapónak, aki nem szakadt el méterekre, vagy milyen arányban csinál még nem várt, nagy játékokat – olyanokat, amikre mondjuk a PFF pozitív osztályzatot adna. De ezt ugye külön kellene számolni, ami macera és nehezebben fellelhető, cserébe viszont pontosabb képet ad arról, hogy ki tud dobni.

  Persze a PFF sem szentírás, mert a 35 pontos hátrányban eleresztett jó passz is pozitív osztályzatot ér, de overall érdemesebb az ő értékeléseit és az itt-ott fellelhető, specifikusabb statokat nézni, mint az NFL adatbázisát.

  De amúgy én nem akarlak meggyőzni, teljesen érthető, hogy azt tartod reálisnak, ami közelebb van a te elképzeléseidhez és vágyaidhoz. Simán lehet, hogy tévedek és neked lesz igazad. Viszont az ilyen “több komolyságot”, “közhelyek csattogtatását”, “torz véleményeket” és hasonlókat én mellőzném, mert ezekben semmi konstruktív nincs és egyszerűen lezárható azzal, hogy mondjuk akkor én sokkal kevesebb elfogultságot kérek.

  Nem baj, ha nem értünk egyet, csak maradjuk egy bizonyos szint fölött, mert különben átmegy sárdobálásba az egész.

 16. 16

  Zotya

  Lenne egy technikai jellegű kérdésem a podcast-ekkel kapcsolatban: nem tudjátok esetleg valahogy hangosabban rögzíteni az anyagot?
  Metrón vagy régebbi (zajosabb) villamoson max. hangerőre tekerve sem hallom rendesen fülessel :(

 17. 17

  katonadani

  pedig utólag fel is veszem a hangerejét vágásnál, de akkor még feljebb tekerem majd a következőket :)

 18. 18

  Zotya

  Oké, köszi!
  Az intro és outro zene amúgy tök hangos, ha esetleg tudod ahhoz igazítani :)

 19. 19

  katonadani

  pedig kb ahhoz van igazítva :D

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team