Connect with us

Hír

Van még csavar az AB-sisak ügyben

A jelek szerint az NFL nagyon nem akarja, hogy Antonio Brown az általa választott és eddig hordott Schutt AiR Advantage sisakban lépjen pályára az idei évben, még akkor sem, ha az nem volt betiltva az NFL által. Legutóbb arról számoltunk be, hogy az NFL állítólag azt mondta Brown ügynökének, hogy ha talál egy olyan sisakot, ami 10 évnél fiatalabb, akkor játszhat benne – úgy tűnt, a sisak maga engedélyezett, azonban nem lehet 10 évnél öregebb, hiszen azokat automatikusan elutasítja a liga.

Úgyhogy Brown felkerekedett és elkezdett kutatni megfelelő sisakok után. Talált is párat, köztük egy 2014-eset, amit egy filmhez készítettek, illetve 2011-eset is. Arról viszont nem volt szó korábban, hogy ennek a sisaknak is külön át kell mennie a NOCSAE tesztjén, mielőtt az elkapó viselhetné azt. Az NFL pedig megtalálta a saját 2011-es példányát a sisakból, gyorsan letesztelte, és kimutatta, hogy nem felel meg az előírásoknak.

AB ügynöke tartja magát ahhoz, hogy az NFL-től azt az infót kapta korábban, hogy ha találnak egy fiatalabb verziót a sisakból, akkor az engedélyezve lesz. Ahhoz is tartja magát, hogy semmit nem mondott a liga arról, hogy ezt újra tesztelni kellene. Ezt egyébként alátámasztja az is, hogy a Schutt AiR Advantage nem lett betiltva az NFL által.

Így Brown tábora most úgy érzi, hogy az NFL direkt azért sietett a sisak tesztelésével, hogy azonnal megtiltsa Brownnak a viselését, aki így nem kap egy egyéves türelmi időszakot, mint amit például Tom Brady kapott tavaly a saját sisakja kapcsán.

Úgyhogy a helyzet tovább bonyolódik, amin nem segít AB alábbi tweetje sem.

Várjuk a folytatást, mert hogy lesz, arra mérget vehetünk.

Ha szeretnél a Fűzővel Kifelé! közösségéhez tartozni, kedvezményesen fogyasztani a Kandallóban vasárnaponként, vagy akciósan hozzájutni minőségi NFL-es ereklyékhez, vagy csak szeretnéd a munkánkat támogatni, itt a tökéletes alkalom – Legyél te is FK! Klubtag!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!