Connect with us

Prémium cikkek

Wagner szerződése mutatja meg, milyen brutálisan túlfizette a Jets Mosley-t

Nemrég kijöttek Bobby Wagner szerződéshosszabbításának részletei, így összehasonlíthatjuk CJ Mosley-val: ha az új pénzt nézzük, akkor természetesen a Seahawks extraklasszisa a legjobban fizetett linebacker a történelemben, de ha a teljes kontraktust nézzük, akkor a kanyarban sincs a Jets védőjéhez képest.

 

 

 

Mosley az FA-piac nyitása után nem sokkal írt alá egy 5 éves, 85 millió dolláros szerződést (17 millió dollár/év), míg Wagner az edzőtáborok megkezdése után kapott egy három éves, 54 millió dolláros hosszabbítást (18 millió dollár/év). Kezdjük az előbbivel:

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

 

Mosley mindössze 7,5 millió dollár aláírási bónuszt kapott a Jetstől, amit szépen leosztottak öt évre. Nem nagy összeg, ami megkönnyíti a szakítást a szerződés utolsó két évében, cserébe viszont az első háromban semmi mozgástere nincs a csapatnak.

 

A védő 43 millió dollárnyi teljes garantált tartalmat kapott, vagyis az aláírási bónusz mellett a 2019-es és a 2020-as alapfizetése és roster bónusza, illetve a 2021-es alapfizetéséből 8 millió dollár teljesen garantált. Ugyanakkor a 2021-es alapfizetésének másik fele a 2020-as év ötödik napján teljesen garantálttá válik, vagyis gyakorlatilag a 2021-es fizetése is teljesen garantált – ez összesen 51 millió, ami nagyon komoly összeg.

 

Ezzel szemben Bobby Wagner szerződése némileg több teret enged a Seahawksnak, bár ez leginkább annak köszönhető, hogy Wagnerrel hosszabbított a csapat, nem pedig újraigazolta.

 

Wagner 15 millió dollárnyi aláírási bónuszt kapott, amit négy évre osztott el a Seahawks (az egyéb kategóriában a korábbi szerződéséből fennmaradó aláírási bónusza került, ez nem új pénz – a következő négy év alatt Wagner összesen 66,5 milliót kereshet). A teljes összegből 24,5 millió dollár garantált: az aláírási bónusz mellett a 2019-es alapfizetés.

 

A szerződés teljes garantált tartalma 40,25 millió, de a 2020-as alapfizetés és a 2021-es alapfizetésből 5 millió csak sérülés esetére garantált. Ha még 2020 február 7. előtt kivágja Wagnert a Seahawks, akkor már 2,5 millió dollárt spórolhat.

 

Kié a jobb szerződés?

 

Már az eddigiek alapján is egyértelmű volt, hogy Wagner szerződése hosszú távon rosszabb. Ezt támasztja alá a következő grafikon:

 

 

Wagner egyedül az aláírási pénz nagyságában, illetve az első két évben megkeresett pénzmennyiség tekintetében kapott jobb szerződést, mint Mosley. Utóbbinak viszont majdnem kétszer annyi a teljesen garantált tartalma, az összes garantáltja is nagyobb, ráadásul ő azt az 51 milliót 99 százalék, hogy megkeresi, míg Wagnert akár egy év után kivághatják.

 

Mosley több pénzt kap az első három évében, és a szerződése éves átlaga 17 millió dollár, de nem csak a teljes időtartalomra, hanem az első három évre is – magyarán nem farnehéz a szerződése és tényleg annyit keres, amennyiért aláírt. Wagner ezzel szemben a már meglévő egy éve miatt kevesebb mint 17 milliót (16,652 millió) fog keresni, vagyis kevesebbet, mint Mosley.

 

A leglényegesebb különbség azonban az, hogy Wagner szerződése gyakorlatilag egy évre szól 24,5 millióért, míg Mosley-é három évre 51 millióért. Három év alatt nagyjából ugyanannyit fognak keresni, csak míg a Jets védője biztosan hazaviszi a pénzét, bármit is csinál, addig Wagnernek klasszis teljesítményt kell nyújtania legalább két évig. Mindezt úgy, hogy Mosley és Wagner között óriási a különbség, és nem az ex-Raven javára.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!