About the author

90 Comments

 1. 1

  Szilárd Süveges

  “Ezekkel az előrehozott határidőkkel Zeke Elliott négy évre gyakorlatilag be van biztosítva.”
  Javit ki ha tevednek de az a negy ev magaban foglalja a 2019/2020 ujonc szerzodes 4. evet plusz a 2020/2021-ben levo 5. eves opciot. Tehat gyakorlatilag a plusz 6 eves szerzodesbol gyakorlatilag az elso 2 evben van biztositva.
  Ha ez igy van akkor a Cowboys mint egyik fel nagyon szepen csinalta. Gyakorlatilag azt a ket evet is beletolta a szerzodesbe amelyikben mindenkeppen megtartottak volna (nyilvan carrier end vagy kozelitoleg sulyos serulessel nem szamolva). Kapott egy kis emelest az ujonc szerzodes utolso eveire.

 2. 2

  acsdav2

  Neeeee, az ilyen szerződés elemzős cikkeket ne tegyétek fizetőssé kérlek :(

 3. 3

  renningan

  Jaja. A szerződés nagy része pedig szinte csak dísz.

 4. 4

  Viktor Gál

  a szerződés részleteinek ismertetése nem saját szellemi termék, tekinthető akár plágiumnak is. Nem szóltam be(le) eddig a fizetős vitába, de ez most tényleg durva. (legközelebb a szerződést kapó játékos nevét is patronáláshoz kössétek) :(

 5. 5

  chester

  Pedig szerintem erre illik leginkább a prémium cikk jelző, főleg hogy a szerződések kapcsán leginkább használt oldalak, a Spotrac és az Over The Cap is rosszul, vagy mondjuk féligazságokkal tette közzé a szerződés részleteit.

 6. 6

  renningan

  Sorry, bár konkrétan nem volt kiemelve, hogy az lesz vagy hogy melyik kategóriába, de nagyjából ez a legspecifikusabb rovat, hisz az amcsik, de még az OTC vagy a Spotrac is rengetegszer belehibázik a dologba (kimaradnak visszamaradó garantáltak stb, gyakran nem is használom őket, csak a saját adatbázisomat).

  Ebből adódóan pedig rengeteg meló, és ami a legrosszabb, hogy borzasztó kicsi az olvasottsága. Sokkal kisebb, mint bárminek az oldalon és az adatok alapján még akik véletlenül belekattintanak, azok sem olvassák végig. Ha csak azt nézném, mennyi embert érdekel és mennyi munka van benne, akkor ez lenne az első, amit megszüntetnék.

  Egyszerűen nem éri meg csinálni, egy random hírrel több olvasót vonzunk be. Így sajnos ez pont az a kategória, amit csak a patronoknak érdemes csinálni.

 7. 7

  chester

  Azért tök érdekes, hogy amíg nem volt patreon, addig senki nem jött egy ilyen részletes szerződéselemzés alá plágiummal vádolva. :(

 8. 8

  renningan

  Csak hogy nyoma maradjon. Hibás szerződés, hibás értelmezés és erre fognak nagyon sokáig hivatkozni kint.
  https://uploads.disquscdn.com/images/30289b4db2098415b31486c5ad8db72852af1d44d950f2928f84411e9f0d4e0f.jpg

 9. 9

  renningan

  Ja, a csillagért sorry, már oda tettem, hogy látszódjon, ez patronos cucc.

 10. 10

  Keresztes Dávid

  De idáig 4 dollár volt, hogy lett 15?

 11. 11

  acsdav2

  1.Okés. Így megértem. Pechemre én ezeket kedvelem talán a legjobban. :)
  2. És honnan tudhat az ember arról, hogy a spotrac vagy az overthecap fals infókat tett fel?

 12. 12

  renningan

  Leginkább onnan, hogy elszórakozik vele egy fél napot :D

  A két oldal hasznos, főleg egyszerűbb szerződéseknél és általános infóknál. A komolyabbaknál már többször futottam hibába, ezért is csinálom én függetlenül tőlük. Most például nagyon más jött ki, amivel rendesen el is bizonytalanítottak – azzal ment el egy csomó idő, hogy leellenőrizzem, hogy valamit elszúrtam-e. Miután nem találtam hibát, azon kezdtem agyalni, hogy ők mit néztek félre, hogy még egyszer megerősítsem, hogy nem én hibáztam – jelen esetben konkrétan két dátumot néztek be, ami nagyban befolyásolja, hogy mikor lehetett volna Zeke-t kivágni, ami ugye nyilván nem mindegy.

  De ez igazából csak azokat érdekel, akik mélyebben bele akarnak folyni a dolgokba és jósolgatni. Ha ez annyira nem érdekel a DM, Cap Saving stb, csak a szerződés nagysága érdekel, akkor overall jó ez is.

 13. 13

  renningan

  Külön kategóriák vannak attól függően, hogy mennyire időigényes egy cikk, illetve mennyi hozzáadott értéke van. A magazinosabb, könnyebben fogyasztható, ezáltal sokkal több embert érdeklő cikkek a 4 dolláros kategóriában vannak – és ezekből is lesz a legtöbb.

  A nagyobb utánajárást, több munkát, időt és energiát igénylő cikkek, mint például a Portrék már a 8 dollárosban vannak. Úgy is mondhatnánk, egy 8 dollárosra ráfordított időből legalább két 4 dollárost meg tudunk csinálni. A 15 dolláros az a legspecifikusabb kategória. Ezeket a legnehezebb megírni és a sors furcsa fintora, hogy ezeket olvassák messze a legkevesebben – ezért lett külön véve, mert akit nem érdekel, miért áldozzon rá.

  Nyilván, aki 8 dollárost választ egy hónapra, az olvashatja a 4 dollárosokat is, míg a 15 dollárosok mindent olvashatnak. Próbáltuk úgy kialakítani a kategóriákat, hogy mindenki azt válassza, ami érdekli. Néha persze van átfedés, de technikailag nem tudjuk megoldani, hogy legyen személyesen választott csomag.

 14. 14

  Csonkaz

  Tényleg nem beszólni szeretnék, ezért nem ks írtam rögtön a patreonos “vitára”. Nekem igazából tényleg csak annyi bajom lenne vele, hogy ahhoz hogy mindent elolvashassak havonta kéne fizetnem ~4500ft-t ,ami azért elég sok. Esküszöm az a 4 dollár oké lenyeli az ember nem sok valóban csupán azért nem iratkoztam fel, mert pl ezeket nem olvashatnám, a 15 dollárt meg sokallom azért.
  Tényleg csak egy tipp foglamam nincs hozna e bármit, de ha van egy 4-5mps reklám a cikkek előtt az akár hozhatna valamennyi bevételt.
  A cikkről biztos jó lett kár hogy ezeket olvassák a legkevesebben, azt h kapott 90 millát Zeke az instagramm is elmondja :(

 15. 15

  chester

  Egy haszna van a patreonnak: eddig nem voltunk vele tisztában, hogy neked ingyen írtunk tartalmat, de örömmel tölt el, hogy ennek már vége, aminek borzasztóan örülök. <3

 16. 16

  renningan

  Sajnos a reklámokat próbáltuk, évekig mindent, google-től kezdve ügynökségen át és semmi. Gyakorlatilag ahhoz is kevés volt, ha az olyan kiadásokat, mint domain, szerver, pff, gamepass stb fizetni tudjuk.

  A havi 4500 forint tényleg nem a legkevesebb és ha csak azt nézed, hogy hány plusz cikket tudsz olvasni, akkor valóban sok. De ha hozzáveszed a többi cikket is, az ingyenes híreket, a beharangozókat, összefoglalókat stb, a fantasy ligákat, a facebookot, a tippjátékokat stb, és úgy tekintesz erre a 4500 forintra, hogy ezzel támogatod azt, hogy havi 250-300 magyar nyelvű anyag megszülessen, az úgy már nem olyan vészes. Arról nem is beszélve, hogy a befolyt összegből szeretnénk fejlesztéseket csinálni, pl új tippjátékokat, de ennél nagyobb szabású terveink is vannak, amikről majd nemsoká külön cikk is lesz.

  Persze megértem, ha így is sokallod, de szeretnénk folyamatosan fejlődni, egyre többet és többet nyújtani, hogy tényleg hosszú távon megmaradjon az oldal, más pedig nem működött. Remélhetően ez fog és a végén mindenki elégedett lesz.

 17. 17

  Viktor Gál

  Hát ez hosszabbra sikeredett, mint a szabadon olvasható cikk:)
  A plágium kifejezést általános értelemben használtam az átvett hiranyagokra, és nem konkrétan erre a cikkre(mivel nem olvastam, nem is tudhatom, mi áll benne), igy ha magadra vetted, nem az én problémám. (a szerződés elemzéséhez és egyéni véleményéért kérhetsz zsét, de meg kellett nyitnom egy másik oldalt, hogy a szerződés lebontását megtudjam.hát?)
  Nem vagyok egy sóher tipus, megvettem a magazint is, nem várva meg, mig kijön az oldalon részletekbe, de ez a patronálós dolog nagyon szarul lett lekommunikálva, egyenlőre nem vette be a gyomrom. Ráadásul nem értem ezt a dollár-infációt is sem. Hirdettétek, hogy 4 dollárt csak megér mindenkinek a plusz infó, most meg már 15-nél tartunk

 18. 18

  Viktor Gál

  Nem a szerződéselemzés, hanem maga a szerződés és annak puszta számadatai. Gondolom, nem Zeke közölte Veletek. De ez is csak a patrónushivással volt itt elérhető.

 19. 19

  ahanem

  a pateront el kéne olvasni, ott le van írva tisztán, hogy melyik szint mit ad.

 20. 20

  Fetyke

  A cikk pontosan jól tükrözi, amit már elég régen mondtam, hogy a részletek nagyon fontosak, és hogy Zeke-nek most érdemes megadni nagyjából azt a mit kér, mert így jár jól a Cowboys is. Van +2 év, hogy elosszák a fizuját, és így már jóval kevésbé terheli majd a sapkát. Gyakorlatilag ezzel több marad Prescott és Cooper hosszabbítására.

 21. 21

  Leonidasz007

  Ehhez még hozzátenném, hogy szerintem ha lesz egy megbízható havi kereset, akkor az ilyen cikkek átkerülhetnek alacsonyabb kategoriaba (sőt lehet h 10 dollarnal nem is lesz nagyon magasabb kategoria). Viszont az kell ehhez h osszegyuljon annyi havi szinten hogy tudjatok nyomni rendesen félallasba. Ez nyilvan nem a következő 4-5 hónap zenéje.

 22. 22

  renningan

  Ilyen alapon “nem az én problémám”, ha nem teljesen világos neked a plágium fogalma (ha pedig nem tudtad, hogy bármit plagizáltam sem, még inkább érthetetlen a rágalmazás).

  Infláció pedig nincs. Le van írva, mi mennyi, azon semmi nem változott. Innentől kezdve, ha beveszi a gyomrod, akkor támogatsz, ha nem, akkor nem, ez a te saját egyéni döntésed. Nem sóherkedés, mindenki eldönti, mi ér meg neki pénzt. És ez így rendben van, nem haragszom érte. Viszont pont ezért ne kérje rajtam senki számon, hogy miért kérek pénzt.

  És ismétlem, ha egysorosokat írnék, azért is kérhetnék pénzt. Sőt, ha csak üres cikkeket nyitogatnék, azért is kérhetnék. Persze ezekért nyilván nem adna senki. De a lényeg az, hogy felnőtt emberekről van szó, akik el tudják dönteni, hogy miért kérnek és miért adnak valamit. Nincs kényszer, nincs semmi. Ezen értelmetlen folyamatosan kiakadni.

 23. 23

  renningan

  Ahogy írtam, a szerződés és annak puszta számadatai tények. Felhasználni őket bármihez nem plágium, pont úgy, ahogy az elkapott yardokat felhasználni sem az.

  És ahogy ezt is írtam: a tényközlést is lehet patronáláshoz kötni. Sőt, egy üres cikk megnézést is lehet patronáláshoz kötni. Nem is értem, hogy egyáltalán miről vitatkozunk.

 24. 24

  Tamás Hangyál

  Srácok, megértem a Patreon törekvéseteket, viszont azt gondlom, hogy a 15$ egy baromi erős túlzás. Ez éves szinten 180$, érdemes lenne összehasonlítani, hogy milyen print magazinok éves előfizetése jön ki ebből manapság, kb. 5 másik; mondjuk a Galaktika rohadt drága, abból csak 2 jönne ki. Sőt, még egy éves Nature előfizetés is olcsóbb tud lenni. Hangsúlyozom, ezek printek, nem pedig online termékek.
  Nem támadni szeretnélek ezért Titeket, mert igényes oldalt működtettek, és megértem, hogy ez az irány, viszont kicsit túláraztátok a dolgot ahhoz képest, hogy manapság milyen minőségű információ mennyiért elérhető.

 25. 25

  Walter Mitty

  ezt annyiból nem értem, hogy ha a Bears és a Packers játszik egy 30-28-as meccset, én arról írok egy cikket – akkor “plagizáltam”, “elloptam” a 30-28-as számadatot?

  másrészt ha csak lefordítok, tehát a magyar olvasóközönség számára hozzáférhetővé teszek egy amerikai internetes cikket/hírt, az ne volna munka? ami honoráriumot érdemel? akár csak a puszta fordítás? már miért ne?

 26. 26

  renningan

  Erről már volt szó korábban, nagyon sokszor leírtam, eggyel lentebb is. Idézem:

  A havi 4500 forint tényleg nem a legkevesebb és ha csak azt nézed, hogy hány plusz cikket tudsz olvasni, akkor valóban sok. De ha hozzáveszed a többi cikket is, az ingyenes híreket, a beharangozókat, összefoglalókat stb, a fantasy ligákat, a facebookot, a tippjátékokat stb, és úgy tekintesz erre a 4500 forintra, hogy ezzel támogatod azt, hogy havi 250-300 magyar nyelvű anyag megszülessen, az úgy már nem olyan vészes. Arról nem is beszélve, hogy a befolyt összegből szeretnénk fejlesztéseket csinálni, pl új tippjátékokat, de ennél nagyobb szabású terveink is vannak, amikről majd nemsoká külön cikk is lesz.

  De a lényeg az, hogy a legtöbb magazin nem vagy nem csak az előfizetőiből él meg. Szponzorokkal, gazdag tulajdonosokkal vagy egyéb támogatással nekünk sem kellene ezt így csinálni. Viszont egyik sincs. De az egészben az a szép, hogy mindig lehet módosítani és semmi sincs kőbe vésve. Majd meglátjuk, hogy alakul és hogy sikerül-e az olvasók és a mi igényeinket is maradéktalanul kielégíteni hosszú távon.

 27. 27

  Walter Mitty

  … meg hát ha lenne “Nemzeti Futball Liga” és annak milliárdos állami támogatása, aminek jelentős része kormányzati hirdetésként itt jelenne meg az FK!-n…

 28. 28

  ahanem

  ebben a pillanatban 109/882$, ami nincs nagyon messze a konferenciagyőzelemtől. szerintem nincs már az sem olyan messze, azért azzal a 4-5 hónappal elég óvatos voltál :)

 29. 29

  Leonidasz007

  Csak azt tudom felelni amit lentebb is. Ha összejön annyi megbízhatóan havi szinten hogy a srácok félállásban nyomják akkor eltünnek ezek a tulzoan draga csomagok. A masik lehetoseg hogy ilyen cikkek ugye megse szuletnek egyelőre

 30. 30

  Leonidasz007

  Azért várjuk meg hogy hányan fogják ezt tényleg havi szinten benn tartani és nem csak lelkesedésből az elso 2 hónapban :)

 31. 31

  ahanem

  Vagy mondjuk megnézheted, hogy mennyi felesleges dologra költesz el havonta 15+$-t, és belegondolhatsz, mire van nagyobb szükséged.

 32. 32

  Tamás Hangyál

  Olvastam ezt korábban is. Viszont szerettem volna rámutatni, hogy a “másik” oldalról hogyan csapódik le. Tényleg semmilyen támadó szándék nem volt bennem.

 33. 33

  ahanem

  Ez teljesen így is van, viszont ez ad egy viszonylag tiszta képet arról, hogy mekkora a potenciál. Engem először meglepett, hogy milyen magas, aztán elkezdtem keresni az indokokat, és a meglepettségem csökkent rendesen.

 34. 34

  renningan

  De csak mert ilyen szépen kérted :D

 35. 35

  Leonidasz007

  Hidd el mi is pozitivan csalodtunk és reméljuk h a pozitiv meglepeseknek nincs vége.

 36. 36

  Fetyke

  Én úgy tekintek az egészre, ahogy te javasolod. Nem is azért támogatlak titeket elsősorban, hogy ezeket a cikkeket elolvassam, hanem hogy ne szűnjetek meg és megmaradhasson a kedvenc oldalam hosszabb távon is.
  De! Kicsit én is most azokkal értek egyet, akik szerint elsőre soknak tűnik ennek a cikknek a bekategorizálása. Bevallom nem gondoltam volna, hogy ezzel ennyi munka van, így hogy elmondtad, azért már jobban értem, de az eredeti hozzászóló sajnos jól mondja, hogy külsőre nem érzékeljük, hogy ezek mögött a cikkek mögött mennyi háttérmunka van. Pedig nekem egyébként az egyik kedvenceim ezek a pénzes dolgok.
  Én is azt gondoltam, hogy a 15 eurós csomagba mondjuk a játékelemzések, playbook elemzések kerülnek majd.
  Ha elfogadtok egy tippet, akkor lehet érdemes lenne csinálnotok egy pár olyan cikket is, amiben leírjátok, hogy az egyes cikkek vagy podcastek mögött milyen mennyiségű munka rejlik. Például mennyit elemeztek PFF-et, az esetleg mibe kerül, stb. Lehet mindenki jobban megértené az egészet, mintha csak simán leírjátok, hogy sok munka van mögötte.
  Abban amúgy is tökéletesen igaza van Leonidasznak, hogy ahhoz, hogy ez a lelkesedés (mert ezt már lassan hívhatjuk annak) megmaradjon, folyamatosan fejleszteni és újítani kell. Lehet ezzel közelebb hozhatnátok a munkátokat hozzánk kicsit….

 37. 37

  sóher

  el vagytok tévedve ezekkel az összegekkel, van bőr a képeteken
  chester te meg nyald meg a lyukamat, te önelégült, pökhendi bohóc!

 38. 38

  Leonidasz007

  Teljesen korrekt a megjegyzésed. Jozsi csak szerintem elmondta hogy miert kezdtunk ilyen nagy csomagokkal is. De ahogy mondtam, tôletek is függ h a jövőben mi lesz. Ha lesz támogatás akkor eltűnik a csomagos rendszer. Ehhez kell a ti segítségeteke is. Sajnálom enis h az ilyen nagyobb cikkeket kevesen fogjàk elérni igy kicsi lez az olvasottság is. Vigasztaljon h ez a cikkek elenyezo szazaleka lesz

 39. 39

  renningan

  40-50 ezer olvasónk van havonta, abból mondjuk 20-25 ezer az állandó, naponta pedig 5-8 ezer van.

  Ha lenne 5000-8000 fix előfizető, akkor tőlem lehetne egyetlen tier, az is 100 forintért havonta. De az eddigiek alapján nem feltétlen azzal van baj, hogy valami végtelenül túl sok, hanem azzal, hogy nem ingyenes. Nagyon remélem, hogy ez változik, és akkor támogatók növelésével lehet az árakat is csökkenteni – kis szerencsével mindkettő drasztikusan fog idővel változni a pozitív irányba.

 40. 40

  Keresztes Dávid

  Ja,azt nem tudtam, hogy vannak kategóriák, de sajnálom,mert én minden cikketeket elszoktam olvasni,de nincs még 8 dollarom se erre

 41. 41

  renningan

  Nem is vettem annak, az ilyen kommentekkel nincs problémám és tényleg megértem. Én csak jelen esetben a másik oldalt képviselem és egy kis megértés nekünk sem tenne rosszat :)

 42. 42

  renningan

  Egyetértek.

  És semmi sincs kőbe vésve, mindig lehet mindenen finomítani és próbálni valami olyan középutat találni, ami mindenkinek jó.

 43. 43

  renningan

  Mi ugyanebben a cipőben járunk, csak a másik oldalon. Ez már az n+1-ik próbálkozásunk, hogy valahogy fenn tudjuk tartani az oldalt. Tényleg csak annyi tudok mondani, hogy remélhetőleg sikerül olyan szintre nőnek a támogatók száma, hogy ezzel egyidejüleg tudunk árat csökkenteni. És még mindig lehet egy komolyabb szponzorban is reménykedni :)

 44. 44

  chester

  Remelem te vagy Jennifer Lawrence mert akkor barmikor

 45. 45

  ahanem

  Igen, én is valami hasonlóra gondoltam, de ez az internetes platform sajátossága is.
  Brett Kollmann-t tudom hozni példának (ingyenreklám), akit én imádok, nagyon jó kontentet gyárt, jelen pillanatban 194994 youtube subbal, míg a Patreonon 2807 patronnal, ami egy nagyon szép 1,44%-os arány úgy, hogy tippre azért ennek több mint a fele USA-beli, akikhez ugye a sport egy kicsit közelebb áll, meg egy kicsit nagyobb az átlagkereset, illetve még azt tenném hozzá, hogy 1$ is elég a támogatáshoz. Így 5452$ havonta a támogatás elvileg, ugyebár átlag 1,94$ fejenként, ami nem egy nagy összeg. Ha odakint ilyen arányokat lehet elérni, akkor itthon, ahol ez egy rétegsport, jóval nehezebb azért ezt megugrani.

 46. 46

  Tamás Hangyál

  Szerintem hatásosabb lenne, ha meghatároznátok célösszeget, hogy teszem azt ha októberig összejön x ezer forint, akkor y ilyen cikket tudtok bevállalni az adott hónapban, ha több jönne össze, akkor még több. Így mindenki annyit adhatna amennyit megengedhet magának, egy számláló meg mehetne, hogy mennyi jött össze. Nem lenne egy bizonytalanság az olvasóban, hogy akkor hány hónapig lesz 15$, aztán mennyi lesz, stb.

 47. 47

  renningan

  Nem nagyon van olyan cikk, ami ennél több saját szellemi terméket jelent, a plágiumtól ez a cikk a lehető legmesszebb áll.

  A szerződés részletei az erről szóló hírben szerepelnek, a részletek elemzése, az összehasonlítás stb viszont mind saját termék. Ezt már csak az is bizonyítja, hogy a két legtöbbet hivatkozott szerződéssel foglalkozó amerikai oldal, a Spotrac és az OverTheCap hibásan vezette le – a számok jók, a DM, a Cap Hit és a Cap Save rossz, semmilyen módon nem magyarázható. Ezért dolgozok én mindig csak és kizárólag az insiderek infóival – ha valamit elszúrok, az csak és kizárólag az én felelősségem, hisz az egész elemzés és az abból adódó következtetések a sajátjaim (ebből adódóan lehet velük egyet nem érteni – ellenben a szerződések részleteivel, amivel publikus/félpublikus tények, semmi szellemi termék nincs bennük, amit plagizálni lehetne vagy egyet nem érteni vele – egyedül a forrást kell megjelölnöm, de azt is csak azért, mert ezzel bizonyítom, hogy nem én találtam ki az egészet a hasamra csapva.)

  Itt olyan leírás van, olyan elemzés és olyan összehasonlítás, ami tök egyedi és kinti oldalakon sem biztos, hogy találsz – de ez nem meglepő, nem ez a legtrendibb része a dolognak és nagyon kevés embert érdekel, ami azon is látszik, hogy egy-egy ilyen elemzést hányan olvasnak el nálunk a többi random cikkekhez vagy hírekhez képest. Szóval ez tényleg azoknak szól, akiket nagyon nagyon érdekel.

  Másrészt pedig a híreket is lehetne patronáláshoz kötni, az sem lenne plágium, hisz írhatok én bármit abból, amit mondjuk Rapoport közzétesz – nem is értem, hogy ez egyáltalán hogy merülhetett fel. De akár csak beembedelhetném a Tweetet és kész, állhatna abból az egész cikk és még azért is kérhetnénk. Sőt bármiért: még azért is, hogy a nevek láthatóak legyenek, vagy hogy ne legyen pink az oldal.

  A jogom, a lehetőségem meg lenne rá és senki sem szólhatna érte, ugyanis mindenki arra áldoz, amire akar, senki nincs kényszerítve semmire – ahogy én sem vagyok arra kényszerítve, hogy egy fél napot egy szerződés elemzésével, excelezésével stb töltsek, és ne kérjek érte semmit. Megtehetném persze, de ez már rég nem opció.

  Ez a cikk azért született meg és csak azért, mert van x patron, akik a patronálásukkal támogatták ennek a létrejöttét. Mert azzal, hogy az ő igényeiket kielégítem és ezzel ők tovább támogatnak, biztosítva van az, hogy az oldal tovább működjön, vagy legalábbis az, hogy én tovább tudjam csinálni. Ennyi.

  Ha szerinted nem ér ez semmit, akkor oké, elfogadom – bizonyára nagyon sokan vannak ezzel így, nincs ezzel baj, nem lehet mindenki tetszését elnyerni. Van ilyen. De az, hogy én plagizáltam… az ilyen szintű alaptalan rágalmak még viccnek is felháborítóak.

 48. 48

  Bélabá a csótány

  “A cikk további része csak Patronoknak (havi $15) elérhető.”
  https://www.youtube.com/watch?v=xZYuLlTVRyw

 49. 49

  Zsombor P.

  az mondjuk fasza, hogy 2 dollárral értékesebbnek gondoljátok magatokat a Netflixnél :D

 50. 50

  Viktor Gál

  Akkor is kibaszott rosszul lett eladva ez a történet a részetekről. Az egészben az a legbizonytalanabb, hogy holnap jöhet egy 25 dolláros cikk, és nem ért semmit az addig befizetett pénz. Ez a cikked lassan annyiba kerül, mint a teljes FKmagazin. Éves szinten meg majdnem két PFF Premium előfizetést lehetne belőle lecsekkolni. Most befizetném a 15-öt(éves szinten félhavi minimálbér), majd 30 napon túl jönne megint egy ilyen árkategóriájú cikk. Kidobott pénz, ki garantálja, hogy abban a hónapban kijön még hasonló terjedelmű cikk.Vagy megint gondoltok egyet, és szerzőnként kell fizetni?

  Jobban járnátok, ha az egész lapot fizetőssé tennétek, egy elfogadható árért, ahol az éves előfizetéssel (teszem azt) 2 hónap árát meglehetne spórolni + járna az FKMagazin is hozzá. Kevesebb lenne az oldal látogatottsága, de többen fizetnének rá elő.(én is) Az olvasók pedig biztosak lehetnének benne, h minden cikkhez hozzáférnek. Ti meg látnátok tisztábban, hogy meddig ér a takaró, mekkora igény van fizetős nfl-lapra. Mert igy lassan tégyleg csak a gazdagabb, pénzes réteg sportja lesz a foci. Látszatra nincs nagy különbség a kettő között, de szerintem ekkora váltástól Ti is féltetek, és ezt az idióta köztes megoldást választottátok.

 51. 51

  Nyílméregbéka

  Most akkor ezen túl minden ilyen cikk alatt megy majd a hiszti és nyígás a petreon miatt? Engedjétek el már! Fizzesetek vagy kussoljatok… ¯_(ツ)_/¯

 52. 52

  Nyílméregbéka

  Most akkor ezen túl minden ilyen cikk alatt megy majd a hiszti és nyígás a petreon miatt? Engedjétek el már! Fizzesetek vagy kussoljatok… ¯_(ツ)_/¯

 53. 53

  renningan

  Lentebb írták, hogy el kellene olvasni, mi van a patroenban. Minden csomaghoz van vállalás, magyarán nem lesz 25 dolláros cikk és van egy minimum, amit mindenképp teljesítünk.

  De ameddig nem érted, hogy működik, mit vállaltunk, mit akarunk és mi ez az egész, addig nincs értelme ennek a vitának, mert csak cáfolhatom meg azokat a feltételezéseket és vészforgatókönyveket, amiknek semmi alapja nincs.

  Ez továbbra sem kényszer, tök mindegy hogy számolod. Remélem nem úgy érzed, hogy akaratod ellenére rákényszerítselek, hogy fél havi minimálbért kiadj valamire, amit nem akarsz. Ha tetszik, csinálod, ha nem nem. Ilyen egyszerű.

  A legtöbben, sőt a döntő többség elvan a cikkek 90-95 százlaékával, amit tud olvasni. A teljes lock, még minimális összegért is, túl drasztikus és kockázatos lett volna és nem ez volt a célunk.

 54. 54

  AwesomeOne

  Nem fog, mert azoknak a többsége akik ezeket a kommenteket és vitákat generálták nem fognak fizetni az ilyen tartalmakért. Nem azért mert nem becsülik meg, hanem mert ők eddig sem olvasni és tájékozódni jöttek ide, hanem pont a komment szekcióban lezajló viták miatt. A komment szekció bukására senki nem gondolt? Egy perces néma csend az értelmes kommentszekciók emlékére…

 55. 55

  AwesomeOne

  Szerintem viccnek szánta…
  Bár több mint elgondolkodtató komment… mert attól még hogy te nem nézel sorozatokat és ezáltal nem költenél a Netflix-re, azért azt elismerheted, hogy ég és föld a tartalmi különbség az ő havi mennyiségi content-jük és az FK-é között… ezt már te is elismerted:

  “A havi 4500 forint tényleg nem a legkevesebb és ha csak azt nézed, hogy hány plusz cikket tudsz olvasni, akkor valóban sok.”

  Szóval itt csak ennyi volt a lényeg szerintem, de ahogy a Giants-nél is volt az elmúlt 2-3 évben: no offense… olvastam lent is mindent, tudom mik az érvek ez ellen és megértem… valamilyen szinten :)

 56. 56

  Zsombor P.

  Nem kritika volt főni, objetkív ténymegállapítás. Az 13 dollár, ez 15, mindenki úgy áraz, ahogy neki kellemes (hidd el pontosan vágom ezeket, médiafelület értékesítésből élek, nem újdonság).

  szóval pont kettővel kevesebb kettőspontó épp elég lett volna :D

 57. 57

  renningan

  Azért az értelmes kommentszekció elég erős túlzás, én rettegtem, amikor valahol 40 komment volt hirtelen, mert ott valami nagyon elszabadult :D (és elég gyakran maradt üres a szekció érdekesebb nagycikkeknél is, bezzeg faszkodás volt rengetegszer)

  Most is egyre több rossz érzésem van, de csak elcsitúl már idővel. Egyszer mindenki kiadja magából azt, amit érez, ha normálisan teszi, akkor normálisan reagálunk rá, aztán megszokottá válik. Legalábbis remélem, mert a végtelenségig nem tudom ismételgetni magam – hiába értem meg a problémát, ha az enyémek ignorálva vannak.

  (Egyébként a patronokat elnézve a legtöbb pont a törzsolvasói gárdából került ki, akik kommentelni is szoktak. Ha normalizálódik a helyzet, talán a kommentszekció is normalizálódni fog – vagy legalábbis a témával kapcsolatos lesz)

 58. 58

  renningan

  Nem vettem annak, én is csak objektív ténymegállapítottam :D próbáltam a sok szmájlival elvenni az élét, de nézd el nekem, egy idő után kicsit frusztrált az ember :D sokkal több kommentet írtam ma, mint amennyit szerettem volna :D

 59. 59

  Bélabá a csótány

  “Azért az értelmes kommentszekció elég erős túlzás, én rettegtem, amikor valahol 40 komment volt hirtelen, mert ott valami nagyon elszabadult ”
  Azért inkább ez, mint a pecc hús kommentszekció ahol hopi “jopofiskódása” meg egymás farkának szopkodása megy a kommentelők közt…

 60. 60

  Zsombor P.

  No problemo Renn, nem könnyű ez most nektek. Szerkesztettem a bowl.hu-n 4-5 évig ingyen, abszolút átérzem a dolgot :D

 61. 61

  renningan

  Egy hét alatt lefáradtam, van ilyen, én is próbáltam viccesre venni (ezért a sok szmájli), de úgy tűnk, már nem megy.

  Nyilván ég és föld a Netflix, ahogy millió más is, de az ilyen összehasonlítások tök fölöslegesek és értelmetlen :D max viccnek jó párhuzamot vonni egy gigamulti és köztünk, és az árszabás között :D

 62. 62

  renningan

  Egyszer csak vége lesz :D vagy jön egy unatkozó milliárdos, esetleg nyerek a lottón. Mindháromnak tudnék örülni :D

 63. 63

  renningan

  De hát ti mindenütt elemedben vagy :D a kolbászos kommenten azóta is nevetek, ha eszembe jut :D

 64. 64

  ahanem

  ez az idő nevezetű tier az

 65. 65

  ahanem

  és ugye mint tudjuk, azért nem fizetnek

 66. 66

  ahanem

  Most az a gond, hogy én csak a faszkodáshoz értek?

  Azért remélem az nem gond, hogy van egy módszerem arra, hogy megtudjam, kivel érdemes hosszabb szóváltásokra ellőni az időmet, s kivel nem.

  :DD

 67. 67

  Raist

  chester, ne nyúld le a nőmet, keress magadnak más nyalni valót :P :D :D :D

 68. 68

  Leonidasz007

  Azért irtam most 3 beharangot abbol egy kiment. Kutya nem jott alá vitazni vagy megköszönni vagy vmi. Volt elotte podcast is, kb 4 komment. Volt rengeteg nem patreonos kontent, de sajnos ha nem haborogni kell akkor annyira nem is erdekes, termeszetes h ottvan

 69. 69

  Leonidasz007

  Nem az a baj h nem tudtak ertelmezni. Mikor lattak a cikket hogy tamogatas ra se kattintottak. Leszartak gondolom. Aztan most nem ertik.

 70. 70

  chester

  Hajlando vagyok megkuzdeni erte

 71. 71

  renningan

  Tettem egy lakatot a patronos cikkek után. Ezek után senki nem mondhatja, hogy nem tudta.

 72. 72

  Walter Mitty

  így van, gondolom, ha iksz tízezer rendszeres olvasó mind havonta befizetne mondjuk 300 forintot, már működhetne a dolog
  (mint egy hagyományos napilap-előfizetés)

 73. 73

  RvBalazs

  Ha már egyszer ennyire mindenki okos és beleássa magát az oldalba…
  A srácok vállalkozók, üzemletetnek egy oldalt (és szerintem jól is csinálják)
  De semmi sincs ingyen. Megpróbálták nem fizetőssé tenni az oldalt.
  Aki annyit sír, hogy nem tud fizetni, azoktól kérdem, hogy annyiban járultatok hozzá az oldal működéséhez, hogy legalább naponta 2-3 percet eltölteni azokon az oldalakon, amik reklámjait beszúrták ide? mert az pénz. az konkértan pénzzé fordítható, mert bevétel a srácoknak.
  Ne vitázzunk már minden cikk alatt arról, hogy ez miért megy így.
  Ez egy vállalkozás. Aki tud tényleg jobb megoldást ennél, hogy hogyan lehet egy főállású újságírót (vagy pl kettőt félállásban) kitermelni, azt szívesen látja mindenki.
  A közösség, akik olvassuk az oldalt csak nyerünk vele.

 74. 74

  Fetyke

  Én írtam a Kick off-hoz! Szakmailag amit tudtam, beleadtam. :)
  De nem akarok minden cikkhez reagálni, mert akkor hamar lelő valaki. :D Vagy azt hiszik, hogy beépített szerkesztő vagyok. :D

 75. 75

  Fetyke

  “Eddig ha 40 hozzászólás volt egy cikk alatt, akkor garantáltak voltak a jó kis viták, …”

  Szerintem meg inkább az volt garantált, hogy a cikk a Pats-ről szólt vagy legfeljebb Rodgersről.
  Annyiban igazuk van az adminoknak, hogy bizony nagyon sokk cikkhez nem reagált szinte senki. A Vikings-ról szóló cikkekhez szinte csak a pár szurkolója és 1-1 Packers és Bears rajongó írt bármit is. A Bearsről szóló cikkek után nem egyszer ketten zrikáltuk egymást Bjeelával. Szóval valóban voltak azért olyan cikk, ahol nekem is élmény volt mások hsz-it olvasni, de azért ez nem minden cikkre volt jellemző.

 76. 76

  ahanem

  A többi csapat 70%-hoz kapcsolódó hírekhez meg még az a pár ember se általában.

  Ha most valaki megírná hogy Diggs lehet nem játszik vasárnap akkor kb annyi lenne a komment szekció hogy bjeela röhög rajta egy jót te meg “megsértődsz”, de ha meg arról írna valaki egy rövidkét hogy Julionak fája lábikója és lehet nem játszik vasárnap arra egy komment se jönne.

 77. 77

  chester

  Teljesen megertjuk, ha sokan nem fizetnek elo, akar azert mert draga, akar azert, mert eddig ingyen volt. Nem is kotelezunk ra senkit, az evek soran tobb ezer cikket publikaltunk, ami alapjan el lehet donteni, hogy megeri barmelyik csomagra fizetnie, vagy nem.

  Ugyanakkor ezt meg mindig szabadidonkbol csinaljuk, mig mas fizetos oldalak (gondolom) nem. Ez oriasi kulonbseg, es ezert nem is tartom korrektnek az osszehasonlitast.

  Nos, a szabadidonk elfogyott. Vagy minimum mellekallasban, de inkabb foallasban szeretnenk ezt csinalni a jovoben, mert mashogy nem eri meg a belefektetett idot es energiat. Imadjuk az NFL-t, de mindenki eljutott az elete azon szakaszaba, hogy mar nem az FK a prioritas. Ezert is szeretnenk megprobalni ezt a patreon adta lehetoseget, mert ez meg mindig korrektebb, mintha szimplan csak lehuznank a rolot. Szerintem.

 78. 78

  akdestroyer

  Teljesen jogos észrevétel, viszont sajnos megvan rá az indok, volt dolgom hasonlóval:

  Azért mert fizetési hajlandóság a béka picsája alatt van.

  Ha a törzsolvasógárda mindössze 10%-a befizetne, (ami a napi látogatottság alig 5%-a) akkor simán összegyülne a kívánt összeg többszöröse akár 4-5$ csomagokból is.
  De ilyen esetben a valós fizetési hajlandóság általában alig éri el az 1%-ot is, ilyenkor meg az élet bármely más területéhez hasonlóan a keveseknek kell állni a csekket.

  Nem vagyok tisztában az FK adataival, máshol ezek voltak az százalékok, de szerintem kb itt is ezek. 100 patronnál járunk, miközben az oldal napi látogatottsága olyan 10.000 körül lehet, – és most még akartam nagyot mondani.
  1000 patronnál simán be lehetne vezetni egy 5$-os standard-et amiben minden bennevan, és megvan a lóvé is. (5000$)

  Ilyen kevés befizetőnél egyelőre ez nem megy.

 79. 79

  Leonidasz007

  Természetesen nem is várjuk el hogy minden cikk alatt legyen vmi
  Komment :) én ezt csak arra reagaltam h igenis van rengeteg kontent ami tovabbra sem fizetos es varjuk h gyertek vitazni, beszelgetni ami tetszik

 80. 80

  CaptainBukova

  talán ezzel csak az a baj, hogy innentől mindenki azt várná, hogy valaki más perkáljon, mert akkor mindenki úgy gondolja h beszállt 100 forinttal és ezzel letudta a saját részét, a kitűzött felálláshoz (1000$) túl sok kicsi kellenne, szerintem ez a kategóriás rendszer egyelőre tisztább mert mindenki tudja mit kap a pénzéért

 81. 81

  Fetyke

  Tegnap még nem edzett egyébként, ha már így szóba hoztad, ma is csak könnyített edzést csinált. Szóval aggódok is Diggs miatt kicsit…

 82. 82

  Nyílméregbéka

  :DDD

 83. 83

  makosteszta

  Azért az szép, hogy egy rakat funkcionális analfabéta károg, hogy nem olvashatják el Elliott szerződésének a részleteit, de az FK Patreon oldalát sem tudták közben értelmezni…

 84. 84

  renningan

  Nem igazán értem, ez hogy jön ide – de ha azt nézzük, hogy én egy darab pénzt nem adnék a Netflixért, akkor szerintem 15 dollárral értékesebb :D

  De akkor ezzek szerint a Netflix előfizetés 4000 forint. Abból már egy normálisabb könyv kijön. Ezek szerint én havonta elköltök egy fél éves Netflix előfizetést könyvekre? :O ha ezt tudom, leállok az olvasásról és csak tévét fogok nézni! Ezek szerint akkor a Netflix azt gondolja magáról, hogy értékesebb, mint mondjuk egy 400 oldals sci-fi? :O

  Ismételten csak azt tudom mondani, hogy mindenki azért fizet, amit értékesnek gondol. Ha szerinted ez ennyit nem ér meg, akkor természetesen nem támogatsz, ha igen, akkor meg támogatsz. Ez nem kényszer, a saját egyéni döntésed.

 85. 85

  AwesomeOne

  Eddig ha 40 hozzászólás volt egy cikk alatt, akkor garantáltak voltak a jó kis viták, érvek, beszélgetések a komment szekcióban… Most ennek a 90%-al Patreon vita, 5% aki ezzel poénkodik, és a maradék 5 aki tényleg a cikkhez szól hozzá… Ő rendszerint teljesen magára marad, és max csak az egyik szerkesztővel tud beszélgetni a dolgokról…

  Az melyik tire és hány dodó, hogy ezt visszakapjuk? Költői kérdés volt, ennek már annyi…

 86. 86

  makosteszta

  Pár hónap alatt le fog ez csengeni, csak idő kell az embereknek, hogy elolvassák hogyan működik a rendszer. :P

 87. 87

  AwesomeOne

  Vagy az, vagy ez: https://www.youtube.com/watch?v=YetymMpBcvY

  Remélem neked lesz igazad…

 88. 88

  acsdav2

  Engem ez most őszintén érdekel, ezért bízom a jóindulatodban. :) Ha nem is fél napot, de egy órát már töltöttem vele, hogy rájöjjek, mi a hiba, de nem jöttem rá. Így csak feltételezni tudom, hogy a 2021 illetve 2022-es év tartalmának garantáltá válásának időpontjában van a bibi. Vagyis nem az előző liga év 5.napja, hanem az adott ligaév 5.napjától válik garantáltá, nagyobb mozgásteret engedve a Cowboysnak, így a 3.év után kivágható lenne. Bár jelentős halott pénzzel járna. Eltaláltam?

 89. Pingback: Zeke Elliott kipipálva, most már jöhet Dak Prescott | Fűzővel kifelé!

 90. 89

  Chriss

  En is utálom chestert, főleg hogy jobban ismeri a playakat,es még az organuma is jobb…de láttad volna a cerkáját…😱

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team