Connect with us

Összefoglaló

A Dolphinst a Patriots, a Saintset a bírók tették tönkre

A Patriots és a Chiefs megmutatta, hogy soha nem érdemes ellenük fogadni, a Bears és a Broncos hozta a várt védelmi csatát, a Saints pedig megint egy bírói hiba miatt bosszankodhat.

New England Patriots@Miami Dolphins 43-0

Ahogyan az várható volt a Patriots lesimázta a Dolphinst. Sokat nem lehet elmondani erről a meccsről, a két csapat között egy Mariana-árok a különbség, és ez tökéletesen látszódott is a meccsen. A Dolphins védők most nem égtek meg annyira mint múlt héten, ellenben a támadók minősíthetetlenek voltak. A 0 szerzett pont egy dolog, de ahhoz már tényleg tehetség kell, hogy 3 negyeden keresztül 2 (azaz KETTŐ) first downt érjenek csak el, és 39 total yardjuk legyen. A 3. negyedben konkrétan 13 yardot tettek meg. Hátra. Mert ezt bizony mínuszban kell érteni.

Garbage time-ban aztán végre sikerült ezen egy kicsit javítani, de ott meg jött két pick6 Fitzpatricktől. Igazából egyik sem volt teljesen az ő hibája, az elsőnél Gilmore olvasta le jól a playt, a másodiknál pedig Balage szerencsétlenkedett addig egy tiszta passznál, míg a védő kezében nem landolt a labda.

Azért meg külön gratulálok a Dolphinsnak, hogy a végén behozta Rosent, csinált pár játékot, megsérült a lába, jött Fitzpatrick, de mielőtt elindulna a snap, időt kért a csapat és visszaküldik Rosent. Ennek mi értelme volt? Nem ment tönkre eléggé a lába, szóval küldjük vissza, hátha még jobban rásérül? Érthetetlen.

Patriots oldalról nem igazán lehet semmit mondani. A 43-0 szép, de ez ellen a Dolphins ellen ez kb. a minimum, azt viszont tökéletesen hozták. Antonio Brown is bemutatkozott, Brady kereste is többször, és össze is jött az első TD-elkapása. A teljesítményére egyelőre nem lehet panasz. Talán az egyetlen negatívum a Patriostnál az Gostkowski volt. Két extra és egy FG maradt ki, ami ezen a meccsen nem osztott nem szorzott, de nem mindig a Dolphins lesz az ellenfél, ahol megengedhető ez az öt bennmaradt pont.

 

Kansas City Chiefs@Oakland Raiders 28-10

Egy negyed erejéig úgy tűnt, még akár meglepetés is születhet Oaklandben, ugyanis a Raiders 10 pontos vezetésre tett szert, és a Chiefs offense sehol nem volt. De aztán jött a második negyed, ahol Mahomes konkrétan kivégezte a Raiders secondaryt. Csak abban az egy negyedben 4 TD-t osztott ki, és mindegyik legalább 25 yardos volt (27, 39, 42, és 44). Az egyiket ráadásul az újonc Mecole Hardman szerezte 3&20-ra. Ezután igazából semmi nem történt, a Raiders még próbált kapaszkodni, de Carr kétszer is eladta a labdát, így a fordítási kísérlet gyorsan elhalt.

Igazából semmi váratlan nem történt a meccsen, Mahomes szétégette a Raiders védelmet (443 yard + a fent említett 4 TD), Carrék pedig egy negyedig tudtak értékelhető teljesítményt felmutatni. Ebben most ennyi volt, de nem is a Chiefs ellen számítottunk győzelemre tőlük.

 

New Orleans Saints@Los Angeles Rams 9-27

 

A tavalyi NFC döntő visszavágója nem egészen azt hozta, amit vártunk. Egy végletekig kiélezett meccsre számítottunk, de ez nem egészen jött össze. A Rams könnyedén nyert, igaz ehhez hozzátartozik, hogy az első félidőben Drew Breesnek megsérült az ujja a dobókezén. Nem nézett ki szépen, és nagyon úgy tűnik, több hétre kiesett. A csereirányító Teddy Bridgewater nem játszott feltétlenül rosszul, de semmi extrát nem tudott hozzátenni a játékhoz, esélytelen volt vele pontokat szerezni. A Saints védelem sokáig tartotta a reményt, de az utolsó negyedre elfogytak és a Rams három TD-vel eldöntötte a mérkőzést.

Sajnos ez a meccs sem ment le nagy bírói hiba nélkül. Még a második negyedben kiverték a labdát Goff kezéből, Cameron Jorden pedig egy 85 yardos TD-t szerzett belőle. Vagyis csak szerzett volna, ha a bírók nem fújják le, azt gondolván, incomplete passz történt. Payton azonnal visszanézette, és kiderült, tényleg fumble volt. A TD-t azonban nem kapta meg a Saints, az már akkor elveszett, mikor lefújták a játékot. Hatalmas hiba volt ez a bírók részéről, ráadásul megint a Saints kárára. Nem csodálnám, ha Paytonnak ezek után nyugtatókat kellene szednie. Meg a Saints szurkolóknak is.

Igazából azt tudom mondani, hogy a Rams a játékot tekintve megérdemelten nyert, viszont ez az újabb bírói malőr teljesen elveszi a győzelem értékét. Szerintem e nélkül is nyertek volna (amikor Brees kiesett, gyakorlatilag eldőlt a meccs), de így a szurkolók sem tudnak őszintén örülni ennek a győzelemnek, mert megint erről fog szólni minden. A ligának kezdenie kell valamit most már ezekkel, mert ezek a hibák teljesen tönkreteszik a játékot, és csak a szurkolók lelkesedését rontják le.

 

Chicago Bears@Denver Broncos 16-14

 

Pont olyan lett a mérkőzés, amilyenre számítottunk: két domináns védelem látványos csatája kevés ponttal, de annál több izgalommal és drámával. Mitchell Trubisky 120 yardig jutott TD-nélkül, hozta a szokásos elveszett formáját, Joe Flacco pedig ugyan a yardokat termelte, de a TD-je mellett volt egy INT-je négy perccel a meccs vége előtt, majd egy elejtett INT-je két perccel később – nem nagyon látni az előrelépést Case Keenumhoz vagy bárkihez képest, aki Peyton Manning óta irányította a csapatot.

 

Ha már a mérkőzés végi Flacco parádé: a Broncos irányítója 13-6-os hátrányban, fél perccel a mérkőzés előtt adott TD-passzt Emmanuel Sandersnek. Ezután rúgás következett, Brandon McManus kihagyta az extrát, de offside miatt mégis a Broncos jöhetett, ráadásul az egyyardosról. Vic Fangio nem akart a hosszabbítással szöszölni, két pontosra küldte a csapatát, Flacco pedig ismét megtalálta Sanderst.

 

A Bears persze visszatámadott, majd Trubisky másodpercekkel a vége előtt, 4&15-re megtalálta Allen Robinsont – de letelt az óra. A bírók visszanézték az esetet, a Bears kapott egy másodpercet, Eddy Pineiro pedig nem hibázott, 53 yardról eldöntötte a mérkőzést.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!