Connect with us

Hír

A Giantsnek el kellene küldenie Eli Manninget

Talán most már hivatalosan is véget ért az Eli Manning-éra, miután Daniel Jones elvette tőle a kezdő pozíciót. Szakmailag nem kérdés, hogy ez volt a jó döntés, de pénzügyileg még van teendője a csapatnak – el kell küldeni Manninget.

 

 

Eli Manning idén 11,5 millió dollárt keres alapfizetésként (a szerződése a szezon végén lejár), vagyis meccsenként 718,75 ezer dollárt. Két hét telt el a szezonból, vagyis az elküldésével kicsivel több mind 10 millió dollárt spórolhatna meg a Giants, ami a jövő csapatának építésekor nagyon jól tudna jönni. Az elküldése mindenképp racionális és logikus döntés lenne.

 

Az persze más kérdés, hogy lehet-e így viselkedni azzal az emberrel, akivel két Super Bowlt nyert a csapat. A Giants-szurkolók egy része feltehetően nem örülne ennek a döntésnek még akkor sem, ha ez lenne a helyes lépés. Adja magát így az, hogy Eli visszavonuljon, és bár lenne tartozása emiatt a csapat felé, kizárt, hogy akár csak egy fél centet is megpróbáljon tőle visszakövetelni a csapat.

 

Manningnek ugyanakkor nem érdeke visszavonulni, mégiscsak 10 millió dollárról lenne szó. A legtisztább megoldás emiatt talán az lenne, ha visszavonulna, a csapat pedig tanácsadóként, nagykövetként vagy bármilyen más státuszban visszahozná, természetesen busás fizetéssel, ami nem számít bele a fizetési sapkába. Így mindenki jól jár, ráadásul Manningnek nem kellene a padon ücsörögnie egy újonc mögött, ami valahol mégiscsak méltatlan lenne hozzá.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!