Connect with us

Összefoglaló

A rohangáló irányítók diadala

A mai fociban, amikor még Philip Rivers is képes 10+ yardos megiramodásokra, nem lehet félvállról venni a mobilis irányítókat. Pláne, ha a terület legnagyobb szakértői. Ezt most a Cardinals, a Giants, a Steelers és Redskins is megtapasztalta.

 

 

Arizona Cardinals@Baltimore Ravens 17-23

 

Lamar Jackson a Dolphins elleni nyitómeccsen kvázi zsebirányítóként viselkedett, a Cardinals pedig azt hitte, hogy ez majd a második héten is így lesz. Persze LJ nem volt rossz a levegőben (24/37, 272 yard, 2 TD), de nem is volt különleges, több könnyű dobást elrontott, de meglepő is lett volna, ha átmegy Patrick Mahomesba egyetlen nyár alatt. Lábon viszont a csúcsformában játszó Cam Newtont idézte.

 

A Cardinals nagyon megette, hogy LJ a Dolphins ellen csak háromszor futott hat yardért, amit a fiatal QB ki is használt: 16-szor futott 120 yardért, míg a csapat kezdő futója, Mark Ingram csak 13-szor 47 yardért. Erre nem volt ellenszere a vendégek védelmének, így a Ravens offense viszonylag magabiztosan húzta be a meccset. Külön kiemelném még a TE Mark Andrewst, aki kilenc targetből nyolcat lehúzott egy TD kíséretében, illetve a rúgó Justin Tuckert, aki 5/5 rúgást (három mezőnygól, két extra) értékesített – ritka kincs ő, irigykedhetnek a rúgók miatt szenvedő csapatok.

 

 

A Cardinals részéről nincs ok a szégyenkezésre, 13 pontos underdog volt létére szépen helyt állt. Kyler Murray 349 yardig jutott TD nélkül, volt pár szép dobása, bár a földön nem volt hatékony (a Cardinals futójátéka 18 yardot haladt a mérkőzésen). Christian Kirk meccsről meccsre bizonyítja, hogy a jövő sztárja (6 elkapás, 114 yard), Larry Fitzgerald megint villogott (5 elkapás, 104 yard), a támadófal sem volt nagyon vészes és a védelem is mutatott szép dolgokat. Van potenciál a Cardinalsban, a tavalyi évhez képest mindenképp.

 

Seattle Seahawks@Pittsburgh Steelers 28-26

 

Rettentő szoros lett a mérkőzés annak ellenére, hogy Big Ben korán kidőlt, a helyén pedig a nulla tapasztalattal rendelkező Mason Rudolphnak kellett játszania. A Roethlisberger-utódnak szánt Rudolph nem is ugrott be rosszul, sőt jobb is volt a meccsen, mint a veterán: 112 yardig és két TD-ig jutott egy INT-vel (amihez nem sok köze volt) és majdnem behúzta a mérkőzést a csapatának. Mellette JuJu Smith-Schuster játszott még nagyot, illetve Vance McDonald (7 elkaás, 38 yard, két TD), és a védelemnek is voltak nagy játékai (fumble, hat negatív yardos szerelés), bár Russell Wilson lábát sikerült alábecsülni.

 

A Seahawks irányítója nem olyan, mint a többi mobilis irányító – ő remekül érzi magát a zsebben és szinte bármit meg tud dobni, amit egy Drew Brees vagy Tom Brady (sőt, van olyan, amit ő tud és a legnagyobbak nem). Abszolút elit irányító, aki végtelenül okosan játszik és csak akkor fut, amikor arra a legnagyobb szükség van. A Steelers ellen 300 yardot és 3 TD-t passzolt INT nélkül, de a meccset végül a lábaival nyerte meg. A hat futásból szerzett 22 yardja persze nem sok, de ezeket a legkritikusabb pillanatokban hozta össze, többek között a mindent eldöntő utolsó drive-ban, amivel lepörgette az órát a csapat. A blokkolási képességeiről, vagyis inkább a mentalitásáról pedig ódákat lehet zengni:

 

DK Metcalf megszerezte karrierje első TD-jét, Rashaad Penny lassan kezdi átvenni a vezérfutó szerepét (Chris Carsonnak volt egy nagyon rosszkor jövő fumble-je), a Seahawks számára pedig külön öröm, hogy igazolódni látszik a TE Will Disslybe vetett bizalom: 5/5, 50 yard, két TD. A védelem felejtős, de a 2-0-t nem kell magyarázni. Ellenben a Steelers aggódhat, 0-2-es kezdéssel nem gyakran jut PO-ba egy csapat.

 

Buffalo Bills@New York Giants 24-14

 

A Bills bevette New Yorkot, a Jets után a Giantst is legyőzte, és bár borzasztó szenvedés a csapat támadójátékát nézni a legtöbb esetben, a 2-0 az 2-0. Josh Allen most kivételesen a karját is sikeresen használta – 253 yardig és egy TD-ig jutott, eladott labda nélkül –, de természetesen most sem maradhatott el a direkt rá hívott TD-futás a red zone-ban. Ha passzjátékban kicsit konzisztensebb tudna lenni, elég potens csapat lehetne ebből a Billsből.

 

 

Külön kiemelném még Frank Gore-t, aki még 36 évesen is szorgalmasan gyűjti a yardokat és ilyen ütemben simán meg lesz neki a szezon végére a 15 ezer, ráadásul most még egy TD-is összejött neki. A védelmet pedig csak dicsérni lehet, a kezdeti rövidzárlat után egy fumble, két INT, kilenc leütött passz, egy sack és két TFL volt az egység mérlege.

 

A Giants ellenben nem nagyon lehet magasztalni. A csapat támadósorában úgy látszik, meccsenként egy jó drive van, amit le is tud az első negyedben, utána pedig teljes homály. Pedig Saquon Barkley továbbra is elit, de ehhez képest közel sincs megteremtve minden feltétel ahhoz, hogy kibontakozhasson, miközben azt is illene már belátni, hogy Eli Manningnek semmi helye már a kezdőben. Persze nem csak az ő hibája, a védelem például a Bills első négy támadásából három TD-t engedett, van New Yorkban baj bőven.

 

Dallas Cowboys@Washington Redskins 31-21

 

A Redskins olyan, mint a Giants, csak egy kicsit jobb kiadásban. Bennük egynél több jó drive van mérkőzésenként, de mivel nincs kellő minőség a csapatban, előbb-utóbb felőrli az ellenfél. Pedig Case Keenum nem volt rossz játszott (221 yard, 2 TD), de egyedül ő édeskevés bármire is, Adrian Peterson pedig ugyan beerőszakolt egy futott TD-t, de önmagában ő sem váltja már meg a világot. A védelem korrekt, az mindenképp pozitívum a jövőre nézve, az az újonc Terry McLaurin zseniális, két meccs után 187 yardnál és két TD-nél jár, nagy fogás volt ő a harmadik körben.

 

Ami a Cowboyst illeti, az első heti parádéhoz képest kicsit lassabban indult be a szekér, de végül magabiztosan érkezett a W. Zeke Ellioton nem látszik, hogy rozsdás lenne, 23 futásból 111 yardot és egy TD-t ért el, illetve emeljük ki Jason Wittent, aki visszatérése óta már két TD-nél jár. Dak Prescott pedig ugyan megdobta karrierje első INT-jét a Redskins ellen, de ennek ellenére is úgy játszott, mint aki évi 35 millióra hajt. 30-ból csak négy rossz passza volt 269 yardért és három TD-ért, mellette pedig lábon is halálos volt: öt futásból 69 yardot termelt – amikor kellett, akkor így vitte a hátán az offense-t. Ha ez így megy tovább, a Cowboys bánhatja, hogy nem előlegezte meg neki a bizalmat, mert csak a győzelem számít, és mivel Dak azt szállítja, az általa igényelt csekk is vastag lesz.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!