Connect with us

Coin Toss

Coin Toss – Week 2

Nem ígérkezik egyszerűnek a második hét fogadásai szempontból: mindössze négy meccsen számítanak 6,5 pontnál nagyobb arányú győzelemre a fogadóirodák, miközben hét mérkőzésen is kevesebb mint három pontos győzelmet várnak. Még a szokásos Patriots-spread sem tűnik olyan biztosnak.

 

Spread

 

Továbbra sem foglalkozunk sima “ki nyeri a mérkőzést” típusú fogadásokkal, hisz nem sok értelme van megtenni a Patriots győzelmét 1,058-as szorzóért. Helyette pár érdekesebb spreadet gyűjtöttünk össze ezúttal is:

 

  • New England Patriots@Miami Dolphins (+18,5)

 

A Patriots ellen fogadni a legtöbb esetben öngyilkosság, de a 18,5-es spread egyszerűen brutális: ennél nagyobb különbségű győzelmet csak kétszer vártak a fogadóirodák valaha (Patriots@Bucs, 1976, 21 pont és 49ers@Falcons, 1987, 23 pont). Nem mintha nem a Patriots lenne a mérkőzés toronymagas esélyese, de két TD-s előny után simán leállhat a Belichick-legénység, vagy felkapaszkodhat a Dolphins is a meccs végén – ilyen esetekben érdemesebb a gyengébbre tenni.

 

A Dolphins mellett szól az is, hogy a Patriots egyszer már volt 18,5 pontos favorit, és akkor nagyon mellé ment a dolog. 2007-ben a Ravens volt a veretlen Patriots ellenfele, de végül csak 27-24-re sikerült győzni. Miamiben amúgy sem szeretnek Bradyék játszani, az elmúlt hat idegenbeli mérkőzéséből csak egyet nyert meg a New England.

 

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

  • Kansas City Chiefs@Oakland Raiders (+7)

 

Ez egy ilyen őrült hét, mert bár Patrick Mahomesék ellen sem nyerő dolog fogadni, most soknak tűnik idegenben a legalább 8 pontos győzelem. A Chiefs ugyan az elmúlt kilenc Raiders elleni mérkőzéséből nyolcat megnyert, ebből pedig hatszor is több mint hét ponttal, de nem véletlenül csökkent a line +10-ről +7-re a hét folyamán. A vendégek védelme nem az igazi és pláne nem hasonlítható a Broncoséhoz, így Carréknak is könnyebb dolguk lesz tartani az iramot.

 

A Chiefs ellen szól továbbá, hogy egy nagy arányú győzelmet ritkán követ egy újabb (1-4-1 a spread ellen), ráadásul a Raiders hazai pályán négyből négyszer hozta a spreadet, illetve a két csapat legutóbbi öt találkozójából mindig a hazai csapatra érte meg fogadni.

 

  • Arizona Cardinals(+13)@Baltimore Ravens

 

Megint inkább az esélytelenre érdemes fogadni, a 13-as spread túlságosan magas. A két csapat eddig összesen hatszor találkozott, és bár a Ravens négyszer is nyert, egyszer sem tette mindezt nyolc ponttal többel – sőt, a hat meccsből egyik csapat sem győzött nyolc pontnál nagyobb különbséggel.

 

A Ravens ugyan kiütötte a Dolphinst, de annál könnyebb meccse nem lesz a szezonban. A Cardinals még okozhat meglepetést a támadóoldalon és a védelme is jobb, ráadásul hiába volt tavaly hétszer is legalább 10 pontos underdog, így is 3-3-1-es mérleget hozott a spread ellenében, 12 pontos uderdogként pedig már 3-2-es, vagyis pozitív a mérleg – ha ki is kap, azt becsülettel teszi.

 

Over/Under

 

  • Minnesota Vikings@Green Bay Packers (Under 43)

 

Ha van olyan under/over, ami adja magát, akkor az ez. A Vikings utóbbi hét mérkőzéséből hat underrel végződött, de a Packersnek is nyolc az elmúlt 11-ből. Ráadásul kilencből hétszer akkor is under lett a vége, amikor a Packers Minnesotában játszott, illetve a legutóbbi kilenc összecsapásukból is pontszegény lett hét a várthoz képest.

 

Most sem indokolja semmi a pontparádét. A Vikings a beton védelemre és a futójátékra épít, Kirk Cousinsnak a Falcons ellen csak 10 passza volt, a Packers offense pedig egyelőre rettentő esetlegesnek tűnik (elég csak a Bears elleni nyitómeccset megnézni), viszont a védelem korrekt. Egy jó kis brusztolós meccsre lehet számítani, kevés ponttal.

 

  • Chicago Bears@Denver Broncos (Under 40)

 

A Bears és a Broncos értelemszerűen nem találkozik túl gyakran, de ha igen, akkor az a védelmekről szól. 1990 óta hétszer játszottak egymással, abból hatszor 40 pont alatt maradt az összesített eredmény (ennyiszer jött is az under), sőt ötször még a 30 pont sem jött össze. Ráadásul a Broncos elmúlt öt hazai meccsén egyaránt az under volt a jó tipp, illetve a változatosság kedvéért a Bearsnek sem volt egyetlen overe sem a legutóbbi öt mérkőzésen.

 

Vic Fangio tökéletesen ismeri a Bears támadóit és még egyszer nem lesz olyan rossz meccse, mint a Raiders ellen, míg a másik oldalon a Bears védelem elit, Joe Flaccót pedig egy erősebb széllökés is képes megzavarni, nemhogy az arcában lévő Khalil Mack. Hacsak nem lesz sok pick-six, akkor jó eséllyel ez a mérkőzés nem sokkal lesz pontgazdagabb, mint a Packers-Bears volt.

 

  • Seattle Seahaws@Pittsburgh Steelers (Under 47)

 

A Seahawks továbbra is rengeteget futtatja a labdát, és a Steelers sem veti meg ezt a fajta stratégiát, a sokat futó csapatok pedig hagyományosabban kevesebb pontot termelnek. A Pittsburgh ráadásul pocsék formában van, a Patriots elleni teljesítmény nagyon nem volt meggyőző, és bár nem a Seahawks védelme jelenleg a legjobb a ligában, ez is elég lehet. Az under mellett szól továbbá, hogy a két csapat legutóbbi öt mérkőzéséből négy is underrel végződött.

 

Akikre nem érdemes fogadni

Rengeteg mérkőzés van, amit bottal sem szívesen piszkálnék meg. A Lions és a Chargers párharca az egyik ilyen: az előző fordulóban mindkét csapat komoly előnyt adott le és kénytelen volt hosszabbítást játszani, előbbinek ráadásul csak döntetlenre futotta. A Bengals-49ers meccsre 1 pontos a spread, abszolút ki-ki mérkőzés, ahogy a Saints-Rams mérkőzésnek sincs favoritja, de cserébe még csak az under/over-tendenciák sem egyértelműek. Ezen a héten nem éri meg túlságosan bátornak lenni.

 

Természetesen nekünk sincs varázsgömbünk, és mint tudjuk, az NFL-ben bármi megtörténhet, egy utolsó másodperces Hail Mary-passz vagy egy elrontott szerelés is boríthat mindent. A cikkben összegyűjtött statisztikák semmire sem jelentenek garanciát, így mindenki csak saját felelősségre próbálja ki a szerencsejátékot.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!