Connect with us

Összefoglaló

Csak a győzelem számít

Eredetileg sem tűnt könnyűnek, de a vártnál is jobban megszenvedett a győzelemért a Texans, a Lions és a Colts. Az izgalomra viszont nem lehetett panasz.

 

 

Los Angeles Chargers@Detroit Lions 10-13

Talán az előző heti hosszabbításos mérkőzések, talán a nagy tét, vagy éppen a másikból való remek felkészülés miatt, de aki parázs pontzuhatagot várt a találkozótól, annak bizony csalódnia kellett. Az izgalmak és fordulatok azonban így sem maradtak el, ez azonban inkább a hibáknak volt köszönhető, így végig érezhető volt, aki kevesebbet ront, az nyerheti meg a meccset.

 

A Chargers minimális esélyesként érkezett a Ford Fieldre, ennek megfelelően aktívan is kezdte a mérkőzést, sőt, három negyeden keresztül a vezetést is birtokolta, ám a lezárás valahogy sehogy nem jött össze, büntetések miatt annullált TD-kkel és kihagyott mezőnygólokkal ritkán lehet jó eredményt elérni. Utóbbival a hazai Matt Prater is jelentkezett, sőt az első TD utáni extrát is kihagyta, ami sokáig végzetesnek tűnt, végül azonban csapattársai kisegítették.

 

A meccs hősei mindenképp Matthew Stafford és Darius Slay, akik ugyan nem hoztak tökéletes meccset, sőt, a döntő pillanatban a saját csapatuk javára tudták fordítani a mérkőzést. Stafford két picket is dobott, igaz abból az egyik inkább Casey Hayward zsenialitása, akit támadó szabálytalansággal sem lehet megállítani:

 

Staffordot nem zökkentette ki a két hiba, 7 és fél perccel a vége előtt egy tökéletes helyre dobott passzát húzta le Golladay, ezzel pedig átvette a vezetést a Lions:

 

 

Idő még tehát bőven volt hátra és a Chargers is komoly menetelésbe kezdett, a Rivers-Allen páros pedig egész meccsen jól működött, de az utolsó játéknál az addig halovány Darius Slay nagyot villanva megszerezte a labdát, lezárva az estét:

 

 

A Chargers esetében (mindig) fontos megemlíteni a sérülteket, hisz Michael Badgley rúgó nagyon hiányzott. Ty Long punterként próbálkozott a mezőnygólokkal, ami végül extra kockázatokat jelentett, ha előbbi egészséges, talán az utolsó játéknál is csak egy közelebbi FG-ra mennek rá, de ez már csak feltételezés. További rossz hír a csapat háza tájáról, hogy a Derwin Jamest helyettesítő Adrian Phillips eltörte az alkarját, így ő is bizonytalan ideig a pálya széléről nézheti a csapatát. A Lionsnak nagyon kellett ez a győzelem, hisz bitang nehéz sorsolásuk van, a következő négy meccsen fogadják a Chiefst és a Vikingst, valamint utaznak az Eagleshöz és a Packershöz, igaz közte egy bye week is belefér.

 

(g495sr)

 

Indianapolis Colts@Tennessee Titans 19-17

 

Felemás érzésekkel várták a mérkőzést a csapatok, hiszen a Titans múlt héten az egyik legnagyobb meglepetést produkálta a Browns legyőzésével, még a Colts hosszabbítás után kapott ki a Chargerstől. Végül egy fordulatos mérkőzést játszottak egymással, ahol hibákat is láthattunk bőven. A találkozó előtt még egy kis közjáték is volt, hiszen a bevonulásnál az egyik gép kigyulladt, ami nagy lánggal égett, de szerencsére gyorsan eloltották a tűzet.

A Titansnél a fő prioritásnak a futás megállítása kellett, hogy legyen. Ez viszonylag jól is sikerült, hiszen Mack az első héthez képest most mindössze 51 yardig jutott 20 próbálkozásból. Azzal, hogy a futójáték nem indult be, Brissett passzaira kellett támaszkodnia a Coltsnak.

 

A második negyed közepéig tartott a fiatal irányító szép sorozata, hiszen 167 passz kísérlete volt eladott labda nélkül, ekkor azonban Logan Ryan leszedte egy passzát Hilton elől. Ez meg is törte a QB-t, hiszen a harmadik negyedben saját hibájából okozott egy fumble-t, amit össze is szedett a hazai csapat, majd a következő játékánál csak a védő ügyetlenkedése védte meg az eladott labdától, bár végül így is kiosztott három TD-passzt. A fal most Brissett előtt kevésbé dolgozott jól, három alkalommal is földre került az irányító, és még ezek mellett legalább két alkalommal csak az irányító menekülési képessége mentette meg a sacktől.

Marcus Mariota sem lehet túl büszke a mutatott játékára, ő is mindössze 154 yardot és egy TD-t gyűjtött össze 60 perc alatt. A labdát bár nem adta el, de az előző héten mutatott játéktól bőven elmaradt, egyedül a Henry vezette futójáték miatt tudott haladni az offense úgy ahogy. A meccs azonban így is meglehet volna, ha Cairo Santos nem hagy ki egy mezőnygólt. Persze tegyük hozzá, hogy a másik oldalon Adam Vinatierinek sem ment a játék, három extra pontjából kettőt is elrontott, ami után már komolyan el kell gondolkodni a folytatásról.

Jelenleg mindkét csapatnak 1-1 a mérlege, de a Coltsnak ez az idegenbeli győzelem egy csoport rivális ellen még sokat érhet, Luck nélkül is lehet esély a rájátszásra ebben a csoportban.

 

(kronikk)

Jacksonville Jaguars@Houston Texans 12-13

 

Múlt héten nem csak a Chiefs elleni meccset, de a nagy reményekkel igazolt irányítóját, Nick Folest is elvesztette a Jaguars. A Texans egy utolsó másodperces 58 yardos mezőnygóllal kapott csak ki New Orleansban, így várták a csapatok az egymás elleni összecsapást.

 

Ez a mérkőzés nem annyira a támadókról, mint inkább a védelmekről szólt. A negyedik negyedig kellett várnunk, hogy TD-t lássunk, de az utolsó 15 perc alatt mindkét csapat végig ment egyszer a pályán. A két irányítót nem nagyon tudták megvédeni, mindkét védelem 4-4 sacket szerzett, Watson ráadásul idén már  így összesen tízet szenvedte el, ha ez így folytatódik, akkor ő lehet az új Luck.

 

Watson, így is mindent megtett a győzelemért és az egyetlen Texans TD-t is ő szerezte. Érdekesség, hogy az előző szezonban szinte hibátlanul játszó DeAndre Hokins mennyire nem találja a formáját ebben az idényben, neki is fel kell javulnia, ha messzire akarnak jutni. A Texans TD-hoz a védelem is nagyban hozzájárult, a kiharcolt fumble-t végül J.J. Watt szerezte meg az ellenfél rend zone-jában, az egységen nem nagyon látszik Jadeveon Clowney hiánya.

Foles helyettese az újonc Gardner Minshew pedig újra bizonyította, hogy tud ő jól játszani. 213 yard és egy TD fűződik a nevéhez, és még 56 futott yard is összejött neki. A defense megmutatta, hogy tudnak ők, ha akarnak, igaz szerencséjük az nem sok volt. Két fumble után is közel voltak hozzá, hogy összeszedjék a labdát, de valamelyik Texans falember mindig megelőzte őket. Hopkinson jól védekezett Ramsey, hiszen az elkapó mindössze 40 yardig jutott, és még egy interceptiont is elejtett. Mondjuk az már nem dicséri sem őt és sem a főedző Doug Marronét, hogy sikerült összeveszniük az alapvonal mellett, és ezt persze a kamerák rögtön rögzítették is.

Minshew a mérkőzés végére megadta az esélyt, hogy kiegyenlítsen csapata, hiszen hét pontos hátrányban TD-t szerzett, de Marrone itt azt gondolta, hogy ő rámegy a győzelemre a két pontossal. Nem jött be neki, hiszen Fournettet körülbelül 1,5 centiméterrel a célterület előtt megállították, így egy ponttal sikerült nyernie a Texansnak. Ezzel ők 1-1-re módosították mérlegüket, még a Jags csoportjában az utolsó helyen áll két vereséggel.

 

(kronikk)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!