Connect with us

Kupaktanács

FK! Kupaktanács – A jó, a rossz és a csúf az Antonio Brown-sagában

Az elmúlt napok/hetek Antonio Brownról szóltak: először csak a talpával voltak gondok, majd jött a sisak-ügy, végül összeveszett, majd megtámadta Mike Mayockot, a Raiders GM-ét, most pedig már a Patriots játékosa. Meg kell hagyni, rendhagyó egy életút, egy karrierre is elég lenne ennyi balhé. A Kupaktanács-rovatunkban ezúttal packernation, Renningan, chester, Höri és Leonidasz007 írta le a véleményét mondta el az AB-ügyről.

 

 

Antonio Brown ámokfutásba kezdett, miután a Raiders megbüntette pár edzés kihagyásáért, az adok-kapoknak pedig az lett a vége, hogy kivágatta magát. Ki hibázta a nagyobbat a történetben?

Höri: A Raidersnek szüksége volt egy top játékosra, főleg elkapó poszton, szóval belefért a trade és az, hogy bevállalták, hogy Brownnak lesznek sztárallűrjei. Így viszont teljes elköteleződés kell, és szemet kell hunyni Brown holdkóros viselkedése miatt, feltételezve, hogy a pályán kompenzálni fogja. Ha nem akar edzeni, adjál neki felmentést – ha érzi a törődést, lojális marad. Majd ha nem teljesít a tétmeccseken, akkor ráérsz foglalkozni vele. Jobban megéri kockáztatni, hogy dob a csapaton, mint kidobni a csapatból. A moralitást félretéve, és csak a W-L mérlegre koncentrálva.

chester: A Raiders be akarta tartatni a szabályokat amiket minden játékosától elvár, még őfelsége Antonio Browntól is, szerintem ebben semmi kivetni való nincs. Gruden részéről egy dolgot nem értek: miért engedélyezi, hogy a magánbeszélgetéseiket felvegyék és közzétegyék az interneten? Brown pedig minden profi sportolóra szégyent hozott azzal, ahogy kezelte ezt az egészet, még ha volt is rá indítéka.

Leonidasz007: Az ilyen esetekben szerintem soha nem a csapat a hibás. Vannak szabályok, amik mindenkire érvényesek, ha nem tartatják be őket mindenkivel, akkor jogosan érzik majd a rosteren lévők, hogy vannak kivételezettek csapaton belül, ami soha nem vezet jó dolgokhoz. Brown egy nagyszerű játékos így lehet neki kedvezményeket tenni, de nem olyan dolgokban, amik visszaüthetnek a csapatmorálra is.

packernation: Utólag könnyű okosnak lenni, de ha feltétlenül választani kell valakit, akkor a Raiders. Brownt nem kellett volna kivágni, mert ezzel elérte, amit akart, végig erre játszott a műsoraival. Reserve listára kellett volna tenni, és akkor kiülhette volna az évet fizetés nélkül. Ez egyben üzenet lehetett volna a jövőre nézve az összes hasonló primadonnának, ha hasonlóban mesterkednének, mint Brown. Ehelyett inkább az bizonyosodott be, hogy az ilyen húzásoknak van tere. Egy dolgot csináltak a Raidersnél jól, azt, hogy a szerződését úgy fogalmazták meg, hogy végül nem kellett garantált tartalmat fizetniük.

Renningan: Brown kirohanásaira nincs mentség, de ez nem érhetett váratlanul senkit a Raidersnél – megbüntetni pár edzés kihagyása miatt piti dolog volt, indokolatlan péniszméregetés. A legtöbb csapatnál ezeket a dolgokat elnézik a legjobbjaiknak, a Falcons sem büntette meg Julio Jonest tavaly, ahogy a Rams sem Aaron Donaldot, amikor új szerződésért holdoutolt – persze jogukban állna, de a közös jövő szempontjából ezt a csapatok többsége el szokta nézni azt a pár százezer dollárt, mert jelentéktelen és fölösleges haragot tartani. AB meghunyászkodott a Mayock-kal való bunyója után, kész lett volna beállni a sorba, de a GM nem akarta lenyelni a dolgot, csak kiosztott neki még egy büntetést, amivel minden garantált tartalmát elveszítette az elkapó. Ezek után nem meglepő, hogy AB-nál eltört valami és javíthatatlan lett a kapcsolat.

 

Alapvetően mindenki egyenlő a csapatnál, de vannak egyenlők az egyenlőbbek között és ezt mindenki tudja. AB volt a csapat legnagyobb sztárja, megpróbálni megnevelni hamvában holt elképzelés volt – ha ez volt a cél, akkor nem őt kellett megszerezni. A Raiders viszont a péniszméregetést is elszúrta, mert megszívathatta volna a renitens Brownt egy év fizetés nélküli szabival, de ehelyett kivágta és így minimalizálta az elkapó minden veszteségét. Brown hepciáskodása elfogadhatatlan, de szerintem a legnagyobb kókler a történetben a Raiders volt.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!