Connect with us

Beharangozó

FK! Premium Selection #1

Indul a szezon, ismét indul az FK! Klub a Kandallóban! A Sport Tv által közvetítettek mellett két nagyon érdekes találkozót választottunk ki, amit megtekinthettek a Kandallóban – ha ügyesen foglaltok asztalt, akkor akár az óriási QLED tévén! 

Ebbe a cikkbe került még a vasárnap esti rangadó is, a többi mérkőzés beharangozóját pedig a Preview-ban olvashatjátok. 

A Kandalló Kézműves Pub műsorán

 

Kansas City Chiefs @ Jacksonville Jaguars 19:00 (földszint, Sport TV)

 

A regnáló MVP és a két évvel ezelőtti Super Bowl MVP találkozása, avagy a liga jelenlegi legjobb offense-e és az egyik legtehetségesebb defense-e találkozik.

 

A mérkőzés legnagyobb csatái két frontra összpontosulnak. Az egyik front Leonard Fournette vezetésével a Jaguars futójáték, a tavalyi ligautolsó futásvédelem ellen. Itt mindenképp úgy gondolom, hogy a hazaiaknál az előny, mert az ő támadófaluk erősödött (sérültek visszatérésével főleg), a Chiefs futásvédelem pedig nem igazán javult. Egy szem Tyrann Mathieu érkezett, na meg Dee Fordot Frank Clarkra cserélte a csapat. A védelmi séma valamennyit változni fog Spagnuolo szárnyai alatt, aminek talán pont a futásvédelem lehet a nyertese, de ettől még továbbra is sebezhetőnek tűnik az egység a linebacker sor gyengesége miatt.

 

A másik nagy csata két gigász között zajlik majd. A Patrick Mahomes vezette Chiefs offense és a Jalen Ramsey nevével fémjelzett Jaguars légelhárítás között. Tyreek Hill megúszta az eltiltást és alighanem ő lehet az X faktor a Jags védelme ellen. A Jaguars cornerek kellően fizikálisak, de Hill gyorsaságával nehezen veszik fel a versenyt. Ráadásul a hazaiak corner sora a slot poszton gyengült, D.J. Hayden nem az a szint, mint amit elődei hoztak. Mindenesetre a Jaguars háza tájáról olyan hírek érkeznek, hogy Ramsey végig követni fogja Hillt, akár a slotba is. Fontos fejlemény, hogy LeSean McCoy az utolsó pillanatban Kansasban kötött ki, így a futójáték is gazdagodott egy tapasztalt játékossal. Telvin Smith pedig kihagyja az évet, így minden teher/szem a frissen hosszabbított Myles Jackre szegeződik.

 

 

Los Angeles Rams @ Carolina Panthers 19:00 (emelet, Gamepass)

 

Fontos kérdése a mérkőzésnek, hogy Cam Newton milyen állapotban lesz. A tavaly összeszedett sérülés még hagyján, de sikerült a preaseasonben is kicsit összetörnie magát, így nem árt, ha jobban vigyáznak rá. Aaron Donald ellen nem lesz könnyű, aki tavaly a legtöbb nyomást helyezte az ellenfelekre. A Panthers az offseasonben jól erősített a támadófalán, megszerezték Matt Paradist center posztra és marasztalták Daryl Williamst is. Más kérdés, hogy Williams a sérülése után hogyan fog teljesíteni, valamint Paradis se muzsikál eddig jól új csapatában.

 

Ennél is nagyobb gond lehet a Rams passzjáték megállítása. McVayen tavaly már sikerült fogást találni, de egyrészt ehhez jó emberállomány szükséges, másrészt a fiatal főedző biztosan tartogat egy-két meglepetést a tarsolyában. A Panthers secondary alulról súrolja a ligát, így az egyetlen esélye az lehet a csapatnak, ha a Rams támadófalát feltöri. Azt a támadófalat, amely tavaly meglepetésre az ötödik legkevesebb nyomást engedte, de két távozója is volt a nyár alatt. Emögött a fal mögött kellene a sérülésekkel küszködő Gurley-nek visszatalálnia a tavaly év eleji szinthez. A Panthers csúcsfegyvere pedig az elsőkörös újonc, Brian Burns lehet, aki az előszezonban szépen gyűjtögette a sackeket.

 

New York Giants @ Dallas Cowboys 22:25  (földszint, Sport TV)

 

Alapvetően ez egy nagyon izgalmas találkozó is lehetne, de Jones nélkül és egy körülbelül 20 snapet kapó Elliottal inkább egy brusztolós összecsapásra számítok. Valószínűleg mindkét csapat a futójátékot akarja majd leerőltetni a másik torkán, de a passzjátékot sem adják majd fel. A Dallasnál a támadófal mögött Tony Pollard is meggyőző volt és a hírek szerint Zekével körülbelül megosztoznak a playeken, míg a túloldalon egy teljesen újraalkotott támadófal segíti a liga legjobb futóját. A Giants ezt egy rövidpasszos, gyors játékkal egészítheti ki, Eli mindig is gyorsan szabadult a labdától, az más kérdés, hogy nem mindig talált vele célt. Shurmur rendszerében általában egyik elkapó sem kap nagy target százalékot, Beckham távozásával ez most hatványozottan is igaz lesz. Barkley és a két fiatal linebacker csatája pedig igazi csemege lesz minden nézőnek.

 

 

Ellenben a Cowboys Amari Cooper köré építhet, mert a fiatal elkapó érkezése óta kicsit szárnyra kapott az együttes támadósora. A Giants védősora jó táptalaj a Cowboys rendszernek, mert a futójáték megállítására nincsenek jó, alkalmas linebackerek, nincs igazán olyan, aki nagy nyomást tudna generálni és a secondary is talány egyelőre. A legnagyobb esélye ott lehet a vendég gárdának, hogy már a falnál megállítják a futást, az újonc Dexter Lawrence és a rutinos Dalvin Tomlinson segítségével, így nem tudnak Elliotték akkora kárt okozni a linebacker sorban.

 

Detroit Lions @ Arizona Cardinals 22:25 (emelet, Gamepass)

 

Szerintem mindenki izgatottan várja az 1/1-es Kyler Murray és Kliff Kingsbury bemutatkozását az NFL-ben. Egyelőre csak találgatni tudunk, hogy mire lehetnek képesek, mert elmondásuk szerint az előszezonban semmit nem fedtek fel a lapjaikból. Mindenesetre akármilyenek is ezek a lapok, a támadófalnál kezdődik minden. Erre pedig akármilyen sémát gondolhatnak, ha nem javul az egység, akkor nem lesz itt pass happy offense. Ugyanez a veszély fenyegeti a futójátékot is, mert David Johnson másodvirágzásának is a támadófal lenne a feltétele. Márpedig ez a fal azzal a Lions defensive line-nal találkozik, amely megkaparintotta Damon Harrisont és Trey Flowerst, valamint A’Shawn Robinson is fejlődött (Mike Danielsről nem is beszélve). Én nem a bottom5 támadófalra fogadnék. Ellenben, ha kitart a fal, akkor Murray-nek rengeteg célpontja van. A nagy öreg Fitzgerald még mindig veszélyes lehet, de sok a fiatal. Külön felhívnám a figyelmet Trent Sherfieldre, aki az előszezon alatt játszotta be magát a kezdőbe. A Lions számára ez azért rossz hír, mert a corner-sor Slay mögött nem túl acélos. Jelenleg Rashaan Melvin is kezdő például, de Justin Coleman is bajban lehet a slotban Kirk őrzésével.

 

Hasonló problémákba ütközik a Cardinals defense is. Patrick Peterson eltiltott, így megint féloldalas lehet a védelem, Kenny Golladytől pedig sokan breakout évet várnak. A Lions ezen kívül a futójátékra is építhet, elmondhatatlanul hosszú idő után újra volt egy meccsen 100 yardos futója a csapatnak, Kerryon Johnson pedig idén teljes hatalmat kap. A Cardinals ugyan igyekezett megerősíteni a linebacker sorát, Jordan Hicks nagy fogás, de mellette a nagyon inkonzisztens Reddick van csak releváns tapasztalattal.

 

 

Sunday Night Futball

 

Pittsburgh Steelers @ New England Patriots 2:20

 

A Steelersnek két területen szükséges javulnia a Patriots ellen, hogy az elmúlt évek tendenciája ne folytatódjon. Az első és legfontosabb, hogy a rövidpasszos játék ellen fel legyen készülve. A Patriots egész biztosan sok shallow, crossing és slant útvonalat fog a pálya közepére küldeni, hogy a futók wheel, swing útvonalait ne is említsük. Erre általában nincs ellenszer és a hazaiak elkapó-szekciója talán évek óta nem volt ilyen erős, mint most. Az elsőkörös Devin Bush viszont tehet arról, hogy megkeserítse az életüket. A fiatal linebacker a leggyorsabb volt az idei classban posztján és az ösztönei sem hagyják általában cserben, így a Steelers megtalálhatta a kirakós egy darabját az ellenfél ellen. Magában persze édeskevés lehet, de néhány nagy játékával megakaszthat fontos drive-okat. Sean Davis nagyot sóhajtott fel Gronkowski visszavonulásakor, de a futójáték elől nem tud menekülni.

 

A Patriots támadófala Andrews kiesése ellenére is szilárdnak tűnik, nagy csata várható Tuitték ellen belül és Watték ellen kívül is, de mivel Brady ligaátlag alatti gyorsasággal szabadul a labdától, ez nem lesz hangsúlyos. Az inkább befolyásolhatja a mérkőzést, hogy a Steelers támadófala mennyire tudja megnyitni az utat a futóknak és megvédeni Bent a pass rushtól. A Bennett, Wise, Shelton sor nem tűnik félelmetesnek, de a jó sémáikkal tavaly is rengeteg problémát okoztak az ellenfeleknek. Valószínűnek tartom, hogy idén is sok stunttal és blitzcel operálnak, már csak az kérdés, hogy az öregedő Bennett lassulása nem akadályozza-e meg őket ebben. Chase Winovich nagy steal volt a drafton és az előszezonban is szépen muzsikált, de a Steelers fala a liga krémjéhez tartozik. Amennyiben Big Bent megfelelően meg tudják védeni és a gyors passzos játék ellen lesz ellenszer, akkor megismétlődhet a tavalyi összecsapás.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!