Connect with us

Beharangozó

FK! Premium Selection #2

A második fordulóban három mérkőzést tekinthettek meg a FK! Klub keretein belül a Kandallóban! A közvetítettek mellett a későbbi idősáv mérkőzései is ebben a beharangozóban foglalnak helyet, többi mérkőzés beharangozóját pedig a Preview-ban olvashatjátok

 

Minnesota Vikings @ Green Bay Packers 19:00

Egy játékos, akire figyeljünk: Dalvin Cook

 

A Vikings esetében számítottunk rá, hogy a futójátékra nagy hangsúlyt fektetnek, de azt nem gondoltuk, hogy Cook ilyen gyorsan robbant egészségesen. Rengeteg elrontott szerelést harcolt ki, 100 yard fölé jutott és egymaga nyírta ki a Falconst. Illetve nem teljesen egymaga. Az egész Vikings futójáték zseniális volt, a több mint 170 yard magáért beszél, a támadófalat és a cserefutókat is dicséret illeti. A Packers linebacker-sora elég lyukas, de az első meccsen a defensive line kihúzta őket a nehéz helyzetből. Most meglátjuk, meg tudják-e ismételni egy jobb futó ellen is.

 

Egy kulcsfontosságú párharc: Danielle Hunter vs. Bryan Bulaga

 

A Packers offensive line Bryan Bulagával az élen hellyel közzel semlegesítette Khalil Macket. Most újabb szupersztár passzsiettető ellen kellene ismételni. Danielle Hunter valósággal megsemmisítette a Falcons támadófalat, a ProfootballFocus statisztikái szerint neki volt a legtöbb nyomásgyakorlása az első fordulóban. Bulaga jobb képességű tackle mint a Falcons kezdői, de bőven akadhat gondja a Vikings játékosa ellen. Az biztos, hogy hatalmas meccs lesz kettőjük között.

 

Seattle Seahawks @ Pittsburgh Steelers 19:00

Egy játékos, akire figyeljünk: Quinton Jefferson

 

A Seahawks védőfalembere körülbelül a snapek felében volt csak pályán, de így is hatalmas befolyással volt a mérkőzésre. Nem csak nyomásgenerálásban, de futás ellen is az egyik legjobb volt, döntő tényező volt abban, hogy a Bengals futójátéka nem működött. Most szintén nagyban hozzájárulhat, ahhoz hogy a Steelersnek rossz napja legyen, mert ha Connert ellehetetlenítik, akkor a hazaiak megint bajba kerülhetnek.

 

Egy kulcsfontosságú párharc: Seahawks futójáték vs. Steelers linebackerek

 

Érdekes módon Devin Bush nem játszott rengeteg snapet a Patriots ellen, de most pláne nem engedehti meg magának a Steelers azt a luxust, hogy limitálja. A Seattle a legjobb futóalakulat volt tavaly a ligában és nagyjából ott folytatták idén, ahol abbahagyták. Bár most nem halmozták a yardokat, de amikor futottak, akkor nagyon hatékony volt a játékuk.

 

Kansas City Chiefs @ Oakland Raiders 22:05

Egy játékos, akire figyeljünk: Josh Jacobs

 

Az első körben draftolt futót igazi feaute backként vetette be a Raiders és nem is okozott csalódást: 100 scrimmage yard fölé menetelt és két touchdownt is szerzett. Az Oakland okos gameplannel verte meg a Denvert és a Chiefs ellen is lehet esélye, ha tudja futtatni az órát és minél többet lent tartani Mahomest. Jacobs ebben kulcsszerepet vállalhat, már a Broncos ellen is sorjában harcolta ki az elrontott szereléseket.

 

Egy kulcsfontosságú párharc: Travis Kelce vs. Raiders back7

 

Kelce csendesebb napot zárt Watkins árnyékában, de ez még mindig azt jelentette, hogy 88 yardot termelt és volt egy pár centiméteren múlt majdnem TD elkapása is. A Raiders linebacker-sor sokat erősödött Burfict érkezéséve, de Kelce ellen pont nem a legjobb matchup, mert passzjáték ellen már lassú.

 

New Orleans Saints @ Los Angeles Rams 22:25

Egy játékos, akire figyeljünk: Nickell Robey-Coleman

 

Ha már a bírók nem tették tavaly meg, akkor legalább mi figyeljünk. A viccet félretéve parázs összecsapás lesz a tavalyi főcsoportdöntő árnyékában, amit megint egy-egy momentum dönthet el. Ebben pedig ismét nagy szerepe lehet, hogy a Saints elkapóit miképp fogják semlegesíteni. Talib, Peters és Coleman sem zárt kimondottan jó meccset, pedig a Panthers elkapósora azért rosszabb képességű, mint a Thomas, Ginn, Smith hármas.

 

Egy kulcsfontosságú párharc: Alvin Kamara vs. Rams linebackerek

 

Kamara az egyik leghalálosabb fegyver a ligában, a Texans ellen 8 targetből 7 elkapást és 72 yardot hozott össze, és mellé szerzett majdnem 100 futott yardot is. A Rams linebacker-sor nem volt kimondottan rossz a Panthers ellen, de McCaffrey ellen semmit nem tudtak tenni, így nehezen látom, hogy Kamara ne tudná megismételni a legutóbbi teljesítményét.

 

Chicago Bears @ Denver Broncos 22:25

Egy játékos, akire figyeljünk: Roy Robertson-Harris

 

A Chicago front7-ről sejtettük, hogy idén is félelmetes lesz, de azt talán kevesen láttuk, hogy az első mérkőzésen Roy Robertson-Harris fog a legjobban villogni. A fiatal védőfalember csak 25 snapet töltött a pályán, de így is ő helyezte a legtöbb nyomást az ellenfélre és két sacket is gyűjtött. Egyetlen hiányossága, hogy futás ellen nem igazán jó, így valószínűleg továbbra is limitált időt tölt a pályán. A Broncos belső támadófal passzblokkolásban nem teljesített rosszul, de Leary bizonytalanul mozgott az új sémában, így zavarba hozhatja a Macik passzsiettetése.

 

Egy kulcsfontosságú párharc: Von Miller és Bradley Chubb vs. Bears O-line

 

A Denver félelmetes pass rush duóját teljesen eltüntette a Raiders game plan, de Fangio egész biztosan tanult a hibájából az első meccs után. Trubiskyt az első mérkőzésen ötször sackelték és körülbelül minden harmadik passzjátéknál nyomás alatt volt. Márpedig, ha nyomás alá kerül, akkor továbbra is borzasztóan pontatlan. Amennyiben a Broncos folyamatosan ott tud lenni az arcában, lehet keresnivalója a mérkőzésen.

 

Philadelphia Eagles @ Atlanta Falcons SNF 2:20

Egy játékos, akire figyeljünk: DeSean Jackson

 

Jó az öreg a háznál. Jackson világ életében egy mélységi célpont volt, semmi több, de annak tökéletes. A Redskins ellen megmutatta, hogy bár a sebessége kopik, de még bőven nem eléggé ahhoz, hogy félvállról lehessen venni. A 154 yardos és két touchdownos teljesítménye után a Falcons sem lehet nyugodt, mert a hátsó alakzatuk bőven sebezhetőnek tűnik az idei évben is.

 

Egy kulcsfontosságú párharc: Eagles D-line vs. Falcons O-line

 

A Viking védőfal megreggelizte, megemésztette, majd újra feldolgozta a Falcons támadófalát. Milyen esélyekkel mennek akkor neki egy talán még jobb védőfalnak ezúttal? Fletcher Cox továbbra is félelmetes a fal közepén, ahol egyelőre még csak keresi a megfelelő felállást a Falcons. Mindenesetre nem a támadófalra fogadnék.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!