Connect with us

Összefoglaló

Gyalázatos Titans, csodálatos Jaguars

Egy Titans-Jaguars csoportrangadóval kezdődött az alapszakasz harmadik hete, és az előzetes várakozásokhoz képest kifejezetten érdekes és szórakoztató mérkőzés volt. Természetesen nem a Titans miatt – ami Marcus Mariota draftolása óta folyamatosan csak csalódást képes okozni –, hanem a Jaguarsnak köszönhetően: Gardner Minshew csillaga továbbra is emelkedőben.

 

 

 

1. Pokoli lehet két ilyen támadófal mögött futni

 

Leonard Fournette 15 futásból 66 yardot szerzett, Derrick Henry 17-ből 44-et. Előbbi 4,4-es, utóbbi 2,6-os átlaggal futott, de Fournettnek volt egy 69 yardos futása – magyarán a Jaguars korábbi első köröse 14 futásból mínusz három yardot szerzett. Mindkét támadófal pocsékul teljesített futásblokkolásban, ha volt is valamelyik futónak egy jobb játéka (nem nagyon), akkor is visszafújták a bírók holding miatt. Nem ezt várná az ember két, papíron futásorientált csapattól.

 

2. Marcus Mariota egyre közelebb a busthoz

 

Az első héten a Titans kisebb meglepetésre legyőzte a Brownst, bár elnézve a barnák Jets elleni teljesítményt, ez összességében nem különösen nagy szám. Azóta sikerült kikapni a kezdő irányítóját vesztett Coltstól és a szintén cserével felálló Jaguarstól. Pedig a védelem nem volt rossz (még ha kifejezetten jó sem), ennyivel bőven lehetne meccset nyerni, már amennyiben a csapat kezdő irányítója nem egy QB3 szintjét hozná.

 

Nehéz eldönteni, hogy Mariota önmagától ennyire semmilyen, vagy a támadókoordinátora teszi ezt vele, de mivel öt éve nem mutat semmit, jó eséllyel vele van a hiba. Igaz, a támadófala sem segítette különösebben, de üres elkapókat azért illene öt yardról eltalálni még akkor is, ha azok épp mozognak. Rengeteg elrontott, NFL-szinten könnyű passz, nulla kreativitás, de még egy mentális vezér szerepét sem tudja betölteni. Idén az ötödik éves opciójával játszik, és egyelőre nincs érv amellett, hogy jövőre is Titan legyen.

 

 

3. Ismét félelmetes volt a Jaguars védelme

 

A Chiefs ellen semmit nem láttunk a Jaguars papíron félelmetes egységéből, a Texans ellen már voltak biztató jelek, most pedig végre berobbant a defense. Jalen Ramsey és AJ Bouye nagyot játszott a két szélen, Myles Jack is jó volt középen, de a prímet a védőfal vitte.

 

Calais Campbellnek hét tackle-je volt, három sackje és négy negatív yardos szerelése, már most megvan a forduló védője az AFC-ben. Az idei első körös újonc Josh Allen két sacket és két TFL-t jegyzett, de a 2017-ben 3. körös Dawuane Smoot is nagyot játszott a maga két sack-két TFL kombójával. A védelem összesen nyolc sacket, 10 negatív yardos szerelést, egy fumble-t és négy leütött labdát jegyezett, parádés produkció.

 

4. Nem dőlt össze a világ Nick Foles kiesésével 

 

Sőt, csak nyert ezzel a Jaguars. Gardner Minshew újonc beugróként olyan laza, hogy majd szét esik: minden megilletődés nélkül dobálja a 20+ yardos passzokat a szűk ablakokba, ha szükség van rá, lábon sincs elveszve, egyszerűen hihetetlen a srác. És ami az egészben a legjobb, hogy mindezt a Jaguarsban teszi, nulla futójáték mellett, kvázi saját erőből, és nem Kyle Shanahan vagy Shean McVay zsenijének köszönheti a teljesítményét. A Titans ellen 30 labdájából 20 volt jó 204 yardért és két TD-ért, de lehetett volna ez sokkal jobb, ha a társai nem ejtenek el minimum öt labdát és egy hatpontost. Nem hiányzik Foles.

 

 

Tennesse Titans@Jacksonville Jaguars 7-20

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!