About the author

18 Comments

 1. 1

  bjeela

  Elnézve ezt a Brees nélküli Saints-et rá fog pacsálni…

 2. 2

  slowmotion80

  ugyan már, nyomás nélkül dolgozhat majd, azzal az irányítóval, akit ő választ Brees utódjaként, ráadásul több, mint elegendő pénz lesz rá (még az 1/1-es is négy év alatt keres annyit, mint Brees évente).

 3. 3

  vabu

  Szerintem már elkezdték nézni ki lehet alkalmas Brees helyére és Paytonnak van ehhez is értéke. Én nem féltem őket, persze lesz némi visszaesés (lehet egy teljes év) de ha jól választanak, nem esz gond.

 4. 4

  Fetyke

  Ez egyrészt nem igaz, mert az idei 1/1 4 év alatt 35 milliót keres, míg Brees szerződését 25 milliósként számolják. Másrészt Drew úgy foglal jövőre majdnem 16 milliót a sapkából, hogy a szerződése idén lejár. Harmadrészt azért ez tegnap is nagyon jól látszott, hogy jelenleg nincs a piacon olyan játékos aki csak egy fél Brees-t is megérne.
  És azért Brees-től függetlenül az is látszik az első két forduló alapján, hogy a korábbi évek elit támadófala már nincs meg New Orleansban. Azt is mindenképpen meg kell erősíteni valamilyen tőkéből.
  Egyébként jövőre 27 millió körüli cap space-t jelez előre az over, ebből te ma már olyan nagyon jó irányítót nem igazolsz. És azért lesz pár lejárő szerződésű FA-ja is a csapatnak.

 5. 5

  slowmotion80

  akkor három év alatt. (végülis idén már az lett a divat, hogy az első kör eleji játékosokkal három év után hosszabbítanak).
  amúgy nem hiszem, hogy FA-ból erősítene SP. draft lesz az, és kinézi magának a rejtett potenciált.

 6. 6

  Zoltán Debreczeni

  Ha Brees megy is, akkor Vinatierivel most mi van?

 7. 7

  renningan

  Még nem tudni, a Colts megpróbálja lebeszélni, épp most írom róla a cikket.

 8. 8

  bjeela

  A gond az, hogy hiába van érzéke SP-nek az irányítókhoz, ahogy vabu írja, rohadt távol vannak az első körben ahhoz, hogy jó irányítót szerezzenek, megjegyzem simán bele lehet esni egy arra érdemtelen QB-be, ahogy sokan dicsérték agybafőbe Trubot anno, mi meg elhittük, Jameis Winstont is sokra tartották, ahogy Darnoldot is, Josh Allent is, és most nem sorolnám a bustokat, akiért első köröket adtak. Szóval rohadtul nincs garancia, hogy telibe trafálod a következő Breest, TB12-t, Mahomest(lásd, őt is leszarták a többiek, aztán ma meg ő az isten), etc.

 9. 9

  GN

  Én nagyon bízom abban, hogy Brees távozása után nem Bridgewater-t fogják erőltetni, nem egy rossz srác de Brees utódjának kicsit kevésnek érzem… remélem Payton más alternatívában gondolkodik majd! Addig meg Who Dat! ;)

 10. 10

  bjeela

  Hát ez az. Amúgy Mahomes ott is kitűnne, legfeljebb nem ennyire. És talán akkor Reid ismét felfedezi. Olyan jó lenne ebben hinni… Persze stimmel, a játékosok döntő többsége sosem tudja megmutatni, mire képes, mert alkalmatlanok kezébe kerülnek.

 11. 11

  reszelo.aladar

  Induljunk ki abból, hogy nem feltétlenül első körös az a QB, aki majd megváltja a világot. Elméletben tehát egy második körös játékost mindenki elvihetett volna legalább egyszer.
  A draftolt játékos viszont még csiszolatlan és nyers. Meg kell tanulnia a felnőtt profi világot és rengeteget kell dolgoznia, hogy még jobb legyen. Ha jó az edző, egy közepes játékost is jóvá tud formálni, ha meg szar, akkor bármit el tud rontani. A clevelandi káosz elrontott mindenkit, a Pats struktúrájában meg mindenki javulni tudott.
  A gurulós focira mondják, hogy egy edző 30%-ot hozzá tud tenni a csapat játékához. Ez az arány talán máshol sem sokkal kevesebb.

 12. 12

  redbull76

  Tehàt ha a Raiders nyeri a SB-t akkor Gruden lesz az első aki 2 csapattal nyer

 13. 13

  Fanyul23

  Nah meg sose tudjuk meg mi lett volna pl Mahomes-ból vagy GOAT-ból ha nem az egész NFL történelem talán 2 legnagyobb agya alá kerülnek.
  Vélhetően rengeteg hasonló kvalitás megy a kukába, de hát ettől is szép ez az egész.
  Vajon Mahomes MVP lenne Jeff Fisher vagy Hue JAckson alatt? :P

 14. 14

  reszelo.aladar

  Amúgy 6-8 hétre kidőlt. Innentől lesz izgi a NFC South.

 15. 15

  slowmotion80

  azé’ Mahomes az első kör harmadánál volt, az 1/10 nem annyira rossz. de pl. egy Wilson-szerű irányító gond nélkül leakadhat később is. ha meg annyira jó, hogy SP az újoncba vizionálja a franchise jövőjét, és ebben igaza is lesz, akkor majd a korai körös választás sem lesz túlzott.
  fun fact, Brees is ugyanúgy járt rosszul, mint Russell Wilson (merthogy alacsonynak gondolták), aztán mi lett belőlük. Brees is második kör vége volt, meg Wilson is harmadik kör első harmada.

  amúgy meg Payton friss Dallas OC-ként győzködte a front office-t, hogy egy no name második vonalas (akkor még ugye Div IAA volt) irányítót húzzanak be, aztán majdnem magával vitte ezt az irányítót a Saints-be is két évvel később. nem sikerült, úgyhogy tulajdonképpen mindkét csapat jól járt – a Saints gyűrűt nyert Brees-szel, a Cowboysnak meg tíz évre eltűnt a radarról az irányítókérdés.

 16. 16

  bjeela

  Ha Romora utalsz, akkor télleg jó választás volt, ezt aláírom, bár Romo végül nem váltotta meg a világot Dallasban, igaz, ebben segíthette volna Payton. Mindenesetre Brees-el nem járt rosszabbul… ;) Félreértés elkerülése végett szerintem is zseniális Payton, de Brees nélkül nem tudjuk mire menne, mert nincs rá példa, hiszen Brees, legfeljebb egy-egy meccsekre hiányzott karrierje során. És a fene tudja, hogy beletrafál még egy Breesbe, mert ilyen fickó azért nem rohangál minden évben a drafton, legfeljebb évtizedenként 1-2. Egy Breeshez, Mahomeshoz mázli is kell, mert ha mindenki ennyire tökéletesen tudná, ki a legjobb és ki fog tökéletesen beválni az NFL-ben, akkor nem lenne ennyi bust. ;) És TB12 is a kivétel, ami erősíti a szabályt…

 17. 17

  slowmotion80

  naná, hogy rá :) nem váltotta meg a világot, de a bajnoki cím utáni legtöbbet elérte, amit el lehet. azért ha két Hall of Famerrel szembeni összevetés valid kérdés, akkor nem volt rossz karriered :)

  egyébként Brees-t nem Payton draftolta (Charger volt ugye), de olyan szempontból támogatja a dramaturgiát, hogy késői draft pick volt (franchise irányítóhoz mindenképpen), ráadásul Paytonnak volt egy víziója a leendő csapata játékáról, és annak ellenére bevállalta Brees-t, hogy elvileg “alacsony” is volt, meg asszem volt előtte valami elég komoly vállműtétje is.

  szerintem ami Paytonnál fontos, az az, hogy lássa, valaki hogyan illeszkedik a rendszerébe, és ő ebben nagyon elöl van. és az, aki illeszkedik a rendszeredbe, az nem feltétlenül az első ötben megy el, tehát nem feltétlenül elérhetetlen.

  én – még úgy is, hogy Payton sikere szükségszerűen jó eséllyel az én kedvenceim sikerének az esélyét csökkenti – hiszem azt, hogy Payton a megfelelő ember az újjáépítés levezénylésére, egyrészt mert bizonyítottan fel tud építeni a romokból egy csapatot, másrészt mert neki talán megvan a kellő kreditje is ahhoz, hogy az értelmesebb szurkolók ne akarják egy-két esetleg gyengébb év után elküldeni, hanem türelmesebbek legyenek iránta.

 18. 18

  bjeela

  Romoban simán benne volt egy gyűrű, de rá is igaz, hogy nem volt jó időben jó helyen, jó közegben. Payton okos fiú, de mégeccer: a QB választáshoz mázli is kell. A többi stimmel.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team