About the author

49 Comments

 1. 1

  bjeela

  Asszem megnyugszom végre, hogy elment Fangio, mert aki a liga egyik legjobb védelmével ezt a szart produkálja, az nem hiányzik. Viszont ez a Houston bitang nagy meglepetés, ahogy a Saints is, csak ellenkező előjellel. Hol a szöszben van a Saints védelme? És miért szunyókált egy félidőn át Brees, mint egy alacsony vérnyomásos nagyapó? Viszont ismét előkeveredett a pincéből MVP Watson és gyönyörű dolgokat produkált. Ez a Houston még BoB ellenére is sokra viheti. Mindenesetre az az 58 yardos FG egészen csinos volt.

 2. 2

  Bélabá a csótány

  “de Hamilton elejtette Falcco passzát”
  Schau, schau, der Kommissar geht um, oh oh oh!

 3. 3

  saintsfan

  A W az mindig W. Nincs könnyű meccs az NFL-ben. Max. a Miami ellen.

  Az első félidő borzalmas volt Saints szempontból az tény, de a végén csak annyit emelnék ki, hogy a time management még inkább. Hárompontos előnyben, az ellenfél térfelén, közel a célterülethez még egy first down-t kellett volna megcsinálni ahhoz, hogy lepörgessék az órát és még rúgni se kelljen. Mindezt úgy, hogy a második félidőben Brees minden passza tűpontos volt. De ekkor jön a konzervatívnak becézett playhívás, fussunk hármat. MIÉRT? Kb. 4 yard jött össze. Rúgás jó és így jöhetett Watson egy kétpasszos TD-vel. Előtte 3&2-re hosszú passzt hívott SP, ami be is jött. Talán túlságosan is bízik abban, hogy ezen a védelmen azért nem lehet keresztülmenni 55 másodpercen belül. Pedig de. 30 mp is elég volt rá. Az 58 yardos rugás értékét az is növeli, hogy az első félidő végén egy 56 yardost kihagyott Lutz. Nagy győzelem, de a Rams ellen ez sovány lesz.

 4. 4

  Megawatt Szvetozár

  Le a kalappal Watson előtt, de így nem lesz hosszú életű. Az egy dolog, hogy hagyják agyonverni (ezért az érintett csapattársak és edzők megérdemelnének egy-egy kiadós picsánrúgást), de ő sem kíméli magát. Ez a TD futás szerintem jobban megviselte, mint az összes hit:
  https://www.houstontexans.com/video/can-t-miss-play-watson-td

 5. 5

  Debreceni József

  Utolsó pillanatban veszítünk, hihetetlen. Ami még az hogy a védelmünk súlytalan volt,Clowney hiánya meglátszott, meg az o-line produkciója is kritikán aluli volt. Bár nem vártam sokat Tunsiltől az első meccsen, de ilyen teljesítményt én is lehozok négy itteni kommentelővel. Watsont megint IR-re teszik így, inkább előbb mint utóbb.

 6. 6

  Krisztian Fekete

  Melyik néggyel? :D És ki lenne a QB-d? :D

 7. 7

  Zoltán Debreczeni

  Dehát egész nyáron azt hallgatta Sean, hogy miért passzolt futás helyett a 1st down ért. Most meg az a baj, hogy futott? :)

  Hogy mi? Situation football? Az egy tablet?
  :)

 8. 8

  Zoltán Debreczeni

  Hustonban közelről nézték, hogy bassza el Luck karrierjét az Indy. Semmit nem tanultak belőle. Pedig ugyanakkora kaliber az irányítójuk. Watson többet érdemel, minthogy egy héttel a szezon előtt ad-hoc módon próbálják helyrehozni évek balfaszságát. Ez nem építkezés. Ez gányolás.

  Egyszer valaki lefogja írni, hogy Watson ért annyit mint Luck.

  Bold: talán meg sem kövezik érte. (Ha azzal a cikkel vár pár évet.)

 9. 9

  bjeela

  Egyezünk.

 10. 10

  bjeela

  Van az az összeg, amennyiért bevállalok négy bordatörést, egy térdficamot és egy agyrázkódást.

 11. 11

  Zoltán Debreczeni

  Ha az anyósod az ügynököd, lehet, hogy nem is lesz olyan sok a garantált tartalom.

 12. 12

  bjeela

  Sajnos már meghalt és imádott, amíg élt. De láthatóan nincs túl sok ismereted a családi érdekhálókról, ha ilyeneket mondasz. Tehát férfinek az após az ellenfele, nőnek az anyós, mert mindkettő konkurenciát lát a másikban.

  Tehát a poén – ami amúgy kitűnő – úgy helyes, hogy “ha az apósom az ügynököm…”, viszont akkora barom sosem leszek, hogy az öregre ilyesmit valaha is rábíznék. ;)

 13. 13

  Krisztian Fekete

  Miből gondolod, hogy Téged draftolna? :D

 14. 14

  bjeela

  Akkor már értem, miért volt fehér por az orra alatt…

 15. 15

  bjeela

  Én csak felajánlkoztam és reménykedem, hogy bejutok a keretbe. ;)

 16. 16

  Zoltán Debreczeni

  Van e sárga bajszod?

 17. 17

  bjeela

  van az az összeg…

 18. 18

  csak ezt ne

  Na az is. Ha nem futtatnak tök fölöslegesen egy 0 yardosat előtte, akkor esetleg maradt volna két dobásra lehetőség. De ha nem sikerült, nem volt olyan reménytelen, hogy ne lehetett volna már akkor is negyedikre nekimenni. Fangio kb úgy nézet ki a végén az oldalvonal mellett, mint egy kivert kutya. Hát ez egy jó hosszú idény lesz Denverben, ez rá volt írva Elway arcára is.

 19. 19

  Kenny79

  A győzelem, az győzelem….ezt már nem veszik el. Sajnos Brees teljesítménye, ahogy a kritikusok megmondták, nagyon visszaesett. Nem ment jól Neki, CSAK 370 yard-ot passzolt, eladta a labdát a Red Zone-ban, és a pontossága sem volt a helyén, csak 74,1 %-os volt. Borzasztó volt nézni is!!! Hova fognak így jutni a kedvenc Szentjeim. :(

 20. 20

  Timbuktu

  Laikus kérdés: ha a NO-HOU meccs utolsó előtti playében a földön fekvő elkapóhoz nem ér hozzá a védő még 2 másodpercig, akkor véget ér a meccs és nincs idő FG-ra?

 21. 21

  gege963

  Mindezt egy playben. ;)

 22. 22

  Kopi3.14

  A HC-t tudom.

 23. 23

  Kopi3.14

  A védelem és a Saints az egy oximoron.

 24. 24

  bjeela

  Van az az összeg, amiért mégecccer kimegyek a pályára leöletni magam…

 25. 25

  bjeela

  Nanana, volt idő, amikor nem volt az olyan rossz.

 26. 26

  Fetyke

  Nem biztos, de valószínűleg igen. A foci fejben dől el. A védő nem gondolkozott, csak ösztönből cselekedett, hogy milyen jó ráugrani az elkapó hátára. Vereség lett a hülyeség jutalma.
  Magam sem értettem már az éjjel sem a védő megmozdulását.

 27. 27

  Tuzpallos

  Annyi látszik csak szerencsére/sajnos, hogy 40 yard felett már nem nagyon tud dobni, most is erősen le kellett lassítania Ginn-nek, hogy elkapja azt a hosszú passzt és tavaly is többször azért nem lett nagy játék, mert rövidek lettek a dobások hosszúra.
  Igaz, a mostanit azért szinte helyből dobta, nem volt ideje/helye lendületet venni.

 28. 28

  Krisztian Fekete

  Mostanában minden idény hosszú Denverben is.

 29. 29

  Kenny79

  Tavaly egy őrült meccsel kezdtünk a Tampa ellen, Fritz-nek sem lesz több olyan meccse. Ez nem mérvadó, bár igazad van, a tavalyi első meccshez képest visszaesés. :) Minden meccs két csapaton múlik. :)

 30. 30

  Kenny79

  Ez Nekem is eszembe jutott ma, ez lett volna a helyes megoldás Houstoni részről, de szerencsére….

 31. 31

  ahanem

  a zebrák ítélhettek volna úgy, hogy az elkapó feladta magát, vagy a forward progress megállt, így akár le is fújhatták volna tackle nélkül, amit a hazai pálya előnyének be is lehetne tudni, akkor pedig lehet azonnal időt kérni

  ha ezek közül egyik sem következik be, akkor ahogy mondod, lejár az idő, és a Texans nyer

 32. 32

  csak ezt ne

  A Watson Hopkins kapcsolat vita nélkül megéri a fennmaradást, és igaz a megállapításotok, hogy sokáig ilyen passzvédelemmel nem élvezhetjük. Működött a futás is, szerintem a játékterv is ült, az utolsó TD drive meg már mintha egyenesen Kansasből érkezett volna. Így ki szabad kapni a Superdome-ban. De nagyon aggódom, hogy Watson meddig bírja majd. Bill O szerintem nem hívott rosszul, viszont a fal megerősítése nélkül (márpedig igazán eszköz erre nem maradt) ez a szezon egy kötéltánc lesz. A Saints jó lesz, Kamara most kényszerből kicsit túl sokat volt használva, a védelem meg fog még fejlődni, és sikerült végül az első fordulós átkot is megtörni.

  A másik meccs a nyitány csalódása volt. A Broncos védelme a nagy nevek és a védőguru találkozása ellenére egy jó indulattal közepesnek titulálható O ellen simán kapitulált. Chucky egész nevetséges szinten outcoacholta ellenfelét a labda mindkét oldalán, anélkül, hogy különösebben kreatív vagy szellemes dolgokat mutatott volna. Az újoncok használata például. Mi a fenéért draftolták Fant-et, blokkolni tényleg? Gruden ellenben jól és bátran hívott az első évesekre is. A denveri play hívások is fájdalmasak voltak. Ez egy kilátástalan Broncos volt. A legnagyobb zuhanás a várakozásaimhoz képest messze, a Browns mellett.

 33. 33

  ahanem

  naja, csak a bucsnak időtlen idők óta az NCAA második divíziójából való secondaryja van, a Houstonnak meg legalább NFL középmezőny, vagy valami hasonló

 34. 34

  ahanem

  legalább Watson is jól rájátszik, hogy agyonüssék, még ha TD-t is ér

 35. 35

  ahanem

  mikor? ja igen amikor Lattimore-ra meccsenként 8 zászlót lehetett volna dobni és csak egyet dobtak.

 36. 36

  Bélabá a csótány

  ” Tehát férfinek az após az ellenfele, nőnek az anyós, mert mindkettő konkurenciát lát a másikban.”
  Kivéve ha akkora vércse az asszony, hogy már könyörgött az apja hogy vigyed.Anyós szempontból meg az anyós számolhat egy “vastagabb” lovaggal,de csak rád futotta.

 37. 37

  Fetyke

  Sőt szinte biztosan ezt ítélték volna zebrák. Csak kérdés, hogy mennyi idő alatt fújták volna ezt be. Nagyon is elképzelhetőnek tartom, hogy mire az általad említett döntést meghozzák, addigra lefutott volna az a 2 másodperc. Illetve, itt előjöhetett volna, hogy nem csak a védőkben van benne az a feltétlen reflex, hogy mindenképpen rá kell ugrani egy elkapó hátára, ha ott van előtted, hanem az elkapóból is előjöhetett volna, ha nem érnek hozzám tovább kell menni ösztön. :)
  A védő mindenképpen hülyeséget csinált…

 38. 38

  ahanem

  hja, nem véletlenül nem egy elit secondary-ról beszélünk
  viszont az elkapónál nem tudom, szerintem ott azért többször meg is volt beszélve, hogy ha középre is jön a passz, menjenek le, hogy lehessen időt kérni
  bár aztán láttuk mennyit érnek ezek az utasítások, Payton vagy 10x mondta el mindenkinek hogy no penalties aztán mégis nyelték folyamatosan a zászlókat

 39. 39

  bjeela

  “Kivéve ha akkora vércse az asszony, hogy már könyörgött az apja hogy vigyed.” Kicsit sértő, hogy ilyen silány árúval való kereskedést vélsz tőlem elfogadhatónak. Ennél azért igényesebb vagyok. Legyen inkább kerecsensólyom…

  Az én “vastagságom” eddig elégségesnek bizonyult a választottjaim számára, több értelemben is… De ugyebár pénzből sosem elég, míg más tekintetben azért van egy limit.

 40. 40

  Fetyke

  Ugyanezen a számok tavaly ilyenkor: 439 yard, nem dobott INT-et, viszont 3 TD-t osztott ki és 82,2 %-os passzpontosság. Ez bizony innen nézve már visszaesés. :D Ja! Mindezt egy Cook-al kiegészített/feljavított elkapósor mellett. :)
  És a győzelmet valóban nem kell megmagyarázni, örülni kell neki. De te is tudod, hogy ez bizony nem csak rajtatok múlt.

 41. 41

  ducksfan

  NO-HOU: izgalmas volt, az egyszer biztos :D

  Az elején a Hopkins droppok furcsák voltak, tavaly egész szezonban volt neki ennyi, aztán utána játékba lendült. A támadófal továbbra is siralmas, de Tunsil csak last minute érkezett, örülhetett, hogy a saját neve szerepel a mezen. Amin közben elgondolkoztam, hogy BoB a trade kapcsán talán arra gondolt, hogy ők mivel PO csapat lesznek, úgyis csak az első kör végén választhatnak, és ott amúgy sem találnának olyan jó játékost, mint Tunsil, (illetve egy első kör végi és egy második kör végi játékos között nincs akkora különbség) így érte az első kör OK. Csak sajna csomagban adták, de így Fuller és Hopkins mellett lett még egy potens WR (még így sem lesz rossz, pláne, ha a jövő évi draft class nem lenne elég mély (rosszabb meg ugye nemigazán lehet). A védelme szerintem több gondot jelent, Watt egyedül kevés a falban, bárhol állt fel, mindig duplázták, szegény már a fülén vette a levegőt. Kamara pedig a második félidőben hülyét csinált belőlük, szomorú, hogy Paytonnak ennyi idő kellett, hogy rájöjjön. Payton: mi a f*rt kell a csere QB-t Brees helyére beküldeni??? Az, hogy ST ss trükkös játék esetén bentvan, érthető, de amikor a center mögé áll, mindenki tudja, hogy futás lesz, elpazarolnak egy játékot. Most belefért, de csak nagy mákkal.

  OAK-DEN: én Broncos szurkolóként felemás érzéssel álltam fel a meccs után. Egyfelől ez egy nyerhető meccs volt, az offense elég sok pontot fenthagyott: elejtett könnyű TD passz; kétszer kizsákolták Flaccot a FG távból; egyszer a red zone-ban nem fújtak rajta facemask-et (vagy min. illegal use of hands), mindkét esetben kb. 3-4 yrd-ról jöhetett volna a 1st down. Az offense nem volt olyan borzalmas, mint tavaly, sőt, a második félidőben már majdnem élvezhető is volt: volt külső futás, belső futás, változatos passzjáték. Támadófal nem ártana, és az sem, ha nem aludnák át az első félidőt. Flacco nem az unott ravenses formáját hozta, nekem motiváltnak tűnt, vigyázott a lasztira. Szerintem ez jó lesz. A védelem elég gáz volt, a gyors és/vagy nagydarab elkapók/TE-k, futók szétszívatták őket és sajna, ha egy ilyen képességű támadók ellen ez lesz, akkor itt nagy zakók várhatók. Nem voltak playmaker megoldások.

  Másfelől ha ezt a Raiders-t nem verjük meg, akkor kit? A védelem nem lépett előre és ez aggasztó, mert azért továbbra sem a támadók nyerik meg a meccseinket, és a csoportban így kinéz 1-5, jó esetben 2-4.

  Az kimaradt, hogy a raiderses Conleyt súlyosnak tűnő nyaksérüléssel hordágyon “kikötözve” vitték le.

 42. 42

  acsdav2

  Botrány lett volna, ha a zebrák azt ítélik. :D Az elkapó amint elkapta a labdát rögtön a földre vetette magát, ahogy azt kell. A bírók tisztában vannak azért ilyenkor, hogy várhatóan ilyenre kell majd figyelni. Szóval a védő érintésének összességében nem volt jelentősége. Akkor lett volna hülyeség, ha nem veti földre magát ő meg leszereli.

 43. 44

  Zoltán Debreczeni

  Az, hogy egy EGÉSZSÉGES NFL irányító ne tudna 60 air yardot dobni hasonló mítosz, mint a yeti.

 44. 45

  bjeela

  Piszkálta a csőrömet, ezért kicsit visszanéztem Luck és Watson rookie évét felvételekről. Lucknak sokkal pocsékabb fala volt, mint Watsonnak, de ez nem jelenti azt, hogy Watsont bárki is megvédte volna. Viszont Watson sokkal érettebben, nyugodtabban, okosabban mozgott a fal mögött, mint Luck – talán mert egy másodperccel több ideje volt, mint Lucknak -, aki inkább csak hátramenekült minden egyes playnél 3-4-5 lépést és megfordulva szinte azonnal lőtt, mert már jött is rá az áldás, mert az a fal semmire nem volt jó. Luck sokkal több abszurd dobást volt kénytelen elereszteni emiatt, míg Watson olyan természetességgel hajigált tűpontosan 50-60 yardokra egy harminccentis ablakba, mint ha csak egy dartsostól kérnéd, hogy találja a fél méterre lévő kertkaput. Mindkettő kiválóan látta meg a futáslehetőségeket és jól is futottak. Látszólag Luck volt az erősebb, de elnézve miket dobált felfoghatatlanul könnyedén Watson ez legalábbis kérdéses. Összegezve mindkettő zseniális volt már a legelején is, de Watson talán összeszedettebb, érettebb volt, mint Luck. Viszont mindkettő sajnos túl sokat vállalt be a győzelemért.

 45. 46

  bjeela

  Jajaja, rommá verik folyamatosan és nem csak ezen a meccsen. Kérdés, hogy mikor jön rá, hogy ez neki nem éri meg és igenis elég a hátralevő élethez 20 millió dollár is. Valahogy ki kell húznia az első szerződésig a dolgot és aztán otthagyni ezeket a picsába, vagy keresni egy értelmesebb csapatot, ahol megvédik a franchise QB-t. Bááár megjegyzem ott van Russel Wilson esete, akire szintén nem nagyon vigyáz a csapata és ütik-verik rendesen, de egészen jól elvan ezzel, igaz, ő az NFL egyik legjobban mozgó QB-je.

 46. 47

  bjeela

  Megnéztem Brees dobásait mégeccer és nincs ezekkel semmi baj. Ginn esetében mindössze elnézte a dobás hosszát, hiszen az utolsó pillanatban figyelt abba az irányba, hogy megzavarja a safety-t. Brees amúgy sosem volt egy mozsárágyú, ritkán dobott 40-50-60 yardos passzokat, mert részint nem szorult rá, részint épeszű ember nem kínozza a vállízületeket, szalagokat a látványért, mert hamar elhasználódnak. Ezen felül alacsony, rövidebb karral, mint a többi QB, ergo az erőkar is kisebb, vagyis fajlagosan nagyobb erőre, gyorsaságra van szükség a dobásnál, mint egy nagyobb karú embernek, hogy ugyanazt produkálja, ezért inkább rövidebbeket dob.

 47. 48

  bjeela

  Amúgy megnéztem és Brees korábbi nagy dobásainál is rendre előfordult, hogy nem trafálta el az elkapó sebességét és annak kissé le kellett lassítania az elkapásért. Megjegyzem olyan QB még nem született, aki minden dobásával úgy találja el az elkapót, hogy annak meg se kell fordulnia, nem veszít a sebességéből, hanem csak kiteszi a kezét és abban a pillanatban ott a laszti, amit csak meg kell fognia. ;)

  https://www.youtube.com/watch?v=pQB42R11cIg

  Ja, és itt vannak a tavalyi mély passzai is. Nem tűnik úgy, hogy romlana a karja… ;)

  https://www.youtube.com/watch?v=uApGv7xd72o

 48. 49

  Debreceni József

  QB maradna Watson, az öt falember pikkpakk összejön, ahogy írták lentebb, van az a pénz. Rosszabbak nem lennénk. A blokkoló TE helyére meg betennénk egy láda sört. Ő lenne a legjobb 😂

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team