Connect with us

Hír

Hosszabbított tight endjével a Rams

Jared Goff után újabb fiatal játékossal kötött hosszú távú szerződést Les Snead general manager a 2016-os classból, ezúttal Tyler Higbee kapott nyolc számjegyű összeggel bíró kontraktust.

Ha Rams és tight end, akkor már csak fantasy szempontból is előbb ugrik be Gerald Everett neve az egyszeri nézőnek, ám ő még nem kaphat új szerződést, hiszen a harmadik idényét tapossa profiként. Higbee azonban újonc szerződésének utolsó évébe lépett, és nem várta meg a Rams, hogy jövő márciusban tesztelje a piacot. A felek egy 4 éves, $31.025 milliós szerződésben állapodtak meg, amely ösztönzőkkel 36 millió fölé kúszhat, és 15,5 millió garantált összeget tartalmaz valamilyen formában, ezzel a 2023-as szezon végéig lepapírozták Los Angelesbe – írta Ian Rapoport a Twitterén.

Kicsit homlokráncoló összeg? Nem csoda, mert bár volt 34 targetje tavaly, és a Super Bowl részvételben alaposan kivette a részét a Saints elleni konferenciadöntőn, egy blokkoló tight endről beszélünk. Bár Everett kezeit gyakrabban használja a Rams passzjátékoknál, Higbee az offense snapek majdnem háromnegyedén (71,6%) pályán volt, igaz javarészt blokkoló TE-ként. Sőt mi több, a PFF adatbázisa alapján neki volt a legtöbb passz (137) és futásblokkoló (394) snapje a tavalyi alapszakban az összes tight end közül, szóval McVay rendszerében egy igen fontos játékos ő.

De ér-e évi ~8 millió dollárt egy blokkoló tight end a mai NFL-ben? A jelek azt mutatják, hogy igen. A Higbee után a második legtöbb blokkoló snapet kapó TE, Tim Boyle is idén kapott a Ravenstől egy új szerződést: márciusban egy 3 éves, $18 milliós papírra firkantotta rá becses nevét, ami éves átlagban 6 millió dollárnak felel meg. Meglátjuk igazuk lesz-e.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!