Connect with us

Hír

Kaliforniában mostantól kaphatnak pénzt az egyetemista játékosok

Kaliforniában elfogadták azt a törvényt, miszerint az egyetemista sportolók 2023-tól pénzt kereshetnek a nevükből, arcukból, stb., Természetesen Nemzeti Egyetemi Sportolói Szövetség a törvény elfogadása ellen lobbizott – az NCAA-ben a játékosok semmilyen módon nem profitálhatnak a sportból -, de nem sikerült meggátolniuk a dolgot. A kaliforniai kormányzó reméli, hogy több másik állam is követi a példáját, ami egyébként történelmi jelentőségű.

Az iskolák továbbra sem fizethetik a játékosokat, azonban a fiatalok aláírhatnak szponzori megállapodásokat különböző cégekkel. Rendkívül sokan támogatják ezt a dolgot, hiszen a sportolók rengeteg bevételt termelnek az iskolájuknak, emellett kidolgozzák a belüket is az edzéseken, eddig azonban semmilyen módon nem profitálhattak a munkájukból – egyedül ösztöndíjat kaptak, ami persze sokaknak óriási segítség az amerikai tandíjak fényében, viszont sokan közel sem kapnak akkora kompenzációt, mint amennyit érnek.

Felvet persze érdekes problémákat is ez a törvény. Vajon emiatt többen választják majd a kaliforniai egyetemeket (pl. USC)? A kaliforniai egyetemek így majd szponzori szerződésígéretekkel csábítják magukhoz a fiatalokat? Felboríthatja ez az erőviszonyokat az egyetemi fociban? Vajon így kevesebb underclassman jelentkezik majd a draftra?

Persze a legnagyobb kérdés, hogy követi-e Kalifornia példáját több állam is.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások