Connect with us

Összefoglaló

Mahomes parádés, a Browns csalódás, a Dolphins egy félidőig igazi NFL-csapatnak tűnt

Kiváló meccset hozott a Chiefs-Ravens összecsapás, a vasárnap esti rangadón megnézhettük, hogy a Browns és a Rams is csalódást keltő eddig, a Dolphins egy félidőig végre NFL-csapatnak tűnt, a Bills pedig nagyon fura győzelmet aratott. 

Baltimore Ravens @ Kansas City Chiefs 28-33

Nem igazán van olyan rekord, amit Patrick Mahomes ne dönthetne meg. Mostantól neki van a legtöbb 300 yardos meccse első 20 találkozója során (13), és ebben az ütemben 6376 yardot fog passzolni ebben az évben. Sokkal jobb emberállománnyal rendelkező secondaryvel pedig nem fog találkozni, mint a Ravensé, amelyiknek 374 yardot pakolt most fel. Zseniálisan játszik, bárhonnan, bármikor benne van a nagy játék lehetősége, egész egyszerűen hihetetlen nézni a játékát.

Az újonc Mecole Hardmant is ki lehet emelni a támadósorból, aki kiválóan játszott, Demarcus Robinson is lehúzott egy gyönyörű TD-t, LeSean McCoy is jól futkározott, Travis Kelce pedig ismét hozta a szokásos kiváló formáját. A védelemben Tyrann Mathieu-t és a secondaryt kell megdicsérni, hiszen nagyon jó játékkal rukkoltak elő.

A másik oldalon Lamar Jackson eléggé hullámzó volt. Voltak kiváló megoldásai, és nagyon buta hibái is – utóbbiból volt több, az 51,3%-os passzpontossága a legrosszabb rövid karrierjében. Az eddig látott kiváló mély passzok most távol mentek a célpontoktól, a rövid játékok sem mentek konzisztensen, és még csak futni sem sikerült igazán sokat – itt kell ismét kiemelni a Chiefs védelmét, mert remek teljesítményt nyújtottak. Mark Ingram (103 futott yard, 3 TD) és a futójáték visszahozta a meccsbe a Ravenst, ám a győzelmet nem sikerült megszerezni. A pass rush a meccs elején félelmetes volt, utána viszont nagyon is akadozott, ahogy a secondary sem tudta felvenni a versenyt a Chiefs offense-szel.

Mindeközben dicsérjük meg Harbaugh mestert, aki teljesen jogosan volt agresszív a meccs elejétől kezdve, és ment neki negyedik kísérleteknek és kétpontosoknak, hiszen tudta, hogy a Chiefs ellen nem elég mezőnygólokat rúgni, itt bizony TD-ket kell szerezni, hiszen Mahomes minden támadásában benne van a hatpontos lehetősége, és nem lehet megállítani. Nem mindig jött be persze a Ravensnek, de értékelem az igyekezetet.

(katonadani)

Los Angeles Rams @ Cleveland Browns 20-13

Ahogy várni lehetett, nem volt egy pontgazdag találkozó, az első félidő (6-3) pedig kiváltképp nem volt az. Mindkét csapat támadósora akadozik így a szezon elején, a védelmek viszont nagyon elemükben vannak – így volt ez a vasárnap esti rangadón is, pedig a Brownsnak konkrétan a teljes kezdő secondaryje sérült, így noname játékosoknak kellett beugraniuk, mint például Juston Burrisnek, akit két napja igazolt le a Browns, most pedig interceptiont szerzett.

A meccset igazából az döntötte el, hogy a Rams offense jobb, mint a Browns offense. Ez pedig főleg a sémának és a játékhívásoknak köszönhető, McVay messze-messze jobb munkát végez, mint Freddie Kitchens. A Ramsnél elég sokszor láttunk üresre játszott elkapót, jól ment a play action is a második félidőben, és Cooper Kuppnak köszönhetően sikerült feltenni két TD-t a táblára, ami elégnek bizonyult.

A Browns offense-t ellenben rossz volt nézni ezen a meccsen. A rövid passzok működtek, amikor 2,5 mp alatt szabadult a labdától Mayfield, akkor szép és jó volt minden, azonban amikor nem volt szabadon az első embere, akkor minden összeomlott. A támadófal nem tudta megvédeni a másodéves irányítót, aki szellemeket is látott, korán menekült a zsebből, a nyomás hatására nem tartotta a szemét a pályán, hanem maga elé koncentrált, így pedig nem lehet játszani. Sok kritikát érdemel a támadófal, ilyen tackle-párossal nehéz is mit kezdeni, de Mayfield is gyengén játszik.

Freddie Kitchenst pedig még több kritika illeti. Egyrészt hívott negyedik és 9-re egy draw futást, amit konkrétan soha, senki nem hívott még a történelem során ilyen helyzetben (tényleg, felkutatták). Erre a legjobb magyarázat az lehet, hogy azt hitte, harmadik kísérlet van, és ez tényleg a legjobb eshetőség… Aztán a meccs végén az egyenlítésért támadva a 10 yardoson belül annyira borzasztó játékokat hívott, hogy az hihetetlen. Négyből háromszor empty set, 11 personnel végig, semmi motion, semmi play action, semmi kreatív útvonalkombincáió, nulla. A Rams pontosan tudta, hogy mi fog következni, Kitchens meg sem próbálta összezavarni a védelmet. Ilyet nem engedhet meg magának egy csapat.

Nem jó ez a Browns, több sebből vérzik a csapat, leginkább az offense – a védelem legalább jó, Myles Garrett pedig egy állat. De egyébként a Rams sem túl lehengerlő, nem lenne feltétlen meglepő, ha nem tudnák megnyerni a csoportot. A 3-0-s mérleg szépen mutat, de a játék nem az igazi – legalábbis az offense részéről, mert a védelem nagyon pofás.

(katonadani)

Cincinnati Bengals @ Buffalo Bills 17-21

A labda mindkét oldalán esélyeshez méltóan kezdett a Bills, Josh Allen elképesztően magabiztosan vezényelte csapatát és már az első negyedben megtalálta az újonc Dawson Knoxot, majd egy büntetés miatt a közeli extrát is 2 pontra váltották, ezzel hamar 8-0-ra vezettek.

A második negyedben sem változott sokat a játék képe, a Bengals továbbra is 0 yard közelében mozgott, miközben a Bills folyamatosan tudott haladni, ám a vörös zónában már némileg tanácstalanok voltak Allenék, így csak két mezőnygólt tudtak értékesíteni, ám az első félidőt így is 14-0-ra nyerték, a meccsben pedig abszolút nem volt benne, hogy visszajöhet a Bengals.

Nem így gondolta azonban Andy Dalton és a Bengals, akik valamelyest össze tudták szedni a támadósort, előbb az irányító futott meg egy gólvonal közeli akciót, majd egy rövid passz Mixonnak és meg is lett az egyenlítés. Eközben a Bills érthetetlen játékhívásokkal hergelte a saját szurkolóit, a végig jól működő futások helyett Allennel próbálták megnyeretni a meccset, azonban a fiatal irányító továbbra sem tudja levetkőzni a felesleges hibákat, ezzel pedig játékban tartotta az ellenfelet. Végül a hazai csapatban mindkét oldalon sikerült extrát hozni, hisz sorrendben mezőnygólon tudták tartani a Bengalst, egy hosszú drive-ot lezárva TD-t szereztek a támadók, majd Tre’Davious White második labdaszerzésével lezárták a meccset.

https://twitter.com/LsuFBallTruth/status/1175999954311090176

Hogy aztán miért próbált meg safetyre hazaszaladni az már másik kérdés, de végül a bírók sem voltak szőrszálhasogatóak és véget érhetett a meccs.

2011 óta először kezdett háromból három győzelemmel Bills, de az elmúlt 26(!) évben is csak a harmadik ilyen alkalom, így érthető, hogy mindenki fel volt spanolva. A Bengals sorozata sem rózsásabb, Taylor a harmadik edző, aki három vereséggel kezdett, és ilyen támadófallal nehéz elképzelni, hogy nagyon pozitív irányba fognak változni a dolgok.

(g495sr)

Miami Dolphins @ Dallas Cowboys 6-31

Az eddig látottak alapján az első félidő teljesen érthetetlen volt számomra. Nem hogy meccsben volt a Miami Dolphins, egyszerűen vezetnie kellett volna! Preston Williams elejtett egy TD-t, a red zone-ban is sikerült fumble-t véteni… A második félidőben simán nyert már a Cowboys, de az elsőben bőven meccsben volt a Dolphins, és egy normális NFL-csapat képét mutatta mind offense, mind defense oldalon. Az első 30 percben szerzett 216 yard elég szép, főleg az első két meccsen összesen összehozott 384 mellett.

Na aztán a második félidő már jobban hasonlított a vártakra, a Cowboys 272-70 yard arányban múlta felül ellenfelét. A delfinek nem tudtak sem haladni, sem védekezni. Elliott és Pollard is 100 futott yard fölé ment (1998 óta nem volt erre példa a franchise történetében), Amari Cooper többször megégette a Miami egyetlen jó játékosát, Xavien Howardot, Dak Prescott is parádézott (az első félidőben nem volt valami jó). A Cowboys nem túl impresszív ellenfelek ellen nagyon impresszív győzelmeket aratott eddig – egy félidőt leszámítva -, és 3-0-val simán vezeti csoportját.

Rosen egyébként jól játszott, mindenképp jobban, mint Fitzpatrick az első két találkozón – azért a nagy öreg most is hozta az átkot és beállt egy kicsit dobálni, amíg Rosent agyrázkódással vizsgálták. Kiemelhetjük még Taco Charltont, aki szerzett egy sacket volt csapata ellen, amely a héten vágta ki. A túloldalon Robert Quinn visszatért és hozott is magával két sacket, illetve sok nyomást.

(katonadani)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!