Connect with us

Beharangozó

Öt ok, amiért látnod kell Bears@Redskins meccset

Nincs szerencsénk eddig az MNF-meccsekkel, bár most nem a sérülések vagy a pocsék forma miatt. A Bears még egy érdekes csapat is lehetne, de a Redskinstől már a szezon előtt sem vártak sokat, nem is értjük, hogy lehetett egy ennyire egyoldalúnak tűnő mérkőzést választani. Ennek ellenére találtunk öt jó okot arra, hogy fennmaradjunk hajnalban és megnézzük a mérkőzést.

 

 

 

1. Így is kevés meccs van, mindent meg kell becsülni

 

Első blikkre ez a legerősebb érvünk, közel kilenc hónap böjtölés után az ember ne válogasson. A mérkőzés ráadásul még szoros is lehet, hisz a Bears támadósora elég nagy gödörben van az eddigiek alapján, így ha színvonalas nem is, de legalább izgalmas lehet találkozó.

 

2. Egy elit védelmet mindig jó nézni

 

Bár a Bears-offense nem a legjobb, a védelem még mindig ligaelit. Khalil Mackék ugyan még némileg rozsdásak, de a két meccs alatt engedett 24 pont még így is elég jól néz ki, a Redskins ellen pedig lehet villogni. Külön kiemelném Leonard Floydot, akinek ugyan kellett három év, de végre kezd első köröshöz méltóan játszani.

 

3. Az előjelek nem jók, de az emlékek igen

 

A Redskins támadósor két talán legjobb/legfontosabb játékosának, Adrian Petersonnak és Case Keenumnak is szép emlékei vannak a Bearsről. Mindkét játékos a Vikings tagjaként ért el szép sikereket a chicagói csapat ellen, és ha rajtuk múlik, akkor a Redskins pocsék hétfő esti mérlege hazai pályán (1998 óta 1-16) némileg javulhat.

 

Peterson karrierje során 1 562 yardot termelt a Bears ellen, ennél többet csak a Packers ellen (1 899) sikerült elérnie. E mellé van még 14 futott TD-je, ami szintén a második legtöbb (15 vs. Packers), illetve meccsenként 111,6 yardot átlagolt a Chicago ellen, a legtöbbet az NFC North-os ellenfelek közül. Ha ehhez hozzávesszük, hogy 2017-ben Keenum 2/2 meccset megnyert a Bears ellen (38/50, 76 százalékos passzpontosság, 329 yard, 2 TD, 0 INT, 106,17-es passer rating), illetve idén két meccs alatt 5/0-s TD/INT aránya van és 601 yardja, akkor akár még jól is elsülhet a csörte. Ha másért nem is, a Vikings-fanok már csak miattuk is szurkolhatnak a Redskinshez.

 

4. Terry McLaurin  vs. Allen Robinson

 

Mindkét támadósor kifejezetten egyoldalas, már ha a skillplayereket nézzük. A támadófal döcög, így a futójáték sem igazi a csapatoknál, a kezdő TE-k sérültek, és mindkét csapatnál csak egy jó elkapó van – de ők legalább kivételesen jók. A Bearsben Allen Robinson egyedüliként viszi hátán a támadósort, több yardja van (146) mint az utána következő három játékosnak (121), Mitch Trubisky csak őt tudja eltalálni.

 

 

A Redskinsnél Keenum Trubiskyénál sokkal jobb játékának köszönhetően nem ennyire kiugró Terry McLaurin, de a 187 yardja és két TD-je magáért beszél, pláne egy harmadik körös újonctól – mindkét szám top 15-ös és a legtöbb a Washingtonban.  Nem egy Dez Bryant-Calvin Johnson pisztolypárbaj, de érdekesnek mindenképp érdekes.

 

5. Magára talál-e Matt Nagy és Mitch Trubisky

 

A Bears offense jelenleg a harmadik legrosszabb szerzett pontokban és megtett yardokban is ligában, aminek egyik oka a korábbi első körös irányító, Mitch Trubisky. Rengeteg könnyűnek számító passzt szúr el, a passzpontossága pocsék (58,3), két meccs alatt 348 yardnál, nulla TD-nél, egy INT-nél és 65-ös passer ratingnél tart, már annak is örülhet, hogy ilyen játékkal egyáltalán már legalább egy győzelme van a Bearsnek.

 

A probléma persze első sorban nem vele van, hisz ő nagyjából erre a játékra képes három éve, de tavaly mindezt többé-kevésbé ellensúlyozni tudta Matt Nagy a kiváló rendszerével. Most ez a rendszer nem tűnik hatékonynak, a Bears semmilyen téren nem tud haladni, Trubiskyban bízni pedig nettó öngyilkosság, még a szenvedő Redskins védelem ellen is. Érdekes lesz látni, mire megy majd a liga egyik legjobb támadóguruja.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!