Connect with us

Összefoglaló

Soha ne becsülj le senkit az NFL-ben

Izgalmas vasárnapunk volt, ami megmutatta, miért is szeretjük az NFL-t – bárki bármikor megverhet bárkit. A Lions és a Texans idegenben verte az Eagles-Chargers duót, Daniel Jones 18 pontos hátrányt dolgozott le a Bucs ellen élete első meccsén, a Jacoby Brissett vezette Colts pedig a Falconst lepte meg.

 

 

Detroit Lions@Philadelphia Eagles 27-24

 

A Lions most bánhatja igazán, hogy elszórakozta a Cardinals elleni győzelmet, most 3-0-val állhatna 2-0-1 helyett. Az Eagles és a Chargers elleni skalp ettől függetlenül nagyon jól néz ki, de kelleni fog legalább egy bravúr a Chiefs-Packers-Vikings trió ellen a következő három hétben, ha komolyan gondolja a folytatást. Az Eaglesnek pedig 1-2 ellenére sem kell egyelőre aggódnia, a csapat még mindig jó, a sorsolás sem vészes, ennél szerencsétlenebb pedig a sérülésekkel már úgy sem lehet.

 

A mérkőzés legjobbja – Lions Defense

 

A 24 pont talán soknak tűnik és a yardokat is nyelte a csapat, de ez nem fest reális képet az egység teljesítményéről. Egyedül az Eagles utolsó TD-jénél elkövetett két 15 yardos büntetés volt az, ami miatt meg lehet szidni a védőket, de a három sack, három kiharcolt (khm… Agholor) és két összeszedett fumble, a négy negatív yardos szerelés, a nyolc leütött labda és a két turnover on downs az utolsó percekben önmagáért beszél. Nem ligaelit az egység, kellettek az Eagles bénázásai is a sikerhez, de egy ilyen védelemmel már meccseket lehet nyerni és ez a legfontosabb.

 

A mérkőzés legrosszabbja – Eagles-elkapók

 

Hét drop volt a mérkőzésen az Eagles részéről, közülük az egyik TD-t ért volna, egy pedig minimum egy döntetlent, de jó eséllyel győzelmet. Ez sorozatban a második mérkőzése a Phillynek, amikor a bénázó elkapókon megy el a győzelem.

 

A mérkőzés legnagyobb pozitív meglepetése – Marvin Jones

 

Az elkapó nagyot játszott, az év végi videókba illő akrobatikus elkapásaival 101 yardot és egy TD-t szerzett – úgy tűnik, ő így szereti, a kezébe dobott labdákkal jobban meggyűlik a baja. De pass protectionben a támadófal is jó volt, Staffordnak is korrekt mérkőzése volt és a játékhívások is többnyire jók voltak, bár a negyedik negyedes gameplanen azért lehet még finomítani, a futójáték még mindig nem az igazi.

 

A mérkőzés legnagyobb csalódása – Kenny Golladay, TJ Hockenson, Miles Sanders, Nelson Agholor

 

Golladay borzasztó napot fogott ki, nyolc passzból csak kettőt kapott el 17 yardért, volt pár csúnya dropja és még azt is elfelejtette, hol a pálya széle. Hockenson szintén zenész, négy targetből csak egyet kapott el egyetlen yardért, de blokkolásban sem volt jó, az első heti 100+ yardja óta teljesen eltűnt.

 

Az Eaglesből talán Wentzen kívül bárkit lehetne mondani, de a két fumble-t összehozó Miles Sanderst emeljük ki, nem ezt vártuk a fiatal futótól. Nelson Agholor pedig nem igazi csalódás, hisz ő mindig is kétélű fegyver volt, bár az önfumble után sikerült még mélyebbre tenni a lécet.

 

Houston Texans@Los Angeles Chargers 27-20

 

A Texans már 2-1-es mérleggel áll, a végén még mindez Bill O’Brient fogja igazolni. A Chargers viszont kezdhet aggódni, a veretlen Chiefs mellett elúszni látszik a csoportgyőzelem, és bár az 1-2 még nem a világ vége, nem is néz ki jól a rájátszás szempontjából.

 

A mérkőzés legjobbja – Keenan Allen

 

13 elkapás, 183 yard, két TD – zseni az ember. Nagy kár, hogy mellette a többiek nem igazán tudtak felnőni a feladathoz. Különösen igaz ez a támadófalra, amit szétszedett a Texans: öt sack és kilenc negatív yardos szerelés volt a mérleg, különösen JJ Watt volt félelmetes.

 

A mérkőzés legrosszabbja – Texans futójáték

 

A Chargers sem hasított a földön, de Carlos Hyde 10 futásból szerzett 19 yardja így is űberel mindent, ráadásul most Watson sem volt veszélyes a földön (a levegőben viszont igen, 351 yardot és három TD-t passzolt, négy elkapójának is legalább négy labdát osztott ki).

 

A mérkőzés legnagyobb pozitív meglepetése – Ty Long

 

A punterből lett rúgó négyből négy kísérletet értékesített, nem rajta múlott a győzelem.

 

A mérkőzés legnagyobb csalódása – Deshaun Watson 

 

Jól játszott, miatta fordított a Texans, de ez egy draftolatlan újonctól is oltári égő lett volna:

 

 

Atlanta Falcons@Indianapolis Colts 24-27

 

A Falcons megint a rosszabbik arcát mutatta, igazából simább volt ez a mérkőzés, mint ahogy az eredményből gondolhatnánk. Az 1-2-nek nem lehet örülni, pláne nem úgy, hogy a Panthers és a Saints is csereirányítóval nyert. A Colts pedig bejelentkezett a csoportgyőzelemért, nagyon jó a csapat és Brissett is életképesnek tűnik. Rossz belegondolni, mire lettek volna képesek Luckkal.

 

A mérkőzés legjobbja – Jacoby Brissett

 

Jár Brissettnek az elisméres, a 28/37, 310 yard és két TD önmagáért beszél. Ügyesen találta meg az üres embereket, nem nagyon volt úgy igazából rossz passza, a kulcsszituációkban sem remegett meg, egyelőre megéri a pénzét. A Falconsnál Austin Hooper és Julio Jones érdemel dicséretet, ketten együtt 194 yardot és két TD-t szereztek.

 

A mérkőzés legrosszabbja – A Falcons védelem

 

Egyszerűen borzalmas az egység. Brissett előtt mindig akadt üres ember, a Colts futójátéka is ült, szerelni pedig senki nem tud. Az külön gyalázat, amit az utolsó 2,5 percben, három pontos hátrányban művelt az egység, mintha direkt nem akarta volna visszaadni a labdát a támadóknak.

 

 

A mérkőzés legnagyobb pozitív meglepetése – Adam Vinatieri

 

Az első két hét szenvedése után most pont ugyanannyi jó rúgása volt, mint amennyit az előző két meccsen kihagyott: 5.

 

A mérkőzés legnagyobb csalódása – Matt Ryan

 

Ryan nem volt szörnyű, sőt, de nem ezt várnánk tőle egy ilyen csapatban. Ismét volt egy borzasztó interceptionje, amit ha nem dob meg, minimum mezőnygólt szerez a Falcons. Hiába hoz le egy szinte tökéletes meccset, ha az a kevés hibája mindig a lehető legrosszabbkor érkezik. Bár a védelmében azért el kell mondani, hogy ilyen védelem mellett nehéz meccseket nyerni hiba nélkül is.

 

New York Giants@Tampa Bay Buccaners 32-31

 

A Bucs egy könnyűnek tűnő győzelemmel megőrizte volna vezető helyét a csoportban és akár még komolyan is lehetett volna venni a csapatot. Ehelyett teljesen elszúrta a második félidőt, hőst csinált Daniel Jonesból, ez pedig mindkét csapatnál fordulópont lehet – csak a másik irányba.

 

A mérkőzés legjobbja – Daniel Jones

 

Mike Evans 190 yardja és három TD-je félelmetes, de nem lehet elmenni az újonc irányító mellett. 18 pontos hátrányt dolgozott le, 336 yardot és két TD-t passzolt, mellette pedig volt 28 futott yardja és két futott TD-je. Ezt a mérkőzést Eli Manning nem nyerte volna meg.

 

 

A mérkőzés legrosszabbja – Matt Gay

 

A kihagyott extrája döntetlent ért volna, és hiába lőtt be négy mezőnygólt, ha a mérkőzés végén kihagyott egy 34 yardosat, ami győzelmet ért volna. Rúgó nélkül nem lehet meccseket nyerni.

 

A mérkőzés legnagyobb pozitív meglepetése – Shaquil Barrett

 

A Broncos korábbi pass rusherének soha nem volt 5,5-nél több sackje egy szezonban. Most három meccs után nyolcnál tart és toronymagasan vezeti a ligát. Üde színfoltja a védelemnek.

 

A mérkőzés legnagyobb csalódása – Bruce Arians

 

Nem ezt szoktuk meg a liga egyik legjobbjának tartott Arianstől. 18 pontos előnyt adott le a csapata a második félidőben mutatott túlzottan konzervatív játék miatt. Mike Evans pusztított, Winston is ügyesen passzolt, ehelyett futtatni akarta az órát és visszahozta a Giantst a meccsbe. 499 megtett yarddal kikapni nagyon kellemetlen.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!