Connect with us

Hír

TRADE: Első kört adott a Steelers Minkah Fitzpatrickért!

Minkah Fitzpatrick nemrég cserét kért a Miami Dolphinstól, ezt pedig a második heti hétfő esti rangadó közben meg is kapta, ugyanis a Dolphins elcserélte a sokoldalú defensive backet a Pittsburgh Steelershöz, méghozzá egy 2020-as első körös pickért cserébe.

A pontos részletek így néznek ki:

Dolphins adja: Minkah Fitzpatrick + 2020/4. kör + 2021/7.kör

Steelers adja: 2020/1. kör + 2020/5. kör + 2021/6. kör

A Dolphinsnak így jövőre három-, a következő két évben pedig öt első körös pickje van (és emellé sok középső- és hátsó körös választási joga is), ami rendkívül sok drafttőke – már csak jó játékosokat kell húzni belőlük. Fitzpatrick helyét nem igazán találták a védelemben, ezért is kérte a fiatal játékos a trade-et.

Érdekes lépés ez a Steelerstől, főleg Ben Roethlisberger sérülése után. Az ESPN FPI (Football Power Index) mutatója szerint az irányító sérülése után a Steelersnek 29% esélye van egy top5-ös pickre és 62% esélye egy top10-esre, így jó eséllyel elég magas picket áldoztak a fiatal DB-ért.

Ez egyrészt lehet egy elég jó üzenet a csapatnak, hogy hisznek Mason Rudolphban, illetve így kvázi draftoltak egy nagyon tehetséges, tavalyi 1/11-ra választott játékost a secondarybe, azonban ezzel lemondtak arról az esélyről, hogy esetleg megtalálják Roethlisberger utódját azzal a bizonyos pickkel, ami akár top10-es is lehetett volna.

Érdekesség, hogy ezzel a cserével már 10, azaz tíz első körös van a Steelers védelmében, ami elképsztő szám.

A cserére egyébként így reagált a Dolphins cornerbackje, Xavien Howard:

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!