Connect with us

Összefoglaló

Újra TD-t engedett a Patriots D, a Bears megfojtotta a Vikingst, idegenben nyert a Raiders

Elég őrült vasárnapot hozott a negyedik forduló, 13 meccsből 10 is idegenbeli sikerrel végződött. Ezt az arányt tartva most három vendég győzelmet, és egy hazai sikert hozunk az első összefoglaló adagunkban.

New England Patriots @ Buffalo Bills 16 – 10

Ez egy igazi brusztolós defense csata volt, pedig egyáltalán nem így indult. Az első negyedben gyakorlatilag csak a Patriots volt a pályán, és egy Bolden futással, valamint egy blokkolt punt utáni TD-vel már 13-0-ra vezetett. És nagyjából ennyi is volt a támadók részéről a meccs, a továbbiakban már a first down elérése is komoly kihívást jelentett. A Bills védelme állandó terror alatt tartotta Bradyt, aki karrierje egyik legrosszabb meccsét hozta le. A passzainak a fele sem volt jó, nem dobott TD-t, de egyszer a célterületen eladta a labdát. Amit a Bills védelem tehetett, azt megtette, rajtuk nem múlt semmi. Ellenben a támadók…

A Bills offense nem volt katasztrófa, szedték a yardokat és a first downokat (főleg Frank Gore, aki a mérkőzésen átlépte a 15 000 futott yardos határt), de a legfontosabbat, a pontokat nem. A Patriots végzónáját csak egyszer sikerült elérni, pedig számtalan lehetőség lett volna rá. Allen a meccs nagy részében teljesen el volt veszve, olyan hibákat vétett, amik nem férnek bele a játékba. 3 INT-et is dobott, mert olyan hosszú passzt indított el, amit nem lett volna szabad, egyszer pedig még a mezőnygóltávolságból is kivitte a csapatát, mert addig futott hátrafelé, míg nagy yardveszteséggel földre nem vitték.

Mindezen hibák ellenére a Billsnek volt esélye a győzelemre, még Matt Barkley-val is. Allen ugyanis megsérült a meccs folyamán, és Barkley-nak kellett befejeznie a meccset. A végén a győzelemért támadhatott a Bills, de a Patriots védelem kivédekezte. Van Noy megütötte Barkley-t a passz pillanatában, ami miatt a labda kacsázva szállt el, mígnem Jamie Collins kezében landolt.

Ugyan a vereséget az eladott labdák határozták meg, de nem a turnoverek voltak a Bills offense legnagyobb hibái. Az igazi probléma az volt, hogy többször is időt kellett kérni, mert nem álltak fel időben, vagy megfelelően. Ennek (meg McDermott két rossz challenge-ének) köszönhetően a Billsnek nem volt időkérése a meccs hajrájában, amire nagy szüksége lett volna. Ezek olyan hibák, amik nem megengedhetőek, főleg nem egy Patriots ellen.

A Bills defense tehát nagyot küzdött, ha rajtuk múlik, akkor ez győzelem lett volna. De a túloldalon is egy nagyszerű védelem állt fel, és végső soron a Patriots a védelmének köszönhette ezt a győzelmet. A kapott TD nélküli sorozat ugyan megszakadt, de a 4 labdaszerzés kárpótolja őket.

(jarred)

Minnesota Vikings @ Chicago Bears 6 – 16

A Bears könnyedén lehozta ezt a meccset, pedig már az elejétől kezdve csereirányítóval kellett játszania. Mitchell Trubisky ugyanis már az első drive-ban kiesett, és a helyére Chase Daniel állt be. Ő azonban nemhogy nem volt rosszabb Trubiskynél, de egyenesen jobb volt. Ő sem hozott óriási számokat (195 yard, 1 TD), de magabiztosan játszott, a passzai jók voltak, és nem lehetett azt érezni rajta, hogy visszafogná a támadósort. Amit tőle elvártak, azt tökéletesen végrehajtotta.

Ugyanakkor a győzelem valódi kulcsa a Bears részéről a védelem volt, különösképpen a pass rush. A Vikings támadófalát darabokra szedte a Bears front7, Cousinsnak az esetek többségében felnézni sem volt ideje, már az arcában voltak a védők. Nem meglepő módon 6 sacket és 3 kierőszakolt fumble-t tudtak összehozni.

A Vikingsnak igazából esélye sem volt, gyorsan hátrányba került a csapat, emiatt az eddig megszokott futójátékot nem tudták erőltetni. Passzal kellett előremenni, de mivel a támadófal senkit nem tudott megfogni, ezért ez esélytelen volt. Sokáig az is kérdéses volt, lesz-e egyáltalán pontja a Vikingsnek. Végül összejött egy TD, de egy percig nem volt veszélyben a Bears győzelme.

(jarred)

Carolina Panthers @ Houston Texans 16-10

A Newton nélkül felálló Panthers újra nyert, a Texans pedig mindössze csak egy meccsre tudta megvédeni irányítóját. Egy végig szoros mérkőzést sikerült megnyernie a Carolinának azon a napon, ahol szinte csak a vendég csapatok diadalmaskodtak.

Kyle Allen bemutatkozása a Cardinals ellen parádésra sikerült, de a második mérkőzésen már azért voltak hibái a fiatal irányítónak. Elég csak annyit említeni, hogy a Texans front seven rendesen megkeserítette életét, hiszen három fumble-t is kiharcoltak a QB-n, és mindhárom labda a védőké lett. Ezek mellett még három sacket is elszenvedett, végül 232 yarddal és TD nélkül zárta a mérkőzést.

A másik oldalon Deshaun Watsonnak sem volt éppen könnyű napja, de ehhez ő már hozzászokhatott. Hiába próbálták az utolsó pillanatban Tunsillal megerősíteni előtte a falat, egy fecske nem csinál nyarat. Hat alkalommal sackelték megint Watsont, és egy ilyen fal mögött nem nagyon lehet mit csinálni, hiába nagy tehetség valaki.

A mérkőzés trükkös játéka a Texanshoz kötődik, csak nem jöttek ki belőle jól, hiszen az idén teljesen formán kívül játszó Hopkins eladta a labdát. A tavalyi év egyik legjobb elkapójára idén szinte rá sem ismerni, most is mindössze 41 yarddal zárt. A hazai oldalról ki lehet emelni a futásokat, hiszen Hyde, Johnson és Watson összehoztak 6,2 yardos átlagot és 136 yardot.

Vendég oldalról ki mást lehetne kiemelni, mint Christian McCaffreyt, akire lassan elfogynak a jelzők. Szinte egymaga viszi a hátán a Carolina offense-t. 27 futás mellett 10 elkapása is volt, és ezekből 179 yard és egy TD is összejött neki. Védőoldalról Erick Reid emelhető ki, aki a végjátékban lépett elő főszereplővé. Először Watson fumble-jét szedte össze, ezzel nem kevés időt veszített a hazai csapat, majd az utolsó másodperces Hail Maryt is ő ütötte le, ezzel megnyerve a meccset csapatának.

Ezzel a győzelemmel visszatért a csoportelsőségért folyó küzdelembe a Panthers, a Texans pedig továbbra sem tud elszakadni az AFC South vetélytársaktól, mindkét csapat mérlege 2-2.

(kronikk)

Oakland Raiders @ Indianapolis Colts 31-24

Vasárnap Indianapolisban beültek egy időgépbe és visszamentek pár évet, így láthattuk sokáig miről volt híres a franchise: a borzasztó védelméről.

Jól kezdte a mérkőzést a Raiders, hiszen az első két drive-ból rögtön TD lett, ez persze köszönhető a kritikán aluli Colts védelemnek is, akiket egész meccsen úgy vertek meg futással vagy passzal, ahogy akartak. Az egyetlen Raiders labdavesztés sem a Colts D nagy játéka volt, hanem Carr és Jacobs ügyetlenkedése, így Houston rávetődhetett a labdára. Ezzel a korai 14-0-s előnnyel gyakorlatilag meg is nyerte a mérkőzést az Oakland, hiszen ez a Colts nem sok mindenkit vert volna meg ilyen játékkal.

A 4. hét előtt Brissettnek volt a legjobb passzpontossága az első negyedeket nézve. 95%-ban találta meg elkapóit, de ezen a héten ez a szám csak 20% volt. Ez nem feltétlen az irányító hibája volt, hiszen a T.Y. Hilton nélkül felálló Colts elkapó egység árnyéka volt önmagának. Az első félidőben öt alkalommal is elejtettek passzt, amiből a tavalyi év egyik felfedezettje, Erik Ebron hárommal vette ki részét – a második félidőben már nem is kapott olyan sok lehetőséget, és egy elkapással fejezte be a mérkőzést. Mondjuk az pont egy 48 yardos TD volt, de az már csak a szépítésre volt elég. Érdekesség, hogy ha T.Y. Hilton nem lép pályára egy mérkőzésen, akkor a Colts nem tud nyerni, eddig ez 2012 óta ötször fordult elő és mindegyiket el is vesztették.

https://twitter.com/i/status/1178359988957405184

A Raiders idegenben 2015 óta nem szerzett 21 pontot az első félidőben, ez sem a hazaiak védelmét dicséri. Pozitív dolog volt azonban a vendégek támadójátéka. Carr nem vállalta túl magát, így eladott labdája sem volt. Hiába volt csak 189 yardja, a futás működött mellette, hiszen az első félidőben már 110 futott yardig jutottak el. Azonban amikor kellett pontosan passzolt elkapóihoz, és ezekkel egyből elvette a reménysugarakat a Colts feltámadása elől.

Kiemelendő még a Raiders front seven is. Bár Brissetthez nem tudtak odaérni, de tíz alkalommal is leütötték a QB passzát. Ebből Daryl Worley hármat, Maxx Crosby pedig kettőt vállalt magára. A futást is szépen meg tudták állítani, 23 kísérletből mindössze 81 yardig jutott a Colts, így nem tudták kisegíteni a formán kívüli elkapókat.

A mérkőzés végén még megkapta az esélyt a Colts, hogy egy jó drive végén egyenlíthessenek, de ez már az elején meghiúsult. Brissett az idényben először dobott egy pick sixet. Teljesen megérdemelten nyerte a párharcot a Raiders, ezzel mindkét csapat mérlege 2-2.

(kronikk)

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!