Connect with us

Érdekességek

300. győzelmére készül Bill Belichick

Nagy mérföldkőhöz érkezhet Bill Belichick most vasárnap, amennyiben a Patriots legyőzi a Cleveland Browns csapatát. Eddig ugyanis mindössze két főedző tudott elérni 300 győzelmet (alapszakasz+rájátszás) karrierje során, most Belichick csatlakozhat ehhez az illusztris társasághoz.

Don Shula a rekorder 347 győzelemmel, őt követi George Halas 324-gyel, és Belichick a harmadik 299-cel – ebből egyébként 268-at ért el az alapszakszban és 31-et a rájátszásban. Utóbbi kategóriában magasan az első helyen áll, a második Tom Landrynek 20 győzelem jött össze a playoffban.

Érdekes egybeesés egyébként, hogy Belichick épp a Browns ellen szerezheti meg 300. győzelmét, az ellen a franchise ellen, ahol első főedző munkáját megkapta 1991-ben. A clevelandiekkel 37 győzelem jött össze öt év alatt, az összes többit a Patriots főedzőjeként érte el.

Az NFL hivatalosan egyébként csak az alapszakaszt számolja, és ebből tart rekordot, Belichicknek még 60 győzelemre van szüksége, hogy utolérje Don Shulát (328) ebben a kategóriában. Halas beééréséhez pedig 50 W-t kell még összeszednie a Patriots mesterének.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!