Connect with us

Összefoglaló

6 dolog, ami meghatározta a Vikings-Redskins csütörtök esti rangadót

Nem vártunk óriási meccset az éjszaka folyamán, nem is kaptunk ilyet, de aki szereti a futójátékot, az nem csalódott. Mindkét gárda sokat rohangált, ennek köszönhetően pedig egy nagyon gyors lefolyású és pontszegény meccset láthatott a publikum. 

 

1. A Vikings futójátékai és screenjei

Ahogy azt már idén megszokhattuk, a Vikings elsősorban a futói köré szervezte a játékát: Dalvin Cook 23 kísérletből 98 yardot, Alexander Mattison pedig 13 kísérletből 61 yardot tett meg a földön. Mindketten nagy hatékonysággal futottak, azonban még szembetűnőbb volt a Vikings screen-játéka, Cook öt elkapásból 73 yardot tett meg ilyen helyzetekben. A Vikings igazából egész meccsen csak mezőnygólokig jutott, de az első félidő végén lehozott two minute drive azért elég szép volt, ennek volt fénypontja az alábbi Cook játék is.

2. Adrian Peterson

AP visszatért Minnesotába, és 14 futásból 76 yardot tett fel a táblára, csapata legeredményesebb játékosa lett ezzel. A futott yardok örökranglistáján egyébként átlépte LaDainian Tomlinsont és Jerome Bettist is, így már a hatodik helyen áll. Nagyszerű pillanat volt a meccsen, ahogy a Vikings szurkolók felállva tapsolták meg korábbi szupersztárjukat a hatodik hely elérésekor.

Bill Callahan ideiglenes főedző egyébként továbbra is tartja magát a futójáték erőltetéséhez, nem csoda tehát, hogy a múlt heti rekordgyors 49ers elleni mérkőzés után most is egy mindössze 2 óra 41 perces találkozót hozott össze a Redskins. Úgy tűnik Callahan is minél gyorsabban túl akar esni ezen a szezonon.

3. Stefon Diggs

Thielen hiányában Diggs volt az egyetlen igazán jó elkapója a Vikingsnak, ő pedig nem is okozott csalódást. Oké, az első elkapása után vétett egy fumble-t, de 7 elkapásból 143 yarddal zárt végül. Ezen felül megdöntötte Randy Moss franchise-rekordját, Diggs ugyanis az utóbbi három meccsen 452 yardot szerzett, míg Mossnak 446 volt a rekordja egy hárommeccses sorozat alatt, egész pontosan 2001-ben a 12-14. fordulóban.

4. Kirk Cousins

Cousins ismét kiválóan játszott, 26 passzából 23 sikeres volt, és ugyan TD-t nem dobott, 285 yard összejött neki. A három sikertelen passzából egyébként egy drop volt, kettőt pedig kidobott oldalra, szóval valójában hibátlan volt. Persze, nagy kockázatokat nem vállalt, de nem is volt rá szükség. Esetleg a red zone-ban benyelt sackjei, vagy a sikertelen negyedik kísérletes QB sneak miatt lehet kritizálni egy kicsit.

Cousins ezzel a győzelemmel karrierje során másodszor áll pozitív mérleggel, jelenleg 40-39-2 a győzelmi mutatója. Az első ilyen alkalom élete első győzelme után jött, akkor 1-0 volt a mérlege értelemszerűen.

5. Dwayne Haskins

Case Keenum egész jól játszott az első félidőben, 16 passzából 12 sikeres volt, és lehetőségeihez mérten jól mozgatta a csapatot. Kedvenc célpontja Terry McLaurin volt, az ellenfélből pedig a korábbi elit játékából nagyon visszaesett Xavier Rhodest pécézte ki, felé dobva 5/5, 57 yard volt a mérlege.

Keenum azonban nem jött ki a második félidőre agyrázkódás miatt, így az újonc Dwayne Haskins szállt be a meccsbe, és pocsék volt. A statisztikai mutatója 3/5, 33 yard, 1 INT, de a legjobb játéka is egy borzasztóan szerencsés helyzet volt, ahol nem állt bele a dobásba, oldalról indította el a mozdulatot, és majdnem interception lett a vége, ám végül Peterson kezei közt landolt a játékszer. Egyáltalán nem volt nyugodt vagy magabiztos a zsebben, nagyon rosszul nézett ki a játéka.

6. Puntmentesség

A Vikings 19 pontot szerzett a mérkőzésen, pedig egyetlen egyszer sem puntolt!!! Ebben az évezredben nem volt példa egyébként arra, hogy valaki punt nélkül 20 pont alatt maradjon, az utóbbi 10 évben pedig 40 pontot átlagolnak a puntmentes csapatok. A red zone-ban nem volt elég hatékony a csapat, így inkább mezőnygólok jöttek, részben ez vezetett ide, illetve a végén azért szerezhettek volna még pontot, de inkább nem erőltették a biztos győzelem fényében.

Ezen felül érdemes kiemelni, hogy Zimmer kétszer is nekiment negyedik és rövid szituációnak, az ellenfél térfelén sikeresen, a saját térfelén sikertelenül, pedig mindössze fél yardot kellett megtenni a liga leghatékonyabb rövid yardos játékából, azonban Cousins nem követte jól a centerét a QB sneak során, így az egyébként minden valószínűség és esély szerint jó döntés végül rosszul sült el – hozzátéve, hogy nem éreztem szükségességét a “nekimenésnek”, hiszen a Vikings vezetett, Haskinsszel pedig kilátástalan volt a Redskins.

Washington Redskins @ Minnesota Vikings 9-19

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!