Connect with us

Minden ami NFL

8 trade, amit látni szeretnénk a határidő előtt

Október 29-ig van lehetőségük a csapatoknak, hogy elcseréljék játékosaikat, avagy a túloldalról megfogva, cseréljenek más franchise-ok játékosaiért. Most összeszedtünk 8 cserét, amit látni szeretnénk a határidő előtt. 

A trade deadline közeledtével mindig vannak “eladó” és “vevő” csapatok. Előbbiekhez azok a franchise-ok tartoznak, akik idén már esélytelenek a rájátszásra, így fókuszálhatnak a jövőre, eladva focistákat, akik hosszú távon nem a terv részei, idősebbek, lejáró szerződésüek, stb. A “vevő” oldalon pedig a contenderek állnak, akik próbálják betömni a kisebb-nagyobb lyukaikat a rosteren a Super Bowl megnyerése érdekében.

Amiket tönkretett a Rams:

Kicsit várhatott volna a Rams a cseréivel (Ramsey, Peters), mert már meg voltak indokolva az alábbiak, de így ezek mehetnek a kukába. Az alapgondolat jó volt pedig, a Jaguars eladta Ramsey-t, a Ravens pedig szerzett egy cornerbacket…

 Jaguars adja: Jalen Ramsey, CB + 2021/4.kör
 Eagles adja: 2020/1.kör + 2021/1.kör
 Broncos adja: Chris Harris, CB
 Ravens adja: 2020/3. kör

Amik még jöhetnek:

 Buccaneers adja: OJ Howard, TE + 2020/4. kör
 Patriots adja: 2020/1.kör

A Patriots tight end játéka eléggé problémás idén, Ryan Izzo a legproduktívabb a maga 6 elkapásával, 114 yardjával és egy TD-jével, ellenben ő lett szeptember hónap legrosszabbul blokkoló tight endje a PFF értékelései szerint. A Pats évek óta épít a jó tight endjeire, ráadásul New Englandben sokoldalúnak kell lenni, ha meg akar élni az ember valamiből. Ugyan a 39 éves Ben Watsont újraigazolta a csapat, hosszú távon ő semmiképp sem megoldás, de igazából rövid távon sem valószínű.

Így jön a képbe OJ Howard, akit Bruce Arians mester nem igazán tud kihasználni Tampában, idén csak 11 elkapása van 141 yardért TD nélkül, ami óriási csalódás. Howard egy nagyon tehetséges játékos, elkapásokban kiemelkedik, és blokkolásban is megállja a helyét. Még újonc szerződésén játszik, és jövőre is csak $1,5 milliót foglalna a Patriots sapkájából, tehát még nagyon olcsó munkaerőnek számít, így meg kell fizetni az árát a 2017-ben 1/19-re választott tight endnek. Lehet egy második körös pick és még egy kis apró is megtenné, azonban Belichickék nem szeretnek több picket beáldozni, ellenben imádják a pick-swap cseréket, ahol nem áldoznak fel választási jogot, csak hátra mozognak a játékosbörzén. Ez lehetne itt is a koncepció, bár nyilván itt nagy az ugrás.

Egy csapat, amelyik cserélhet még OJ Howardért: Seattle Seahawks

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 Broncos adja: Emmanuel Sanders, WR
 Packers adja: 2020/5.kör

Láttuk, hogy a Packers passzjátéka eléggé meg van lőve Davante Adams nélkül, és még ha a sztárelkapó játékra alkalmas is, akkor sincs igazán potens második számú fegyvere Rodgersnek. Itt lép a képbe Emmanuel Sanders, aki 32 évesen, 10. szezonjában, sérülésből visszatérve is megmutatta, hogy jó az öreg a háznál, és hogy még bőven képes jó játékra. Idén 307 elkapott yardnál jár 2 TD-vel, de Denverben nyilvánvalóan nem ő a jövő.

Szerződése utolsó évébe lép egyébként az elkapó, ráadásul bő $5 millió körüli összeget ki kell még neki fizetni alapfizetésként (attól függően, pontosan melyik fordulóban cserélik el), így egyáltalán nem lesz drága mulatság. Jövőre maximum 5. körös kompenzációs picket kaphat érte a Broncos (értsd: ennél magasabbat nem), így ennyiért akár mozdítható is lenne.

Egy csapat, amelyik cserélhet még Emmanuel Sandersért: New England Patriots

 Cardinals adja: Patrick Peterson, CB + 2020/5.kör
 Chiefs adja: 2020/1.kör

Nem ez az első év, hogy Patrick Peterson neve felmerül a trade határidő körül, sőt, korábban ő maga is távozni akart. Akkor megoldották a személyes problémákat, azonban a csapat most sem contender, Peterson pedig nyilván szeretne sikereket elérni. Továbbra is ő a liga egyik legjobb cornerbackje, viszont jövőre már 30 éves lesz, így pár éven belül bekövetkezik nála is az elengedhetetlen hanyatlás.

Ezt a pár jó évet használhatja még ki a Chiefs, a nyolcasszoros Pro Bowler ráadásul most nagyon friss, hiszen hatmeccses eltiltással kezdte a szezont. Óriásit dobna a Chiefs gyenge secondaryjén, és ezzel a teljes védelmén is. Az első körös pick minden bizonnyal erősen elgondolkodtatná a Cardinalst.

Egy csapat, amelyik cserélhet még Patrick Petersonért: Philadelphia Eagles

Egy cornerback, akiért még cserélhet a Chiefs: William Jackson III, CB, Cincinnati Bengals

 Broncos adja: Chris Harris, CB
 Eagles adja: 2020/3.kör

Chris Harris a szezon első két mérkőzése után már számolta vissza a fennmaradó meccseket, amiket le kell játszani a Broncos színeiben, szóval lehet inkább előbb túladna rajta Elway, hogy valami ellenértéket is lásson érte. Mivel Harris már 30 éves, és lejár a szerződése, így túl sokat nem várhat, de előrehozhatja a potenciális harmadik körös kompenzációs picket egy évvel korábbra, és ha akar, így nyugodtabban költekezhet a piacon. Esetleg második körös pickre felkúszhat az ára, ha eléggé elkeseredett az Eagles.

Az Eagles cornerbackjei minimális szinten sem tudják őrizni az elkapókat, ez pedig kihat a passzsiettetésre is, amelynek ezáltal kihúzzák a méregfogát, így a teljes passzvédelem katasztrófa. Szóval most megindokoltam azt, amit mindenki lát: a pocsék CB-k miatt borzalmas a Sasok passzvédekezése (irónikus módon). Ramsey lett volna a legjobb opció, én megadtam volna a két első körös picket érte, így viszont be kell érni egy rövidebb távú megoldással.

Egy csapat, amelyik cserélhet még Chris Harrisért: San Francisco 49ers

Egy cornerback, akiért még cserélhet az Eagles: William Jackson III, CB, Cincinnati Bengals

 Redskins adja: Trent Williams, OT
 Browns adja: 2020/1.kör

Nagyon a Brownshoz akartam küldeni a szezon kezdete óta Trent Williamst, bár most, hogy kevésbé tűnik contendernek a csapat, így kicsit meginogtam a dolog kapcsán. Viszont még ha idén nem is jut rájátszásba a Browns, a borzasztó támadófalat a következő pár évben is erősítheti a hétszeres Pro Bowler, ahol talán már tényleg előre tud lépni a clevelandi alakulat. Sok csapatnak – például Vikings – gondot jelenthet a csere kivitelezésében, hogy Williamsnek elég nagy szerződése van és könnyen lehet, hogy újat is szeretne kapni jövőbeli csapatától, de a Brownsnál ez nem akadály (igen, nagyon sok mindent meg lehet oldani a fizetési sapkában, de ez áldozatokkal jár, amit például a Vikings nem hiszem, hogy bevállal).

Williams ugyebár kijelentette, hogy nem hajlandó pályára lépni a Redskinsben, és a jelek szerint be is tartja ígéretét – bár a 10. hét nagy vízválasztó lehet. Washingtonban viszont úgy tűnik ez le sem tojják, várják vissza a left tackle-t, mintha mi sem történt volna. A liga legrosszabbul menedzselt csapatától igazából bármi kitelik, szóval lehet, hogy ragaszkodnak a játékoshoz, aki majd visszavonul, aztán hoppon maradnak a Redskinsnél, de igazából bármit el tudok képzelni. A logikus döntés jelenleg az elcserélése lenne – épp ezért vagyok kicsit szkeptikus a dologgal kapcsolatban.

 Bengals adja: Billy Price, OL
 Seahawks adja: 2020/5.kör

Price tavaly elsőkörös center volt, ám nem játszott túl jól, idén pedig a rendszerváltás miatt kikerült a kezdőből is. Múlt héten a sok sérülés miatt épp játszott, de úgy tűnik, hogy teljes mértékben kegyvesztett lett az új stábnál, így nem fognak hozzá ragaszkodni, még az alacsony kompenzáció ellenére sem.

Price a fal közepe mellett guardot is tud játszani, mélyítésnek jól jönne a Seahawksba, főleg a sérülések miatt, illetve Justin Britt és Ethan Pocic szerződése is lejár 2020 után, így jövőbeli kezdő centerként is tekinthetnek rá a csapatnál, amennyiben tudják fejleszteni. Egy elsőkörös tehetséget pedig egy év elteltével ilyen olcsón megszerezni olyan lehetőség, ami nagy potenciállal, de kevés kockázattal jár.

Egy csapat, amelyik cserélhet még Billy Price-ért: Kansas City Chiefs

 Jaguars adja: Nick Foles, QB
 Bears adja: 2020/4. kör

Evan Silva vetette fel ezt az ötletet, és lenyűgözött. A Minshew Mania közepette a Jaguars nem biztos, hogy vissza akarja tenni Folest a kezdőbe, és ha ez így van, nincs sok értelme kicsengetni az óriási fizetését, tehát a részükről így érthető lenne a trade, szinte ellenértéktől függetlenül, hiszen legalább a szerződésétől megszabadulnának (ezt persze ki kell alkudni a partnerrel, ami nagyon lenyomja az árat), amit lehet költeni például Yannick Ngakoue új szerződésére – habár ebben segíthetett a Ramsey-trade is.

A Bearsnél látszik, hogy Trubisky nem megoldás, Foles viszont játszott Matt Nagy alatt és az általa használt rendszerben nyert Super Bowlt az Eaglesszel. Foles a kulcscsonttöréséből a 11. héten térhet vissza, ez pedig még épp elég lehet egy jó hajrára, majd egy varázslatos rájátszásra. Egy ilyen védelemmel a háta mögött akár reménykedhetnek is a Bears szurkolói.

 Bengals adja: AJ Green, WR
 Bills adja: 2020/2.kör + 2021/3.kör

A Bills végre esélyes a playoffra, a védelem bivalyerős, a támadókon viszont lehet még erősíteni. Például egy igazi első számú elkapóval, mert ugyan John Brown és Cole Beasley is korrekten játszik, Green olyan eleme lehetne ennek az offense-nek, ami eddig hiányzott. Brown nagyon jó a mélységi labdákkal, Beasley kiváló a slotban, Green pedig az igazi WR1 lehetne, akire Josh Allen bármikor rádobhatja a labdát.

Ugyan Zac Taylor főedző azt mondta, hogy nem cserélik el Greent, az NFL-ben sosem lehet tudni, mit hoz a jövő. A Bengals eléggé kilátástalan helyzetben van jelenleg, és sok drafttőkére van szüksége, hogy újjáépítse a csapatot. Még Green nélkül is legkevésbé az elkapókkal vannak gondok Cincinnatiben, hosszú távon pedig már nem számíthatnak a 31 éves Greenre, aki jó eséllyel nem lesz produktív tagja a csapatnak, mire újjáépül a Bengals.

Három csapat, amelyik cserélhet még AJ Greenért: New Orleans Saints, San Francisco 49ers, New England Patriots

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!