Connect with us

Összefoglaló

A hős rénszarvas

Ma hajnalban furcsa jelenetet rögzítettek a pittsburghi állatkert kamerái. Egy bengáli tigris kisurrant a ketrecéből, és a szomszédos rénszarvas kifutóba szökött át. A tigris onnan könnyen rátámadhatott volna az állatkertbe érkező vendégekre, azonban az ott lévő rénszarvas felébredt, és még időben elállta a nagymacska útját.  A tigrist annyira felkészületlenül érte a rénszarvas támadása, hogy sem védekezni, sem visszatámadni nem tudott. Sebzetten és megszégyenülve kullogott vissza a ketrecébe. Most egész Pittsburgh a hős rénszarvast élteti.

Cincinnati Bengals @ Pittsburgh Steelers 3 – 27

Két nyeretlen csapat találkozott ezen a hétfő esti mérkőzésen, és mindkettő tudta, ha itt kikap, akkor vége a szezonnak. Ennek ellenére csak az egyik fél, a Steelers vette komolyan a mérkőzést. A kezdőirányítóját egész szezonra elvesztő csapat simán átgázolt a Bengalson, és ebben a győzelemben nagy szerepe volt a Big Ben helyén játszó Mason Rudolphnak.

Rudolph gyakorlatilag hiba nélkül játszott, 28 passzából 24 jó volt 229 yardért és 2 TD-ért. Az első félidőben gyakorlatilag egy rossz passza volt csak. Igaz nem vállalt sokat, de már érezhetően mert passzolni, és nem is fogták vissza őt az edzők. Sőt!

A Steelers edzői stábja ott segítette Rudolphot a playhívásokkal, ahol csak tudta, és meglepő módon Tomlin elővette a régóta halottnak hitt wildcat formációt. Ráadásul nem is egyszer. A meccs folyamán 7-8 alkalommal is wildcatben állt fel a Steelers, ahol az egyébként futó Jaylen Samuels fogadta a snapet. Ebből a formációból többnyire futások jöttek, de Samuels azért háromszor passzolt is, és mindhárom passza sikeres is volt 33 yardért.

A túloldalt már nem lehet ilyen szinte dicsérni. Sőt, semennyire nem lehet. Zac Taylor semmit nem mutatott abból a kreativitásból, amit az első héten láttunk tőle, és egy teljesen színtelen szagtalan gameplannel érkezett a meccsre. Nem működött se a passz se a futás, és a legtöbb drive-juk 3&outtal végződött. Ha a Steelers nem adja el a labdát a saját 20 yardosának környékén, akkor még az az egy mezőnygól sem lett volna meg. Igaz ebben elsősorban a katasztrófális támadófal volt a hibás, a Steelers védők 8 alkalommal is földrevitték Daltont. A Bengalsnak esélye sem volt.

A Steelers ezzel a győzelemmel életben maradt, a csoport alakulása miatt még nincs veszve nekik minden. A Bengalst azonban innentől kezdve lehetetlen komolyan venni. Elsősorban nem is a 0-4, hanem a mutatott játék miatt. Kicsit olyan érzése volt az embernek meccs közben, hogy már elengedték a szezont, és már várják, hogy véget érjen. Az eredmény pedig tökéletesen igazodott ehhez a mentalitáshoz.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!