Connect with us

Beharangozó

A nagytestvér megpróbálja feldúlni az öccse szobáját – 49ers @ Cardinals

Az NFC West jelenleg talán a liga legerősebb csoportja. Mindössze a Cardinals áll negatív mérleggel, de az 1/1-es szezon után a Pintyeknek sincs szégyenkezni valójuk. Most azonban azt a 49ers fogadják, amely a hétvégi újabb meggyőző győzelmével a liga legjobb csapata címéért is bejelentkezett. A kisöcsi tehát megpróbálja megállítani a nála fejlettebbek tűnő és erősebb bátyját, de még a hazai környezet is kevés lehet.

 

 

A legjobb védekezés a támadás?

 

Ha megtámadnak a saját szobádban és tudod, hogy az elkövető valószínűleg erősebb nálad, akkor jobb, ha megpróbálod meglepni és gyorsan kiütni, vagy legalábbis elhúzni a küzdelmet. A Cardinals védelme kritikán aluli a szezonban, ezért abban bízni, hogy egész meccsen megállítják a 49ers éppen formába lendülő támadósorát, balgaság. A Cardinalsnak meg kell próbálnia meglepnie a vendégeket és zavarba hozni a liga talán legjobb védelmét.

 

Ez nem lesz egyszerű, mert már korábban írtunk róla, hogy ez a védelem mire képes, és azóta még javultak is. Nick Bosa kezdi eloszlatni a kételyeket, miszerint verseny van a legjobb védőújonc címért, mert az elmúlt pár meccsen még inkább rákapcsolt, és jelenleg tükörsima esélyese a díjnak. Nem csak a rookie-k között, de az összes pass rushert figyelembe véve top5-ös formában játszik, már 8 sacknél jár és a ProFootballFocus adatai szerint már 35-ször helyezte nyomás alá az ellenfél irányítóit. Lassan nem az a kérdés, hogy ő lesz-e a legjobb védő újonc, hanem hogy ő lesz-e a legjobb védő az év végi szavazáson.

 

És akkor még nem is említettük, hogy Bosa mellett az egész defensive line remekel, így minden irányból érkezik a nyomás az irányítókra, ráadásul a rotációs játékosok, mint például Ronald Blair is elsőrangú támogatást nyújtanak, így egy percig nem pihenhetnek a támadófalak.

 

A Cardinals offensive line nem olyan borzasztó, mint tavaly, de messze van a tökéletestől. Ráadásul megnehezíti a dolgukat, hogy Kyler Murray még nem mindig érzi a zsebet, gyakran hozza kellemetlen helyzetbe saját falát is. A PFF szerint az elszenvedett sackek több mint feléért (10) ő a felelős, és nem az O-line. A 49ers az ilyen megingásokat könyörtelenül megbünteti.

 

 

A Cardinals támadóproblémáit tetézi, hogy David Johnson hetek óta sérüléssel küzd és a Saints ellen Chase Edmonds is lebicegett a pályáról. Szinte biztos, hogy egyikük sem tudja vállalni a játékot, így Zach Zenner, Alfred Morris és a frissen megszerzett Kenyan Drake oszthatja fel a futósnapeket. Ez azonban nem túl jó hír, mert a 49ers náluk messze jobb running backeket is lenullázott a szezonban és a múlt héten egy megiramodástól leszámítva McCaffrey sem tudott velük mit kezdeni.

 

Ennek a ténynek figyelembevételével minden baljós jel ellenére Murray kezébe kellene adni a labdát és megpróbálni szétpasszolni a liga legkevesebb yardot engedő passzvédelmét. Kirk és Fitzgerald rövid útvonalaiban bízhat a Cardinals, és abban, hogy nem kerülnek hatalmas hátrányba a mérkőzés elejére, hogy ne kelljen egyértelmű passzjátékokba kergetni Murray-t. A 49ers linebacker sora kitűnő idén, de a pálya közepét támadó, rövid passzos játék talán működhet, mert Murray-nek nem lesz sok ideje beleállni a passzokba.

 

Vérfagyasztó, lassú halál

 

Ha már nagy valószínűséggel jól megvernek, akkor szeretne az ember gyorsan túl lenni a dolgon. Ellenben a 49ers idén Shanahan vezetésével könyörtelen támadógépezetet rakott össze. Sosem tudod, honnan jön a pofon, mert rengeteg playmaker van az offense-ben, de még az egyéni képességekre nincs is igazán szükség, mert egyelőre nagyon fut a rendszer. A sok futás pedig szép lassan a legjobb védelmeket is felőröli, ahogy azt tette múlt héten a Kuechly vezette Panthers alakulatával is.

 

Ők futják a második legtöbb yardot a ligában, mérkőzésenként 181.1 egységet pakolnak fel, de teszik ezt úgy, hogy nincs egyértelmű elsőszámú futó. Tevin Coleman és Matt Breida viszik a prímet, de Jeff Wilson és Raheem Mostert is bevethető. Arról már nem is beszélve, hogy Shanahan szereti mozgatni a védelmeket, a 49ersnél van a második legtöbb mozgás snap előtt valamilyen motion formájában, ezek nagy részénél pedig megvan az esély, hogy Deebo Samuel vagy akár az új szerzemény Emmanuel Sanders megkapja a labdát.

 

 

A Cardinals védelem számára ez nem túl jó jel, mert ezeket a finom mozgásokat a linebacker sornak is le kéne tudnia reagálni, de az egyik leggyengébb pont ez az egység a védelemben. Jordan Hicks még csak-csak elfogadható a sok elrontott szerelés ellenére is, de Haason Reddick a liga egyik legrosszabbja posztján. Nem véletlen az sem, hogy meccsenként 130.1 yardot átlagolnak ellenük a földön. Ezt a két egységet összehasonlítva körülbelül az várható, hogy a 49ers 150 yard felett fog futni a mérkőzésen, így Garoppolo kezéből bátran kivehetik a labdát. A passzjáték amúgy is kevésbé fekszik a 49ersnek, valamint Patrick Peterson visszatérésével a hazaiak légvédelme erősödött. Ő és az újonc Byron Murphy üde színfoltja a védelemnek, a rookie minden hibájával együtt is.

 

Összességében nem túl sok minden szól a Cardinals mellett, de csoportmérkőzéseken megváltozhat minden addig látott kép. A sérülések és az eszeveszett fordulatszámon pörgő 49ers látványa mégis azt mondatja velem, hogy a kisöcskös ma egy jókora pofonba szalad bele a bátyjától.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!